Update CZ ROM

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Odpovědět
Uživatelský avatar
peter63
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 272
Registrován: čtv srp 31, 2006 14:52
Zařízení: HTC touch HD: rom Topix 3.5 wm 6.1, Afroradio 1.17

Update CZ ROM

Příspěvek od peter63 » pát zář 04, 2009 16:07

funguje to, teraz som to skusal :wink:

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 409
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

Update CZ ROM

Příspěvek od dvzd » pát zář 04, 2009 16:34

Akorát by mohla být ta lokalizace rovnou v tom souboru s ROMkou.

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » pát zář 04, 2009 23:32

Ještě dám k dobru zkušenost s touto ROM.
Je opravdu rychlá a stabilní. Rádio 1.13 má lepší signál.
Mě ale právě rádio docela vystrašilo. V práci uvnitř betonové budovy signál mého Vodafonu není. A právě díky tomu,že bylo HD cca 12 hodin bez signálu , tak se stalo že po vylezení na signál mé HD už znovu signál nechytlo a byl jsem bez signálu několik hodin než jsem si toho všiml. Po restaru HD okamžitě naskočil plný signál.
Druhý den zase to samé. Zkoušel jsem hned po ztrátě signálu vylézt zpět na signál a HD se hned chytlo. Ale pokud doba bez signálu byla cca 10hod , tak už znovu signál nenaskočil.
Třetí den opět po vylezení ven signál nenaskočil. Zjistil jsem ale,že stačilo jen vypnout a znovu zapnout pouze telefonní modul a opět byl plný signál.
Všechna nastavení telefonního modulu (automatická volba sítě) jsem měl stejné jako u předchozí ROM a nikdy se mi tento problém nestal.
Podařilo se mi to vyřešit. Stačilo změnit NASTAVENÍ / TELEFON / PÁSMO : síť GSM a pásmo GSM(900+1800)+UMTS(900+2100). Původně jsem měl obě položky nastaveny na Auto.

zuzinal
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát pro 05, 2008 17:02
Zařízení: HTC TOUCH HD

Update CZ ROM

Příspěvek od zuzinal » pát zář 04, 2009 23:46

Mám problém updatoval jsem ROM ze stránek sunnysoftu z verze 1.14 na 1.56 a po instalaci se objevila verze 1.56.00.00 místo 1.56.479.0 a ted mi nejde nainstalovat cz lokalizace

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » sob zář 05, 2009 0:16

Koukáš se na špatné místo.
To co jsi napsal se objevuje při startu jako R - radio 1.13.25.24, G - protokol 52.62.25.34U , a na konec D 1.56.00.00 , což je správně.
Podívej se do zařízení : NASTAVENÍ / SYSTEM / INFORMACE O ZAŘÍZENÍ
SETTINGS / SYSTEM / DEVICE INFORMATION
Tam zjistíš,že verze ROM je 1.56.479.0 (43972) WWE.
Problém s instalací lokalizace bude někde jinde.
Spusť ActiveSync a spusť instalaci lokalizace a následuj důsledně instrukce.
V případě problému napiš na čem jsi přesně ztroskotal.

zuzinal
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát pro 05, 2008 17:02
Zařízení: HTC TOUCH HD

Update CZ ROM

Příspěvek od zuzinal » sob zář 05, 2009 0:19

zapoměl jsem udělat hardreset. už to funguje

hys
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 17, 2008 15:22
Zařízení: HTC Touch HD [ROM 1.56.401.0]

Update CZ ROM

Příspěvek od hys » pát zář 11, 2009 13:52

Zkoušel jste někdo dávat tu novou ROM od sunnysoftu + lokalizaci na telefon který nebyl určený pro český trh, tzn že nesedí PN.
Hádám se teď s prodejcem, protože mi ji prodal jako českou verzi a absolutně se k tomu nemá, odpovídá zcela na něco jinýho než se ho ptám, šmejd jeden :-D

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » pát zář 11, 2009 19:45

ROM ti půjde jen na zařízení se správným zámkem regionu SPL (tzn. že v něm byla předchozí ROM 1.14.479, pokud ho už máš odemknutý přez HSPL, tak ti půjde také.
Lokalizace na stránkách Sunnysoftu ale může dělat problémy na zařízení ,které není určené pro český trh (je tam spousta kontrolovaných věcí). V tomto případě radím použít lokalizaci přímo ze servisu,která by neměla nic kontrolovat a měla by fungovat na 100%. Najdeš ji ZDE uvnitř balíku,kde je i ta ROM. Na název nekoukej.

hys
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 17, 2008 15:22
Zařízení: HTC Touch HD [ROM 1.56.401.0]

Update CZ ROM

Příspěvek od hys » pát zář 11, 2009 20:03

Díky za přesnou odpověď, tohle téma jsem přehlédl, vyzkouším to nahrát.

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » pát zář 11, 2009 20:15

Koukám,že ty tam už 1.56.401 máš,takže bych tu ROM neflashoval. Je to zbytečné. Rovnou na ní foukni tu lokalizaci ze servisu a je to.

hys
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 17, 2008 15:22
Zařízení: HTC Touch HD [ROM 1.56.401.0]

Update CZ ROM

Příspěvek od hys » pát zář 11, 2009 20:32

Chtěl jsem to aspoň zkusit, jestli tam jsou nějaké rozdíly, s touhle ROM mam docela dost problémy, viz
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=59&t=14877

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » pát zář 11, 2009 20:49

No zkusit to můžeš,ale mám pocit,že ti to nepomůže , protože tyto ROM 1.56 by měli být stejné,jen pro různé regiony.
Jestli to není nějakým dalším softwarem, nebo starým tipem SIM karty? Nevím.

hys
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 17, 2008 15:22
Zařízení: HTC Touch HD [ROM 1.56.401.0]

Update CZ ROM

Příspěvek od hys » pát zář 11, 2009 21:49

Tak bohužel nejde, objeví se chybka, viz screen....
predpokladam ze nemusim zarizeni odemknout, nebo ano?
Přílohy
error.png
(32.31 KiB) Staženo 2 x

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » pát zář 11, 2009 22:01

Přesně tak. Máš zařízení pro region 401 . Tudíž ti 479 půjde jen pokud zařízení odemkneš přez HSPL.

briik
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv úno 12, 2009 19:36
Zařízení: Htc TouchHD

Update CZ ROM

Příspěvek od briik » pát zář 11, 2009 22:30

lidi, prosím, poraďte. Mám problém, také jsem updatoval ROM ze stránek Sunnysoftu z verze 1.14 na novější. Po instalaci jsem provedl hard reset. Nechalo mě to zkalibrovat obrazovku, nastavit datum, čas a heslo, ale pak se mi rovnou spustilo Customization a prostředí je anglicky. Kdy se mají objevit vlajky pro zvolení a nainstalování češtiny? Díky moc

hys
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 17, 2008 15:22
Zařízení: HTC Touch HD [ROM 1.56.401.0]

Update CZ ROM

Příspěvek od hys » pát zář 11, 2009 23:24

Tak jsem provedl HSPL a ted je displej po kazdem startu "bez barev", i po flashnutí ROM :-(, kdyz teda vypnu displej a znovu zapnu tak to zmizi, ale tohle predtim nedelalo...
Btw: neni to spatne vyfoceny, takhle to opravdu vypada

UPDATE: telefon po cca peti minutach prestane vzdy reagovat a musim restart, nefunguje dotyk na displeji ani spodní tlačítka, hlasitost a horni tlačítko funguje.

UPDATE2: nj, jsem lama, špatná verze HSPL, aspoň poučení pro ostatní :-D
Přílohy
displej.png
(123.63 KiB) Staženo 2 x

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » sob zář 12, 2009 9:20

Ano,ale to je známá věc. Na ROM 1.56 musíš použít HSPL 1.56.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Update CZ ROM

Příspěvek od htcjirka » sob zář 12, 2009 9:37

Presne tak,je to velice zname a stale se najde spousta uzivatelu,kteri nectou.

MITA
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: ned srp 27, 2006 21:51

Update CZ ROM

Příspěvek od MITA » stř zář 16, 2009 6:35

Tak jsem si včera konečně koupil HDčko :P

Je v tom :

Verze paměti ROM: 1.56.479.0
Datum paměti ROM: 03/23/09
Verze rádia: 1.13.25.24
verze protokolu: 52.62.25.34U
ExtPkg: 1.56.479.3

To asi nemá cenu nějak překopávat co ?

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Update CZ ROM

Příspěvek od Lemmy » stř zář 16, 2009 6:48

MITA: uvidis jak budes spokojenej. Pokud tam chces mit WM 6.1 tak tam asi nema cenu moc cpat neco jineho. Pokud budes chtit WM6.5 tak to budes muset odemknout....

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 hostů