Vypnutí nabíjení USB kabelem (WM5 SP/PPC)

Databáze nejrůznějších návodů, tweaků a nápadů, jak vylepšit funkce vašich komunikátorů
D.Haba
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: ned črc 30, 2006 17:36
Zařízení: HTC One
Bydliště: Čerstvá Vepřová

Vypnutí nabíjení USB kabelem (WM5 SP/PPC)

Příspěvek od D.Haba » stř srp 23, 2006 13:57

na netu sem nasel jak vypnout nabijeni pres USB kabel.

Klíč: HKEY_LOCAL_MAC­HINE\Drivers\Bu­iltIn\usbfndrv
Hodnota: EnableUsbCharging = 0 (nula) pokud nechcete aby se zařízení nabíjelo je-li připojeno k USB, nebo 1, pokud požadujete dobíjení.
bohuzel na svy mpx220 sem tento klic nenasel. :cry:

pokud je to nejakej blabol tak prosim o smazani :wink:

// funguje i na MDA Vario !

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát zář 08, 2006 12:00

Na Qteku 9000 take polozku EnableUsbCharging vubec nemam :(
Pokud by to ale opravdu fungovalo tak by to bylo super - nemusely by se delat zasahy do usb kabelu v podobe odstrihnuti dvou napajecich vodicu :)

D.Haba
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: ned črc 30, 2006 17:36
Zařízení: HTC One
Bydliště: Čerstvá Vepřová

Příspěvek od D.Haba » pát zář 08, 2006 13:37

tak to bych se ani nedivil kdyby to byl nakej kec.kdybych aspon vedel kde sem to nasel

Honza
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon úno 13, 2006 21:22

Příspěvek od Honza » pát zář 08, 2006 13:54

Podle me je to blbost,nabijeni je jen HW zalezitost,proto pochybuju ze to pude nejak pres registry vypnout :wink: :gib:

Uživatelský avatar
olda
VIP
VIP
Příspěvky: 417
Registrován: stř led 11, 2006 14:52
Zařízení: LENOVO A 7010
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olda » pát zář 08, 2006 14:12

MPx 200 take nic.olda :-(

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát zář 08, 2006 14:48

Ale pánové :grin: jasan, že tohle fuguje.
HCLM-Drivers-BuiltIn-usbfndrv - je tam value EnableUsbCharging - menit mezi 0 a 1 - musí se delat restart

Ale jen na Smartphonech s WM 5.0 ;-)

D.Haba
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: ned črc 30, 2006 17:36
Zařízení: HTC One
Bydliště: Čerstvá Vepřová

Příspěvek od D.Haba » pát zář 08, 2006 14:53

takze ti to funguje

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát zář 08, 2006 15:46

Vždyť píšu, že jo. Kdys jsem to testoval na Qteku 8310.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát zář 08, 2006 15:56

Ospen píše:Ale pánové :grin: jasan, že tohle fuguje.
HCLM-Drivers-BuiltIn-usbfndrv - je tam value EnableUsbCharging - menit mezi 0 a 1 - musí se delat restart

Ale jen na Smartphonech s WM 5.0 ;-)
parada, ale na PPC s WM5 to nejede, i kdyz zkusim ten klic vytvorit. Vecer to jeste prubnu na MTeoRovi, tam by to melo fungovat teda taky.

edit: tak MTeoR v registrech vubec nema zaznam usbfndr :-( Ze by to slapalo jen na 8310 ?

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát zář 08, 2006 16:40

Je to možné a nebo ten klíč vytvoř a uvidíš.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » stř zář 13, 2006 14:42

tak na MTeoRovi tahle vychytavka nejede. Po vytvoreni klice se vubec nic nestane :( a telefon se normalne nabiji dal. Ze by kvuli AKU 2.3?

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř zář 13, 2006 16:26

:-(

D.Haba
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: ned črc 30, 2006 17:36
Zařízení: HTC One
Bydliště: Čerstvá Vepřová

Příspěvek od D.Haba » pát zář 15, 2006 10:11

tak ze by to valilo jen qtek 8310,jeste by to chtelo aby se ozvali nekteri co maj Q8310 aby pisli jestli jim to ne-vali

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » ned zář 17, 2006 14:49

A proč sem asi píšu, že to na Qtek 8310 funguje?! ;-)

D.Haba
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: ned črc 30, 2006 17:36
Zařízení: HTC One
Bydliště: Čerstvá Vepřová

Příspěvek od D.Haba » ned zář 17, 2006 16:57

Ospen píše:A proč sem asi píšu, že to na Qtek 8310 funguje?! ;-)
nic neres to!

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » stř říj 11, 2006 11:59

Sice asi s krizkem po funuse,ale mne to na 8310 taky funguje, takze maximalni spokojenost! Thanx to D.Haba!!!

D.Haba
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: ned črc 30, 2006 17:36
Zařízení: HTC One
Bydliště: Čerstvá Vepřová

Příspěvek od D.Haba » úte říj 24, 2006 17:32

nz sem rad ze aspon nekomu to facha

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí nabíjení USB kabelem (WM5 SP)

Příspěvek od alternativ » pon úno 05, 2007 11:24

D.Haba píše:na netu sem nasel jak vypnout nabijeni pres USB kabel.

Klíč: HKEY_LOCAL_MAC­HINE\Drivers\Bu­iltIn\usbfndrv
Hodnota: EnableUsbCharging = 0 (nula) pokud nechcete aby se zařízení nabíjelo je-li připojeno k USB, nebo 1, pokud požadujete dobíjení.
Jen pro informaci, tento postup funguje i na MDA Vario! :wink:

Uživatelský avatar
eukubus
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: úte led 24, 2006 20:10
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eukubus » pon úno 05, 2007 16:56

na MPx200 s WM 5 taky nic

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon úno 05, 2007 18:20

U MPx200 to bude asi tím, že ta WM5 ROM je neoficiální a dost věcí v ní tedy oproti "full verzi" systému chybí...

Odpovědět

Zpět na „Tweaky a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host