MobilMania: HTC Touch HD - monstrum otřáslo redakcí (video)

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

MobilMania: HTC Touch HD - monstrum otřáslo redakcí (video)

Příspěvek od Lukáš Mano » úte říj 21, 2008 7:07

Jan Láska ze serveru MobilMania.cz, měl možnost otestovat špičkový komunikátor HTC Touch HD.

Nejlepší mobil současnosti konečně dorazil na náš stůl. Exkluzivně jsme dostali možnost vyzkoušet nejnovější přírůstek do portfolia tchajwanského výrobce HTC Touch HD. Podle metodiky hodnocení v našem katalogu mobilů jde o nejvýkonnější a v současné době nejvybavenější telefon

Obrázek
Pro otevření stránky s videem klikněte na obrázek

Uživatelský avatar
MMartinek
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob bře 11, 2006 12:26

ach jo

Příspěvek od MMartinek » úte říj 21, 2008 9:38

Teda, nemůžu si pomoct, ale tohleto zařízení je neskutečnej hybrid.
Nejpr jsem z něj byl(stejně, jako asi většina komunity wm)unešen, ten displej musel uchvátit snad každýho, ale když se pak člověk podívá pod pokličku(nebo na video na mobilmanii:), musí z toho snad zvracet-tak nepřesný reakce bych nečekal ani od nějakejch pseudo dotykových telefonů neznámých asijských výrobců, natož od "krále"PDA. Další kámen úrazu, který jde ruku v ruce s obrovským displejem, který není na "just touch"ovládání zdaleka ready je absence jakýchkoli kláves, především pak hlavních ovládacích prvků v čele s pětisměrným ovladačem a foto-klávesou, nemluvě o autofokusu. Kde to jsme, tohle že je excelentní efektivní pracovní nástroj?? Na co tam máte 288MB RAM, na co je vám výkoný procesor, když se za minutu nedolistuju na fotku, kterou chci někomu ukázat??
Abych však pouze nekritizoval, rád bych vyzdvihl klasický jack na sluchadla(už bylo na čase..). Ale to je asi tak vše...
Celkově toto beru částečně jako úlet, ze kterého si snad HTC vezme ponaučení a v dalších zařízeních zachová to dobré-větší displej(optimálné mezi 3.2"-3.5") a jack, přičemž se vrátí ke starému a osvědčenému ovládání WM komunikátorů.

RadekB
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 92
Registrován: úte led 29, 2008 16:12
Zařízení: Samsung Galaxy S4
Bydliště: Jesenice

Příspěvek od RadekB » úte říj 21, 2008 9:39

Moc hezký kousek. Škoda jen, že nemá HW klávesnici.

Uživatelský avatar
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 170
Registrován: sob srp 18, 2007 19:12
Zařízení: ZTE Blade
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od Monk » úte říj 21, 2008 9:45

Konecne nieco co by som uprednostnil pred Ajfonom.
Vypada super az nato ze je leskly.
Dost som sa divil ako rychlo fugovalo browsovanie cez menu.
Proste je to krasa ale mohli z tym prist skor.

Edit:
@ MMartinek
Pocuj mal si uz nejake WM touch zariadenie?
Ja som mal Toucha a na dotik bol dost presny.
Za chvilu si zvyknes.
Okolo tych fotiek, urcite sa tam jednim clickom da zapnut browser a rovno tuknes na fotku ktoru chces.

hudecheck
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 15, 2008 16:11

MM

Příspěvek od hudecheck » úte říj 21, 2008 11:27

Ne tak mobilmartinek asi moc zkušeností s HTC nemá. Opravdu nestačí se podívat na jedno pseudo videopreview totálních packalů z MM a soudit, že HD nepřesně reaguje. Snad každý kdo má o věci trochu páru vidí, že ten "recenzent" ač s dobrým ustním vystupováním absolutně nezvládl ovládat HD (viz. hláška chyby s počasím kvůli absenci SIM). Stačí se podívat na zahraniční preview-třeba to první co uniklo min. před měsícem na nějakém FR serveru (bylo to tady avizováno). Tam jde vidět rychlost a přesnost, která celkem zaujme.

Každopádně jsem sním zajedno s nedostatkem HW tlačítek ;).

Uživatelský avatar
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 262
Registrován: úte kvě 13, 2008 11:40
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
Bydliště: Highlands

Příspěvek od Kulík » úte říj 21, 2008 13:09

MMartinek: tos teda vážně ujel, skutečnost je naprosto odlišná od tvých představ :tlem: . Displeje řady touch HTC jsou momentálně nejpřesnější, zatím jsem nenarazil na přesnější, a to mi už rukama prošlo hezkých pár zařizení. Fotku ihned najdeš v albu, které spustíš jedním klikem :smile: . Příště než si začneš hrát na odborníka a něco totálně zepsuješ, zjisti si fakta :wink: .

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » úte říj 21, 2008 14:37

Ten člověk je nějaký pomatený. To je ta degenerace Nokiáků.

"velmi silný procesor"
Vždyť to je teď WM standard!

"dvojté vé, vé gé á"
Nebude lepší říct wide VGA?

"fotomobil"
Mno LOL :-D To, že má 5MPx neznamená, že je to fotomobil.

"oprační paměť 256MB"
Těch 32MB z CPU se ztratilo?

"konečně se setkéme...."
Konečně? Uni to měl dááávno před HD.

"HTC externí konektor"
Ext má zde význam extended (rozšiřující), protže obsahuje navíc i zvukový kanál.

"HTC Touch HD můžete ovládat i tímto ukazovátkem"
Slyšel jsem různe pojmenování stylusu, ale toto mě rozesmálo nejvíc - mno jo - odborník na mobily se pozná.

"akcelerátor pohybu"
Akcelerace je přece zrychlení. Jestli to umí zrychlit například letící PDA tak to hned chci!

"...ikdyž se občas zasekává..."
Stačí, když člověk nepřejíždí všude možně - pak jede v pohodě. Taky nevím co nacvičuje s ukazováčkem - to je dělané na palec.


Ten člověk neví o čem mluví a neumí to ovládat. HD mělo jít radši sem - do SM - mezi lidi co tomu rozumí a docení tuto novinku.

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolfenzi » úte říj 21, 2008 15:36

Sir Andrew to pěkne nandal autorovi :tlem: Ale tak třeba ten akcelerátor je myslim dobře.
Jinak omluvte že zmínim iPhone ve svém postu, ale jen abych doplnil to porovnání v recenzi :

Obrázek

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » úte říj 21, 2008 15:41

Akcelerace má jediný význam - zrychlení.
Autor tedy zmiňuje "zrychlovač pohybu".

Správné pojmenování je G-senzor nebo polohový senzor.

marabu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: úte zář 16, 2008 16:58
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marabu » úte říj 21, 2008 15:42

Tak nějak, to co předvedla Mobilmánie je vrchol. Jak může dostat kus na otestování někdo, kdo snad vživotě nedržel komunikátor v ruce?
A totální úlet je to, že mu to navíc ještě někdo sežere a myslí si, že nepřesnost displaye je snad vinou zařízení. Z takovejch lidí se mi chce zvracet. :???:
Jinak se asi budu opakovat, ale co máte všichni pořád s těma foťákama a křížo-pěťi-všesměrovýma ovladačema?
Vzhledem ke kvalitě optiky u fotoaparátu v komunikátoru je podle mě zbytečné řešit kvalitu snímků, přisvětlovací diodu a autofokusy. A je úplně jedno, jestli na pořízení snímku mačkám tlačítko na klávesnici, tlačítko na boku přístroje nebo display. Na výslednou fotku to nemá ŽÁDNÝ vliv.
Na K750i sem měl joystick a používal jsem ho pouze vyjímečně (nemá dotykový display), na Kaiserovi mám Xsměrový ovladač a nepoužívám ho vubec. Používám akorát tlačítka volat a ukončit hovor. Takže to, že joystick na HDčku neni a jsou tam akorát základní tlačítka, který používám, je pro mne výhoda.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte říj 21, 2008 15:49

G-Senzor je doslova senzor monitorující zrychlení ;) Zrychlovac pohybu je treba N2O :lol:

Joystick a vsesmerne tlacitko je rozdil, me osobne by chybel hodne. Nedokazu rict, jak je na tom Glaxy7, kde je Trackball (nebo "touchball", jak se nekdy rika)

Marabu: jak jsi ovladal K750 kdyz jsi nepouzival ctyr-smerny ovladac? Chapu, do menu pres soft-key, pak vse pomoci klavesnice :lol: Nebo jsi mel patch, kdyz 2-4-6-8 pak fungoval jako ctyrsmerne tlacitko? Porad to je ctyrsmerne tlacitko :lol:


Btw. o tlacitko pro fotak tu nikdo nemluvil :lol: Jenom o nedostatku tlacitek, predevsim ctyrsmerneho :wink:

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolfenzi » úte říj 21, 2008 15:51

marabu : +1
Vedle 3,8 displeje se tlačítka nevejdou a když chce někdo malej displej ať si koupí diamond. Blesk používám u každé 50. fotky a tlačítko na focení u k800i taky nepoužívám.

marabu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: úte zář 16, 2008 16:58
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marabu » úte říj 21, 2008 16:18

IkE Blaster píše:Marabu: jak jsi ovladal K750 kdyz jsi nepouzival ctyr-smerny ovladac? Chapu, do menu pres soft-key, pak vse pomoci klavesnice :lol: Nebo jsi mel patch, kdyz 2-4-6-8 pak fungoval jako ctyrsmerne tlacitko? Porad to je ctyrsmerne tlacitko :lol:


Btw. o tlacitko pro fotak tu nikdo nemluvil :lol: Jenom o nedostatku tlacitek, predevsim ctyrsmerneho :wink:
Nepsal sem, že sem ho nepoužíval, ale jenom vyjímečně, protože neměla dotekovej display. Tady to ztrácí význam, protože než bych se tam "doklikal" joystickem, tak bych vyrost. Takhle rovnou tapnu tam kam potřebuju, případně přejedu prstem.
A to tlačítko spouště foťáku možná nezmínil nikdo teď, ale patří to k fotoaparátu, kterej tu lidi pořád opakujou. A kritizovat todle u komunikátoru je jako třeba u Porsche kritizovat, že ty sedačky vzadu moc pohodlný nejsou nebo že oproti 1.9CDTi strašně žere. Lidi by si měli uvědomit, že komunikátor neni fotoaparát a tak ho s nim přestat srovnávat. :wink:

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » úte říj 21, 2008 16:26

Ve videu se říká "akcelerátor pohybu" - nic o senzoru gravitační akcelerace - autor používá cizí slova, jejichž význam mu uniká... tak ale mu uniká více věcí, že ano? :-D

PS: k750i a podobné mobily se dají ovládat přes pořadí položek v nabídce. Příklad: Nastavení BT je 4. v seznamu -> zmáčkneš 4.
Je to rychlejší než se tam "proklikávat" šipakam.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte říj 21, 2008 16:33

může mi pls. někdo konečně říct, proč HD označuje každý jako nejvýkonější komunikátor? Vždyť nic zázračného nemé, displej má stndartní 3,5" + 0,3" WIDE přídavek, procesor se dávno montoval rycheljší (624MHz PXA270), RAMky má Xperia více a 5MPx foto v PDA - nechápu smysl, na momentky stačí i VGA, na profesionální fotograsfie si člověk koupí zrdcadlovku. 3,5mm jack už tu byl před více než deseti lety a abscenci ovládacích prvků nemohl vymyslet nikdo jiný, než člověk co má víc zubů než mozkových buněk.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte říj 21, 2008 16:47

Zeby to bylo tim spojenim? Najdi mi vsechno v jednom a pak ano. Nebo si uz dneska muzu navolit, ze chci display z uniho, bez hw-klavesnice, G900 (nebo jine) ovladaci tlacitka po stranach a vepredu, fotoaparat z Samsungu, RAMku z X1, 3,5mm jack z davneho stroje (nechtel bys 5kolik? :lol: )... Proste jde o to, ze v dnesni dobe to je nevidana kombinace (a vsichni se divi, ikdyz to muze byt standart - vyrobce totiz temer vzdy udela handicapovane zarizeni - to je dobre videt na EEE.

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » úte říj 21, 2008 16:50

PXA270 má možná vyšší údaj o frekvenci, ale to neznamená, že je rychlejší. Je to starší procesor se starou, pomalou sběrnicí. Tím ale nechci říct, že HD má lepší - řekl bych, že je to tak nastejno.

Frekvencí mátl i TI OMAP 850 @ 195MHz (nebo kolik, proste Vario a spol.) a určitě nebyl 2x pomalejší než zbytek světa. Ano, byl to lenoch, ale jen chci říct, že údaj o frekvenci není vše.

Souhlasím ale s názorem, že nejde o nic světoborného - prostě další PDA s současným CPU. To jen Nokiáci (tým MM) si myslí, že 528MHz je světová novinka.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte říj 21, 2008 16:51

Ja vim, ze se tak daji ovladat, ale vezmete tuto situaci

a) jedete autem, v PDA pustena hudba, temer spite. Je lepsi otevirat oci a dlouze hledat na displayi tlacitko pro dalsi pisnicku nebo macknout jednou kratce tlacitko?

b) Jdete po ulici, slunce sviti jak ***, na displayi neni nic videt,... zbytek stejny

c) Jdete po ulici, priserna zima, PDA v kapse,... zbytek stejny

Nejcastejsi. Dale je take napriklad kdyz neco delate na PC a instalujete na PDA. Je mnohem rychlejsi jednou stisknout klavesu OK po dokonceni instalace, nez se snazit na 3 pokus (vzhledem k pozici k PDA) strefit do OK

//sry za dalsi post, myslel jsem, ze edituji

//Tak na video jsem se podival az ted. Vtipne. Tech dvojsmyslu tam je vice jak jinych slov... :???:

Uživatelský avatar
Lausien
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 190
Registrován: ned pro 23, 2007 17:03
Zařízení: HTC Touch Pro
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lausien » úte říj 21, 2008 17:16

No, i když jen preview, nic moc, moc se v MM nevytáhli.
Každopádně Touch HD je zajímavý kousek, pravda, nic moc nového nepřináší, ale určitě si svoje lidičky najde. Já z něj mám smíšené pocity, zdá se mi nějakej moc velkej :-( Ale jak jinak to udělat, když se tam musí vejít display.

hudecheck
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 15, 2008 16:11

Rozměry

Příspěvek od hudecheck » úte říj 21, 2008 18:43

Hmm to je právě pro mě neřešitelný problém. Nosit v kapse tlusté zařízení (s HW klávesnicí) jako třeba Touch Pro už se mi nechce, ale jinak má vše co potřebuju. HD má ještě víc je tenký, ale díky velkému displeji je co do rozlohy o dost větší. To by mi naštěstí nevadilo. Otázka je jestli na něm půjde psát s sw klávesnicí - kdyby to šlo alespoň tak dobře jako u iP tak bych nic víc nepotřeboval. Snad..

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů