Update CZ ROM

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Odpovědět
Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » stř kvě 13, 2009 22:46

V diskuzním fóru Sunnysoftu se objevila tato odpověd od zaměstnance f.Sunnysoft na časté dotazi zákazníků , kteří se dožadovali update CZ ROM i za cenu přechodu na Europe ROM.
Bylo jim odpovězeno,že Sunnysoft update lokalizace udělal a čeká se jen na to až testeři HTC tuto lokalizaci vyzkouší a následně zakomponují do nové CZ ROM.
Z důvodu nářků nespokojených zákazníků a liknavosti HTC se snaží dle mého o "NĚCO" co by zákazníkům dalo možnost aktualizovat a přitom neporušilo ujednání s HTC. Nevím jak je možné toho dosáhnout.
petrusm@sunnysoft (6. 5. 2009, 12:13)
Zákazníci, kteří si zakoupili lokalizované PDA musí buď počkat dokud výrobce neuvolní lokalizaci i pro novou ROM, nebo zůstat u verze operačního systému, kterou zakoupili.
Dotazy na upgrade lokalizovaných zařízení je nutné směřovat na výrobce, který tyto nové ROM vytváří, nikoliv na dodavatele lokalizace, který je v tomto případě třetí stranou a své závazky má splněny.
Sunnysoft si ovšem uvědomuje, jak nepříjemná tato situace pro české zákazníky je a vlastním nákladem pracuje na jistém řešení – v příštím týdnu sledujte náš web.
Týden je téměř u konce, tak se nechme překvapit.

To Jirka Hrma: Není v tvých silách díky svým kontaktům zjistit něco dalšího????

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 409
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

Update CZ ROM

Příspěvek od dvzd » čtv kvě 14, 2009 7:00

To vypadá zajímavě.

axeDawe
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: čtv pro 18, 2008 11:35
Zařízení: HTC One X with Beats Audio

Update CZ ROM

Příspěvek od axeDawe » pát kvě 15, 2009 13:58

Dnes je Pátek a na webu Sunnysoftu nic nevidím???

VikyV
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř led 14, 2009 13:45
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Vysoké Mýto

Update CZ ROM

Příspěvek od VikyV » pát kvě 15, 2009 19:53

No je jisté, že ta situace musí být nepříjemná nejen zákazníkům, kteří si přístroj už zakoupili, ale i samotnému Sunnysoftu. Až se ta diskriminace CZ přístrojů proflákne ještě víc, nebude o dražší CZ přístroje takový zájem, jestli bude vůbec nějaký. Jistá změna na Sunnysoftu ale přece jen je. Upozornili na zbytek EN přístrojů na skladě :tlem: . To bude asi to slibované řešení :tlem: . Jestli ale bude přístup HTC a Sunnysoftu stejný jako doposud, měli by si hoši těch EN kusů na sklad pořídit asi víc....

axeDawe
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: čtv pro 18, 2008 11:35
Zařízení: HTC One X with Beats Audio

Update CZ ROM

Příspěvek od axeDawe » stř kvě 20, 2009 11:49

Tak milí a Vážení uživatelé HTC HD,psal jsem včera do HTC.Má otázka zněla:
Technical Support
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, kdy bude pro České zákazníky uvolněna novější verze ROM??Nebo na který měsíc budete plánovat její uvolnění??

Odpověď : Hi David, Once again thank you for contacting us regarding your issue. As of yet there is no available dates for the ROM upgrade to Czech Republic, but if you continue to check our website for the update it will come in the not too distant future. I hope this answers your question Kind regards Steven Dennard Europe customer support team HTC Corp. Global Service Division

Přeloženo Google translate : Ahoj Davide, ještě jednou děkuji za nás kontaktovat ohledně vašeho problému. Jelikož zatím není k dispozici data pro ROM upgrade pro Českou republiku, ale pokud budete nadále kontrolovat naše webové stránky pro aktualizaci přijde v ne příliš vzdálené budoucnosti. Doufám, že odpověď na Váš dotaz Kind regards Steven DENNARD Evropa zákaznické podpory týmu HTC Corp. divize Global Service

Tak to vypadá že si ješte počkáme nooooo....

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 409
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

Update CZ ROM

Příspěvek od dvzd » stř kvě 20, 2009 19:29

Takže nic, no.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Update CZ ROM

Příspěvek od htcjirka » stř kvě 20, 2009 19:39

Nic nerikajic univerzalni odpoved.

Hans 20
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř kvě 20, 2009 14:12
Zařízení: Toshiba TG01, i-mate Ultimate 9502, HTC X7500

Update CZ ROM

Příspěvek od Hans 20 » čtv kvě 21, 2009 9:26

Já myslim, že se snažili. Aktuálně je v HD česká ROM 1.56.479.0, radio 1.13.25.24. Novější je jen anglická 1.57

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » čtv kvě 21, 2009 10:11

Prosím tě a kde jsi ji vzal ????
NA HTC nic. Na XDA jsem taky nic nenašel.

Hans 20
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř kvě 20, 2009 14:12
Zařízení: Toshiba TG01, i-mate Ultimate 9502, HTC X7500

Update CZ ROM

Příspěvek od Hans 20 » čtv kvě 21, 2009 10:27

No prostě jsem koupil HD a je v tom.

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » čtv kvě 21, 2009 10:30

Tak to gratuluju. To budeš asi jako jeden z prvních. Tak to my si musíme ještě chviličku počkat,než soudruzi z HTC dají tuto ROM na stránky podpory.

Hans 20
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř kvě 20, 2009 14:12
Zařízení: Toshiba TG01, i-mate Ultimate 9502, HTC X7500

Update CZ ROM

Příspěvek od Hans 20 » čtv kvě 21, 2009 10:39

Tak to jsem ani netušil, mam ho druhý den a teprve se rozhlížim, čekal jsem na Toshibu, ale TyTN už dosluhoval a čekat do nekonečna nelze, takže HD byla jasná volba. Až jsem překvapenej jak skvělá :tlem: Všechno funguje jak má, žádná kolize s nainstalovanym sw. U TyTNa i s nejnovějšíma ROM je to stále pokus - omyl :evil:

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 409
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

Update CZ ROM

Příspěvek od dvzd » úte kvě 26, 2009 17:14

Dala by se ta nová CZ orig. ROMka nějak zkopírovat z přístroje a poskytnout ostatním uživatelům?

hrosikjiri
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: sob pro 13, 2008 0:21
Zařízení: lumia 830 a 950

Update CZ ROM

Příspěvek od hrosikjiri » stř kvě 27, 2009 19:40

Takovej napad, v ty cesky verzi od sunnysoftu to stejne neni ceska rom, takze se to nainstaluje az po tom, co to zarizeni zapnu.... Co kdybych neinstaloval tu ceskou lokalizaci a pak to normalne upgradnul pres net na anglickou? samozrejme by uz ta cestina nesla dat, ale rom by mohla bejt novejsi... myslite, ze by to slo?

Uživatelský avatar
PITT
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: úte čer 03, 2008 16:15
Zařízení: NEXUS 4

Update CZ ROM

Příspěvek od PITT » stř kvě 27, 2009 20:12

Asi by to šlo ale jestli nebude problém se zárukou sunysoft se k tomu ještě nevyjádřil.

hrosikjiri
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: sob pro 13, 2008 0:21
Zařízení: lumia 830 a 950

Update CZ ROM

Příspěvek od hrosikjiri » stř kvě 27, 2009 21:07

ale tam by v podstate problem byt nemel, nedelam nic co by vadilo... proste jen nenainstauluju sunnysoftackou cestinu a misto toho upgraduju... proste bud a nebo...

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » čtv kvě 28, 2009 6:19

Vidím,že je potřeba uvést trochu věci na pravou míru.
Je to totiž trochu jinak.
Problém není v tom,jestli má někdo nainstalovanou lokalizaci pomocí programu Interwrite od Sunnysoftu nebo ne.
Problém je v tom , že HTC si rozděluje trh na regiony a pak následně zamyká zařízení CID zámkem.
I když je sice ROM pro ČR anglická WWE , ale má jiný region 479 oproti Europe WWE ,která má region 401.
Takže ve výsledku nemůžeš legálně flashovat na zařízení s regionem 479 žádnou ROM pro jiný region. Respektive to technicky nelze udělat bez toho , aby jsi zařízení odemkl a pak následně můžeš flashovat jakoukoli ROM oficiální i vařenou.
I když zařízení lze před případným odesláním do servisu opět zamknout a spousta lidí již takto bez problému reklamovala, tak i přesto je tu možnost,že kdyby servisní technik chtěl,tak zjistí,že zařízení bylo odemčené.
Nicméně zatím jsem se nedoslechl,že by někomu reklamace neprošla kvůli odemknutí.

VikyV
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř led 14, 2009 13:45
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Vysoké Mýto

Update CZ ROM

Příspěvek od VikyV » pon čer 01, 2009 19:49

To dvzd:

Máš-li na mysli dump ROM, pak na http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=4 je návod. Občas se tam podívám, jestli jej již někdo neprovedl. Ten návod ale ne každému fungoval. Museli bychom nakontaktovat někoho z ČR, kdo uvedený přístroj s novou ROM vlastní a byl by ochoten se pokusit dump ROM provést...Asi jediný způsob jak si zkrátit už tak dost dlouhé čekání na její oficiální uvedení....

V úvahu přicházejí lamauser, Hans 20, Anderson (ce4you) a Ati. A já hodně prosím : " Kdo se hlásí dobrovolně"? :tlem:

Slim84
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: sob bře 21, 2009 19:19
Zařízení: SGS2

Update CZ ROM

Příspěvek od Slim84 » sob čer 06, 2009 20:01

Vazeni z HTC jako firmy nikdy nic nedostanete, uz sem zkousel jim psat ohledne lepsich ovladacu ke grafice a dostal sem taky naprosto zbytecnou a nic nerikajici odpoved, jinak HTC u nas delaj jen VSP Data, Sunnysoft nic nezmuze, kazdopadne co vim tak VSP data maji k dispozici 1.59 ROMku takze doufam ze ji budu to tadne mit, i kdyz je mi to ted ukradeny pac sem flashnul na neofiko romku, ktera beha (jako obvykle) lip nez ta ofiko, ale jakmile budu mit novy romky tak se kdyztak muzu podelit

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Update CZ ROM

Příspěvek od hafush » sob čer 06, 2009 20:05

Tak jestli opravdu dokážeš sehnat a někam hodit CZ ROM 1.56 dříve než se ty troubové z HTC rozhoupou,tak JSEŠ HRDINA A BUDEM TI LÍBAT NOHY. :tlem:

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host