Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Odpovědět
JardaBar
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte lis 18, 2008 11:52
Zařízení: Xperia

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od JardaBar » čtv led 22, 2009 19:09

Zdravím všechny majitele HTC Touch HD. Na XDA Developers se ukázaly nějaké patche pro výměnu ošklivých Windows Mobile ikon stavové lišty a jelikož se mi nechtělo používat cizí ;-), zkusil jsem si vytvořit vlastní ...

V balíčku, který je součástí tohoto tématu najdete inovované následující ikony:
- Bluetooth
- Headset/Bluetooth hadsfree
- Repro (Volume)
- Stav AKU (ukazuje procenta, po 5% ... např. 45, 40, 35 ... ;-) )
- ActiveSync
- EDGE, 3G, GPRS

Další ikony možná časem taky přemaluji, nejvíc mi zatím vadí anténa síly signálu :-).

Instalace:
HTCTouchHD_IconsWindowsMobile6_[byJardaBar].rar
instalační soubory
(122.48 KiB) Staženo 917 x
1) Nainstalujte si např. Total Commander (http://ghisler.fileburst.com/ce/tcmdpocketarm.cab)

2) Proveďte zálohu souborů:
\Windows\HTCVolumeControl.dll
\Windows\phcanOverbmp.dll
\Windows\Stereo headset.bmp
\Windows\BT Discoverable.bmp
\Windows\BT On Mode.bmp
\Windows\BT Stereo headset.bmp

3) Nakopírujte soubory z přílohy (RARu) do složky "\Windows" na vašem HTC Touch HD

4) Upravte v registrech systému na cestě: HK_LocalMachine\Security\ResOver\Bitmaps hodnoty položek (pokud tak již není v základu - nevím jistě):
BatteryIconIdStart = 1001 (desítkově) nebo 3E9 Hexa
BatteryIconLevels = 21 (desítkově) nebo 15 Hexa

(Jako editor registru můžete použít třeba PHM Registry Editor: http://www.phm.lu/Products/PocketPC/RegEdit/)

5) Nainstalujte si do důvěryhodných vydavatelů tento certifikát, je jím podepsaný uvedené soubor ...
SDKSamplePrivDeveloper.rar
certifikát vydavatele
(836 bajtů) Staženo 283 x
a nebo nainstalujte HD Tweak (http://montecristoff.webs.com/hdtweak.htm) a vypněte varování na neznámé vydavatele podpisových certifikátů. (http://www.afilm.cz/download/sshot005.jpg)

6) Proveďte Soft reset podržením tlačítka spouště.



Toť vše. Snad se vám budou líbit. ;-)


Pozn.: Pokud máte HTC Touch HD ve standardním stavu (software), pak se po restartu systému zobrazí hlášení s dotazem o povolení spuštění "nedůvěryhodné" aplikace. Dllko je podepsáno certifikátem, který používají lidé z XDA Developers a jelikož vydavatel certifikátu není v systému Windows Mobile podporovaný, musíte ho povolit kliknutím na příslušné tlačítko.

Bububu: Nezapomeňte, že instalujete na vlastní riziko, můžete přijít o záruku, já vám za HD neručím :o).



Ukázka ikon:

Obrázek



EDIT 22:17: OPRAVA, nový RAR obsahuje zbytek ikon, které nejsou obsaženy v resources, dále doplněna změna v registrech ... omlouvám se, zapomněl jsem pár věcí co jsem v HD změnil. Budu rád, když někdo potvrdí, že to již funguje ... ;-).

EDIT 23.1.2009 11:13: Doplněna instalace certifikátu vydavatele. Mělo by snad vyřešit problémy s použitím DLLek ...

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

NOVÉ IKONY PRO STAVOVOU LIŠTU - plnobarevné

Příspěvek od Lukáš Mano » čtv led 22, 2009 19:40

Luxusní záležitost! Jdu testovat :twisted:

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

NOVÉ IKONY PRO STAVOVOU LIŠTU - plnobarevné

Příspěvek od IkE Blaster » čtv led 22, 2009 20:13

pro výměnu ošklivých Windows Mobile ikon stavové lišty
Věc názoru, mně se zase vůbec nelíbí ty barevné

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od htcjirka » čtv led 22, 2009 20:13

Nadhera,moc diky,vypada to luxusne.

čiko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: pon pro 25, 2006 23:34
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Bašť
Kontaktovat uživatele:

NOVÉ IKONY PRO STAVOVOU LIŠTU - plnobarevné

Příspěvek od čiko » čtv led 22, 2009 20:17

Zkoušel někdo i na jiných zařízeních s WM? Nebo je ta úprava jenom pro HDčko? Jinak vypadá to opravdu fresh :)

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

NOVÉ IKONY PRO STAVOVOU LIŠTU - plnobarevné

Příspěvek od tslany » čtv led 22, 2009 20:20

pokud je má teorie správná, tak to nahrazuje soubor který je součástí všech WIndows Mobile s 192DPI

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv led 22, 2009 20:30

Moc pěkný návod, topnul jsem ho do bleskovek. Občas si říkám "škoda že taky nemám HDčko" :-)

cZip
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: stř led 14, 2009 12:15
Zařízení: HTC Touch HD

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od cZip » čtv led 22, 2009 20:37

Ikonky vypadaji hezky! Hned to testnu :)

Diiiky cZip

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Lemmy » čtv led 22, 2009 21:03

Nadhera, hned zitra ozkousim. Diky!!!

Yoda
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte pro 23, 2008 5:58
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Kladno

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Yoda » čtv led 22, 2009 21:45

Tak nevím. Já to vyzkoušel, protože mě ikonky taky uchvátili a bohužel...
Ikonka Zvuku (soubor HTCVolumeControl) je ok, funguje to a vypadá to skvěle (přesně jako na obrázku), ale ten druhý mi moc dobře nechodí - ikonka Bluetooth zůstala nezměněna, ikonka baterie taky (navíc přestala ukazovat skutečný stav baterie, ale je stále plná a bez procent), ikonka ikonka E také není barevná (změnila se do šedivého a celkem hnusného rámečku) - takže to nefunguje alespoň u mě.
Co vám ostatním - je chyba jenom u mě? Pokud ano, tak čím by to mohlo být?

EDIT: Navíc jsem měl celkem problém přepsat ten druhý soubor zpátky tím původním, ani v TCmd ani v Průzkumníkovi mi to nešlo. Překvapivě pomohlo a fungovalo přejmenování toho nového a pak nahrání to původního.

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Lukáš Mano » čtv led 22, 2009 21:54

Ano děla mi to uplně to samé. Změní se jen ikonka VOLUME. Jinak nic :( Je to spravna knihovna ta phcanOverbmp.dll??

EDIT: Tak opravdu je zakopaný pes zřejmě v dinamické knihovně phcanOverbmp.dll, mam potvrzeno od 5 lidi ten samý problém :wink: :-(

JardaBar
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte lis 18, 2008 11:52
Zařízení: Xperia

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od JardaBar » čtv led 22, 2009 22:06

Možná jsem ještě nějaké DLL zapomněl, počkejte, mrknu na komp a upravím návod ... zatím pardon ...

EDIT: opravený RAR a postup instalace, snad už je to ok, omouvám se. Teď by to mělo být vše ...

Lukáš Mano: ta knihovna je ok, ale počítám, že hlavní problém byl v registrech, kde byl špatně nastaven nový počet úrovní ukazatele. Pak chyběly ikony, které se tahají jako bitmapy ... vše je teď v prvním příspěvku.

Jiří Hrma: díky za bleskovku, ale radši bych jí stáhnul, dokud někdo nepotvrdí, že se ikony povedlo nastartovat ... jinak se může stát, že víc lidí nas*ru než potěšim :o)

Lakva
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: ned črc 20, 2008 23:57

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Lakva » čtv led 22, 2009 23:00

Je to samozřejmě věc vkusu, ale mě se to teda moc líbí...
Takže se musím zeptat
... jde něco takovýho i s Polarisem? (Touch Cruise) :tlem:

Yoda
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte pro 23, 2008 5:58
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Kladno

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Yoda » čtv led 22, 2009 23:03

Zítra vyzkouším, ted už nějak nemám chuť a odvahu. :-)
Díval jsem se na ty ikonky v tom RARu - nechybí tam ty E, G, H, a ta Baterie, případně ten Activesync ? Jen se ptám.

Pozn. Aby to bylo pěkně komplet, chtělo by upravit ikonky i pro ten signál telefonu (asi 2 - on a off) a připojení Wi-fi. JInak jenom chválím - ty ikonky vypadají fakt úžasně.

JardaBar
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte lis 18, 2008 11:52
Zařízení: Xperia

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od JardaBar » čtv led 22, 2009 23:15

Yoda: Nene, baterie, Edge, 3G ... jsou součástí phcanOverbmp.dll ... , další ikony snad až bude čas taky předělám, ať je to komplet ...

Riki1
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon led 12, 2009 23:32
Zařízení: HTC Touch HD

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Riki1 » pát led 23, 2009 1:10

Jarda, gratulujem. Funguje to, aj to dobre vyzera. Dufam, ze casom dorobis vsetky ikony.
Poznamka: 1. v registroch som nic nemusel nastavovat, uvedene hodnoty tam uz boli 2. aj ked mam originalnu ROM-ku, potvrdit certifikat nechcel.

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Lemmy » pát led 23, 2009 8:42

Tak jdu zkoumat proc se mi na HDcku ty ikonky nezmenily :(

Yoda
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte pro 23, 2008 5:58
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Kladno

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Yoda » pát led 23, 2009 8:55

Lemmy: No já to zkusím odpoledne, ale intuitivně se mi to moc nezdá, protože to nastavení v registrech tam mám bez úpravy a tak nevím, kde by se mohla vzít ta změna ikonky a fungování např. baterie, když je to prý v tom souboru a ten se nezměnil.

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Lemmy » pát led 23, 2009 9:14

Presne registry se editovat nemusi, hodnoty tam jsou, jediny co se znemilo i GPRS mam ted G jeste hnusnejsi-bilou ikonku s malickym cernym G. Zalohu, mam, tak to kdyztak vratim....

Yoda
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte pro 23, 2008 5:58
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Kladno

Nové ikony pro stavovou lištu - plnobarevné

Příspěvek od Yoda » pát led 23, 2009 9:52

Lemmy: Tak to jsme na tom stejně, já si to myslel, že se můžou změnit maximálně ty ikonky, které byli přidané do toho RARu *.bmp, ale Jarda psal že ne, bylo mi to divný, když se nezměnil ten *.DLL soubor. Tím pádem i ta Baterie zůstane špatně a to jak ikona tak i nesmyslné ukazování.

EDIT: jenom mě ted napadlo, že používám TF3D, tak jestli to nevadí?

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů