WM Crossbow pro HTC Universala !

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon led 15, 2007 10:17

stary_pes: Potesim te, ted jsem to zkousel a funguje :-) Prenese se i barva. Klasicky Today plugin Kalendare ji ale nezobrazi (pouzivam PocketBreeze, a ten uz ano).
Pokud si otevru klasicky kalendar, tak tam barvu polozky take vidim...

(btw myslim ze uplne stejne je to aj u WM5)

Uživatelský avatar
stary_pes
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: čtv čer 30, 2005 10:05
Bydliště: Bratislava, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stary_pes » pon led 15, 2007 10:20

Parada! WM5 nezobrazuje farbu a to ani v kalendari, ani na today... Takze uz mam dovod na prechod hned, ako bude nejaka ROM pre Herma vydana.

gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 396
Registrován: pon lis 13, 2006 22:13
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Příspěvek od gulii » pon led 15, 2007 15:29

Tak si myslím, že Jirka by měl dostat opravdu velk metál :) (asi první čech s wm crossbow :D) no jelikož jsi napsal kolik máš volného po startu systému (38MB) s crossbow, tak jestli by jsi nemohl napsat i kolik to bylo u WM5 8-) ale usuzuji, že to bude opravdu neznatelnej rozdíl... a mohl by jsi také prosím vyzkoušet nějaké benchmarky?? hlavně v oblasti gafiky atd :) jééžiš, já se už těším až to bude na tydýta :D ale stejně moc diký :)

Uživatelský avatar
flashman
VIP
VIP
Příspěvky: 29
Registrován: sob říj 28, 2006 19:29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flashman » pon led 15, 2007 16:28

benchmarky nejspíš vyjdou stejně jako u WM 5.0

Právě balim tu ROM (pro uniho) do exe a později jí sem někam hodim. Také chci podotknout, že ROM pro Wizarda nyní tým undergroundů na XDA-devu stahuje části oné čínké ROM, o které se ještě pořádne neví, jestli to je vůbec WM 6.0, ale jen co bude hotová, tak se na ní juknu, jestli by se nedala alespoň narychlo hodit do Aj, abysme i my s Wizardem mohly testovat, co WM 6.0 nabízí.

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » pon led 15, 2007 19:06

tak s tim Wizardem, to by bylo super. Majitelum Uniho docela zavidim, ze si s tim mohou pohrat. No jsem zvedavy, co to udela s Wizardem a nemohu se dockat.

Uživatelský avatar
power
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob dub 22, 2006 20:05
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od power » pon led 15, 2007 19:39

jj Na Wizarda by to bylo božský byl bych taky zvědav hlavně co se náročnosti na HW týče.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon led 15, 2007 20:20

gulii píše:...a mohl by jsi také prosím vyzkoušet nějaké benchmarky?? hlavně v oblasti gafiky atd :) jééžiš, já se už těším až to bude na tydýta :D ale stejně moc diký :)
S pameti je na tom tahle ROM podobne jako treba ta WM5 od I-Mate. Co je ale dulezite, pred par minutami se na xda-devu objevila dalsi upravena ROM (jadro ma stejne jako ta, o ktere tady pisu), ale ma upraveny pagepool, takze po startu je volnych okolo 30MB RAM a 40MB ROM (Midget v0.1 Vanilla Crossbow Rom).
Zatim jsem delal jeden benchmark v TCPMPlayeru, a tam, jak uz jsem psal, byla Crossbow ROM o cca 30% pomalejsi... z jednoho benchmarku ale nelze delat zavery :-), a navic mi tahle rom prijde opravdu svizna!

killerGBU
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: stř pro 13, 2006 18:56
Zařízení: HTC TyTn II WM 6.5 23017 TPC MEGA V11

Příspěvek od killerGBU » pon led 15, 2007 20:32

Jiří Hrma píše: Zatim jsem delal jeden benchmark v TCPMPlayeru, a tam, jak uz jsem psal, byla Crossbow ROM o cca 30% pomalejsi... z jednoho benchmarku ale nelze delat zavery :-), a navic mi tahle rom prijde opravdu svizna!
není to 30%, ale je to pouhých 7,15 %. o rozdílu 30% byse dalo mluvit, pokud bychom se pohybovali do hranice max 100%, ale tady už je řádově překročena., že je rozdíl 30 jednotek, tak to jetě neznamená že 30 jedntoek = 30 =

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon led 15, 2007 20:40

killerGBU píše:není to 30%, ale je to pouhých 7,15 %.
Děkuji za upřesnění :-)

Další postřehy z dnešního dne (běžné používání)
- při příchozím volání není možné ztlumit nebo odmítnout hovor pohybem posuvníku na boční straně :-(
edit: ztlumení/odmítnutí hovoru přes boční posuvník najednou funguje

- lokalizace hardwarové klávesnice (psaní českých znaků) pomocí souboru sym.txt funguje bez problémů

Během několika dní připravím článek o nových Crossbow, do kterého shrnu všechny mé poznatky. Pokud máte jakýkoliv dotaz ohledně nové ROM, neváhejte se zeptat...

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » pon led 15, 2007 21:23

Synchronizace predpokladam bez potizi. Zkousel si synchronizovat ve Viste? Vydrz baterie oproti predchozi ROM?

Uživatelský avatar
flashman
VIP
VIP
Příspěvky: 29
Registrován: sob říj 28, 2006 19:29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flashman » pon led 15, 2007 21:27

nAscA píše:tak s tim Wizardem, to by bylo super. Majitelum Uniho docela zavidim, ze si s tim mohou pohrat. No jsem zvedavy, co to udela s Wizardem a nemohu se dockat.
hehe

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » pon led 15, 2007 21:32

ty vado, sem s tim :) Pekne, moc pekne :-D Cinske znaky, krasa. Je to rychle? Posles mi pls link v PM?

Uživatelský avatar
phsnake
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: čtv kvě 18, 2006 7:58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phsnake » pon led 15, 2007 23:17

btw. na xda-deve sa uz objavila vannila ROM od Midget_1990. ale aj tak skusim vydrzat do weekendu resp piatka rana a zacnem sa "ukajat" :-)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon led 15, 2007 23:20

Ja cekam, az helmi na xdadevu publikuje navod, jak si tuhle crossbow rom upravit (jelikoz klasicke postupy na ni nefunguji (a je zajimave, ze na tu cinskou pro wizarda ano)), a pak se pustim do kuchteni vlastni ROMky dle svych predstav. Tahle stavajici je velmi dobra, ale utility jako New WM5 menu, PshutXP a PHM TrayIcon tam mit nechci.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 16, 2007 14:21

- dnes jsem vyzkousel nekolik her, a vsechny funguji zcela bez problemu. Celkove je tedy kompatibilita aplikaci temer 100% (diky temer stejnemu jadru OS jako u WM5).

- na drobny problem jsem narazil pri zmene TSK tematek. Opet plati pravidlo, ze vetsina fungovala korektne, ale setkal jsem se i s tematky, ktere mi na WM5 fungovaly korektne, a na Crossbow se nevykreslilo pozadi a nebo bylo zcela rozhozene.

Obrázek

Graficky kabatek systemu je dle meho asi nejvetsi zmenou oproti WM5. Samozrejme v systemu najdeme i radu novych aplikaci ci pridane nove funkce u stavajicich, zadna revoluce se ale nekona. Co se grafiky tyce, upraveno bylo snad vse :-) - od systemovych list az po ikonky jednotlivych aplikaci. Trochu mi unika, proc Microsoft s Crossbow rovnou preskocil na 6.0 radu operacniho systemu, jelikoz podle zkusenosti a poctu zmen bych Crossbow tituloval spise jako WM5.0 SE. Ze by mocny marketing ?
Revolucnim systemem tak Crossbow v zadnem pripade nebude, jedna se spise o vylepsenou verzi WM5.0, i kdyz podle dostupnych informaci jsme opravdu nic extra noveho cekat nemeli. Microsoft se v tomto pripade soustredil spise na dotazeni systemu k lepsi stabilite a rychlosti, coz mohu z vlastnich zkusenosti potvrdit - povedlo se.

Plnohodnotny OS by tak mel prijit nejdrive za rok (Q1-Q2 2008), a jeho kodove oznaceni je Windows Mobile "Photon".

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 16, 2007 19:53

nAscA píše:Synchronizace predpokladam bez potizi. Zkousel si synchronizovat ve Viste? Vydrz baterie oproti predchozi ROM?
Nezkousel, Vistu uz jsem shodil :-) ale predpokladam, ze by s tim pres DeviceCenter nemely byt problemy. Co se vydrze baterie tyka, nepocituju zadne rozdily oproti WM5 ROMkam.

Uživatelský avatar
flashman
VIP
VIP
Příspěvky: 29
Registrován: sob říj 28, 2006 19:29
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flashman » úte led 16, 2007 20:02

Jiří Hrma píše:Ja cekam, az helmi na xdadevu publikuje navod, jak si tuhle crossbow rom upravit (jelikoz klasicke postupy na ni nefunguji (a je zajimave, ze na tu cinskou pro wizarda ano)), a pak se pustim do kuchteni vlastni ROMky dle svych predstav. Tahle stavajici je velmi dobra, ale utility jako New WM5 menu, PshutXP a PHM TrayIcon tam mit nechci.
Dyť to na XDA devu někde je. Stačí hledat. Ale řikám ti, že jakmile jednou začneš dělat ROM, tak už se od toho nedostaneš.. Je to jako závislost na drogách

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 16, 2007 20:30

jasne ze je, ale ne pro tu Crossbow ROM, helmi proto psal, ze udela novej navod.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NeoPlex » úte led 16, 2007 20:58

jako droga uplne ne :) zere to dost casu a kdyz si zpetne uvedomis co jsi tomu venoval,tak te to rychle prejde :)

mistrsoft
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pát srp 04, 2006 9:35
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mistrsoft » sob led 20, 2007 19:58

A panove takovy dotaz odkud si tu romku muzu potahnout ja chci taky wm6 na svyho milaska.. dival jsem se na xda ftp a tam to nevidim, tak nevim.. dik

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů