Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Databáze nejrůznějších návodů, tweaků a nápadů, jak vylepšit funkce vašich komunikátorů
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 237
Registrován: čtv úno 12, 2009 16:28
Zařízení: Honor 8

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od Bartyx » úte lis 03, 2009 12:17

No hele, už jsem se ptal i v jiný sekci, ale nedostalo se mi odpovědi. Zvládne MyPhone obnovit zálohu do telefonu pokud do něj dám jinou ROM? Dokáže ho pak identifikovat? Jde mi prakticky jen o kontakty, zprávy, kalendář a poznámky. Jednou jsem to zkoušel a nějak se mi to nepodařilo...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř lis 04, 2009 12:46

Samozřejmě.
Mám to osobně ozkoušené. Pokud máš správně nastavené připojení, tak je fuk, jestli změníš ROM, nebo třeba přejdeš z WM6.1 na WM6.5. Při prvním spuštění MyPhone na nové ROM akorát vyplníš svoje liveID a heslo a můžeš provést obnovu. Jediné, co se může stát, je že na webovém rozhraní uvidíš v kolonce 'Telefony' svoje PDA dvakrát, což po technické stránce nijak nepřekáží, ale můžeš ten nadbytečný klidně smazat.

Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 237
Registrován: čtv úno 12, 2009 16:28
Zařízení: Honor 8

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od Bartyx » stř lis 04, 2009 12:53

Tak to je super. Hned jak flashnu, tak vyzkouším. Už jsem dokonce stáhnul trial SPB Backup a přemejšlel, že ho kvůli tomuhle koupím, ale nebude potřeba.

Jinak s tím WMDC mi to stejně nejde. Zkoušel jsem co si mi poradil (jak kompatibilitu Vista, tak spustit jako správce) a nejde to pořád. Asi je to mým buildem Windows. Mám build 7229. Takže dokud nekoupím 7 final, tak budu asi synchronizovat/flashovat jen na NTB. Každopádně díky.

jack.mediv
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř lis 04, 2009 15:52
Zařízení: HTC TYTN II kaiser

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od jack.mediv » stř lis 04, 2009 15:54

mam problem mam WIN 7 RTM 7600 mylsim, ovladače sem nainstaloval v poradku, jen kdyz zkousim MTTY tak při zadani přikazu task 32 mi napiše
task 32
No card inserted

Level = FF

Cmd>

poadi mi někdo pls?

Edit: je bezpečné zkusit flash bez toho abych tim smazal zavaděč?

Uživatelský avatar
Matiniela
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: ned led 06, 2008 19:57
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Ostrava

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od Matiniela » čtv lis 05, 2009 19:49

mě to nejde ani na win7 ultimate 64 bit ty ovladače hlasí že jsou pro 32 bit nemáte někdo pro 64?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned úno 14, 2010 12:53

UPDATE: Přidány ovladače pro 64bit verzi. Viz příloha v prvním příspěvku.

Jinak mě se občas na Win7 Ultimate x64 final stane, že mi při flashování ohlásí Update error, ale stačí postupovat podle Recovery v tom flashovacím programu, čili odpojit, vyndat baterii, počkat 3s, vrátit baterii, nahodit BL, připojit a flashování pak jde bez problémů. Zatím jsem nepřišel na to, co konkrétně tento problém způsobuje.

vpalik
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: úte čer 02, 2009 12:31
Zařízení: HTC HD2

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od vpalik » ned úno 14, 2010 18:49

Zkoušl jsem to přesně podle návodu v prvním příspěvku a systém zahlásí, že nejvhodnější ovladače jsou již naistalovány anebo, že zadané umístění neobsahuje žádné informace o zařízení. Mám win 7 ultimate 7600.
Ale spolehlivě fungují ty ovladače, které jsem přiložil ke svému příspěvku v sekci HTC Universal a který mi někdo smazal.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned úno 14, 2010 19:13

Jo, promiň, psal jsi, že to už funguje, tak jsem to vlákno smazal, ale přehlídl jsem ten příspěvek s ovladači. Tak je sem prosimtě hoď, já to upnu do prvního příspěvku.

vpalik
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: úte čer 02, 2009 12:31
Zařízení: HTC HD2

Jak na flash ROM ve Windows 7 / Windows Vista

Příspěvek od vpalik » ned úno 14, 2010 19:42

OK, postupoval jsem takto:
- připojil jsem uniho v bootloaderu a přerušil instalaci ovladačů, (pokud to nestihnete, tak je odinstalovat, odpojit a znovu připojit uniho a postup zopakovat)
- zobrazil se nějaký ovladač smart-pc, ten jsem dal aktualizovat z vlastního umístění (zvolil jsem jen adresář, ne přímo soubor .inf)
- našel ovladač od microsoftu, ale digitálně nepodepsaný, vnutil jsem mu ho
- naistalovaný ovladač funguje spolehlivě

Ještě jde postupovat tak, že se restartne pc, přes F8 se dostat do boot nabídky a vybrat možnost nevyžadovat dig. podepsané ovladače (myslím, že poslední možnost), systém nastartuje normálně, ale neměl by varovat, že ovladače, které chci instalovat nejsou podepsané-nevím, nezkoušel jsem. Rovnou jsem mu vnutil ty svoje.

Zřejmě jsou to stejné ovladače, ale starší, protože ve vlastnostech se píše, že jsou z roku 2003, a ty, co si instaluje sám windows jsou z roku 2007.
Přílohy
x64_wce.rar
(49.14 KiB) Staženo 167 x

Uživatelský avatar
red devil
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned dub 25, 2010 23:07
Zařízení: Omnia II
Kontaktovat uživatele:

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od red devil » úte dub 27, 2010 13:52

Ahoj všem mám prosbu.
Moje omnia 2 je po špatném flashi rom úplně mrtvá. Pc vůbec nepozná že je něco do usb připojený.
Máte někdo nějaký nápad?
děkuju

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř dub 28, 2010 16:30

Když ji dáš na nabíječku, tak jeví nějaké známky života? Pokud ano, jde ti nahodit bootloader? Pokud ano, co dělá PC když připojíš OmniiII na bootloaderu k USB?

Uživatelský avatar
red devil
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned dub 25, 2010 23:07
Zařízení: Omnia II
Kontaktovat uživatele:

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od red devil » stř dub 28, 2010 16:36

Právě že vůbec nic :-(

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát dub 30, 2010 18:29

Pokud nereaguje ani na nabíječku a nejde nahodit BL, tak to vypadá celkem špatně, momentálně mě už nic nenapadá.

Uživatelský avatar
red devil
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned dub 25, 2010 23:07
Zařízení: Omnia II
Kontaktovat uživatele:

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od red devil » pát dub 30, 2010 19:05

JJ vím, je mrtvá
Teď jde o to jestli skusit reklamaci.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte kvě 04, 2010 22:39

No tak jestli ji máš v záruce, tak to klidně zkus. Hale hůř si neuděláš - buďto to vyjde, nebo ti ji vrátí ve stejném stavu kvůli porušení záručních podmínek a prodáš ji pak na náhradní díly nebo jako nefunkční kus na aukru.

Uživatelský avatar
red devil
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned dub 25, 2010 23:07
Zařízení: Omnia II
Kontaktovat uživatele:

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od red devil » úte kvě 04, 2010 22:59

Koupil jsem už jinou, snad brzo dorazí. Tuhle zítra odnesu(na kladně mám prodejnu, mám to tam kousek).
nahrát by to mělo jít pomocí samsung repair tool kit asi 330 doláčů to stojí a servis by to měl mít, jenže britex to nemá.
Když to neuznají odnesu to tam pozdejc znova s tím, že si to nahrání zaplatím, měli by to brzy umět.
na cizích forech jsem našel nějaky lidi, co to zazdili snad i prez ten ofiko sam.soft a museli to z usa posilat do koreii,ale tam jim to s omluvou nahodili.

KAffee
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned kvě 30, 2010 14:44
Zařízení: b7610

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od KAffee » sob čer 19, 2010 19:19

zdravim..mám problem když vnutim ten 64bit ovladač nepodepsanej tak se mi telefon nepřipojí s windows mobile center...a když tam dám ten klasickej windows ovladač z roku 2007 tak vše funguje..opravdu mám flešovat s tim nepodepsanym ovladačem? chci flešovat pomocí octans

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob čer 19, 2010 23:21

Když ti vše funguje s původním driverem, tak proč instaluješ jiný? To není povinný, v tomhle vlákně se řeší, že pokud to někomu nejde s defaultním driverem, tak to jde vyřešit manuálním nahráním jiného driveru. Když ti vše šlape, tak není důvod cokoliv řešit.

Svobyk
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte zář 26, 2006 11:07

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od Svobyk » úte čer 29, 2010 2:21

Mam dotaz kdyz si psal s error 112 kterej se snazim resit delsi dobu.Kdyz v mtty dam task 32 tak mi to hodi level=FF nevis co by to mohlo bejt

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Jak na flash ROM ve Win7 & Vista / práce s MTTY Tool

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř čer 30, 2010 14:56

Example commands issues:
task 32 - Returns "Level = FF" if your device is CID locked, or "Level = 0" if your device is SuperCID
...
Stačilo zadat heslo 'level=FF' do hledání na xda-devu a tohle se psalo v jednom z prvních výsledků. Pokud to nebdue ono, tak tam je další spousta vláken, kde se tahle chyba řeší, takže stačí hledat a najdeš.

Odpovědět

Zpět na „Tweaky a návody“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti