Vyzkoušeli jsme 16 GB micro SDHC kartu, funguje výborně

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Vyzkoušeli jsme 16 GB micro SDHC kartu, funguje výborně

Příspěvek od Jiří Hrma » pát říj 31, 2008 18:33

Nedávno jsme v bleskovkách informovali o tom, že se již brzy na našem trhu začne prodávat 16 GB micro SDHC paměťová karta od SanDisku. Ten čas právě nadešel a karta se pomalu začíná dostávat do nabídky našich internetových obchodů. 16 GB kartu jsem vyzkoušel v komunikátorech HTC Touch Pro, HTC TyTN II, Samsung Omnia i HTC X7510 a všude fungovalo naprosto bez problémů. Zejména u Omnie (8 GB interních + 16 GB karta) a HTC X7510 (16 + 16 GB) se dostáváme na téměř astronomické hodnoty uživatelské paměti, dá se tolik GB ještě vůbec zaplnit?

Obrázek

A jak jste na tom vy, uvažujete o pořízení 16 GB karty nebo byste takovou kapacitu nedokázali využít?

16 GB micro SDHC karta v HTC Touch Pro
Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

Příspěvek od groovox » pát říj 31, 2008 18:40

Myslím, že otázka je zbytečná, , samo že jo, - hlavně hudba , foto, filmy a programy a hry. Na 180G iPod je 16 pořád málo.

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » pát říj 31, 2008 18:41

Vypadá to zajímavě, i když mě opravdu nenapadá, čim to naplnit.....
A orientační cena je zhruba jaká?

Uživatelský avatar
matelkoxxl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 616
Registrován: ned srp 10, 2008 9:51
Zařízení: SGS2, HTC HD2, HTC Touch Diamond
Bydliště: Košice

Příspěvek od matelkoxxl » pát říj 31, 2008 19:22

ako sa hovori,clovek si lahko zvykne...ja som mal v se w810i 2gb a zdalo sa mi to dost.teraz mam diamond a 4gb sa mi zda tak akurat.keby som mal aj 100gb,tak to lahko zaplnim :-D

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » pát říj 31, 2008 19:45

Je to jak u mejlů od googlu - člověk nemusí mazat a starat se, takže i 16GB bych za chvíli zaplnil.

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Re: Vyzkoušeli jsme 16 GB micro SDHC kartu, funguje výborně

Příspěvek od Sir Andrew » pát říj 31, 2008 20:57

groovox píše:Na 180G iPod je 16 pořád málo
iPod ale nepoužívá flash obvody takže srovnání není moc na místě.
A 180GB je spíš reklamní trik - normální člověk tolik nevyužije, zbytečně jen tahá + baterka živí železo navíc.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pát říj 31, 2008 21:42

jak už sem psal, zaplnit 16GB není problém :-D

Obrázek

Mám tam akorát 3 navigace ( to je fakt potřebný :-D ), pár (desítek) dílů SGA, naký ty MP3, pár fotek, instalačky a zálohu pro příp. HR a pár zbytečností abych nemusel všude sebou tahat "flašku".
Takže o zaplnění 32GB bych se nebál, kdybych tam skopíroval jenom část všech mých MP3 ak už tam nezbyde ani bajt :-D

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » pát říj 31, 2008 22:56

Fíha, slušný.... taky bych si tam asi naházel SGA, abych se ve škole nenudil :-D Takže to asi zaplnit pujde :-)

Uživatelský avatar
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: ned kvě 11, 2008 22:49
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300
Bydliště: Česká republika

Příspěvek od pavliicek » pát říj 31, 2008 23:05

Otazka, jestli by clovek dokazal zaplnit takovou pamet je zcela zbytecna. Jak pravi jedno stare pravdive porekadlo. Pameti neni nikdy dost....:-)

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

Příspěvek od jerry_stolarik » pát říj 31, 2008 23:11

ja mam 8 Gb SDHC a zaplnim to naprosto bez problemu.... myslim ze 16 by slo taky lehce.... co 32 kdy bude..?

fmx rider
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: stř srp 27, 2008 11:20

Příspěvek od fmx rider » pát říj 31, 2008 23:46

já bych měl spíše otázku: když máte zaplněných 16GB tak využíváte veškeré informace co na ní máte, nebo jenom pár GB?

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Příspěvek od YAMATO » pát říj 31, 2008 23:51

Tohle je dobrá otázka! Já měl u Diamonda strach, že 4 GB budou málo (v P1i jsem měl také 4 GB), ale opak je pravdou, dokonce mám skoro mega volné...a i tak tam mám dost věcí, které tam mám jen...abych je tam měl :-)

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 730
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

Příspěvek od jerry_stolarik » sob lis 01, 2008 0:00

No zalezi co na te karte chces mit..ja ji hlavne pouzivam na multimedia... filmy hudba.. jenom moje hudebni kolekce ma 6.5 GB..Pokud na kartu ukladas jen dokumenty Wordu tak to nezaplnis ani za rok..

//Na ten zapnutej Cpas Lock si dávej pozor, tslany

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Příspěvek od YAMATO » sob lis 01, 2008 0:03

No jo, ale za jakou dobu to vše zkoukneš a poslechneš? Já mám asi 2 MB hudby a i tak jsem některé věci ještě nepustil...ale je to samozřejmě věc každého, to je jasný ;-)

RDT
VIP
VIP
Příspěvky: 450
Registrován: úte dub 10, 2007 21:59
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDT » sob lis 01, 2008 0:20

Oh! Cože? Oni jsou microSD karty jen do velikosti 16GB?

A jak na ni zkopíruji svou klasickou 32GB SD? :-D :-D

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » sob lis 01, 2008 0:21

Blbe :lol:

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 862
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Příspěvek od Radek Hübl » sob lis 01, 2008 10:29

jinak doporucena cena je krasnych 1999,- cena na ruznych obchodech je od 19 stovek az po krasnych 17...

hankeys
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte říj 07, 2008 16:13

Příspěvek od hankeys » sob lis 01, 2008 10:32

kdy bude k dostání v CZ net shopech?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Příspěvek od mike-biker » sob lis 01, 2008 11:46

Už je, jen to chce tak trochu hledat!
http://www.zbozi.cz/?q=Transflash+micro ... 7LN&r=hint

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » sob lis 01, 2008 12:17

MAO píše:jinak doporucena cena je krasnych 1999,- cena na ruznych obchodech je od 19 stovek az po krasnych 17...
co je na tech cenach krasneho? :roll:

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů