Vypnutí nabíjení USB kabelem (WM5 SP/PPC)

Databáze nejrůznějších návodů, tweaků a nápadů, jak vylepšit funkce vašich komunikátorů
Uživatelský avatar
wajola
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv čer 01, 2006 21:29

Příspěvek od wajola » pon úno 05, 2007 19:43

Dále pro informaci......
Na HTC Himalaya taky v pohodičce funguje :-D
Teda alespon s romkou 3.33a AKU 2.3 Virgy Build
Takze zatim No Problem :)

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » úte úno 06, 2007 8:19

To same zkousel FOXXX na Compact III a funguje tez!

marek406
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte dub 10, 2007 18:31

Příspěvek od marek406 » čtv dub 19, 2007 18:43

mne to na qtek s200 tiez funguje

shark
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 91
Registrován: čtv čer 23, 2005 7:07
Zařízení: MDA Compact IV
Bydliště: praha

Příspěvek od shark » čtv kvě 17, 2007 9:49

tak mohu potvrdit, ze na q 8310 to fakt funguje ...aspon se to tak tvari... :wink:

kenpa
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř kvě 09, 2007 18:20
Bydliště: Praha

Příspěvek od kenpa » pát kvě 18, 2007 23:04

Hele, když to tady tak čtu...proč vadí, že se to přes USB nabíjí? Napadají mě snad jen 2 možné důvody:
- časté připojování a odpojování baterky na zdroj škodí baterce
- žere to baterku notebooku, když nejsem s NTB na zdroji

Nebo je v tom něco jiného?
Dík za osvětu.

nevermind
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob úno 03, 2007 17:42
Zařízení: vypisování konfigurace je jako poměřování pindíků

Příspěvek od nevermind » sob kvě 19, 2007 6:02

Divím se, že nikomu zatím nedošla tato malá ale podstatná věc - pokud je telefon vypnutý, OS nefunguje. Pokud připojím USB kabel, bude to nabíjet :wink: A schválně, zkoušeli jste dát na kontakty měřák, esli to nabíjí nebo nenabíjí při zapnutém stavu? :wink:
Ná mém Qtek 8500 je to přesně takto. Pokud vypnu telefon, nabíjí dál. Nemám zrovna po ruce měřák, ale pak to schválně zkusím změřit jestli to nabíjí při zapnutém telefonu a nebo jestli opravdu nenabíjí. Zatím se domnívám, že dojde pouze k vypnutí té led a že to stejně bude něco dávat. Nabíjení je totiž HW záležitost, nikoliv SW :wink: SW se o to může starat leda tak, pokud je zapnutý. Což v případě Windows není. Leda že by to bylo HTC hardcoded, ale to by se pak neřešilo přes registry

perm
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: čtv dub 05, 2007 16:13

Příspěvek od perm » sob kvě 19, 2007 11:40

zkousel jsem na E-Tenu X500 s ROM 354 - doplnil jsem do registru hodnotu a tim jsem docilil pouze toho, ze se neukazuje ikona nabijeni, ALE kdyz si otevru Ukazatel baterie, tak normalne ukazuje ze nabiji (a skutecne nabiji).
Zkusil jsem proto odstranit doplnenou hodnotu a klic - bohuzel hodnota odstranit sla, ale klic nee :-(
(zkousel jsem editor registru v Total Commanderu a RegEditCe 1.2)

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » sob kvě 19, 2007 15:23

Tady ale taky nikdo nepise,ze to funguje na vsech masinkach :wink: Na Variu to funguje spolehlive!

shark
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 91
Registrován: čtv čer 23, 2005 7:07
Zařízení: MDA Compact IV
Bydliště: praha

Příspěvek od shark » pon kvě 21, 2007 7:12

kenpa píše:Hele, když to tady tak čtu...proč vadí, že se to přes USB nabíjí? Napadají mě snad jen 2 možné důvody:
- časté připojování a odpojování baterky na zdroj škodí baterce

...v mem pripade tenhle duvod. zda se ti to malo ?
doma, a hlavne v praci dost casto pripojuju k pc. nebo mam baterku treba na 80% a potrebuju byt kvyli synchronizcai pripojen. baterku ale nechci zase nabijet. tak proto...


ps - mozna by bylo dobry, kdyby nejakej sikovnej programator na tuhle funkci udelal nejakej programek. zapnuto/vypnuto. kdyz nahodou clovekpotrebuje dobijet, tak musi relativne slozite do registru...

kenpa
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř kvě 09, 2007 18:20
Bydliště: Praha

Příspěvek od kenpa » pon kvě 21, 2007 7:20

No jo, ale čemu to vadí, že se to nabíjí? Já netvrdím, že nevadí, ale ptám se. Slyšel jsem, že lionkám to nevadí.

shark
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 91
Registrován: čtv čer 23, 2005 7:07
Zařízení: MDA Compact IV
Bydliště: praha

Příspěvek od shark » pon kvě 21, 2007 8:04

no ja sem zase slysel, nebo cet, ze lionkam co se kapacity fakt moc nevadi kdyz se nabijej/vybijej.ale...
ale prej by se i tak nemely nabijet pokud kapacita neklesne pod 50% a hlavne, ze maj omezenej pocet nabijecich cyklu. a nabijeci cyklus neni jen nabiti z 0 na 100, ale jakykoliv nabijeci cyklus. treba i z 98 na 100%. takze s trocho prehaneni se da rict, ze i kdyz to das na nabijecku na minutu, tak mas o jeden nabijeci cyklus min.

a protoze to nekdy pripojim opravdu nekolikrat za den, tak nechci riskovat ze za chvili bude baterka ko....jasne , muzu pak koupit novou, mozna mi telefon stejne nevydrzi dyl jak 3 roky, atd...ale kdyz me to stoji jenom ten prikaz v registrech, tak proc to neudelat...;-)

no pokud mate nekdo info, ze to tak neni, rad se poucim a zmenim svuj nazor. znate to, vsechno jsou zaruceny informace , a mozna ze to co jsem napsal a delam kvuli baterce je uplna blbost....

kenpa
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř kvě 09, 2007 18:20
Bydliště: Praha

Příspěvek od kenpa » pon kvě 21, 2007 8:59

O nabíjecích cyklech jsem již také slyšel, ale kdo ví, kolik jich je? Počítám, že jich nebude pár tisíc, spíše to bude v desítkách tisíc. Tipuju, ale když se nad tím zamyslím, tak kdyby to bylo míň, tak by
1. výrobci zařízení nedělali nabíjení přes USB, protože by očekávali řev userů, kterým by to baterku zhaslo po pár měsících.
2. Na konferách by bylo milión hlášek o tom, jak to každému ukončuje baterku a hledali by se návody, jak to číslo zvýšit

Takže já myslím, že toho bude tak cca 50 tisíc a to, při troše dobré vůle musí vystačit minimálně na 3-5 let provozu, což je, IMHO, životnost baterky.

Ale i já se rád nechám poučit od někoho, kdo do toho vidí, nejsem v tom kovaný, pouze na to jdu laickým rozumem.

shark
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 91
Registrován: čtv čer 23, 2005 7:07
Zařízení: MDA Compact IV
Bydliště: praha

Příspěvek od shark » pon kvě 21, 2007 9:06

kdyby tech cyklu bylo tolik co pises, tak bych to neresil...ale a to jsem zapomel napsat vyse, ze prej jich je tak kolem 1000....dost male cislo, az me to tenkrat zarazilo. samozrejme, ze kdyz to nabijis po 1001, tak baterka najednou "neumre", ale postupne dost ztraci kapacitu...

ono kdyz to vezmes na dni v roce, tak i kdybys to denne nabijel, tak to mas tak na 3 roky...coz je dost a mozna by to tak i stacilo..


ale kdo vi...fakt by me na tohle zajimal nejakej fundovanej a odbornej nazor,protoze takhle je to jedna pani povidala a co clovek to zarucena informace jak to s tim je... :-(

kenpa
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř kvě 09, 2007 18:20
Bydliště: Praha

Příspěvek od kenpa » pon kvě 21, 2007 9:45

1000?? ;o

To se mi nechce věřit. Kdysi, to je už let, jsem měl telefon, který měl stojánek (kolébku) a já ho tam měl pořád, prostě jsem zavolal, a vrazil ho zpět. Takže tam muselo být denně mnoho cyklů (v desítkách)... a žil dlouho, minimálně 3 roky, než jsem pořídil jiný. A měl LIONku.

Navíc, co já jsem slyšel, tak ten čítač je tam právě od toho, aby ti to po vyčerpání umřelo najednou, ne postupně. Prostě dojde k danému číslu a dost.

No ale asi vaříme z vody, nenajde se nikdo, kdo by na to měl odpověď? Ale zaručenou, ne plácnutí. Jinak by to byl fakt vopruz, já svého Etena připojuji na kabel pořád, když jsem u počítače, takže to bych si teda zavařil :-(

Derek
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř úno 07, 2007 20:12
Zařízení: Kaiser

Příspěvek od Derek » pon kvě 21, 2007 14:52

U Li-Ion baterii se mluvi prave o tech 1k cyklech, ale pokud se nemejlim, tak tim je mysleno nabiti z prazdna (skoro prazdna) na plno. Tzn. nejaky nabijeni o par procent se podle me da brat jako cyklus az kdyz jich je dost aby to hodilo tu zmenu z 0 na 100. Jako ze zmena o deset procent da v souctu jeden cyklus jenom kdyz se to takhle nabije desetkrat.

(Mam vic jak dva roky mpx200, vzdy kdyz jsem doma nebo jinde, kde pobyvam, tak ji automaticky hodim na nabijecku a tam setrvava skoro po cely cas co takto nekde dlim. Plus naprosto porad visi na nabijecce pres noc. Ze by se to na baterii nejak projevovalo bych nerekl.)

A jinak k tem Li-Ionum - nevim jestli je pravda to ze se nema nabijet pokud nema pod padesat procent kapacity, ale co vim urcite, je ze jim HODNE vadi kdyz se vytloukaj do mrte. Tzn. ze by se urcite mela Lionka hodit na nabijecku ve chvili, kdy zarizeni ukazuje posledni carku nebo nejpozdeji kdyz uz hazi warning - rekneme mezi 10 az 20 procenty.

perm
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: čtv dub 05, 2007 16:13

Příspěvek od perm » pon kvě 28, 2007 13:17

poe mi to na X500 nefunguje a priklanim se k nazoru, ze to stejne asi SW vypnout moc nepujde, tak jsem se hluboce zamyslel (ani to nebolelo) a vymyslel jsem si ficurku - mam synchronizacni stojanek, ktery jde dobre rozebrat - no, tak strihnu dratek s napajenim, napojim na maly vypinac a kdyz budu synchronizovat, tak si muzu i jednoduse vybrat jestli nabijet nebo ne :-)

Uživatelský avatar
Karel Bachura
VIP
VIP
Příspěvky: 153
Registrován: sob dub 21, 2007 8:03
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karel Bachura » pon kvě 28, 2007 18:12

2 perm: tak ty ses kadet :-) ale na druhou stranu proc ne. taky bych do toho takhle klidne sel.. dobrej napad :)

jirkab
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: sob úno 24, 2007 19:11
Bydliště: Praha

Příspěvek od jirkab » pon kvě 28, 2007 20:49

perm píše:poe mi to na X500 nefunguje a priklanim se k nazoru, ze to stejne asi SW vypnout moc nepujde, tak jsem se hluboce zamyslel (ani to nebolelo) a vymyslel jsem si ficurku - mam synchronizacni stojanek, ktery jde dobre rozebrat - no, tak strihnu dratek s napajenim, napojim na maly vypinac a kdyz budu synchronizovat, tak si muzu i jednoduse vybrat jestli nabijet nebo ne :-)
Nápad je to sice hezký. Také jsem to zkusil na svém přístroji, protože mi na něm žádný uvedený sw postup nešel. Neřešil jsem to ani tak pro sebe, protože mám na vypínání nabíjení baterie při každém připojení k PC názor ten, že baterii co mám v PPC to rozhodně vadí méně než vybití pod 20% kapacity, ale na přání někoho jiného a ze zvídavosti. Dopadlo to tak, že se po vypnutí nabíjení PPC od PC odpojí (pokud je již připojené) anebo vůbec nedojde ke spojení. Tak uvidíme jak dopadneš ty :-D .

santa
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon srp 27, 2007 8:47

qtek 8130

Příspěvek od santa » pon srp 27, 2007 8:48

Na mojom qtek 8130 danu polozku mam a po restarte funguje.

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od mirbx » pát zář 28, 2007 8:30

me doma zbyl po mpx200 miniusb kabel s odpojenym (rozstrizenym) napajenim a Vario mi s nim nechodi :-( (mpx200 fungovala a nenabijela)

Odpovědět

Zpět na „Tweaky a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů