WM6.1 for Universal... ????

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

WM6.1 for Universal... ????

Příspěvek od nAscA » stř led 30, 2008 12:14

Zde http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=362278 a taky tady http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=363502 se resi WM6.1 pro nase strojecky. Jedna ROM 6.1 pochazeji z PDAViet je tam ke stazeni. Je sice oznacena jako 6.1, dokonce je pry o dost rychlejsi, nez stavajici WM6 rom, ale jde nejspise o fake. Tedy lepe receno, o WM06 s impatovanymi komponenty z WM6.1
Ale jak to tak vypada, tak skutecna WM6.1 na sebe nenecha dlouho cekat. :smt117

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » stř led 30, 2008 14:17

Mě osobně by stačila i jen ta rychlost, ale pár lidí má problém se spouštěním foťáku... tož to ještě chvíli necháme uzrát...

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » stř led 30, 2008 16:00

no ja to mozna dnes flashnu. Fotak nepouzivam a problemy maji fakt jen nekteri.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » čtv led 31, 2008 14:38

Tak jaká je situace, už jsi to tam nacpal? Začínám silně přemýšlet... :)

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » pát úno 01, 2008 16:28

Tak to tam mam.
- Prvni dojmy - pekne rychle.
- Uvidime co to udela az nainstaluju nejake programy.
- Vypada to ze outlook (zatim) nepodporuje MMS.
- SMS od jednoho kontaktu se tvari jako jedna multi-sms. Jelikoz SMS neposilam pres outlook tak se me tam nebudou plect moje odeslane :)
- Fotak funguje.
- Softwarou klavesnice je roztazena QVGA - kosticky!
-Nejak postradam nastaveni WiFi - moznost zjisteni MAC adresy, nastaveni pomeru vykon/baterka...

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » pon úno 04, 2008 15:19

Tak je tu nová WM6.1. Nejde mi ActiveSync přes bluetooth. Kamera prý nepodporuje kartu větší než 2GB. Já mám 2GB, takže v pohodě. Nové řazení sms se mi líbí, uvidím, jak po čase.
Má i SnapVue, ale nepoužívám, protože fičí jen v landscape.
K nastavení wifi se dostanu, ale nemám ho teď kde vyzkoušet.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=365335

P.S. Jo, tahle romka je pro Univy se 128MB ram, nahrát půjde, ale budete mít jen pár mega volné ramky. Dál v diskuzi je odkaz na verzi pro 64MB ram.

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » úte úno 05, 2008 12:51

Ahoj, omlouvam se, nestahl jsem si to a pak mi prekopli mi kabel od netu :( :) . takze se flashovat bude snad v prubehu tydne...

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » úte úno 05, 2008 13:12

Ja s ramkou celkem problem nemam. Sice mam po soft resetu kolem 22MB, ale vystacim si s tim (zatim).

Ten upgrade na 128MB se nejak rozmaha :-D Kazdy zjistil, ze HTC klesa na vykonu tak lidi zustavaji u Uniho a jelikoz je ted levne k sehnani MDA 3 tak hromadne upgradujou :)

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » úte úno 05, 2008 13:48

Přesně tak... když odmyslím zkratky jako GPS a HSDPA (využitelnost pro 5% populace ČR), jsou dnešní hátécéčkovy produkty k ničemu.
Jsem rád, že jsem před víc než rokem Uniho pořídil a stále toho nelituju, a že už je to docela zralý důchodce :-)...

EDIT: jediné, co bych si dnes pořídil jiného, je asi XDA Flame, ale u něj je pro mně (kupodivu) největší překážkou jack 2.5.

EDIT2: Abych nebyl moc OT, funguje vám, u mnou zmiňované romky, ActiveSync přes bluetooth?

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » úte úno 05, 2008 14:54

...a to jsem si myslel ze GPS vyuzije 101% lidi na zemi :-D ...Asi to byl preklep, ze? A nebo to bylo mysleno ze 95% lidi si radsi koupi navigaci?

Tak to me jack netizi. Na aukru jsem vyhodne koupil 2GB MP3 prehravac :) tak Uni dohral :-D

Me na Flamu vadi ze nema klavesnicku :( Diky Unimu jsem zrychlil sve psani i na desktopu :) Ale celkem to leze do penez. CLovek datli, datli, datli a najednou SMS kolem 500-ti znaku :)

Ja ActiveSync nepouzivam a BT modul mam zahazeny mezi kabelama takze nemam ani jak overit. Vsiml jsem si ale, ze mi adresar nebere kontakty ze SIM. Musel jsem je pres SIM Manager nakopirovat do telefonu :(
Nevi nekdo kde se ztratil remote desktop?
A na co je Domain Enroll?

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » úte úno 05, 2008 15:43

To procento jsem myslel obrazně. Myslel jsem tím pokrytí vysokorychlostním internetem po ČR, které je stále tak trochu smutné :-)
GPS jo, to lidi využijí, je to hit :-)
Já bych taky koupil mp3 přehrávač, ale když už se tahám s takovou cihlou, tak chci ať umí vše, co potřebuju. V opačném případě bych volil iPAQ 210 a telefon.
Jinak já kontakty ze simky normálně mám, stejně jako Remote Desktop Mobile... asi máme každý jinou rómku :-)
Domain Enroll je jakési přihlášení k firemním zdrojům... určitě to tu někdo chápe líp než já, mám to k ničemu.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » stř úno 06, 2008 11:24

Jo a bacha - v romce, co jsem tu dával, nelze vytvořit nový emailový účet, takže kdo chcete flašovat, a mít email, tak neflešujte :-)

EDIT: Teď už zase vytvořit jde.... tak já už nevím... :-)

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » čtv úno 07, 2008 10:26

no tak jsem ji vcera flashnul. Zase takovy zazrak to neni. Je tak zhruba stejne rychla jako ma predesla ROM. Jen mam nejak malo pameti, cca o 10MB mene, pri nainstalovani stejnych verzi programu. :( Jak jste na tom vy?
Jinak podporuje i 8GB SDHC od zakladu.

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » čtv úno 07, 2008 20:11

ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek
ObrázekObrázek

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » čtv úno 07, 2008 20:36

jak as tak divam, ´tak infolinka neni kompatibilní :lol: jinak bych se chtěl zeptat jak je to s aplikacema, rychlosti a stabilitou (a RealVGA)

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » čtv úno 07, 2008 20:57

Program na realVGA primo v ROMce neni. Urcite by se dal sehnat, ale schvalne jsem pred focenim udelal HR abych ukazal cistou ROMku.

Osovbne realVGA nepouzivam pac neni kompatibilni s hodne programy :(

V tech fotkach jsem se snazil zachytil hlavne rozdily oproti WM 6.0 takze koho co zajima at napise ;)

Stabilni je velmi - narozdil od ROMek Thingonaspring. Za cely tyden nebyl jediny nechteny SR! Je to hodne rychle, dokonce i po nainstalovani ruznych kravinek. Jedina brzda je kdyz mas v inboxu moc zprav od jednoho cloveka tak to chvilicku nacita tu konverzaci.

Aplikace funguji stejne jako na WM5/6 - je to na stejnem jadre 5.2

nAscA si sice stezuje na nedostatek RAM, ale treba me to staci. Mozna ze narazil prave na ROMku ve ktere se pocita se 128MB RAM a proto se u ni nesetri.

Sice WMP nepouzivam, ale kdo pouziva tak ma smulu, ze skin je tak blbe vyreseny, ze nejde nazev songu poradne cist.

U Office mi chybi One Mobi Note (nebo jak to je - bylo to v xda-dev ROMkach).

A zarazejici je "Flash Disk". Romka ma kolem 46MB tak je to asi nevyuzita cast.

Je zarazejici ze primo nebere kontakty ze SIM :( Musi se to SIM managerem prekopcit :(

Chybi mi tam remote desktop a prebyva Domain Enroll - jedna se o nahradu???

Zajimava je nova vlastnost Internet Exploreru - uz nezvetsuje/nezmensuje jen text ale celou stranku! Bingo!

Zamrzi nedoresena SW klavesnice. Sice ma Uni HW ale nekdy se hodi a divam se na kosticky... bleeee :(

A jak je videt - v Outlooku chybi slozka MMS!

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv úno 07, 2008 21:18

Sir Andrew píše: Zamrzi nedoresena SW klavesnice. Sice ma Uni HW ale nekdy se hodi a divam se na kosticky... bleeee :(
Tohle me u tech ukuchtenych romek od PDAviet a spol take stvalo, tu softwarovou klavesnici by to chtelo doladit, tahle totiz neni standardni soucasti WM6/6.1.

Jinak me pobavil ten screen s napisem "SmartMania zdravi T-Mobile" :-) ;-)

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » pát úno 08, 2008 11:39

kontakty ze sim mi bere normalne (ale nepuzivam je, tak jsem to zrusil).
ROMku mam samozrejme stazenou pro 64 RAM, takze v tom problem neni.
Rychlost i stabilita je stejna jako u WM06 (zalezi jakou jste predtim pouzivali).

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » pon úno 11, 2008 14:50

zdar, moh by sem nekdo dat odkaz na nejakou aktualni ROMku pro UNIho? Nejakou stabilni? Mam tu svoji WM6 uz hodne dlouho a obcas se mi tel kousne nebo nejde nahodit. pomuze az reset, tak bych chtel zkusit nejakou aktualni.. Jesi je problem ten odkaz hodit sem tak mi to plz nekdo poslete PM.. DIKY. Nechce se mi prochazet desitky stranek na forech..
btw: z teto diskuze jsem pochopil to, ze se nejak zvetsit ramka z 64 na 128 MB na UNIm? jak na to? kolik to stoji.. Odkaz..:) Diky..

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » pon úno 11, 2008 15:14

Myslim, ze kdybys hledal, urcite bys nejake info nasel.
V CR se to nejvic resi asi zde: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=26900

Aktualni ROMky najdes na forum.xda-developers.com - nemusis nic slozite prochazet - vse je tam jednoduche a prehledne. Jde videt, ze jsi liny se tam aspon podivat.

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů