HTC Universal: Upgrade na 128 MB RAM už i v ČR

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

HTC Universal: Upgrade na 128 MB RAM už i v ČR

Příspěvek od Jiří Hrma » pon čer 09, 2008 11:55

HTC Universal byl jedním z nejlepších komunikátorů, které jsem kdy používal. Později mi u něj začala vadit malá operační paměť (64 MB RAM) a chybějící podpora datových přenosů přes EDGE (má sice UMTS, ale každý ví, jak skvěle je na tom Česká republika s pokrytím sítí třetí generace...). První nedostatek je ale nyní možné poměrně elegantně vyřešit.

Obrázek

Náš čtenář Shakal nabízí pro všechny, kteří by ve svém HTC Universalu chtěli 128 MB RAM, možnost upgradu, a to jak pro G3, tak i G4 verze. Další informace o postupu a ceně naleznete na jeho webových stránkách - shakalupgrade.wtglk.cz .

Uživatelský avatar
JuriG
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 187
Registrován: pát kvě 05, 2006 21:42
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JuriG » pon čer 09, 2008 11:59

Tak před deseti minutami u mě zvonil pošťák a hádejte co mi nesl :-) upgradovaneho UNIVERSALA se 128MB RAM diky ti Shakale ;-)

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » pon čer 09, 2008 14:03

šel by upgradovat i HTC Magican (MDA COmpact)? jenom se předběžně ptám, ještě aukce neskončila a IMHO 64MB na WM2003se je málo, ale jenom předběžnej dotaz
(jo za předpokladu, že by se sehnali kompatibilní čipy)

SHAKAL007
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv pro 21, 2006 15:39
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

ram 128 mb

Příspěvek od SHAKAL007 » pon čer 09, 2008 15:31

TEORETICKY JDE UPGRADOVAT ZŘEJMĚ KAŽDÉ ZAŘÍZENÍ, DŮLEŽITÁ JE VŠAK NEJEN ČÁST HARDWAROVÁ ALE I SOFTWAROVÁ PODPORA. A ta bohužel je jen u pár zařízení, pokud ale dojde k situaci že někdo např na xda-devu nebo jiných ( převážně ruských) fórech toto úspěšně otestuje a napíše přibližný postup není pak již problém tento proces opakovat. Samozřejmě musí člověk vědět jak co do výbavy hardwaru tak musí být i podpora softwaru a nakonec musí být i někdo kdo to úspěšně otestoval a v pořádku mu to funguje

Uživatelský avatar
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 313
Registrován: úte srp 28, 2007 18:20
Zařízení: Samsung Galaxy SII
Bydliště: Rousínov

Příspěvek od nofxsak » pon čer 09, 2008 20:40

to by urcite vetsinu pda vyrazne ozivilo...
to jsou ve vsech pda stejne ramky nebo v kazdem jine? (velikost, tvar atd.), o kolik se po upgradu snizi vydrz baterky?

OT: bylo by mozne dat na telefon s 2.8 displejem o rozliseni 320*240 treba 3.5 displej s 320*240 (zapojit by to slo a se softwarem by problem taky nemel byt ne? akorat by se nevesel do krytu :lol: )

SHAKAL007
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv pro 21, 2006 15:39
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHAKAL007 » pon čer 09, 2008 20:57

bohužel co PDA to jinej typ pamětí a samozřejmě i jiné tvary takže by nestačilo pro display mít jiný obal ale musely by být i můstky pro přechody pamětí. Ale to je jen čistě teoreticky. A od teorie je samozřejmě k praxi ještě daleko

Uživatelský avatar
MMartinek
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob bře 11, 2006 12:26

Upgrade

Příspěvek od MMartinek » úte čer 10, 2008 19:32

Ahoj,
tak jsem si myslel, že Universal už nemá co nabídnout, ale jak jsem te´d koukal na fóra, zjišťuju, že opak je pravdou.. Ale k věci-na kolik by to přišlo a za jakých podmínek by se dala RAMka zvednout?

EDIT: už jsem narazil na tvé stránky "http://shakalupgrade.wtglk.cz/".
Když to vyjde, ještě se ozvu.

SHAKAL007
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv pro 21, 2006 15:39
Bydliště: Litovel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHAKAL007 » pát čer 20, 2008 7:18

jj není problém uvidíme jak to bude s dodávkou čipů což je momentálně asi největší problém co se týká upgradu tedy hlavně dodací doba, ale jinak je to OK

Valinalo
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned lis 05, 2006 12:43
Zařízení: Samsung Omnia II

Příspěvek od Valinalo » pát říj 03, 2008 13:37

Rád bych se zeptal, jestli už si někdo nechal upgradovat universal u Shakala? Jak brzy se přístroj vrátil a jak moc zvětšení RAM pomáhá zrychlení přístroje? Je někdo komu se přístroj nevrátil?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát říj 03, 2008 14:26

Kdyby si byl na srazu, tak sis Uniho se 128 MB RAM (měl ho tam JuriG) mohl prohlédnout. Ten nárůst výkonu je znát, a hlavně máš mnohem více (logicky) volné paměti pro spouštění aplikací.

Deaktivovaný účet (01.2013)

HTC Universal: Upgrade na 128 MB RAM už i v ČR

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) » čtv srp 11, 2011 15:57

Víte o někom, kdo upgrady ještě dělá? Shakal už nemá web.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2100
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Universal: Upgrade na 128 MB RAM už i v ČR

Příspěvek od koumes » čtv srp 11, 2011 19:14

Dost pochybuji,ale skus pročíst a napsat pitkovi,ale jestli to ještě dělá,nevim.

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense a 19 hostů