Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
RDT
VIP
VIP
Příspěvky: 450
Registrován: úte dub 10, 2007 21:59
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Kontaktovat uživatele:

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od RDT » stř bře 31, 2010 14:15

Chcete si vyzkoušet, jak vypadá poslední verze systému Android 2.1 s uživatelským rozhraním HTC Sense a soustavou softwaru, kterou HTC používá v nejnovějších Android telefonech, jako je HTC Desire nebo HTC Legend? Máte-li HTC Touch HD, Diamond, Diamond2, Pro nebo Pro 2, můžete si portaci od uživatelské komunity na Xda-developers vyzkoušet. Projekt je stále ve vývoji a každým dnem se aktualizuje. Protože se velmi rychle mění to, co funguje, nebudu to vypisovat, jelikož by to už brzy nemusela být pravda. Ještě nějakou dobu nebude fungovat kamera a GPS. Oproti Windows Mobile získáte třeba Flash Player 10.1, takže budete moci zobrazit složitější flashové prvky, ale s flashovým videem nepočítejte, tahle verze Flashe je totiž smýšlená pro Snapdragon.

Informace: Tento článek původně vyšel na serveru Windows Mobile Downloads, kde najdete další užitečné informace.

Stejně jako v případě jiného spouštění Linuxu na Windows Mobile zařízeních se nezasahuje do bootloaderu telefonu (o Windows Mobile nepřijdete), spuštění probíhá pomocí nástroje na paměťové kartě (nebo 4GB úložišti u HTC Diamond) jménem HaRET (Handheld Reverse Engineering Tool), který dočasně zavede Linuxové jádro a ukončí Windows Mobile.

Obrázek Obrázek Obrázek

Pustíme se do díla. Jen v den psaní tohoto článku autor sestavení uvolnil tři updaty opravující různé problémy, proto nebudu odkazovat přímo na soubory, ale do oficiální diskuze. Stáhněte si poslední balík (package) a případné updaty (UPDATE). Ty už neobsahují všechny soubory, ale jen SQSH obraz, který je nutné přejmenovat na system.sqsh a přepsat jím ten původní.

S hlavním balíkem stačí udělat následující kroky
1. Rozbalte obsah archivu do kořene vaší paměťové karty (popřípadě úložiště v HTC Diamond).

2. Ze složky STARTUP CONFIG vyberte soubor STARTUP.TXT soubor pro své zařízení a zkopírujte ho do kořene paměťové karty (popřípadě úložiště v HTC Diamond). Pokud nevíte, jak se vaše zařízení interně označuje, podívejte se sem.

3. Na této stránce si můžete ověřit, že máte poslední zImage soubor, který musí být v kořenu paměťové karty (popřípadě úložišti v HTC Diamond).

4. Ve vašem zařízení spusťte HARET.EXE a čekejte. Pokud jste vše udělali dobře, systém začne bootovat. První spuštění bude trvat okolo deseti minut. Přivítá vás průvodce s prvotním nastavením, kde si můžete jako jazyk vybrat i češtinu.

5. Teď už lze přejmenovat složku rename_androidapps_after_1st_boot na vaší paměťové kartě na androidapps a z jejích podložek přemístit do jejího kořene všechny hry, aplikace a utility, které budete potřebovat. Další si můžete stáhnout z Android Marketu.

To je vše. Jakmile se budete chtít vrátit k Windows Mobile, restartujte zařízení. Pravidelně sledujte oficiální diskuze na fóru Xda-developers.com. Zdá se, že bychom se už brzy mohli dočkat plnohodnotné alternativy k Windows Mobile. Android je už totiž rychlý a většina hlavních částí funguje. Hlavní problémy jsou zatím se stabilitou. Tradičně jsem pro vás natočil video prvního spuštění systému. Začátek je zrychlený, protože, jak jsem už zmínil, první boot trvá přes deset minut.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F9Opv9w2TME[/youtube]

Uživatelský avatar
Lupik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 159
Registrován: sob lis 01, 2008 12:29
Zařízení: Iphone 4S

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od Lupik » stř bře 31, 2010 14:58

Velmi povedené, na Diamondu šlape skvěle. Jen dotaz... Půjde to i na HD2?.)

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od prcek15 » stř bře 31, 2010 15:48

Přesně tak, potřeboval bych to na HD2. :)

Kimi1492
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: stř lis 04, 2009 19:35
Zařízení: Samsung I900 omnia

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od Kimi1492 » stř bře 31, 2010 15:54

vím že je to blbý dotaz .... ale tohle na omnii nerozchodím že ? ... není něco takového na omnii ? abych to mohl uložit do vnitřní paměti - 8GB ( ne na kartu - nemám jí ) ??? díky :grin:

tomogo
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: čtv srp 13, 2009 9:21
Zařízení: FSC 720 a Nokia E52
Bydliště: 110 00 Praha 1, V Jámě 699/5

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od tomogo » stř bře 31, 2010 16:23

Já bych to bral obráceně. Na Nexus One bych bral WM6.x ;-)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od Jiří Hrma » stř bře 31, 2010 16:47

Co se týče Androidu 2.1 pro HD2, tak to už se nějakou chvíli řeší v tomhle vlákně
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=129&t=18445" onclick="window.open(this.href);return false;

kecinzer
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: stř dub 29, 2009 10:53
Zařízení: HTC Desire

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od kecinzer » stř bře 31, 2010 17:10

Android jsem zkoušel a byl jsem velice překvapen.
Škoda, že nefunguje kamera a GPS. Pokud by to šlo, tak asi přejdu úplně. Bohužel jsem se nikde žádné ETA nedozvěděl.

endymion
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát bře 07, 2008 8:08

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od endymion » stř bře 31, 2010 17:35

Jen pro doplnění - android 2.1 funguje i na HTC Kaiser, dokonce včetně GPS.

Kimi1492
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: stř lis 04, 2009 19:35
Zařízení: Samsung I900 omnia

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od Kimi1492 » stř bře 31, 2010 18:49

endymion : tahle verze co je tady ?

Uživatelský avatar
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 313
Registrován: úte srp 28, 2007 18:20
Zařízení: Samsung Galaxy SII
Bydliště: Rousínov

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od nofxsak » stř bře 31, 2010 18:58

pěkné video,
na verzi 2.0 pro Blackstone jsem měl problém s tím když jsem telefon nechal přejít do standby tak se někdy nechtěl probudit a musel jsem resetovat - objevuje se tento problém i na verzi 2.1?
Co výdrž? pořád bída?

díky :)

mgoer
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: pon dub 20, 2009 21:26
Zařízení: iPhone 5S iPad mini

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od mgoer » stř bře 31, 2010 20:25

ja som to vcera skusal na TP2 a nesli mi napr. data, wifi, vela force close..

Uživatelský avatar
Dark_cz
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: ned srp 09, 2009 14:45
Zařízení: HTC Touch HD, HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od Dark_cz » stř bře 31, 2010 20:37

nofxsak píše:pěkné video,
na verzi 2.0 pro Blackstone jsem měl problém s tím když jsem telefon nechal přejít do standby tak se někdy nechtěl probudit a musel jsem resetovat - objevuje se tento problém i na verzi 2.1?
Co výdrž? pořád bída?
u me se probouzel vzdycky bez problemu... a vydrz ta je porad k smichu... :-(
mgoer píše:ja som to vcera skusal na TP2 a nesli mi napr. data, wifi, vela force close..
data fungujou (okamzite mi prisel vypis ze uz nemam prachy :-( ), s wifi taky problem nemam ale force close mam v jednom kuse, kdyz chci nekomu zavolat a dokonce i kdyz si chci zmenit i ty blby hodiny v sense :-( proste porad no...

RDT
VIP
VIP
Příspěvky: 450
Registrován: úte dub 10, 2007 21:59
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Kontaktovat uživatele:

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od RDT » stř bře 31, 2010 20:41

Problém s uspáváním (resp. probouzením) tady už doopravdy není, což je skvělé. Díky tomu, že se už zhasíná displej, je výdrž o něco lepší, ale pro reálné používání to pořád nestačí. To padání systémových částí se objevilo až v posledních sestaveních, autor tvrdí, že to zase vrátí do původního stavu.

endymion
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát bře 07, 2008 8:08

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od endymion » čtv dub 01, 2010 4:05

Kimi1492 píše:endymion : tahle verze co je tady ?
Tahle verze: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=600154

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od lukas.manak » čtv dub 01, 2010 6:54

nějak to na diamondu nemůžu rochodit.nemužu přejít přes úvodní nastavení

Kimi1492
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: stř lis 04, 2009 19:35
Zařízení: Samsung I900 omnia

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od Kimi1492 » čtv dub 01, 2010 7:09

endymion : prosimtě a co jsi tam z toho stáhnul ? a kom jsi to nakopíroval a jak zprovoznil ? já to stáhnul ale mám tam jen 2 složky ( data a system ) ... ne jako u tohoto androidu kde uz je to i s tim spoustecem HAARET.EXE ...
díky :wink:

gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 396
Registrován: pon lis 13, 2006 22:13
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od gulii » čtv dub 01, 2010 10:41

na starým Hermesovi to asi nepoběží co?:( :cry:

endymion
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát bře 07, 2008 8:08

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od endymion » čtv dub 01, 2010 12:03

Kimi1492 píše:endymion : prosimtě a co jsi tam z toho stáhnul ? a kom jsi to nakopíroval a jak zprovoznil ? já to stáhnul ale mám tam jen 2 složky ( data a system ) ... ne jako u tohoto androidu kde uz je to i s tim spoustecem HAARET.EXE ...
díky :wink:
Zrovna včera jsem Kaisera prodal takže už to nevyzkouším, ale stáhnul jsem toto: http://www.ponack.net/poly/2.1g/polymod_2.1g.zip a postupoval podle návodu zde: http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=1195
1. stáhnout a adresář andboot rozbalit na sd kartu
2. soubor default-kaiser.txt /nebo nějak tak) přejmenovat jen na default.txt
3. spustit haret.exe a poté kliknout na run
4. hned stisknout a držet středové tlačítko D-padu dokud se neobjeví nabídka
5. vybrat install system (vyčkat až proběhne instalace) a potom vybrat quit
6. spustit android pomocí haret.exe

vstarosta
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv dub 01, 2010 17:25
Zařízení: HTC HD, HTC Desire HD

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od vstarosta » čtv dub 01, 2010 17:29

Pozdravujem
ja som to tiez instaloval ma HTC HD, rozbehlo sa to, ale stale ma pytalo nejaky PUK kod a nechcelo ma pustit dalej...
a ked somsa konecne cez to preluskol ... nemohol som uskutocnit volania pisalo, ze mam vlozit SIM a nerozpoznalo Orange SK???
pomoze mi s tym niekto?

Uživatelský avatar
Dark_cz
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: ned srp 09, 2009 14:45
Zařízení: HTC Touch HD, HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Android 2.1 s rozhraním Sense pro vybrané HTC komunikátory

Příspěvek od Dark_cz » čtv dub 01, 2010 21:42

nemas nahodou zaplej PIN kod ?

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů