Stránka 1 z 4

MobilMania: HTC Touch HD - monstrum otřáslo redakcí (video)

Napsal: úte říj 21, 2008 7:07
od Lukáš Mano
Jan Láska ze serveru MobilMania.cz, měl možnost otestovat špičkový komunikátor HTC Touch HD.

Nejlepší mobil současnosti konečně dorazil na náš stůl. Exkluzivně jsme dostali možnost vyzkoušet nejnovější přírůstek do portfolia tchajwanského výrobce HTC Touch HD. Podle metodiky hodnocení v našem katalogu mobilů jde o nejvýkonnější a v současné době nejvybavenější telefon

Obrázek
Pro otevření stránky s videem klikněte na obrázek

ach jo

Napsal: úte říj 21, 2008 9:38
od MMartinek
Teda, nemůžu si pomoct, ale tohleto zařízení je neskutečnej hybrid.
Nejpr jsem z něj byl(stejně, jako asi většina komunity wm)unešen, ten displej musel uchvátit snad každýho, ale když se pak člověk podívá pod pokličku(nebo na video na mobilmanii:), musí z toho snad zvracet-tak nepřesný reakce bych nečekal ani od nějakejch pseudo dotykových telefonů neznámých asijských výrobců, natož od "krále"PDA. Další kámen úrazu, který jde ruku v ruce s obrovským displejem, který není na "just touch"ovládání zdaleka ready je absence jakýchkoli kláves, především pak hlavních ovládacích prvků v čele s pětisměrným ovladačem a foto-klávesou, nemluvě o autofokusu. Kde to jsme, tohle že je excelentní efektivní pracovní nástroj?? Na co tam máte 288MB RAM, na co je vám výkoný procesor, když se za minutu nedolistuju na fotku, kterou chci někomu ukázat??
Abych však pouze nekritizoval, rád bych vyzdvihl klasický jack na sluchadla(už bylo na čase..). Ale to je asi tak vše...
Celkově toto beru částečně jako úlet, ze kterého si snad HTC vezme ponaučení a v dalších zařízeních zachová to dobré-větší displej(optimálné mezi 3.2"-3.5") a jack, přičemž se vrátí ke starému a osvědčenému ovládání WM komunikátorů.

Napsal: úte říj 21, 2008 9:39
od RadekB
Moc hezký kousek. Škoda jen, že nemá HW klávesnici.

Napsal: úte říj 21, 2008 9:45
od Monk
Konecne nieco co by som uprednostnil pred Ajfonom.
Vypada super az nato ze je leskly.
Dost som sa divil ako rychlo fugovalo browsovanie cez menu.
Proste je to krasa ale mohli z tym prist skor.

Edit:
@ MMartinek
Pocuj mal si uz nejake WM touch zariadenie?
Ja som mal Toucha a na dotik bol dost presny.
Za chvilu si zvyknes.
Okolo tych fotiek, urcite sa tam jednim clickom da zapnut browser a rovno tuknes na fotku ktoru chces.

MM

Napsal: úte říj 21, 2008 11:27
od hudecheck
Ne tak mobilmartinek asi moc zkušeností s HTC nemá. Opravdu nestačí se podívat na jedno pseudo videopreview totálních packalů z MM a soudit, že HD nepřesně reaguje. Snad každý kdo má o věci trochu páru vidí, že ten "recenzent" ač s dobrým ustním vystupováním absolutně nezvládl ovládat HD (viz. hláška chyby s počasím kvůli absenci SIM). Stačí se podívat na zahraniční preview-třeba to první co uniklo min. před měsícem na nějakém FR serveru (bylo to tady avizováno). Tam jde vidět rychlost a přesnost, která celkem zaujme.

Každopádně jsem sním zajedno s nedostatkem HW tlačítek ;).

Napsal: úte říj 21, 2008 13:09
od Kulík
MMartinek: tos teda vážně ujel, skutečnost je naprosto odlišná od tvých představ :tlem: . Displeje řady touch HTC jsou momentálně nejpřesnější, zatím jsem nenarazil na přesnější, a to mi už rukama prošlo hezkých pár zařizení. Fotku ihned najdeš v albu, které spustíš jedním klikem :smile: . Příště než si začneš hrát na odborníka a něco totálně zepsuješ, zjisti si fakta :wink: .

Napsal: úte říj 21, 2008 14:37
od Sir Andrew
Ten člověk je nějaký pomatený. To je ta degenerace Nokiáků.

"velmi silný procesor"
Vždyť to je teď WM standard!

"dvojté vé, vé gé á"
Nebude lepší říct wide VGA?

"fotomobil"
Mno LOL :-D To, že má 5MPx neznamená, že je to fotomobil.

"oprační paměť 256MB"
Těch 32MB z CPU se ztratilo?

"konečně se setkéme...."
Konečně? Uni to měl dááávno před HD.

"HTC externí konektor"
Ext má zde význam extended (rozšiřující), protže obsahuje navíc i zvukový kanál.

"HTC Touch HD můžete ovládat i tímto ukazovátkem"
Slyšel jsem různe pojmenování stylusu, ale toto mě rozesmálo nejvíc - mno jo - odborník na mobily se pozná.

"akcelerátor pohybu"
Akcelerace je přece zrychlení. Jestli to umí zrychlit například letící PDA tak to hned chci!

"...ikdyž se občas zasekává..."
Stačí, když člověk nepřejíždí všude možně - pak jede v pohodě. Taky nevím co nacvičuje s ukazováčkem - to je dělané na palec.


Ten člověk neví o čem mluví a neumí to ovládat. HD mělo jít radši sem - do SM - mezi lidi co tomu rozumí a docení tuto novinku.

Napsal: úte říj 21, 2008 15:36
od Wolfenzi
Sir Andrew to pěkne nandal autorovi :tlem: Ale tak třeba ten akcelerátor je myslim dobře.
Jinak omluvte že zmínim iPhone ve svém postu, ale jen abych doplnil to porovnání v recenzi :

Obrázek

Napsal: úte říj 21, 2008 15:41
od Sir Andrew
Akcelerace má jediný význam - zrychlení.
Autor tedy zmiňuje "zrychlovač pohybu".

Správné pojmenování je G-senzor nebo polohový senzor.

Napsal: úte říj 21, 2008 15:42
od marabu
Tak nějak, to co předvedla Mobilmánie je vrchol. Jak může dostat kus na otestování někdo, kdo snad vživotě nedržel komunikátor v ruce?
A totální úlet je to, že mu to navíc ještě někdo sežere a myslí si, že nepřesnost displaye je snad vinou zařízení. Z takovejch lidí se mi chce zvracet. :???:
Jinak se asi budu opakovat, ale co máte všichni pořád s těma foťákama a křížo-pěťi-všesměrovýma ovladačema?
Vzhledem ke kvalitě optiky u fotoaparátu v komunikátoru je podle mě zbytečné řešit kvalitu snímků, přisvětlovací diodu a autofokusy. A je úplně jedno, jestli na pořízení snímku mačkám tlačítko na klávesnici, tlačítko na boku přístroje nebo display. Na výslednou fotku to nemá ŽÁDNÝ vliv.
Na K750i sem měl joystick a používal jsem ho pouze vyjímečně (nemá dotykový display), na Kaiserovi mám Xsměrový ovladač a nepoužívám ho vubec. Používám akorát tlačítka volat a ukončit hovor. Takže to, že joystick na HDčku neni a jsou tam akorát základní tlačítka, který používám, je pro mne výhoda.

Napsal: úte říj 21, 2008 15:49
od IkE Blaster
G-Senzor je doslova senzor monitorující zrychlení ;) Zrychlovac pohybu je treba N2O :lol:

Joystick a vsesmerne tlacitko je rozdil, me osobne by chybel hodne. Nedokazu rict, jak je na tom Glaxy7, kde je Trackball (nebo "touchball", jak se nekdy rika)

Marabu: jak jsi ovladal K750 kdyz jsi nepouzival ctyr-smerny ovladac? Chapu, do menu pres soft-key, pak vse pomoci klavesnice :lol: Nebo jsi mel patch, kdyz 2-4-6-8 pak fungoval jako ctyrsmerne tlacitko? Porad to je ctyrsmerne tlacitko :lol:


Btw. o tlacitko pro fotak tu nikdo nemluvil :lol: Jenom o nedostatku tlacitek, predevsim ctyrsmerneho :wink:

Napsal: úte říj 21, 2008 15:51
od Wolfenzi
marabu : +1
Vedle 3,8 displeje se tlačítka nevejdou a když chce někdo malej displej ať si koupí diamond. Blesk používám u každé 50. fotky a tlačítko na focení u k800i taky nepoužívám.

Napsal: úte říj 21, 2008 16:18
od marabu
IkE Blaster píše:Marabu: jak jsi ovladal K750 kdyz jsi nepouzival ctyr-smerny ovladac? Chapu, do menu pres soft-key, pak vse pomoci klavesnice :lol: Nebo jsi mel patch, kdyz 2-4-6-8 pak fungoval jako ctyrsmerne tlacitko? Porad to je ctyrsmerne tlacitko :lol:


Btw. o tlacitko pro fotak tu nikdo nemluvil :lol: Jenom o nedostatku tlacitek, predevsim ctyrsmerneho :wink:
Nepsal sem, že sem ho nepoužíval, ale jenom vyjímečně, protože neměla dotekovej display. Tady to ztrácí význam, protože než bych se tam "doklikal" joystickem, tak bych vyrost. Takhle rovnou tapnu tam kam potřebuju, případně přejedu prstem.
A to tlačítko spouště foťáku možná nezmínil nikdo teď, ale patří to k fotoaparátu, kterej tu lidi pořád opakujou. A kritizovat todle u komunikátoru je jako třeba u Porsche kritizovat, že ty sedačky vzadu moc pohodlný nejsou nebo že oproti 1.9CDTi strašně žere. Lidi by si měli uvědomit, že komunikátor neni fotoaparát a tak ho s nim přestat srovnávat. :wink:

Napsal: úte říj 21, 2008 16:26
od Sir Andrew
Ve videu se říká "akcelerátor pohybu" - nic o senzoru gravitační akcelerace - autor používá cizí slova, jejichž význam mu uniká... tak ale mu uniká více věcí, že ano? :-D

PS: k750i a podobné mobily se dají ovládat přes pořadí položek v nabídce. Příklad: Nastavení BT je 4. v seznamu -> zmáčkneš 4.
Je to rychlejší než se tam "proklikávat" šipakam.

Napsal: úte říj 21, 2008 16:33
od tslany
může mi pls. někdo konečně říct, proč HD označuje každý jako nejvýkonější komunikátor? Vždyť nic zázračného nemé, displej má stndartní 3,5" + 0,3" WIDE přídavek, procesor se dávno montoval rycheljší (624MHz PXA270), RAMky má Xperia více a 5MPx foto v PDA - nechápu smysl, na momentky stačí i VGA, na profesionální fotograsfie si člověk koupí zrdcadlovku. 3,5mm jack už tu byl před více než deseti lety a abscenci ovládacích prvků nemohl vymyslet nikdo jiný, než člověk co má víc zubů než mozkových buněk.

Napsal: úte říj 21, 2008 16:47
od IkE Blaster
Zeby to bylo tim spojenim? Najdi mi vsechno v jednom a pak ano. Nebo si uz dneska muzu navolit, ze chci display z uniho, bez hw-klavesnice, G900 (nebo jine) ovladaci tlacitka po stranach a vepredu, fotoaparat z Samsungu, RAMku z X1, 3,5mm jack z davneho stroje (nechtel bys 5kolik? :lol: )... Proste jde o to, ze v dnesni dobe to je nevidana kombinace (a vsichni se divi, ikdyz to muze byt standart - vyrobce totiz temer vzdy udela handicapovane zarizeni - to je dobre videt na EEE.

Napsal: úte říj 21, 2008 16:50
od Sir Andrew
PXA270 má možná vyšší údaj o frekvenci, ale to neznamená, že je rychlejší. Je to starší procesor se starou, pomalou sběrnicí. Tím ale nechci říct, že HD má lepší - řekl bych, že je to tak nastejno.

Frekvencí mátl i TI OMAP 850 @ 195MHz (nebo kolik, proste Vario a spol.) a určitě nebyl 2x pomalejší než zbytek světa. Ano, byl to lenoch, ale jen chci říct, že údaj o frekvenci není vše.

Souhlasím ale s názorem, že nejde o nic světoborného - prostě další PDA s současným CPU. To jen Nokiáci (tým MM) si myslí, že 528MHz je světová novinka.

Napsal: úte říj 21, 2008 16:51
od IkE Blaster
Ja vim, ze se tak daji ovladat, ale vezmete tuto situaci

a) jedete autem, v PDA pustena hudba, temer spite. Je lepsi otevirat oci a dlouze hledat na displayi tlacitko pro dalsi pisnicku nebo macknout jednou kratce tlacitko?

b) Jdete po ulici, slunce sviti jak ***, na displayi neni nic videt,... zbytek stejny

c) Jdete po ulici, priserna zima, PDA v kapse,... zbytek stejny

Nejcastejsi. Dale je take napriklad kdyz neco delate na PC a instalujete na PDA. Je mnohem rychlejsi jednou stisknout klavesu OK po dokonceni instalace, nez se snazit na 3 pokus (vzhledem k pozici k PDA) strefit do OK

//sry za dalsi post, myslel jsem, ze edituji

//Tak na video jsem se podival az ted. Vtipne. Tech dvojsmyslu tam je vice jak jinych slov... :???:

Napsal: úte říj 21, 2008 17:16
od Lausien
No, i když jen preview, nic moc, moc se v MM nevytáhli.
Každopádně Touch HD je zajímavý kousek, pravda, nic moc nového nepřináší, ale určitě si svoje lidičky najde. Já z něj mám smíšené pocity, zdá se mi nějakej moc velkej :-( Ale jak jinak to udělat, když se tam musí vejít display.

Rozměry

Napsal: úte říj 21, 2008 18:43
od hudecheck
Hmm to je právě pro mě neřešitelný problém. Nosit v kapse tlusté zařízení (s HW klávesnicí) jako třeba Touch Pro už se mi nechce, ale jinak má vše co potřebuju. HD má ještě víc je tenký, ale díky velkému displeji je co do rozlohy o dost větší. To by mi naštěstí nevadilo. Otázka je jestli na něm půjde psát s sw klávesnicí - kdyby to šlo alespoň tak dobře jako u iP tak bych nic víc nepotřeboval. Snad..