Neuvěřitelné, Windows Mobile 6.1 pro Motorolu MPx200

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Neuvěřitelné, Windows Mobile 6.1 pro Motorolu MPx200

Příspěvek od Jiří Hrma » sob dub 26, 2008 1:02

Motorola MPx200 je jediný smartphone telefon, do kterého je možné naflashovat všechny verze operačního systému Windows Mobile. Výrobce jej oficiálně prodával s Windows Mobile 2002, postupem času se díky početné uživatelské komunitě objevily WM2003, a i když tomu nikdo nevěřil, později se objevily i WM5.0. Nikdo ale nečekal, že komunita připraví i Windows Mobile 6 Standard, a nyní světlo světa spatřila anglická ROM s WM6.1!
MPx200 tak opět potvrdila, že se jedná o legendární telefon; vždyť já sám na něj mám samé hezké vzpomínky, jelikož šlo o mé vůbec první WM zařízení, a díky němu v mé hlavě vznikla myšlenka založit SmartManii.

Obrázek

A pokud se podíváte na zdroj této Bleskovky, Mobilnaut.cz, zjistíte, že podobné vzpomínky na "empéixku" mají i tamní redaktoři (tímto zdravím Ospena a Harua :-) ).

Diskuzi k této ROM naleznete na xda-developers, stahovat ji můžete z tohoto odkazu.

weaslyxx
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: úte črc 03, 2007 14:48
Zařízení: HTC Desire HD

Příspěvek od weaslyxx » sob dub 26, 2008 2:38

Nemůžu použít jiný výraz, než HUSTÝ. :). Asi si s ní po delší době zase pohraju. :). Dík za zprávu! ;)

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » sob dub 26, 2008 7:45

Tak to je skvělý :-) jdu vyzkoušet.

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

Příspěvek od peter34 » sob dub 26, 2008 8:51

Legendárny stroj, keby mal bluetooth a lepšiu výdrž mám ho doteraz.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » sob dub 26, 2008 10:26

hm, dobrý, musím mít pam. kartu k tomu? asi ano, co?

Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

Příspěvek od Nallim » sob dub 26, 2008 11:08

Ano musí být pam. karta.

Tobias Rieper
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon bře 17, 2008 20:45
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tobias Rieper » sob dub 26, 2008 11:42

Tak jsem nainstaloval na svoji starou mpx200, po chvilce napětí jede, ale je to celé hrozně tmavé. Tím myslím nedostatečně podsvícené. Přitom staré wm 2002 které tam byly ještě před půl hodinou byly v pořádku. Nějaká rada?
edited: Jak se zdá tak během uložení v krabičce utrpěl telefon nějakou závadu na podsvícení, dle jiných fór by mělo jít o běžnou závadu s nedoléhajícím konektorem, takže to nemá s novým wm nic společného.

Haveja
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob dub 26, 2008 13:33
Zařízení: HTC Touch Diamond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja » sob dub 26, 2008 17:32

taky jsem to zkusil, vse jede dobre, nemam nejak tmavou, mozna to jsou ty pouzite tmavsi barvy, zatim mam "noveho mobila" od rana, zkousim veci a taky jsem videl na jine fotce screenu ze tam je pocket office (excel, word, powerpoint), kde to muzu sehnat? nebo to prave osekli?

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usak » sob dub 26, 2008 18:24

http://www.usakc.ic.cz/Office.CAB

tohle stahni a nainstaluj a office uz bes mit jinak omlouvam se jestli je to warez hned smazat

Haveja
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob dub 26, 2008 13:33
Zařízení: HTC Touch Diamond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja » sob dub 26, 2008 22:33

diky, funguje to. ale myslim si ze to je warez, to normalne musis koupit office mobile..

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usak » ned dub 27, 2008 7:32

no tak vetsinou to mas v romce kdyz si koupis novi zaizeni ale tohle bylo u WM6 Black One pro mpx200

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » ned dub 27, 2008 7:36

takýže to warez není, dkyby se mělo všechno usuzovat podle M$ tak už většina ROM "vrtálků"by byla pokutována, stejně jako ti, kteří si danou ROM nainstalovali :-D dejte mi za pravdu, kdo z vás má legální windows? (pls. žádný odpovědi, dík :-) )

Uživatelský avatar
eukubus
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: úte led 24, 2006 20:10
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eukubus » ned dub 27, 2008 9:36

téda, co na tu empéxku ještě nevymyslej :-), škoda že jsem jí už prodal i když už táhla z posledního
a pro tslany: Používám GNU/Linux ale Visty HP mám legální ( byly u ntb ale je to hrozný žrout výkonu)

Jéža
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned dub 27, 2008 20:48

Jak provést FLASH na 6.1

Příspěvek od Jéža » ned dub 27, 2008 20:50

Existuje nekde navod jak telefon preflashovat? Mam tento klenot jako zalozni telefon jeste s WM2002 :-) ROM jsem si stahnul, co vic je treba? Moc diky vsem za hint. Jirka

Uživatelský avatar
mamca666
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte úno 26, 2008 17:44
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mamca666 » pon dub 28, 2008 7:15

Ahoj.A co třeba MPx220? Bude to na to taky fungovat?Nebo není na něj alespoň WM 5 ?

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » pon dub 28, 2008 7:49

Nebude to fungovat a WM 5.0 pro MPx220 není.

usak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pát úno 16, 2007 18:11
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od usak » pon dub 28, 2008 13:20

ne na mpx220 nikdy (asi nikdy ) wm5 nebo wm6 nebyli a asi ani nebudou myslim ze je tam nak digitalne podepsana romka a ze se to neda napodobit nebo tak nak kdystak me opravte

edit:Ospen me predbeh

Haveja
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob dub 26, 2008 13:33
Zařízení: HTC Touch Diamond
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja » pon kvě 12, 2008 22:10

ted vysla upravena WM6.1

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=383687

-deleted carrier splash screens and anything useless
-added Total Commander latest version - 2.50
-new boot screen
-Hello Moto as default ringtone

stale je problem s IR.

Uživatelský avatar
GameEs
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: čtv kvě 18, 2006 18:29
Zařízení: HTC Magic [32A]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GameEs » čtv kvě 15, 2008 15:36

mpx200 je nezničitelnej stroj kterej mě nepřestane nikdy překvapovat..

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv kvě 15, 2008 22:24

Ta nova WM6.1 ROMka byla zase stažena, objevil se v ní problém s IrDA, ale snad bude link brzy obnoven ;-) Jinak IrDA port jde aktivovat ve WM6.1 i teď, jen je potřeba trochu poštelovat registry a přihrát jeden soubor do složky /Windows.

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů