CDMA verze Diamondu nabídne 256 MB RAM a 1340mA baterii

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

CDMA verze Diamondu nabídne 256 MB RAM a 1340mA baterii

Příspěvek od Jiří Hrma » pon črc 07, 2008 9:06

HTC Touch Diamond s telefonním modulem pro CDMA sítě nabídne o poznání zajímavější parametry, než jeho klasická GSM/UMTS verze. Ta nabízí pěkných 192 MB RAM (nicméně pro programy je dostupných pouze 128 MB, zbylých 64 MB se alokuje pro potřeby Touch FLO 3D a grafického čipu), zatímco Diamond pro CDMA nabídne 256 MB paměťový modul. V recenzi Diamondu jsem vytýkal i nižší kapacitu akumulátoru, 900mAh opravdu není mnoho, a to pravděpodobně vědí i američtí operátoři (Telus, Sprint, Verizon), kteří jej budou distribuovat s 1340mAh akumulátorem. Ještě že alespoň ten se dá k Diamondu zakoupit i u nás.

Obrázek

Zdroj: PocketNow.com

Uživatelský avatar
JanHavlicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 155
Registrován: čtv pro 14, 2006 12:57
Zařízení: Xiaomi Redmi 2 2GB
Bydliště: Praha

Příspěvek od JanHavlicek » pon črc 07, 2008 11:48

Sice byla použita silnější baterie, ale Diamond kvůli tomu solidně ztloustl - 13,9mm namísto "našich" 11,3mm

Uživatelský avatar
SBDer
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: ned dub 13, 2008 17:26
Bydliště: Bohumín/Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SBDer » pon črc 07, 2008 12:38

No to není zase tolik, bál jsem se, že s novou baterií v pase ještě širší... 13.9 mi pořád přijde jako moc slušná hodnota. A 256 RAM... To by byla parádička :)

czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

Příspěvek od czech_Daver » pon črc 07, 2008 18:13

a myslite ze pude i k sehnani u nas? ... predpokladam ze kdyz UFON jede pod CDMA tak by i tenhle diamond mohl pod nim behat ne? ... sice zatim pokryti 00 nic ... ale rychle roste a neni to nezajimavy operator .. dik za odpoved

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte črc 08, 2008 9:13

U:fon ma udajne nejakou spesl CDMA, ze tam behaj jenom jeho founy. Ale vyzkouseno nemam

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Příspěvek od mp » úte črc 08, 2008 9:23

CDMA pokrytí má u nás historicky O2 - možná si ještě někdo vzpomenete na první mobily s čísly 601.... Ta síť dodnes existuje, ale nyní ji O2 využívá na datové služby (modemy apod.). Jestli by šla využít pro služby hlasové, to fakt nevím - určitě by byla nutná podpora operátora ... čili nic

czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

Příspěvek od czech_Daver » úte črc 08, 2008 10:02

nj ale tak kdybych chtel zustat u O2 tak mi staci normalni GSM verze :wink: spis by me zajimal ten ufon ... rikal sem si ze bych ho az bude met lepsi pokryti vyzkousel ... ale predstava ze budu mit nejaky obyc telefon tak me to rychle prechazi. :grin: ale kdyby tam fungoval Diamond s tim ze by se asi musel dovezt z ameru ... ale bylo by to super.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » úte črc 08, 2008 13:05

nebo by byl U-fon "IN" a nechal si ho brandovat :-D

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte črc 08, 2008 13:57

Hm ja myslel, ze ufon ma v kampani neco o jednoduchosti :D

Nemyslel jsi sit NMT? Ta se v roce 2006 zmenila na datove CDMA (asi 450mhz).

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Příspěvek od mp » úte črc 08, 2008 15:14

...myslel, běží to na stejný frekvenci

Uživatelský avatar
golismen
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát črc 18, 2008 3:34
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od golismen » pát črc 18, 2008 3:52

Ahoj, měl bych dotaz , když je v parametrech u Diamonda :
# datové přenosy HSDPA/WCDMA:

* Evropa/Asie: 900/2100 MHz, USA: 850/1900 MHz
* rychlost 384 kbps pro odesílání a 7,2 Mbps pro stahování

# třípásmový modul GSM/GPRS/EDGE:

* Evropa/Asie:900/1800/1­900 MHz, USA:850/1800/1900 MHz (frekvence pásma a rychlost přenosu dat závisí na operátorovi)
Jestli by šel připojit na cdma od O2 ohledně Internetu .

LonDat
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát črc 25, 2008 19:35
Zařízení: HTC Titan
Bydliště: Pláně u Plas

Diamond a T-mobile 4G

Příspěvek od LonDat » pát črc 25, 2008 20:10

A jde Diamond použít pro 4G od T-Mobile?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12266
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Příspěvek od htcjirka » pát črc 25, 2008 20:22

Ne,to opravdu nelze

LonDat
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát črc 25, 2008 19:35
Zařízení: HTC Titan
Bydliště: Pláně u Plas

Ke komu za internetem?

Příspěvek od LonDat » pát črc 25, 2008 20:33

A existuje nějaká jiná rychlá varianta internetu u jiných operátorů, který Diamond nebo Touch Pro zvládne?

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Příspěvek od Lukáš Mano » pát črc 25, 2008 20:39

Samozřejmě ano UMTS a nadstavbu HSDPA (O2). Podporuje i HSUPA, ale to bohužel u nás žádný operátor nenabízí. Podivej se na technickou specifikaci HTC Diamond

LonDat
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát črc 25, 2008 19:35
Zařízení: HTC Titan
Bydliště: Pláně u Plas

Jo, to je dobré

Příspěvek od LonDat » pát črc 25, 2008 20:52

Díky...tohle jsem potřeboval vědět... :grin:
koukal jsem se na ty specifikace, ale čert aby se vyznal v těch verzích UMTS, HSDPA...snad časem :)

OVCA
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: sob črc 26, 2008 16:33

Příspěvek od OVCA » sob črc 26, 2008 23:47

HSDPA aj HSUPA u nás využíva na plné OR až do rýchlosti 7,2 Mbitu, ale rýchlosť je stabilná cca. okolo 5 Mbitov.
Ale chcel by som sa opýtať, ako rozoznám že sa jedná o túto verziu? A od čoho je horšia od diamondu pre EU?
či je to to isté ako EU verzia, len má 256 MB RAM a 1340 mA bateriu?
Asi si ho nechám doviesť z USA, ved prečo nevyužiť, tak slabý dolár ;)

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Re: Jo, to je dobré

Příspěvek od mp » pon črc 28, 2008 11:42

LonDat píše:koukal jsem se na ty specifikace, ale čert aby se vyznal v těch verzích UMTS, HSDPA...snad časem :)
V tomto článku na MM jsou ty technologie celkem přehledně popsané, včetně informace, co z nich naši milí operátoři vlastně nabízejí: http://www.mobilmania.cz/Titulni-strana ... fault.aspx
OVCA píše:A od čoho je horšia od diamondu pre EU?
či je to to isté ako EU verzia, len má 256 MB RAM a 1340 mA bateriu?
Asi si ho nechám doviesť z USA, ved prečo nevyužiť, tak slabý dolár ;)
Má to jeden malý háček - s tímhle telefonem si u nás nezavoláš. Tady se pro hlasové služby používá (v naprosté většině) GSM, na rozdíl od USA, kde prim hraje CDMA.

OVCA
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: sob črc 26, 2008 16:33

Příspěvek od OVCA » pon črc 28, 2008 14:09

jaj, ja som myslel, že to CDMA je len navyše :(
No nič, tak to vidím na WM7 ;)
dík

Uživatelský avatar
Kulík
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 262
Registrován: úte kvě 13, 2008 11:40
Zařízení: HTC HD7 32GB,SGSII,Sensation,Flayer 32GB,HD2 A2.3.
Bydliště: Highlands

Příspěvek od Kulík » úte črc 29, 2008 23:10

CDMA O2 i UFONa je nestandardní obě totiž chodí na nestandardních kmitočtech. Proto O2 nemá žádné mobily, ale jen modemy a UFOn mobily odkudsi z Číny speciálně pro něj vyráběné. Americká CDMA je standardní, takže CDMA Diamond je u nás k ničemu.

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů