DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 11:14

Zdravím všechny a předem se omlouvám, pokud můj dotaz bude natolik laický, že ostříleným pardálům budu připadat jako totální mimoň. Ale nemůžu jinak. Potřeboval bych pomoct ... Koupil jsem z druhé ruky telefon Droid X. Všechno vypadá jako originál od Motoroly, ale v telefonu je nahraný Windows Mobile 6.5. (takže je to asi číňan). Nic z toho by mi nevadilo, WM 6.5 jsem naopak uvítal, problém je ale v tom, že telefon se prsí vynikající konfigurací, ale v reále to tak není. Čip je zřejmě výrazně pomalejší než by měl být, bootloader nejde nahodit, prostě a zjednodušeně, nevím, co je uvnitř a to co tam je se mi moc nelíbí. Proto jsem se chtěl zeptat, jestli je nějaká možnost telefon flashnout tak, aby měl nějakou normální ROMku a případně přetaktovat čip na vyšší výkon. Předesílám, že jsem pár hodin strávil čtením nejrůznějších debat, takže to, že se telefon musí odemknout a jak se to dělá, vím. Problém je v tom, že ten telefon odemknout nejde, protože ať použiju jakýkoliv program, při jeho spuštění se telefon, který je do té doby připojíný přes ActiveSync a synchronizace funguje, odpojí a software ho prostě nenajde. Já jsem v tomhle naprostý laik, takže vůbec nevím, jestli s tím něco půjde udělat ani jak případně postupovat. Pro informaci jsem poctivě opsal všechny parametry, které jsem v telefonu našel, včetně výsledku testů provedených přes SKTOOLs (viz přiložený soubor). Kdyby mi někdo dokázal pomoct, bylo by to super. Jinak mám sice pěknou, ale téměř nepoužitou cihličku :-( Předem díky za shovívavost a snahu.
Přílohy
DroidX_specifications.txt
(4.13 KiB) Staženo 202 x
DroidX-pic1.jpg
(57.44 KiB) Staženo 6 x
DroidX-pic2.jpg
(51.2 KiB) Staženo 6 x
DroidX-pic3.jpg
(62.74 KiB) Staženo 6 x
DroidX-pic4.jpg
DroidX-pic4.jpg (47.46 KiB) Zobrazeno 5567 x
DroidX-pic5.jpg
DroidX-pic5.jpg (34.08 KiB) Zobrazeno 5567 x

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od elcrys » úte bře 01, 2011 15:22

Klasická čína - http://www.szsuff.com/sdp/432923/4/pd-2 ... 54385.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Podle specifikace obsahuje jakýsi dvoujádrový CPU MTK 6515 na 460 MHz. Jinak pochybuji, že na tento přístroj budou fungovat osvědčené postupy z originálního Droidu X.

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

Re: DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 17:25

Teda solidni kopie se Cinanum povedla. Nechci te zklamat ale design je jedine co ma tvuj phone s Droid X spolecneho. Uvnitr nemuzou byt ty dva telefony vic vzdlene Droid X je CDMA Android telefon s Androidem a tvuj telefon je DualSIM GSM s Windows Mobile 6.5.5 a buh vi jakym hardwarem. Zadne metody co jsou pro Droid X na tvojem telefonu nebudou fungovat stejne jako silne pochybuju ze bude nejaky unlock, custom ROM anebo cokoli jineho pro tvou kopiji.

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 18:51

No jo, šikulové čínský. Myslel jsem, jestli by se nenašly nějaké alternativní postupy. Klasické nepůjdou určitě.

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 19:17

Bohuzel zadne alternativni postupy asi nebudou. HSPL a custom ROM jsou na kazdy telefon jine. Zadny univerzalni unlock pro WM neexistuje. Stejne jako nejsou universalni ROM. A pokud dobre vim tak na taktovani procesoru taky ne.

Kde jsi telefon koupil.? To ti tvrdili ze to ma stejny hardware jako Droid X.? Skus kuknout sem taky tady mel nekdo problemy s ROM u cinske kopie HD2.

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 19:34

Že to nemá originální střeva jsem tušil, protože vím, že Droid X originál jede na Androidu. Ale lákal mě 1024MHz čip. Ostatní mě nezajímalo. Chtěl jsem jenom rychlý telefon s velkým displayem. Tak velký je, ale trochu šnek :-) Mrknu jsem na to jiné vlákno a ten človíček popisuje úplně stejné problémy. Nevím nakonec jestli to rozchodil, ale napadlo mě, jestli nezkusit nahodit do telefonu z karty třeba nějakou ROM z nějakého HTC, třeba HD2. Ale to je asi blbost ...

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 19:45

lapka píše:Že to nemá originální střeva jsem tušil, protože vím, že Droid X originál jede na Androidu.
Hlavne je Droid X CDMA takze na nasi GSM siti by jsi s nim daleko nedosel....

Flashnout ROM z HTC to je blbost.... Tak to bohuzel nefunguje.... Pro kazdy telefon jsou specialni ROM.. Navic to neni tak jednoduche pokud chces nahravat custom ROM tak musis nejprv telefon odemnknout....

Ale ROM asi nebude ten nevetsi problem... Pokud je to pravdu telefon z odkazu co sem hodil ELCRYS a ma jenom nejaky 460 Mhz procak tak ti to zadna ROM nezachrani...

A jak si prisel na to ze je v telefonu 1 Ghz procesor.? Kde jsi teda ten telefon koupil smi li se zeptat..?

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 19:52

To jo. Tahle mašina je evidentně něco v kastli Droida X, takže všechny myšlenky a postupy odkazující na originální mašinu jsou na nic. Ten telefon normálně funguje, všechno chodí, akorát je to šnek. O to mi jde. Stačilo by přetaktovat procesor, ale to asi taky nebude tak jednoduchý ... jestli to vůbec jde.
Pochází z http://www.everbuying.com/product42059.html" onclick="window.open(this.href);return false;.

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 20:04

Zajimave.. Tam pisou ze to ma Qulcomm 1024MHz to bych se teda divil v nejake cinske kopii...

Bez do Settings-System-About tam se pise jaky mas procesor.... A pak to sem pisni...

Pokud je tam treba stejny procesor jako v HD2 tak by se dal pretaktovat.... A i portovat nejakou custom ROM by asi i slo.... Bylo by to asi hodne tezke ale treba by ti s tim mohly pomoct nejaci zkuseni kuchtici...

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 20:09

Tam se právě ukazuje těch 1024MHz, což je asi blbost.

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 20:13

A co jeste..? QSD 8250..? To je procesor co je v HD2.... Mozna to neni blbost jen je WM spatne optimalizovane.....

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 20:19

Mrkni prosím Tě na přílohu u prvního mého příspěvku. Tam je to všechno detailně vypsané. Dělal jsem to asi hodinu. Myslím, že se tam někde objevuje 8250B nebo tak něco.

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 20:25

Tak nic no... To se nedivim ze to je pomale... Vlastne se ted divim ze na tom telefonu vubec jede WM 6.5.5..

Z tvojeho dokumentu....

PROCESSOR
Processor Core: Qualcomm
Core revision: 0
Processor name: 1024MHz
Processor revision: 0
Catalog number:
Vendor: HTC Inc
Instruction set: 0
Clock speed: 400

MEMORY
program: 198164/123512 kb (all/free)
storage: 367516/340288 kb (all/free)


1024 Mhz je jmeno procesoru.(Stopro neni vyrobeny Qualcommem)...Je taktovany na 400 Mhz a k tomu jen 190 Mb RAM.. To je na Wm 6.5.5 dost malo.....

Ti cinani teda.....To me mrzi ale z toho vic nedostanes....

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 20:45

To asi ne. Ještě mě napadlo, jestli by nešel udělat download na WM 6.1. Třeba by se to trochu zrychlilo. Vůbec by mi to nevadilo. Je to taky mimo?

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 21:00

No flashovat WM 6.1 je stejne jako kazda jina ROM.. Takze plati to co uz jsem rikal....Musel by jsi najit nekoho sikovneho kdo by to svedl portovat... S velmi nestandardatnim HW takovych lidi ale moc nebude ani na XDA... Ono je neco jineho uvarit ROM pomoci kuchyne a portovat ROM na jine zarizeni... Jak rikam neni to nemozne viz to co udelali ti cinani s tvojim telefonem... To je taky jen port z jineho zarizeni... Silne pochybuju ze maji zakoupene licence od Microsoftu....

190 Mb RAM by asi nemusel byt az takovy problem... To by mozna i slo... Pokud si dobre vzpominam tak WM 6.5.5 nekdo zkousel portovat i na zarizeini co maji 128 Mb RAM.. Horsi uz je to s tim procesorem.... Trochu Googlovani a asi existuji i nejake universalni programy na pretaktovani.. Jeden je treba tady.. Ale nevim co to udela s baterkou a vydrzi.... Vsechny takove zasahy delas na vlastni triko....

Telefon asi nejde vratit co.? Kdyby to vse bylo tak jak pisou tak bych ten telefon taky bral.. 4.3 displej, 1 Ghz Snapdragon, 512 Mb RAM, DualSIM, WM 6.5.5 zni rozhodne skvele...Je to vazne skoda... Mrzi me ze ti nemuzu nejak pomoct..Ze te takhle podvedly..

Rozhodne ti dekuju ze jsi tady zalozil nejake smysluplne tema... V posledni dobe se tady akorat vsichni hadaj a urazi kvuli vselijakym blbostem jako treba jestli je lepsi cisty android nebo s nadstavbou a podobne......

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte bře 01, 2011 21:37

Vrátit nejde. Já zase nejsem takovej šílenec, kterej by s tím nevydržel ... aspoň rok :) Risknul jsem to a vyšlo to napůl. To se holt nedá nic dělat. Zkusím ještě ten prográmek a uvidím. Moc díky za konzultaci a čas, který jsi mi věnoval. Je tady spousta odborných diskuzí, ale lidi jako já, co jsme napůl cesty, se v tom ztrácíme. Je príma, když se objeví někdo, kdo umí věci vysvětlit nebo poradit takříkajíc "polotapě" :-).

-- doplnění předchozího příspěvku (úte bře 01, 2011 22:16) --

Tak ten prográmek mi bohužel hlásí tohle:
WiMoSpeed.exe
MissingMethodException
Knihovna DLL PInvoke WiMoSpeed.dll nebyla nalezena.

v WMS_GUI.MainForm..ctor()
v WMS_GUI.MainForm.Main(String[]args)

Takže zase prd :-)

Uživatelský avatar
Qaz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 156
Registrován: pon lis 17, 2008 20:34
Zařízení: Acer neoTouch S200, Qtek 8310
Bydliště: HK
Kontaktovat uživatele:

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od Qaz » úte bře 01, 2011 22:20

Jak tak koukám na ten web toho obchodu, ten název procesoru je dost "zákeřnej" - Qulcomm 1024MHz...zřejmě čekají, že si někdo bude myslet, že to je překlep a frekvence, že ho v tom ještě utvrdí...

120 MB RAM po spuštění není zas tak málo. Já mám na Aceru s WM 6.5.3 po spuštění taky necelých 120 MB volných a v pohodě mi to stačí.

Ke flashnutí ROM by třeba unlock ani nebyl potřeba, to je potřeba hlavně u HTC, např. u Aceru unlock není potřeba. Ale ROM musí být přímo pro ten daný model. A najít takovou ROM, když ten mobil nemá nějaký normální název, je těžký. Kdyby to mělo aspoň normální označení jako třeba ty čínské kopie HTC, tak pro ně i nějaké ROM jsou.

No taky mě mrzí, že si takhle naletěl, zítra se pokusím ještě něco najít, dnes na to nemám čas.

Uživatelský avatar
jerry_stolarik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 750
Registrován: stř črc 09, 2008 13:20
Zařízení: HTC One M8
Bydliště: Brno

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od jerry_stolarik » úte bře 01, 2011 22:56

Navic ma tohle kdyz jde do Nastaveni....


CPU Model: Qualcomm 8250B
CPU Speed: 1024MHz
RAM Size: 576MB

Vsecko lzi....

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od elcrys » stř bře 02, 2011 14:35

lapka: Jen tak pro zajímavost můžeš vyzkoušet Picalc - http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=85&t=10013" onclick="window.open(this.href);return false; a zjistit, jak na tom budeš s rychlostí CPU v porovnání k ostatním procesorům.

lapka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: pát srp 15, 2008 9:37
Zařízení: MOT Mpx200/E-Ten M700/SAM-i8700/i8750/LUMIA 640XL

DROID X nebo co?! Zkušení pomožte!

Příspěvek od lapka » úte čer 07, 2011 20:20

to Quaz: jako druhý označení to má HD10. Nechal jsem si poslat originál kartu se systémovýma souborama a stejně se nemůžu dostat dál. Procesor to má MTK6516 ... kdyby se dal přetaktovat, to by bylo fajn. Už zase fantazíruju :-))

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů