Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Jiří Hrma » pát pro 18, 2009 11:08

Raphael Keyboard Controller 1.4 nepatří k žádným novým programům, ale podle odezvy na twitteru mám pocit, že o něm stále spousta majitelů komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) vůbec neví, což se snažím napravit právě touto bleskovkou. Jedná se o freeware utilitu, která vám dovolí přemapovat libovolné tlačítko na HTC Touch Pro2, a dokonce lze nastavit akci i na přidržení, dvojstisk nebo trojité stisknutí tlačítka. Díky tomu si můžete třeba na čtveřici systémových tlačítek namapovat celou řadu akcí, a využít samozřejmě můžete i hardwarové klávesnice a pomocných tlačítek Fn nebo Shift.

Bleskovka

Instalace
1) stáhněte si přiložený zip archivu a dva výsledné cab soubory přesuňte do zařízení
2) nejprve nainstalujte soubor SdkCerts.cab, následně RhodiumKbdControl_GSM.cab; instalátor si po dokončení sám vyžádá restart (pokud ne, proveďte jej ručně).
RhodiumKbdControl_GSM_1.4.zip
(147.41 KiB) Staženo 325 x
Spuštění a konfigurace
Konfigurační aplikaci naleznete v nabídce Start/Settings/System/Keyboard Config (u lokalizované verze je to Start/Nastavení/Systém).
Nyní z kontextové nabídky Menu vyberte příkaz Add key (přidat klávesu). Následně se objeví dialogové okno; pak stačí stisknout tlačítko, ke kterému si chcete namapovat vlastní funkce. Využít můžete již zmíněné kombinace FN/Shift + klávesa (v tomto případě jedno z těchto tlačítek vyberte se seznamu a stiskněte tlačítko, které s nimi bude v kombinaci). Jakmile tak učiníte, program stisk "odchytí" a nabídne vám další akce.

Nyní je potřeba u položky Event (naplánovaná akce) vybrat, jakou akci chcete předefinovat; možnosti jsou následující:
Click (jednoduché kliknutí - stisk tlačítka)
Double click (dvojklik)
Triple click (trojitý stisk)
Long press (přidržení tlačítka)


Bleskovka

Důležité: Je dobré vědět, že jakmile nějakému tlačítku upravíte akci, je nutné mu nastavit také původní výchozí funkci. Pokud si tedy například u dvojkliku na tlačítko pro příjem hovoru nastavíte, aby se otočil displej, nezapomeňte pak ještě klávese přiřadit na základní událost Click (kliknutí) typ akce (Action) s názvem "Default key action". Jedině tak zajistíte, že bude tlačítko fungovat i pro příjem hovoru a spuštění telefonní aplikace, jinak by to totiž nefungovalo, protože program si předefinovaná tlačítka bere kompletně pod vlastní správu.

Pro jednotlivé úkony s klávesu už pak stačí na poli Actions (Akce) pouze ze seznamu vybrat požadovanou funkci (spuštění programu, vypnutí/aktivace Wi-Fi nebo Bluetooth, rotace displeje, ukončení programu, přepnutí do okna...). Funkcí a dalších rozšířených nastavení je opravdu spousta a jejich popis by vydal minimálně na samostatný článek, ale pokud si program vyzkoušíte, určitě brzy pochopíte k čemu vše slouží.

Jakmile budete mít akce k tlačítkům přiřazené, nezapomeňte na hlavní obrazovce programu kliknout na tlačítko Update config, které nové nastavení kláves uloží. Instalátor naleznete přiložený k této bleskovce, další informace najdete v tomto vláknu na Xda-developers. Utilita je určena pouze pro HTC Touch Pro2.

Uživatelský avatar
vosa
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: pát bře 06, 2009 17:01
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od vosa » pát pro 18, 2009 12:36

hmm zajímavá věc, neví někdo o něčem podobném i na HTC universal

Vincenzo
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: čtv lis 05, 2009 19:28
Zařízení: HTC TouchDiamond2

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Vincenzo » pát pro 18, 2009 14:10

Na Touch Diamond2 nejde? Je to přeci v podstatě ten stejný HW, tlačítka taky stejná, tak nevidím problém? :)

Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: pon čer 29, 2009 8:56
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214
Kontaktovat uživatele:

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Trapper John » pát pro 18, 2009 14:51

bylo by to dobry i na hd2 kdyby to slo

pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 419
Registrován: pát čer 20, 2008 9:01
Zařízení: Galaxy S4
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od pk » pát pro 18, 2009 14:53

Tlacitka stejna asi nebudu :) kedze TP2 ma HW klavesnicu.. trosku uvazujte. Asi prave preto je to len na TP2. Ktovie ci to ide aj na starom TP.

Qwerts
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 133
Registrován: sob říj 21, 2006 15:22
Zařízení: Lumia 640
Bydliště: Ivanovice na Hané

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Qwerts » pát pro 18, 2009 15:21

tuhle capinu jsem neznal, diky moc za tip, urcite se hodi.

TomasNM
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: ned črc 10, 2005 11:14
Zařízení: HTC TouchPro,Toshiba G710,Hero a vela SP
Bydliště: Nové Mesto nad Váhom
Kontaktovat uživatele:

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od TomasNM » pát pro 18, 2009 15:22

Na Uniho by som urcite vyskusal AEBPlus...

Uživatelský avatar
KejmlRX8
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: čtv črc 05, 2007 10:00
Zařízení: HTC TyTN II
Bydliště: Morávka
Kontaktovat uživatele:

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od KejmlRX8 » pát pro 18, 2009 15:26

Přesně jak řika TomasNM... Zrovna jsem to chtěl napsat, ale předběhls mě...:-)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Jiří Hrma » pát pro 18, 2009 18:07

Tu funkčnost u Diamondu2 můžete otestovat, ale autor tenhle program i pro Touch Pro2 vydal ve dvou verzích, jednu pro GSM a druhou pro americkou CDMA verzi Rhodia.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Daidalos » pát pro 18, 2009 18:19

pk píše:Tlacitka stejna asi nebudu :) kedze TP2 ma HW klavesnicu.. trosku uvazujte. Asi prave preto je to len na TP2. Ktovie ci to ide aj na starom TP.
U TP1 to tak ale je. Přední tlačítka jsou uplně stejná jak u Touch pro tak u Diamonda,proto většina aplikací na jeden přístroj běží i na druhý ;-)

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od TheMelin » pát pro 18, 2009 21:19

Pro HTC Diamond 2 je přece také verze: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=555821" onclick="window.open(this.href);return false;
Používám už nějaký měsíc a funguje perfektně.

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Nolf » ned pro 20, 2009 1:58

No asi jste si nepřečetli o čem je tohle vlákno. Žádné přemapování tlačítka ale konfigurátor HW klávesnice. Ukažte mi na Diamondovi 2 HW klávesnici !

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od TheMelin » ned pro 20, 2009 9:51

Asi jsi nekoukl na můj odkaz před tvým příspěvkem. Ten samý program existuje pro HTC Diamond 2, proč? Protože i ty 4 tlačítka které má jsou hardwarová.

Vím že to sem nepatří, je to tu o Touch Pro, jen jsem reagoval na předešlé příspěvky kde se řešilo zda to poběží pod Vaším i pod Diamondem 2.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Jiří Hrma » ned pro 20, 2009 10:21

Nolf: Ten soft nahoře pro TP2 umí přemapovat všechna tlačítka, tedy i ta pod displejem (u kterých mám já nyní nastaveno hned několik akcí).

TheMelin: Díky za doplnění utility pro Diamonda2.

Uživatelský avatar
vosa
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: pát bře 06, 2009 17:01
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od vosa » stř pro 23, 2009 17:04

TomasNM píše:Na Uniho by som urcite vyskusal AEBPlus...
dik opravdu skvela vec....nyni je muj uni mnohem praktictejsi :smt023 :smt023

mulder
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: čtv pro 31, 2009 15:35
Zařízení: Apple iPhone 4S

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od mulder » ned led 03, 2010 21:39

Nějak jsem nepřišel na to, jak např. pod zkratku FN+R naszavit Ctrl+R, coz se mi hodi v SSH a klasickou kombinaci Ctrl+r na HW klavesnici to nebere.. :(

Uživatelský avatar
Ropicek
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: pon črc 27, 2009 8:44
Zařízení: Samsung Galaxy S 4

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Ropicek » ned zář 12, 2010 19:17

Tato utilita dokáže nastavit vypnutí a zapnutí Bluetooth či Wi-fi ... ale nikde jsem nenašel možnost vypnout a zapnout datové připojení ... jde to nějak?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned zář 12, 2010 23:21

vosa píše:hmm zajímavá věc, neví někdo o něčem podobném i na HTC universal
Na Unim jsem používal analogický program PQzII v kombinaci s AEB.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od All.Os » pon zář 13, 2010 11:10

Ropicek: Moznost vypnout tam je, zapnout asi ne..

Uživatelský avatar
Ropicek
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: pon črc 27, 2009 8:44
Zařízení: Samsung Galaxy S 4

Keyboard Controller: Výborná utilita pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Ropicek » pon zář 13, 2010 11:46

Můžeš mě prosímtě navést, která to je položka?

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů