Návod: Remote Desktop Mobile (vzdálený přístup k ploše)

Databáze nejrůznějších návodů, tweaků a nápadů, jak vylepšit funkce vašich komunikátorů
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Návod: Remote Desktop Mobile (vzdálený přístup k ploše)

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv led 25, 2007 9:54

V operačním systému Windows Mobile 6.0 najdeme v základu Remote Desktop Klienta, díky kterému můžeme snadno přistupovat ke vzdálené ploše vašeho PC (ne že by něco takového nešlo i na starších verzích WM, ale přesto integraci klienta musím pochválit, funguje velice dobře).

Podmínkou pro připojení klienta je, abyste na PC měli operační systém Windows XP Professional (ServicePack2) nebo Windows Vista, bez toho to nepůjde (pokud má někdo možnost otestovat na Vistě, dejte vědět, zda to funguje)

Jak na to?
- nejprve je potřeba, abyste ve vašem PC povolili vzdálený přístup k vašemu PC. To uděláte tak, že kliknete pravým tlačítkem myši na Tento Počítač a zvolíte Vlastnosti, záložka Vzdálený přístup, a zaškrtněte "Povolit připojení vzdálených uživatelů k tomuto počítači"
(pokud používáte firewall, nastavte případná práva pro vzdálený přístup - port 3389)

- jděte například na adresu http://whois.smartweb.cz/jaka-je-moje-ip-adresa/ , kde zjistíte, jaká je IP adresa vašeho PC

- spusťe Remote Desktop Mobile na vašem zařízení, a vyplňte položky podle vašeho nastavení:
Computer: Název vašeho PC
User name: Uživatelské jméno (název vašeho účtu)
Password: Heslo (pokud nemáte, vytvořte si jej přes Správce účtů v ovládacích panelech)
Domain: IP adresa vašeho PC

- potom klikněte na Connect a pokud jste vše nastavili správně, klient se připojí a vy můžete přistupovat k vašemu PC odkudkoliv :-)
(Remote Desktop Mobile nabízí také několik nastavení, jako zobrazení ve fullscreenu, volbu barevné hloubky atd...)

Nastavení klienta
Obrázek Obrázek

Práce se vzdálenou plochou
Obrázek Obrázek
klikněte na obrázek pro zobrazení jeho plné velikosti

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » čtv led 25, 2007 10:15

jen nechapu, jestli je to propojeno pres USB, BT nebo WIFi.... nebo jinak..

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv led 25, 2007 10:33

Ja jsem zkousel pres USB (na PC sem si nasdilel pres AS pripojeni na net), a pak se normalne pripojil pres Internet (ne pres lokal). Tzn. ze fungovat to bude i pres WiFi, EDGE a hodne pomalu i GPRS :-D

DarK-X
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát pro 22, 2006 19:06
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DarK-X » stř úno 14, 2007 23:10

Odzkoušeno na Windows Vista. Funguje podle mého výtečně :)

Uživatelský avatar
phsnake
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 18, 2006 7:58
Kontaktovat uživatele:

Re: Návod: Remote Desktop Mobile (vzdálený přístup k ploše)

Příspěvek od phsnake » čtv dub 12, 2007 21:36

Jiří Hrma píše:
Computer: Název vašeho PC
User name: Uživatelské jméno (název vašeho účtu)
Password: Heslo (pokud nemáte, vytvořte si jej přes Správce účtů v ovládacích panelech)
Domain: IP adresa vašeho PC

-
Computer: Název vašeho PC
namiesto nazev pocitace ma byt IP compu.
Apon mne to tak ide ked sa pripajam cez GPRS

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát dub 13, 2007 16:27

phsnake: diky za doplneni, ja to testoval pres USB kabel a tam mi to bralo i nazev PC

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1013
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » sob dub 14, 2007 7:28

Nebyl by naky pěkný návod i pro WM5?
Dík
Zkoušel jsem to hledat, ale nepochodil jsem!

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » sob dub 14, 2007 8:35

kapu: Sorry spatne sem tvuj dotaz pochopil (promazano), a priste se nemusis rozcilovat!

Podivej se tady, je tam pekne popsany postup jak to rozjet

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1013
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » sob dub 14, 2007 8:44

Jinak díky je to super věc, teď mám své PC všude sebou a přitom leží doma na stole. :)

Edit 29.11.1009: Odmazal jsme ty nesmysli 2 roky staré.

Uživatelský avatar
phsnake
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 18, 2006 7:58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phsnake » sob dub 14, 2007 13:43

ja si tiez myslim ze je to super, robim nocne, takze si doma nexam pusteny komp a ked najdem nejaky film alebo gamesu, si ju pekne stiahnem do masiny, rozpakujem a rano len vypalim a mozem sa hrat ..... :-) este by bol ideal ak by sa async vedel pripojit cez GPRS - najma preto ze niektore softy resp. firmy neposkytuju na download *.cab ale len *.exe

A remote desktop by mohol umoznit direct file transfer, a synchron clipboardu (napr. PCanywhere to podporuje myslim) inac obxadzam to cez majl, ale je to zbytocne zdlhave. Mohol by to niekto naprogramovat ako nadstavbu rem.desk. (ako je multiie napr.)

Uživatelský avatar
phsnake
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 18, 2006 7:58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phsnake » stř dub 25, 2007 4:18

to tym nazvom compueru a IP som rozmyslal, ze ked sa konektnes cez VPN-GPRS potom by mohol stacit nazov kompu. filetransfer som vyriesil cez bulletproof ftp server, a aby som si nemusel stale pozerat IP pouzil som www.dyndns.com

kubicek123
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv čer 01, 2006 17:40

Příspěvek od kubicek123 » pát kvě 25, 2007 8:37

..jsem se chtel zeptat jak nastavit vzdaleny pristup na mem variu WM6...mam WIFI router s IP 192.168.0.1...pripojeny k netu pres kabelovku(IP adresa 10.0.113.171)...k nemu jsou pres wifi pripojeny notebook a MDA Vario...kdyz se z PC nebo z Notasu podivam na net na zjisteni me IP tak mi to na PC i na Notasu ukazuje 81.30.248.13 ....jak mam nastavit vario abych mohl pristupovat k PC nebo k notebooku?? diky

HonzaHTC
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon kvě 28, 2007 7:45
Bydliště: Praha, Brno

Příspěvek od HonzaHTC » stř kvě 30, 2007 8:01

Zdravím jsem naprostý nováček, ale nikde nemohu na VOXu WM6 najít Připojení ke vzdálené ploše :( můžete popsat jakse na něj dostat popř. jestli se musí něco doinstalovat Díky

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Příspěvek od htcjirka » stř kvě 30, 2007 8:33

Ja se obavam ze Remote Desktop je pouze na PPC nikoliv na Smarphone,kam Vox spada.Jestli se pletu tak me nekdo opravte

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » stř kvě 30, 2007 14:44

jj je to presne jak rika uiqjirka, na wm6 standard remote klient chybi

perm
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: čtv dub 05, 2007 16:13

Příspěvek od perm » sob čer 09, 2007 10:28

ale jestli se nepletu (a doufam, ze ne, poe jsem ho pouzival), tak ve WM5 byl (aspon u E-tenu X500) - a ten neeeeniiii a ja budu bud brecet, nebo pouzivat VNC ale nejspis downgradovat, poe to docela potrebuju k praci a zamestnavatel mi X500 kupil...

Uživatelský avatar
pirda
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pát čer 01, 2007 7:37
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pirda » pát čer 22, 2007 9:47

A kde najdu RDP na M700 WM6?

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » pát čer 22, 2007 10:44

No pokud ho nemas v programech,tak asi nikde a musis doinstalovat.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát čer 22, 2007 11:07

na E-TENech tahle aplikace chybí...

perm
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: čtv dub 05, 2007 16:13

Příspěvek od perm » pát čer 22, 2007 12:37

a najdu ji nekde? ptal jsem se na to v jinem tematu, poe na WM5 RDP bylo a byl to jeden z hlavnich duvodu, proc jsem si kupoval X500 (resp. smartfoun) a ted mam WM6 a musim pouzivat VNC
dik za odpoved!


//odstranena citace...marthynovak

Odpovědět

Zpět na „Tweaky a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů