A2DP Toggle: Ovládejte svá Bluetooth sluchátka

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

A2DP Toggle: Ovládejte svá Bluetooth sluchátka

Příspěvek od Jiří Hrma » úte zář 18, 2007 23:24

Freeware plugin A2DP Toggle od společnosti Teksoftco pravděpodobně potěší všechny majitele stereofonních Bluetooth sluchátek. V operačním systému Windows Mobile, respektive v klasickém BT Stacku od Microsoftu, není správa Bluetooth zařízení příliš šťastně vyřešena, což se alespoň z části rozhodli napravit právě autoři tohoto užitečného pluginu.

Po nainstalování se na obrazovce Dnes objeví nová lišta s několika ovládacími prvky. Ikonka Play například okamžitě přesměruje zvuk do sluchátek (pokud je BT modul vypnutý, lze navolit, aby se automaticky aktivoval). Tlačítko Stop tuto funkci deaktivuje a například v úzkém sloupku se zobrazuje kvalita signálu.

Obrázek

A2DP Toggle se zatím nachází ve vývojové verzi (aktuálně RC-1), a pokud si jej chcete vyzkoušet, není nic jednoduššího, než jej stáhnout ze stránek výrobce.

Podrobný návod, jak program nastavit a jak s ním pracovat, naleznete zde. Určeno pro Pocket PC s Windows Mobile 5.0 a 6.

Za tip na bleskovku a upřesnění funkcí patří díky Katovi.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12257
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Příspěvek od htcjirka » stř zář 19, 2007 8:26

Super programek,dekuji za velice uzitecnou bleskovku Jirko.

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » stř zář 19, 2007 8:52

Ja taky dekuji, takova utilitka tady chybela. Kdo ma BT sluchatka, tak vi o co se jedna. Jakmile se mi vrati TyTN z reklamace, tak hned odzkousim! :)

Uživatelský avatar
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 352
Registrován: sob zář 17, 2005 19:11
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kato » stř zář 19, 2007 8:57

4uiqjirka: Vid, pro uzivatele A2DP fakt nutnost. Jeste jsem zapomnel dodat, ze kdyz je u sparovaneho zarizeni nastaven i profil Hands Free (jako je na obrazku), tak se samozrejme tim jednim kliknutim na play aktivuje nejen A2DP do sluchatek, ale i HF :)
Btw. jeste tip pro lidi, co setri misto na todayi a pouzivaji nejaky program na profily, co umoznuje spoustet pri prepnuti profilu programy (pocketzenphone, phonealarm atd.) - program a2dp.exe (standardne \Program Files\Teksoft\A2DPToggle\A2DP.exe) se da spoustet s ruznymi parametry.
Jako treba:

Kód: Vybrat vše

a2dp.exe -bluetooth:on -a2dp:on
coz zpusobi zapnuti vseho :o)

Aneb da se pouzit:

Kód: Vybrat vše

a2dp.exe -bluetooth:on|of -a2dp:on|of
a2dp.exe -bluetooth:1|0 -a2dp:1|0
(coz je ostatne popsano v releasenotes.txt, ale kdybyste to nekdo necetl.. :wink: )

krivacek
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: pát čer 24, 2005 15:34
Bydliště: České Budějovice

Příspěvek od krivacek » stř zář 19, 2007 16:27

Škoda, že je jen pro PPC

Uživatelský avatar
tazzmania
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: stř lis 08, 2006 8:03
Kontaktovat uživatele:

A2DP pro symbi

Příspěvek od tazzmania » čtv zář 20, 2007 9:01

Škoda že něco podbného není pro symbian řady 6 a 7. Mám panasonic x700. Sice to funguje, ale jenom v mono. jinak mám BT do PC a parádička. BT hendsfree stereo mám od philips i s přijímačem a naprostá spokojenost. Dosah BT přes USB v pc 20m i přes stěny v bytě

psk
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř zář 26, 2007 11:06

Příspěvek od psk » stř zář 26, 2007 11:08

Nevíte někdo náhodou jak to nastavit na Qteku 9100? Mně to nefunguje. Lišta se mi sice ukáže, ale nespáruje se se sluchátky, pouze jako HF.sluchátka mám Nokia HS-12W.
Díky

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » stř zář 26, 2007 12:11

A mas to sparovane normalne pres Comm managera a zaskrtnute obe polozky, jak Wireless stereo, tak Handsfree? A nebo mas stejny problem, jako ja...

To Kato: Ja mam zaskrtnute obe poloky, ale po jednom kliku se mi zapne pouze HF a az po druhem stereo sluchatka :-( Takze kdyz mam nastavene spusteni aplikace po kliku na (play sipku), tak musim aplikaci minimalizovat,abych mohl kliknout podruhe.

psk
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř zář 26, 2007 11:06

Příspěvek od psk » stř zář 26, 2007 13:26

Ted uplne nevim, jak pres com managera???
Problem je v tom, ze tam nemam vubec moznost Wirelles stereo.
Mam tam jen hf a hedset....

psk
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř zář 26, 2007 11:06

Příspěvek od psk » stř zář 26, 2007 15:30

Už jsem asi přišel na problém. V kartě COM porty nemám "Nový odchozí port", nevíte, jak dodat???

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » čtv zář 27, 2007 6:18

Ja jsem na variu nikdy zadny port nevytvarel, nebylo potreba, tohle musim delat jen pro rozjeti GPS modulu, ale na BT sluchatka nee.
Stejne nemas moznost, jak prinutit sluchatka, aby si prave ten Tebou vytvoreny port zvolily.

A technicka: nepis pod sebe dva sve prispevky a radeji pouzij tlacitko UPRAVIT s poznamkou Edit! Diky.

Uživatelský avatar
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 352
Registrován: sob zář 17, 2005 19:11
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kato » čtv zář 27, 2007 9:50

No ja bych se spis zeptal uplne jinak - a to na Variisty a lidi, co Vario meli. Protoze nepises, co mas za romku v cihle, tak ja si teda ale ze vubec nejsem jistej, ze by prvni romky pro Vario vubec A2DP profil podporovaly. Ale ruku do ohne za to nedam.
Takze za a) co tam mas za verzi OS (romku)
a za b) pokud je to neco starsiho, tak at ti nekdo, kdo Wizarda mel, tak pisne, jestli to A2DP podporovalo.

Coz je tak jedine, co me napada, v cem by mohl byt problem. Popr. jeste HR a zkusit sparovat znovu...

psk
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř zář 26, 2007 11:06

Příspěvek od psk » čtv zář 27, 2007 10:18

ROM verze je 2.17.7.2.CSY A telefon mám z minulého roku.

Valinalo
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned lis 05, 2006 12:43
Zařízení: Samsung Omnia II

Příspěvek od Valinalo » čtv zář 27, 2007 11:20

Pokud vím tak tato ROM A2DP nemá, já jsem si do Varia kvůli A2DP nahrával nejdřív superROM a teď tam mám WM6. Žádná oficiální ROM od českého T-mobile nemá A2DP.

psk
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř zář 26, 2007 11:06

Příspěvek od psk » čtv zář 27, 2007 13:12

To znamená, že ikdyž jsem si stáhl ten software, tak to nebude fungovat?

Uživatelský avatar
Kato
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 352
Registrován: sob zář 17, 2005 19:11
Zařízení: HTC Desire (AOS 4.2.2),Nokia Lumia 800, Apple iPad
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kato » čtv zář 27, 2007 14:59

4Valinalo: Dik - presne to jsem si myslel.

4psk: Presne tak. Prvni verze WM5 A2DP neumely. A tohle je jenom "prepinac", nikoliv samotna podpora A2DP.
Mam pocit, ze pak se to (podporu a2dp) podarilo dostat nejak samostatne ven, ale nejsem si jist a nez to hledat... Nejjednodussi bude nahrat si tam nejakou novejsi verzi romky. Urcite to nebude na skodu a maximalne tim ziskas 8-)

psk
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř zář 26, 2007 11:06

Příspěvek od psk » ned zář 30, 2007 16:55

Poradi mi nekdo,prosim,kde bych sehnal novou ROM verzi? A asi mi preinstalovani smaze vsecny data,ze? Dekuji

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alternativ » ned zář 30, 2007 18:21

Za prve: Posledni ofiko verzi sezenes na strankach T-Mobile a neoficialni na strankach XDA-DEVu. Flash nove ROM Ti smaze vsechno,co mas v telefonu.
Za druhe: Neptej se na otazky, ktere tady byly jiz 100x zodpovezeny a pouzivej tlacitko HLEDAT
A za posledni: Tyhle otazky v tomto tematu jsou OT!

psk
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř zář 26, 2007 11:06

Příspěvek od psk » ned zář 30, 2007 20:54

dekuji a omlouvam se za OT,jsem holt novacek,ktery tyto stranky moc nezna.Jeste jednou sorry a dik vsem za rady!

xnet
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon lis 12, 2007 21:31

dotaz

Příspěvek od xnet » pon lis 12, 2007 21:33

Prosím takový malý dotaz , myslíte že mi bluetooth sluchátka půjdou na zařízení asus A639 ,hledal jsem ale zatím sem nenašel kde se konretne píše že tento profil PDA podporuje.
Dekuju

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 28 hostů