Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od hafush » pát kvě 22, 2009 20:34

Nevím jak Lemmy , ale nejosvědčenější program na zálohy je SPB Backup,který jede naprosto bez problému.
Nemám zkušenosti ze zálohou po flashi, ale pouze s obnovami po tom,co se mi nelíbily některé kolize programů.
Vždy O.K.

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Lemmy » pát kvě 22, 2009 20:42

Ja take pouzival SPB backup, ale kdyz se romky stridaji, tak to moc dobre neni. Asi je opravdu nejlepsi udelat po instalaci ROM hard reset a nainstalovat vsechno znova. Pote co tusim od verze 9 nebo 10 jsou miriho rom " UC capable " tak to docela usnadni praci. Mam na SDcku textak s programama, ktere chci nainstalovat. Vse se samo nainstaluje. Takze pak je to par nastaveni + zaloha kontaktu....

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 414
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od dvzd » pát kvě 22, 2009 20:59

Lepší použít nějakou aplikaci na hromadné nainstalování CABů.
http://www.palmserver.cz/modules.php?na ... e&sid=3624

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Lemmy » pát kvě 22, 2009 21:05

To je stejne jako ta funkce UP capable. Na SDcku si udelat textak SDConfig.txt a do nej si narves cesty na caby, ktere chces nainstalovat. Vsechno co chces si nainstaluje samo.

Uživatelský avatar
Arthenik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: sob pro 27, 2008 19:43
Zařízení: HTC Blackstone

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Arthenik » pát kvě 22, 2009 21:47

Osobne na tohle pouzivam uzasne SASHIMI, ktere umi opravdu vsechno, vcetne automatickeho pridani registru, kopirovani slozek a spousteni .exe (napr. instalacek). K tomu vsemu ma navic velice chutne jmeno. :)

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Milan Pištělka » pát kvě 22, 2009 22:14

SPBackup používám i po flashování na novou ROMku. Musí ale být správně nastaven. Viz tento příspěvek.
Když flashuji 2-3 krát za týden, to bych se uinstaloval. A hromadná instalace je sice dobré řešení, ale ne v případech, kdy mám v aplikacích nějaké svoje nastavení.
Koukám, že jsem dnes nebyl na NETu a už je nová verze Miriho ROMky. Jdu na ni.

Uživatelský avatar
Arthenik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: sob pro 27, 2008 19:43
Zařízení: HTC Blackstone

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Arthenik » pát kvě 22, 2009 22:23

Milan Pištělka píše:Když flashuji 2-3 krát za týden, to bych se uinstaloval. A hromadná instalace je sice dobré řešení, ale ne v případech, kdy mám v aplikacích nějaké svoje nastavení.
Zde je prave vyhoda SASHIMI, staci totiz nastaveni vylovit v registrech, pripadne v adresarich s programem/user daty a po flashi se nakopiruji zpet na puvodni misto. Navic i nastaveni programu je jednoduche jako facka, staci rozradit do prislusnych adresaru a uz se o to nemusite starat.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Milan Pištělka » sob kvě 23, 2009 5:37

SASHIMI vypadá zajímavě, ještě jsem o něm neslyšel ani nečetl. Ihned vyzkouším.
Člověk se stále učí. :)

finnak
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: pon říj 30, 2006 7:01
Zařízení: HTC Touch HD, HTC Desire
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od finnak » pon kvě 25, 2009 19:06

2 Lemmy: chtel bych te poprosit, vysvetli mi prosim to tvoje "UC Capable". dost me to zajima, tim by mi odpadlo instalovani asi tak desitky programu,
diky

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od spermosh » pon kvě 25, 2009 19:23

finnak: na to si precti prislusny thread - mas odkaz primo z Miriho prvniho postu, ale me se stejne nedari to zprovoznit, mozna budes uspesnejsi

instaluje se to po flashnuti nove ROM, pri customization procesu, tvoris vlastne svuj customization skript

ps: pouzil jsem na tvorbu .txt souboru utilitku z toho vlakna (DoeDoe's creator)

Uživatelský avatar
suckme
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: pon pro 08, 2008 19:09
Zařízení: SONY Z3Compact

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od suckme » stř čer 03, 2009 15:32

Ahojte lidi, obracím se na vás s prosbou o radu :-)

Chtěl bych si nahrát do HD nějakou novou romku (asi po 2měsících), ale nějako se mi nedaří rozjet USPl Gui v 2,5 (respektive daří, ale furt mi to hlásí chybu v USB driverech). Snažil jsem se postupovat po jakémsi návodu z xda na jejich aktualizaci, která proběhne, udělá se restart pc a pak tam jsou zpátky zase ty původní drivery :-(

Máte někdo prosím nějakej návod či tip jak odemknout zařízení z nynějšího SPL 1.54.0000 na 1.56.OliNex??

mj. mám tam momentálně originální ROM 1.56.405.1 (43972) WWE...

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Milan Pištělka » stř čer 03, 2009 15:49

v prvním postu v první části tohoto tematu máte vše co potřebujete

Uživatelský avatar
suckme
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: pon pro 08, 2008 19:09
Zařízení: SONY Z3Compact

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od suckme » stř čer 03, 2009 16:49

Prominte ze se tak blbe ptam, ale kde?

Vidim tam jen spoustu odkazu :-P

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od Milan Pištělka » čtv čer 04, 2009 6:21

to suckme:
Člověče, Vy budete těžký případ, :-)
kromě výše zmíněných odkazů, které sice, jak píšete, vidíte, ale asi nečtete, je dobrý návod taky zde
a pak takřka úplně všechno je zde, ale v angličtině.

Uživatelský avatar
suckme
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: pon pro 08, 2008 19:09
Zařízení: SONY Z3Compact

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od suckme » čtv čer 04, 2009 16:10

Ježiš chlape, to jste mi teda pomohl (nic ve zlým ;-) )...

V mém předchozím příspěvku popisuji, že "jsem postupoval podle jakéhosi návodu z xda" a vy mi sem dáte link na Blackstone sekci xda-wiki :roll:

První odkaz s návodem na odemčení z SPL 1.14.0000 na 1.14.OliNex mi asi taky nebude moc užitečný, když si chci nahrát do HD ROMku kde je bezpodmínečně nutné aby byl SPL 1.56 (54,59 teď nevím, jsem ještě rozespalý :tlem: )...

Ale jinak díky za snahu 8-)

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od spermosh » čtv čer 04, 2009 17:02

Milana se v tomto pripade musim zastat, tvuj problem bude asi nekde jinde

Uživatelský avatar
suckme
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: pon pro 08, 2008 19:09
Zařízení: SONY Z3Compact

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od suckme » čtv čer 04, 2009 17:37

Já taky proti němu nic nemám a oceňuji jeho snahu ;-)

Leč právě bych se chtěl dopátrat toho v čem je problém. Zasekl jsem se na tom, že mi nejdou aktualizovat drivery pro HTC USB Sync, jak jsem psal výše, tak je sice (ty nové) nainstaluji, XP mě vyzvou k restartu PC, páč jinak prej nebudou fungovat, ale po restartu tam mám zase ty staré drivery a nikoliv ty které jsem tam předtím nainstaloval. Hlásí mi to teda pořád stejnou hlášku, že musím aktualizovat drivery...

Jinak postupoval jsem podle tohoto blbuvzdorného návodu na xda (i společně s několika jinými k tomu přidruženými vlákny), ale nějak jsem se na tomhle zaseknul :-(

Any idea :idea: :?: :-)

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » čtv čer 04, 2009 18:28

První odkaz s návodem na odemčení z SPL 1.14.0000 na 1.14.OliNex mi asi taky nebude moc užitečný, když si chci nahrát do HD ROMku kde je bezpodmínečně nutné aby byl SPL 1.56 (54,59 teď nevím, jsem ještě rozespalý )...
Ale bude,postupuje se uplne stejny a totozny,jen si stahnes Hard SPL 1.56

pilif
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned kvě 31, 2009 9:20
Zařízení: HTC Touch HD

Nedaří se mi rozjet telefonní modul

Příspěvek od pilif » sob čer 06, 2009 19:17

Zdravím ve spolek,
můžete mi někdo poradit s tím, proč u jakékoliv ROM-ky mimo ROM od "Davideuck V-7" se mi nedaří zprovoznit telefon?
Windows "flashnu" v pohodě bez viditelných problémů. Vše mimo telefonu také viditelně jede bez problémů. Zkoušel jsem už snad kde co, od Duttyho přes Miri až po posledního Davideucka. Vše bez úspěchu.

OS instaluji s karty - "BLACIMG.NBH". Přístroj mám odemčený.

Nevíte v čem by mohl být zakopaný pes?

Dík.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Touch HD - rady, problémy, ROM (2. pokračování diskuze)

Příspěvek od spermosh » sob čer 06, 2009 21:14

ja bych tipoval, ze tam mas nejakou vadnou verzi radia, zkus flashnout jine (ale v nekterych ROM je pritomne i radio)

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů