HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: ned zář 21, 2008 22:31
Zařízení: HTC Diamond 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od Petr_K » stř lis 18, 2009 8:25

Zkus kouknout ZDE

ladik1983
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: sob srp 15, 2009 14:22
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od ladik1983 » pon bře 14, 2011 11:18

zdravim

prosim o pomoc s instalaci cestiny, nahral jsem novou ROM RUU_Topaz_S2_HTC_WWE_EastEurope_2.53.479.3_Radio_Signed_Topaz_61.44etc.25.35_4.49.25.91_Ship.exe kterou jsem stahnul na sunnysoftu spolecne s cestinou, pri instalaci cestiny mi to hazi chybu (zrejme) - Confirmation: The files have been changed! a instalace nepokracuje...instaluju primo na cistou ROM ve Win 7

pristroj Diamond 2


diky predem za jakoukoliv pomoc

Haďas
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: stř pro 17, 2008 20:51
Zařízení: HTC HD 2
Kontaktovat uživatele:

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od Haďas » úte bře 15, 2011 7:43

hele to se mi taky stalo ale vyřešil jsem to tak že jsem to instaloval na XP a šlo to :wink:

Dilv
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát kvě 11, 2012 23:30
Zařízení: HTC Touch Pro 2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od Dilv » pát kvě 11, 2012 23:38

I já bych zde chtěl poprosit o radu:

Po přečtení diskuse (nejen na tomto fóru) jsem si stáhnul ROM pro svou cihličku (RUU_Rhodium_S2_HTC_Europe_2.07.401.1_Radio_Rhodium_4.49.25.91_Signed_Ship.exe), avšak instalace odmítá proběhnout.. Klasicky to vyhodí pár obrazovek uvedených v "readme", resetuje se PDA, ale když naskočí na PDA i monitoru PC proužek s procentuelním počtem, nenaskočí ani jedno procento, PDA se restartuje a program ve Widlích vyhodí chybu :
"ERROR 294: INVALID VENDER ID. CTa3-RIQG7567-HUEbc568-RIQG55670". Neví někdo, jak to opravit? Zkoušel jsem instalaci z WIN7(64b) i XP(32b), ale obojí dopadlo výše uvedeným erorem. Je možné, že můj HTC Touch Pro2 je kupovaný ve Státech?
Děkuji za každý, byť divný, nápad.. :-)

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Lumia 925, Lumia 830, Lumia 930, Samsung Galaxy S9
Bydliště: Praha

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od htcjirka » sob kvě 12, 2012 8:22

Stahujes respektive instalujes spatnou rom,proto ti TP2 instalaci nedovoli.Nejprve musis mit HARDSPL tj. odemknuty bootloader,pak muzes flashovat libovolnou rom,tj i pro jiny region.

Dilv
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát kvě 11, 2012 23:30
Zařízení: HTC Touch Pro 2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od Dilv » pon kvě 14, 2012 12:17

Díky za radu, v tomto případě bych měl ještě otázku : je jedno, co za HardSPL použiju (tj., pokud použiju ten nejnovější), bude to v poho? Kdesi jinde na fóru (v návodu na instalaci HardSPL) jsem se dočetl, že se PDA musí "hlásit" jako RHOD100, kdežto mě se hlásí jako RHOD300, tak abych prošel s instalací bez problémů. Také si teď nejsem jist, zda je nutné instalovat SIMlock, jak jsem se dočetl jinde.. To je děs, čím víc informací o tom sbírám, tím větší v tom mám guláš :tlem:

Každopádně děkuju za trpělivost s mými lamáckými dotazy..

rydlo
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv říj 18, 2012 9:48
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od rydlo » čtv říj 18, 2012 9:51

Dobrý den, mám problémy s HTC Touch Pro2:
Postupoval jsem podle návodu od zákaznické podpory HTC.
Stáhl jsem si na stránkách http://firma.sunnysoft.cz/htc/" onclick="window.open(this.href);return false; DownloadROM (ROM_Rhodium_HTC_Europe_2.07.401.1) a k tomu DownloadLanguageLocalization (InterWrite_Rhodium_2.07.401.1).
ROM jsem nainstaloval na svém NB s Win7 v pořádku. Menu po instalaci už nebylo německé, ale anglické.
Pak jsem chtěl nainstaovat InterWrite_Rhodium_2.07.401.1, ale chtělo to připojení pomocí ActiveSync.
ActiveSync nejde nainstalovat k OS Win7.
Musel jsem najít PC s Win XP, nainstalovat ActiveSync a pak spustit InterWrite_Rhodium_2.07.401.1
Vše proběhlo, mobil se restartoval.
Po spuštění se velmi dlouho instaluje Windovs (několikrát proběhne ukazatel postupu instalace).
Pak na mobilu vyskočí hláška
Error:
InstalWindows/HTC_Rhodium_WM65_5in1_EEU_2_04_V06_1.ca,timeout,code=0x99999
Z té hlášky se nelze dostat, nelze ji ukončit jinak, než odpojením od napájení (vyndat baterii)
Zkoušel jsem to několikrát a je to pořád dokola, pořád stejné.
Do mobilu se zkrátka už nedá dostat, ani spuštěním (stále instaluje Windows a pak ohlásí chybu), ani opakovanou instalací toho předchozího (neumí se připojit k počitači).
Je tedy telefon na vyhození?

rydlo
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv říj 18, 2012 9:48
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od rydlo » čtv říj 18, 2012 10:31

Už jsem se z toho dostal.
- vlezl jsem do bootloaderu (podržením tlačítka Volume Down a vypnutím vypínačem)
- nainstaloval jsem znova ROM_Rhodium_HTC_Europe_2.07.401.1 (teď to šlo spojit s počítačem)
- pak jsem udělal hard-reset (šel jsem do menu Settings>Menu>AllSettings>System/Clear Storage... napsal 1234 a potvrdil Yes
- Zůstala tam angličtina, žádná možnost volby jazyka

rydlo
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv říj 18, 2012 9:48
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od rydlo » čtv říj 18, 2012 14:49

Celý postup jsem opakoval znova:
Stáhl jsem si na stránkách http://firma.sunnysoft.cz/htc/" onclick="window.open(this.href);return false; DownloadROM (ROM_Rhodium_HTC_Europe_2.07.401.1) a k tomu DownloadLanguageLocalization (InterWrite_Rhodium_2.07.401.1).
ROM jsem nainstaloval na svém NB s Win7 v pořádku. Menu po instalaci už nebylo německé, ale anglické.
Pak jsem chtěl nainstaovat InterWrite_Rhodium_2.07.401.1, ale chtělo to připojení pomocí ActiveSync.
ActiveSync nejde nainstalovat k OS Win7.
Musel jsem najít PC s Win XP, nainstalovat ActiveSync a pak spustit InterWrite_Rhodium_2.07.401.1
Vše proběhlo, mobil se restartoval, instaloval 3x Windows
Pak jsem udělal hard-reset (šel jsem do menu Settings>Menu>AllSettings>System/Clear Storage... napsal 1234 a potvrdil Yes
Zůstala tam angličtina, žádná možnost volby jazyka - žádné vlajky k výběru
Pls o radu. Co s tím dál?

Uživatelský avatar
s.s.rock
varování
varování
Příspěvky: 108
Registrován: stř úno 03, 2010 9:06
Zařízení: Samsung Note2, dříve HTC Desire S, HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od s.s.rock » čtv říj 18, 2012 18:21

Kdysi jsem Touch pro2 měl a instalace češtiny proběhla uplne normálně. Bohužel už je to skoro 2 roky co jsem to dělal a ten telefon už ani nemám. Ale řeknu ti ze na vistu a win7 je místo active sync jiný program jmenuje se to nejak centrum pro win mobil nebo tak něco a najdeš to nejspíš na stahuj.cz. Zkust tohle najít a pak nahrát znovu inter write, nic jiného mě bohužel nenapadá. :-(
Edit: Tady máš ten program: http://www.stahuj.centrum.cz/podnikani_ ... -center/?g" onclick="window.open(this.href);return false;[hledano]=windows%20mobile&g[oz]=6.1
Mimochodem ted mě napadlo ze jesli ten telefon není určeny pro český trh tak tam tu češtinu nedostanes. Měl bys to zjistit podle sériového čísla pod batekou.
Muzu se zeptat odkud ten telefon mas a jesli už v něm čeština byla?

rydlo
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv říj 18, 2012 9:48
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od rydlo » pát říj 19, 2012 1:29

Ten telefon je z Německa a byla tam jen němčina. Byl prodaný a zablokovaný od T-mobile. Teď po odblokování a nahrání těch dvou věcí tam je jen angličtina.
Windows Mobile Device Center jsem samozřejmě pro nahrátí ROM pouzil s OS Win7. Pro instalaci inter write však nejde použít. Vyžaduje jen active sync a ten funguje jen pod WinXP. Takže vše jsem udělal dobře. Jen se mi v závěru nezobrazí výběr jazyků.

Uživatelský avatar
s.s.rock
varování
varování
Příspěvky: 108
Registrován: stř úno 03, 2010 9:06
Zařízení: Samsung Note2, dříve HTC Desire S, HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od s.s.rock » pát říj 19, 2012 2:06

Pokud je telefon z nemecka tak nevím čemu se divis??? Tuhle češtinu tam prostě nedostanes, protože není určen pro český trh, je mi líto. Budeš se muset podívat po jiné alternative, IMEI ani S/N číslo totiž nezmění žádné přehrání rom.

rydlo
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv říj 18, 2012 9:48
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od rydlo » pát říj 19, 2012 6:34

Ty to podle imei poznáš? Je to opravdu takový telefon, kam češtinu nedostanu?
http://mistecko.yw.sk/P1040794.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mistecko.yw.sk/P1040803.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Jakou jinou alternativu myslíš?
Nešel by tam dát Android místo WM ? Máte někdo nějaký postup?

Uživatelský avatar
s.s.rock
varování
varování
Příspěvky: 108
Registrován: stř úno 03, 2010 9:06
Zařízení: Samsung Note2, dříve HTC Desire S, HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od s.s.rock » pát říj 19, 2012 6:56

Já to ted z hlavy taky samozřejmě nevím ale někde jsem před časem o tehe problematice četl. Zkus dat do googla jak počeštit touch pro2 z německa, třeba neco najdeš. ;-) zkus se kouknout taky na http://www.4allmobile.eu" onclick="window.open(this.href);return false; někdo už tam kdysi dával nějakou češtinu v zip kterou jenom rozbalis do systému nebo co. Víc se obávám ze ti neooradim. :-(

rydlo
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv říj 18, 2012 9:48
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Diamond2 a Touch Pro2: WM 6.5 CZ ROM pro náš region

Příspěvek od rydlo » sob říj 20, 2012 7:03

Nakonec jsem to vyřešil:
Rekapituluji:
Mobil jsem odemknul podle tohoto návodu. http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... a8#p114193" onclick="window.open(this.href);return false;
Šlo to docela snadno, z notebooku s USB kabelem pod OS Win7 (nainstaloval jsem sice Windows Mobile Device center pro Vista, ale nevím jestli to muselo být. Upravil jsem kompatibilitu pro Win7)
S češtinou jsem nakonec uspěl podle tohoto návodu.
http://www.shawn.cz/htc-touch-pro-2-har ... ovani-rom/" onclick="window.open(this.href);return false;
Stáhnul jsem si nejnovější ROM Energy od NRGZ28 http://slingfile.com/file/R6E4Ykbd8J" onclick="window.open(this.href);return false;
Jsou tam dvě možnosti, je jedno jakou použiji
Pak jsem si nainstaloval jeden z těchto RegEditorů pro úpravu registrů v mobilu
http://en.softonic.com/s/regedit-window ... 5:pocketpc" onclick="window.open(this.href);return false;
Po restartu jsem si v mobilu našel ten RegEditor a změnil jsem jazyk podle toho návodu o flashovani. Pozor, musí se přepnout na decimal a pak se ukáže místo 409 to původní 1033, které se musí změnit na 1029
Po restartu mobilu tam byla čeština i když je to mobil určený pro německý trh
(Poděkování pro Jirka Krokodýl)

Odpovědět

Zpět na „Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů