Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Uživatelský avatar
selice
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 121
Registrován: pon led 26, 2009 16:01
Zařízení: HTC Touch HD

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od selice » stř čer 17, 2009 10:40

Je tu nekde navod, jak nahodit do Touch HD nejnovejsi ROM po tom, co jsem tam kopnul Duttyho ROM? Pamatuju si ze do verze 2.8XT se muselo menit SPL na HardSPL nebo tak neco, ale nejsem si jistej jestli tomu je tak i u tech novych verzi kde se pouziva USPL_2.5.

Problem je, ze mi vcera prestal fungovat telefon (3.7XT) a to tak, ze jsem nebyl schopen telefon pres dispelj vypnout ci zadat pin. Udelal jsem HardReset, ale ted se nedostanu dale nez Alingment Screen.

Zkousel jsem nahodit verzi 3.9XT, ale sekne se to u 34% a dal to nejde.

Takze potrebuju telefon dostat do funkcniho stavu a ofiko ROM by mi mohla pomoct.

Pokud by nekdo byl tak hodny a rovnou hodil i link na ofiko ROM od HTC, moc by mi to pomohlo.

Diky za radu.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od spermosh » stř čer 17, 2009 11:18

na vsechny otazky i danou ROM najdes na xda - pokud jsi tam hodil duttyho pres uspl, nemas telefon odemceny - SPL davas v pouze v pripade, ze chces HD dostat skoro do puvodniho stavu

Uživatelský avatar
selice
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 121
Registrován: pon led 26, 2009 16:01
Zařízení: HTC Touch HD

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od selice » stř čer 17, 2009 11:46

Takze ciste teoreticky, pokud chci dat telefon do puvodniho stavu po verzi 3.7XT od Duttyho, tak staci stahnout Oficialni ROM od HTC (stahuju prave) a provest upgrade?

V tuto chvili v BootLoaderu mam verzi SPL 1.54.0.0 to je v poradku? Kdyz to poslu do opravy do HTC, aby mi nerekli ze tam byla uvarena ROMka a ze se s tim neholdaj zabyvat, to by me docela vytocilo.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od Milan Pištělka » stř čer 17, 2009 12:29

SPL 1.54.0.0 je v pořádku pro ofiko ROMku 1.56. Já jsem tento týden dával HDčko do VSPData a raději jsem tam dal SPL 1.14.0000 a původní ROMku 1.14 a vše proběhlo bez problémů.

Uživatelský avatar
selice
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 121
Registrován: pon led 26, 2009 16:01
Zařízení: HTC Touch HD

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od selice » stř čer 17, 2009 13:06

Tak jsem tam hodil ofiko ROM od HTC UU_BlackStone_HTC_WWE_1.14.405.3_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.exe a SPL mi automaticky naskocilo SPL-1.14.0000 nicmene se mi nedari nahrat tu verzi 1.14.stock. To by nemel byt problem ne?

Diky.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od spermosh » stř čer 17, 2009 15:47

ja moc nechapu, co porad vymyslis - ted mas ofiko ROMku (1.14) a k tomu klasicke SPL-1.14 (tez normalni/bezne) - telefon mas zamceny, jinou ROM teda nahodis pomoci HSPL nebo USPL, tot vse...ted mas HD ve stavu, jakoby sis ho koupil

Uživatelský avatar
selice
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 121
Registrován: pon led 26, 2009 16:01
Zařízení: HTC Touch HD

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od selice » čtv čer 18, 2009 9:08

Ok, snad to bude v poradku. Diky!

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od jacek » pát črc 17, 2009 19:59

Hola chlapci HELP prosím.

Taky potřebuji nahodit ofiko Rom 1.14.atd a poslat HD do servisu.

Jsem zmaten tím, že v bootloaderu mám SPL 1.54.0000. a flešuji přes USPL 2.5. (žádný Olinex). Dnes jsem nahodil výše jmenovanou 1.14 a rozhodily se barvy, takže znova nazpátek ONko WM 6.5 a pak došla baterie :-(
Upřímně nevím jak dál. Držet se postupu na smartwiky, WMmania atd ? tam je ovšem všude olinex . Poraďte prosím.Díky

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od spermosh » sob črc 18, 2009 14:09

rozhozene barvy jsou normalni, to je kombinaci 1.14 SPL a romky vychazejici z 1.56 - takze si tam dej nejakou puvodni ROMku (1.14) a pojede to normalne

Uživatelský avatar
Demonicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: sob srp 22, 2009 10:02
Zařízení: BlackBerry 9810

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od Demonicus » sob srp 22, 2009 21:17

Marně sháním oficiální anglickou, případně českou romku z HD, nemáte někdo prosím odkaz ?
Děkuji

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od htcjirka » sob srp 22, 2009 21:36

Pokud mas PN: 99HHC028-00 muzes si oficialni romku HTC_WWE_EastEurope_1.56.479.0 i s lokalizaci stahnout zde http://www.sunnysoft.cz/htc/

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od Milan Pištělka » sob srp 22, 2009 22:41

Podle toho, co píšou hoši v tomto tématu, tak to asi nebude úplně pravda.
Bude užitečné si ho přečíst celé. Řešení je na jeho konci - to, co uvádí hafush.

Uživatelský avatar
Demonicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: sob srp 22, 2009 10:02
Zařízení: BlackBerry 9810

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od Demonicus » sob srp 22, 2009 23:03

Podařilo se mi tam teď jednu romku nacpat - docela jde, ale zjistil jsem, že mám stále problémy se simkartou - vůbec mi nenajde signál - mám O2. Pokud jsem to tu správně pročítal a pochopil, mám zřejmě špatnou verzi rádia. Druhým problémem je, že po startu HD jsou špatné barvy (vše do modra) a to dokud nestisknu poweroff 2x (vypnu a zapnu displej) - z toho co jsem zase četl jsem pochopil, že je špatný bootloader.
Teď tedy - jakou použít verzi rádia rom a co s tím bootloaderem?
Děkuji za rady

EDIT: Zkusil jsem nainstalovat Radio_1.13.25.24 - signál bohužel stále nemám.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od htcjirka » ned srp 23, 2009 19:49

Podle toho, co píšou hoši v tomto tématu, tak to asi nebude úplně pravda.
Pokud mas jiz zminene P/N funguje to na jednicku,ted jsem instaloval znamym dve HDcka a i na mem jsem to ozkousel.
Dost lidi to dava na HDcka s jinym P/N tam to samozrejme nelze.

Uživatelský avatar
Demonicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: sob srp 22, 2009 10:02
Zařízení: BlackBerry 9810

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od Demonicus » ned srp 23, 2009 19:54

Mám dané P/N ale i tak to nefunguje.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od htcjirka » ned srp 23, 2009 20:13

Pak nekde delate chybu.Co presne nefunguje,nejake chybove hlasky??Nefunguje je dosti malo...

Uživatelský avatar
Demonicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: sob srp 22, 2009 10:02
Zařízení: BlackBerry 9810

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od Demonicus » ned srp 23, 2009 20:28

Takže popořádku - odemkl jsem hdcko a nahrál duttyho romku (přes kabel) s WM6.5 Jelikož se sekala (prostě se zasekla a neslo nic), tak jsem nahrál jinou rom - energyROM nebo jak se jmenuje. Problém byl stejný (dokonce se mi zdá, že se to sekalo ještě častěji). Takže jsem se rozhodl, že se vrátím zpět na původní 6.1 Wm, ale dám Eng verzi, místo Cz, kterou jsem měl původně, jelikož se mi zdálo, že je pomalá. Tu eng jsem už nahrával přes kartu. Nahrál jsem ji a už při instalaci jsem se nemohl dostat přes "tap to screen..." které je hned na začátku. Restartoval jsem zařízení, počkal cca 30 minut a pak se mi podařilo proces instalace dokončit. Jenže jsem zjistil, že rom ještě více zamrzá a telefon nemůže najít signál (jestli nebyl i na předchozích rom nevím).
Teď je jedno jakou dám rom - problémy jsou stejné - už po instalaci je problém nakofigurovat instalaci (klikání na křížek na začátku), když se to povede (většinou je potřeba vícekrát restartovat), tak zařízení velmi často úplně zamrzne a stále nenachází signál. Dokud telefon funguje (nezamrzne), tak reaguje na dotek na displej naprosto bezvadně. Zkoušel jsem i jinou verzi rádia - taky bezezměny.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od htcjirka » ned srp 23, 2009 20:44

Smutne je ze jste tu semlel takovych veci dohromady co s oficialni rom od sunnysoftu a cestinou nema nic spolecneho.
Pro dnesek jdu do hajan pratele...

Uživatelský avatar
Demonicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: sob srp 22, 2009 10:02
Zařízení: BlackBerry 9810

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od Demonicus » ned srp 23, 2009 21:14

Nějak nechápu váš příspěvek (zřejmě z důvodu chybějícího slova/interpunkce). Pokud narážíte na ofi rom od sunysoftu, kterou nabízí ke stažení, tak i tu jsem zkoušel - stejný problém.

zaky
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 112
Registrován: pát dub 07, 2006 20:00
Zařízení: BB BOLD 9000

Obnova originalni ROM v Touch HD s novou verzi SPL?

Příspěvek od zaky » ned srp 23, 2009 23:15

Teda chlape ty tam ty Romky pereš pod tlakem :tlem:

Předpokládám,že chceš naflashovat zpátky origo romku takže sundej kryt a vyndej baterku a zkontroluj si číslo P/N
Pokud máš P/N 99HHC013-00 tak oficiální rom je HTC_WWE_EastEurope_1.14.479.3 a k tomu odpovídajíci verze SPL 1.14.0000
P/N: 99HHC028-00 tak ofiální rom je HTC_WWE_EastEurope_1.56.479.0 a k tomu odpovídajíci verze SPL 1.54.0.0 + můžes si nahrát i CZ lokalizaci.

Co ti na tom není jasný?

V jednom příspěvku si stěžuješ na rozhozený barvy - ty jsou způsobený špatnou verzí SPL ,ale kdyby jsi pořádně četl info tak u jednotlivých romek na to každej autor upozornuje ;oI

( Nic ve zlém ,ale z toho co jsi zde popsal maš telefon docela zprasenej ) - takže pokud chceš od někoho poradit tak si pořádně zkontoluj P/N a stáhni si k tomu odpovídající verzi ROM.
- bež do Bootlanderu a napiš jakou verzi SPL tam momentálně máš?

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů