Sony Ericsson Xperia X1 ve Velké Británii už 30. října

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Sony Ericsson Xperia X1 ve Velké Británii už 30. října

Příspěvek od Lukáš Mano » úte srp 12, 2008 6:37

Sony Ericsson Xperia X1 by se měl jako první objevit na pultech Velké Británie za cenu 599.99 liber, což je v přepočtu zhruba 18 500,- Kč. Za stejnou nebo velice podobnou částku by se měl prodávat i v České republice. Nedočkavci si tento špičkový komunikátor mohou předobjednat v britském e-shopu.

Obrázek


Zdroj: Mobiletor.com, MobilMania.cz

Uživatelský avatar
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: úte čer 24, 2008 18:31
Zařízení: iPAQ 214, N900
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pfhawk » úte srp 12, 2008 9:56

pekny, ale je fakt pravda, ze nebude s akcelerometrem? za tu cenu je to docela ostuda, nemyslite? ono vubec ta cena proti touch pro je trochu nadsazena se mi zda....

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte srp 12, 2008 10:08

njn, za výkon se platí, navíc ten senzor je spíš taková hračička a touchflo taky, mě by nedělalo problém vytáhnout stylus a přepnout zvuky nebo stisknout HW tlačítko pro otočení displeje jak to dělám teď, jiný rozumný využití v tom nevidím

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Příspěvek od Lukáš Mano » úte srp 12, 2008 10:11

Cena je přemrštěná o tom žádná :wink: O proti HTC Touch Pro nic převratného!!

Uživatelský avatar
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 167
Registrován: pát srp 25, 2006 11:53
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Bydliště: Slovácko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrono Leggionaire » úte srp 12, 2008 10:16

Pořád jsem doufal, ale po téhle zprávě je mé nové zařízení jasné..
takže se dočkám pohodlnější qwerty, TV Out a větší RAM :-D ..příjdu víceméně jen o WVGA, ale to snad rychle přebolí..

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte srp 12, 2008 10:17

více RAM máš naprd když ji nemužeš využívat, navíc naopak, získáš ji kvuly blbýmu touchflo hoooooooodně míň :wink:

Uživatelský avatar
Chrono Leggionaire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 167
Registrován: pát srp 25, 2006 11:53
Zařízení: Samsung Galaxy Note 10
Bydliště: Slovácko
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chrono Leggionaire » úte srp 12, 2008 10:29

no myslím, že grafické prostředí X1 si taky hodně RAM "sežere" :-) Uvidíme, těch 32MiB RAM navíc ze zdá být spíš papírovým vítězstvím, ale třeba to bude nakonec důležitý faktor...třeba stávajícím majitelům Diamondu by ty tři ddesítky RAM navíc udělaly určitě radost

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte srp 12, 2008 10:38

ano, ale ne tolik jako přiblblej TouchFLo plugin, prostředí X1 zabírá míň než 30MB (zkoušel sem hi nainstalovat do emulátoru a zbylo mě 0,07MB free storage :-D ) zatímco na TP ti zbyde maximálně 100MB RAM, a to když budeš hodně šetřit. Já mám 128MB rozdělenou na 40MB Storage a 80MB a stčí mi to :-D
Kdyžtak počkej až se dostanu "k moci", to budou mašinky s gigahercovým CPU, 3D grafickým akcelerátorem, 40GB HDD a půl giga RAM :lol:

Uživatelský avatar
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 262
Registrován: úte kvě 13, 2008 11:40
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
Bydliště: Highlands

Příspěvek od Kulík » úte srp 12, 2008 10:47

tslany: ten senzor je věc, která určitě zpříjemňuje a zjednodušuje ovládání, jako bonus jsou hry, které senzor využívají. Stejně tak TF, značně usnadňuje ovládání, je skutečně příjemné ovládat komunikátor jednou rukou a bez stylusu. TF samozřejmě nemusí každému vyhovovat, ale rozhodně není "blbý" a spoustě lidí naopak vyhovuje naprosto.
Více RAM samozřejmě nemůže být nikdy naprd, a co se TF a RAM týče, nemám na Diamondu žádný problém s nedostatkem RAM, volno stále takových 40 až 50 MB 8-), nakonec každé rozhraní, ať TF, SPB, SE Panels či rozhraní Omnie, spotřebuje určité množství RAM a čím bude to rozhraní propracovanější, tím bude náročnější na HW, to je neustálý koloběh vývoje . Víš, to, že někomu nestačí to co jinému ano (v tomto případě třeba tobě :wink: ) je právě ten motor vývoje a pokroku.

Uživatelský avatar
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: úte čer 24, 2008 18:31
Zařízení: iPAQ 214, N900
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pfhawk » úte srp 12, 2008 10:53

no docela se mi zda, ze ta cena do uvedeni muze jeste spadnout. nejvetsi podil na premrsteni ceny bych mozna tak trochu videl na strane htc, ktera to bude vyrabet a prece si nebude delat konkurenci(vyrobni naklady asi tolik nedelaji, jako to, kolik jim SE muselo zaplatit za dohodu)
btw. jak pise kulik, polohovy senzor je takova vec zprijemnujici zivot...
kazdopadne to bude tezke rozhodovani, pro me hlavne na poli velikosti displeje, coz je pro mne pomerne dulezity faktor...

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte srp 12, 2008 10:57

mě to nestačí, nejraději bych výše mnou zmiňovanou mašinku, ale není money.A pokud ze 192MB ti zbyde free jenom max. 50MB, tak to je opravdu slabý, to už i zařízení z roku 2003 měli víc volný RAM.

Já to fakt nechápu. Před pár měsícama skoro každej na VGA nadával, před několika rokama bylo ovládání prstem bráno jako největší chyba co člověk mohl udělat. Teď? Teď každej musí mít "super jemný VGA" na malým 2.8" a tek kdo ovládá PDA pohodlně stylusem je branej za zpomalovače vývoje. Já říkám, že finger-friendly je slepá vývojová větev, elektromagnetický stylus má budoucnost!

Uživatelský avatar
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 262
Registrován: úte kvě 13, 2008 11:40
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
Bydliště: Highlands

Příspěvek od Kulík » úte srp 12, 2008 11:22

Zařízení z roku 2003 určitě neměly určitě více volné RAM, když byl tehdy standard 32 MB :grin:. S PDAčkama dělám od roku 2000 a od té doby se mi stalo až letos s Cruisem, že bych měl více jak 50 MB RAM volných.
Diamond má sice papírově 192 MB, ale systém má k dispozici teoreticky 128 MB, těch zbylých 64 MB využívá grafický akcelerátor. Takže prakticky systém hlásí 113 MB RAM celkem, po spuštění je obsazeno cca 49%, tedy volných asi 58 MB, během používání se obsazení RAM zvýší cca o 10%, tedy 46 MB volných a tak to +/- už zůstává.
Njn, VGA i na 2,8" je fajn, nevím proč by někdo měl nadávat. No a stylus? Ať obyčejný, či magnetický zaměstnává druhou ruku, s TF ovládáš většinu funkcí jdenou rukou. Ovládání prsty je ergonomické, pohodlné a pohotové a ve spolupráci s GSenzorem je to určitě směr vývoje s vysokým potenciálem.

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda512 » úte srp 12, 2008 12:02

Už jsem se ptal na mobilmanii, ale nedá mi to, abych se nezeptal i zde....

Raphael bude připraven na WM7 že? Jak je to s X1...to asi ne co?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte srp 12, 2008 12:09

4Kulík: 32MB? ty byly standart v roce 2000, např. takovej stařičkej iPaq 3630 jich měl, nebo Jornada 720, 64MB začaly bejt v roce 2002, např. Loox 600, iPaq 5450, a jelikož WM2002 jsou stabilnější a rychlejší než WM6.1 jsou i méně náročné na paměť a měl si tam i 62MB free RAM kterou sis mohl rozdělit, klidně na 52+10 storage (ale to ty doufám víš :wink: )
Jo a až ochutíš Windows CE for Handheld PC tak teprv poznáš interaktivní, luxusní a pohodlné ovládání :-)
A tím VGA sem myslel, že PŘED reklamní kampaní na diamonda skoro nikdo nechtěl na miniaturním 2,8" displeji ani vidět, ale teď se situace obrátila, PDA si kupují nezkušení lidé co náhodou viděli "jinej iphone v televizi" a nakonec to dopadne jako v rozhodování o windows - M$ tehdá díky reklamám prosadil svůj špatný, nestabilní sýstém (stačí si stáhnout Win 1 pokud někdo nepamatuje a spustit jej v emulátoru)

Jo a upozorňuji předem, že hádat se se mnou nemá smysl, od svého názoru nikdy neustoupím!

4Tonda512: to nejspíš nikdo zatím neví, ale pokud WM7 budoupracovat pod WinCE tak se upgradu dočkáš

Uživatelský avatar
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 262
Registrován: úte kvě 13, 2008 11:40
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
Bydliště: Highlands

Příspěvek od Kulík » úte srp 12, 2008 13:41

Jj, Loox600 mám ještě v šuplíku :wink:, svého času to byla špička a Jornada byl můj finančně nedosažitelný sen. A, samozřejmě 64MB veškeré paměti, takže operační míň, fakt mě nenapadlo extrémní dělení 10/50 ve prospěch operační :???: , ale i při tak extrémním dělení jsi nemohl mít víc jak 50 MB volné operační paměti :wink: , zdůrazňuji OPERAČNÍ, o té se bavíme, ne o celkové. Nicméně v oněch letech stačilo a bylo obvyklé dělení paměti 32/32, proto jsem psal standardních 32MB operační paměti.Srovnávat rychlost WM2002 a WM6.1 je zavádějící, každý běhá na svém HW a pokud kupříkladu srovnám Diamonda a Looxe, tak v rychlosti jednoznačně vítězí Diamond a co se stability týče, nezaznamenal jsem ani u jednoho jakoukoliv nestabilitu.
Myslím, že reklamní kampaň na úspěch VGA na 2,8" displeji nemá žádný vliv, osobně jsem nezaznamenal žádnou razantní kampaň v tomto smyslu. Lidé by Diamonda kupovali i kdyby VGA neměl. Chce to prostě vidět. Dřívější odmítání VGA na malých displejích totiž pramenilo z chybného předpokladu, že s VGA rozlišením jde ruku v ruce i VGA zobrazením a tudíž, že vše bude na displeji neúnosně malé, a to je ten zásadní omyl. Na VGA displeji není nic malinkaté, ale vše je vykresleno jemnou a tedy příjemnou grafikou a o tom to je, ale jsou i SW, které VGA využijí i naplno v zobrazení např. Opera 9.5, kdy na VGA je i mniatura webu částečně čitelné, kdežto na QVGA je text vesměs jen organizovaný shluk bodů.
K úspěchu MS přispěla především spolupráce s IBM a potom ve vhodnou dobu pro změnu ukončení spolupráce s IBM :wink: , v době kdy by měla vliv na jeho úspěch reklama, už byl MS za vodou a spokojeně ovládal trh.
Win 1 byly jen prvním pokusem MS o grafickou nadstavbu pro DOS, jakých byly desítky, ne operační systém.

Já vím, všiml jsem si, já se ale nehádám, jen si vyměňuji názory :wink:

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda512 » úte srp 12, 2008 14:39

tslany: Ono jde o to...že WM7 podle toho co jsem četl mají dost využívat onen akcelerometr....tak já jen jestli nebude nějakej závažnej problém že bude u X1 chybět...podle mě cena X1 poletí dolů vemi rychle..

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte srp 12, 2008 14:44

WM5 taky využívaly jinou správu pamětí a lidi si mysleli, ýe na něj nebudou moct upgradovat, ale nakonec se povedlo, takže by to problém být něměl :-)

N3o21
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: ned úno 11, 2007 22:49
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Praha 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N3o21 » úte srp 12, 2008 14:59

:-) Tak tenhle strojek je dost zajímavej. Rozhodně vypadá líp, než HTC Touch*

Jen ta cena ho úplně potápí. Nějakejch 14 tisíc by mu slušelo mnohem víc.
A akcelometr je vážně zbytečnost.

Uživatelský avatar
JanHavlicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 154
Registrován: čtv pro 14, 2006 12:57
Zařízení: Xiaomi Redmi 2 2GB
Bydliště: Praha

Příspěvek od JanHavlicek » úte srp 12, 2008 22:55

Co tady furt řešíte za kraviny s RAMkou, když ještě není Xperia ani zdaleka v prodeji? Jak si tady někdo může bejt tak jistej, kolik sežere Xperia defaultně RAMky, když ji nikdo ve finální podobě s finální ROMkou nedržel v ruce?

Já myslím, že je velmi předčasné dělat tu nějaké soudy. Pokud ovšem bude Xperia dostupná za 18k a Touch Pro za 14, tak to bude mít na trhu hodně těžké. Za trochu větší širokoúhlý displej a nepatrné rozdíly ve výbavě nebude každý ochotný připlácet tolik tisíc navíc

Wexx
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pát črc 29, 2005 0:13

Příspěvek od Wexx » stř srp 13, 2008 2:30

Měl jsem spíš potřebu upravit některé nepřesnosti. Myslim že každému bude šumák, jestli bude mít po start dostupných 160MB nebo 190MB RAM. Tak či tak je to šumák. Navíc bych rád podotknul, že je velmi pravděpodobné že Touch Pro i Xperia budou mít stejných 256MB RAM a 32MB pro akcelerátor, jen HTC mate souhrnným označením a SE nikoliv.

Řekl bych, že Xperia bude i přes cenový rozdíl mít navrch. A to hlavně kvůli značce. Ovšem i znalého člověka si může získat, třeba díky 3,5mm jacku.

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů