Stáhněte si neoficiální grafické ovladače pro HTC Kaisera

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Stáhněte si neoficiální grafické ovladače pro HTC Kaisera

Příspěvek od Jiří Hrma » ned črc 20, 2008 23:49

Téměř každý někdy slyšel o kauze s grafickými ovladači pro komunikátor HTC TyTN II (Kaiser). Chipset od Qualcommu, kterým je TyTN II vybaven, totiž zvládá hardwarovou akceleraci grafiky, nicméně v systému chyběly ovladače, a tak ji nebylo možné využívat. Nyní se na internetu objevily první neoficiální ovladače, se kterými se u vašeho TyTNa II rapidně zvýší výkon při zpracování grafiky a videa. Na oficiální ovladače od HTC bychom asi čekali marně, i když výrobce podporu přislíbil a původně ji avizoval už na letošní duben, sliby chyby.

Neoficiální ovladače zatím nefungují na všech verzích ROM. Další informace, odkazy pro stažení a zkušenosti uživatelů nalezte v této diskuzi.

Doplněno: Podle tohoto vlákna na xda-developers mohou ovladače využívat i majitelé HTC Touch Cruise.

Video: HTC TyTN II s novými ovladači
[youtube]http://youtube.com/watch?v=Gg6FtbNRY_w[/youtube]

Uživatelský avatar
erik.aragorn
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: ned pro 30, 2007 12:28
Zařízení: HTC Desire X, HTC 7 Mozart, Samsung Galaxy Pocket
Bydliště: Planeta Zem....
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od erik.aragorn » pon črc 21, 2008 5:29

bola to len otazka casu, kym to niekto spravi. ak to plati co vyhlasilo xda-develepoers.com ze kto ich vytvori dostane peniaze, tak sa na co tesit ;-)

czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

Příspěvek od czech_Daver » pon črc 21, 2008 7:49

a co cruise? pro nej budou taky? nebo my majitele TyTN II bez klavesnice mame smulu? :-(

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Grafické ovladače (drivery) pro HTC Touch Cruise

Příspěvek od Jiří Hrma » pon črc 21, 2008 8:17

Pouze spekulace, ale teoreticky by na Cruise mohly fungovat právě tyhle, jelikož obě zařízení používají zcela stejný chipset.

edit: tak je to tak, stačí mrknout na xda-developers, funguje to i na Cruise.
edit2: tak na Cruise to zatím není 100% funkční, ještě je potřeba pár úprav, ale snad se to na xda-devu brzy objeví.

czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

Příspěvek od czech_Daver » pon črc 21, 2008 8:53

tak to je super :lol: ... anglicky umim a taky sem to tam nejak vycet ... jen teda ma anglictina neni na tolik dobra abych prisel na to jak je tam dostat a zjistit ze opravdu funguji ... asi budu muset pockat na nejaky rozumny instalator :) nebo nekoho kdo by to sesumiroval pro nas mene znale ... kazdopadne kluci na XDAdev zas udelali kus prace za HTC 8-)

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

Příspěvek od berczo » pon črc 21, 2008 9:34

hehe !!! Konečně !!! Nevíte na jaké ROMky to dávat - myslím na Cruise ?
ridli ridli is offline
Junior Member

Join Date: Feb 2008
Posts: 1
Default htc update
Hi,
A friend talk with HTC some days ago and someone from the tecnical support from taiwan say the update for polaris to win mobile 6.1 is finished in september and maybe with a fix for drivers.
... heh, že bychom se mohli opět začít těšit ?!?!? :tlem:

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon črc 21, 2008 10:47

Tak pro Cruise to ještě není úplně vychytané... to jsem předtím přehlédl.

**UPDATE**18/07/08
OpenGL ES and D3D drivers (non-fullscreen) for the KAISER as .cab
Full documentation here:
http://www.htcclassaction.org/driverpro ... 20080717_1

NO need to install directly on Bepe's last Roms for Polaris
The provided .cab isnt working for the Polaris as on Kaiser.
Installation is successfull, but the Light.exe to proove coudlnt initiate D3D.

kultus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: sob čer 25, 2005 11:12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kultus » pon črc 21, 2008 17:56

no pekny ze se do toho konecne dali ale pro mne trochu pozde zrovna jsem Kaisera prodal...jinak zatim to stejne nema prakticke vyuziti ani pri prehravani videa ani ve 2D ale jak psali zacli s 3D co bylo snazsi tak snad se dockate...HTC jsou obycejne svine ale delaji nejlepsi zarizeni a maji nejvetsi uzivatelskou zakladnu takze cekam na Diamonda :)

RDT
VIP
VIP
Příspěvky: 450
Registrován: úte dub 10, 2007 21:59
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDT » pon črc 21, 2008 20:43

Gratuluji! Nejsem sice uživatel Kaisera, kvůli tomuhle jsem ho (a Cruise) odsuzoval, ale síla WM a chytří programátoři to nakonec překonali. Sám jsem totiž vlastil zařízení s chipsetem od Qualcommu, ve kterém chyběly ovladače - ovšem v tomto zařízení neběžely Windows Mobile (ale pochybný BREW), tím téměř zanikala šance na napsání ovladačů (málokdo umí programovat pro BREW :roll:).

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 194
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Příspěvek od jjiirrii » úte črc 22, 2008 0:08

Kdybych tušil při koupi Kaisera že má takový problém, asi bych ho nechtěl. Ale u zařízení za 17 tisic kdo by to čekal? Když ho všichni tak chválili... Vždyť po jednom dnu používání to musí poznat i laik že ma problem s grafikou. Ale chápu že by si teď nikdo nekupoval Diamonda kdyby byl Kaiser dokonalý. Škoda jen že ten driver nefunguje na ofic ROM, protože bych už chtěl mít tento přístroj jako pomocníka a ne furt pomahat mu aby fungoval jak má a zabíjet čas neustálými HResety, flashováním, instalacemi a nastavováním.

1echeck
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: čtv bře 13, 2008 20:04
Zařízení: Touch Pro 2
Bydliště: near ml
Kontaktovat uživatele:

Aktualizace

Příspěvek od 1echeck » úte črc 22, 2008 22:01

Jede na CSY 6.1..

Kód: Vybrat vše

 http://htcclassaction.org/driverprogress.php#update_20080717_1

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 194
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Příspěvek od jjiirrii » úte črc 22, 2008 23:18

Mě teda ne. :cry:

EDIT: Už ano, test OK.

// používej tlačítko Upravit, tslany

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů