Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od jacek » pon črc 20, 2009 19:28

no, teď na tom pracuji, pak písnu postup

idiver9088
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 10, 2009 11:04
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od idiver9088 » čtv črc 30, 2009 14:59

Už to mám hotovo 8-) Šel jsem postupem z xda-developers.
- nejdříve jsem se pokousil flashnout HSPL pomocí "HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex" na SPL-1.56OliNex
- házelo to update error (262)
- je třeba použít opravu SPL pomocí "SSPL-Manual-TouchHD.exe" (spustit z SD karty na mobile)
- a jakmile to ukáže "SPL-1.07.OliNex" hned znovu flashovat "HSPLWrapper_Blackstone_156OliNex"
- HSPL = hotovo
- pak jsem na SD kartu nakopčil ROM soubor jako blacimg.nbh
- nahodil bootloader (3color) mód a potvrdit update jede = hotovo za 1min !

shotik
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: pát led 12, 2007 0:35
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od shotik » pon lis 16, 2009 15:20

dotaz . je mozno udelat hard spl rovnou na 1,56olinex nebo je nutno to delat pres 1,14olinex? nekde jsem cetl ze 1,14 je na starsi romky a 1,56 na novejsi zpetne kompatibilni pry to neni .

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od spermosh » pon lis 16, 2009 15:40

ano, lze to udelat rovnou - neni nutno jit pres 1.14
ne, zpetne kompatibilni to neni

danoff
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte led 12, 2010 20:24
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od danoff » sob led 16, 2010 17:24

Mám problém s mojim Touch HD8282 pretoze som odomkol romku ale nainstaloval som uz viacero verzii ale vzdy mi telefon zamrzne na kalibrácii dispje co s tym poradte. Este chcem dodat, ze ked som tam mal origo WM6.1 tak kalibrácia obrazovky isla asi na 20 krát
uz ma ide z toho porazit

LordMiras
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte úno 02, 2010 22:32
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od LordMiras » úte úno 02, 2010 22:38

Ahoj prosim o radu. Taky jsem se poprve pokusil o odemceni HD podle navodu a zarizeni odemkl: napsalo mi to OK a zarizeni se restartovalo ale po znovunabehnuti mam rozhozene barvy a zarizeni skoro nereaguje ani se nemuzu pripojit k PC a ani nefunguje operator takze se nedovolam obcas to jde trochu ovladat ale proste je to cele nake zamrznute proste v hajzlu a neda s s tim nic delat co s tim ?
Kdyz se nepripojim k PC tak sem asi v pr...li :?: :roll:

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od mike-biker » úte úno 02, 2010 22:52

Zkus provést Hard reset. Možná to pomůže?! :idea:

LordMiras
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte úno 02, 2010 22:32
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od LordMiras » úte úno 02, 2010 23:33

Nepomohlo ale pri trose stesti se dostanu pres USB do HD nepomohlo by tam nahrat nakej souburek co by to vratil zpet na origos? Hmm kdyz se mi objevi tricolora nebo jak tomu rikate tak tam je napsano BLCA 100 1.07.01 iNEX XA MicroP-BlackStone

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od spermosh » stř úno 03, 2010 10:09

jde to zpet zamknout, StockSPL
ale rozhazene barvy spis odpovidaji ruznym verzim ROM a HardSPL - zkus se podivat zde (ja bych rekl, ze to plati i u oficialnich ROM, jakmile se stara ROM odemkne pomoci noveho HSPL nebo obracene)

LordMirdas
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 08, 2008 8:43
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od LordMirdas » ned úno 21, 2010 21:11

Ahoj prosim o potvrzeni spravnosti jen pro jistotu.
Musim pristroj reklamovat a tedy ho musim zpet zamknout.
Nahral jsem tedy zpet original ROM 1,56 a a pak 1,54stockSPL ve kterem jsem po rozbaleni souboru prepsal soubor RUU_Signed.nbh. Vse probehlo v pohode a kdyz spustim tricoloru tak mi to vypisuje BLAC100 SPL-1.540000 MiscoP-BlackStone (LED) v6 je to tak spravne tedy jako original ?
Diky za odpoved.

Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 09, 2008 18:52
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od Starbuck » čtv úno 25, 2010 9:38

Tak se mi fčera vrátilo moje HTCéčko ze servisu s ROMkou 1.56.401.0 a nějak se mi ji nedaří odemknout. Sice to naběhne, ale skončí to na 0%tech a pak to vyhodí eror a tím to končí. Nepomohl ani MaualHSPL. Jsem z toho docela zoufalej, protože veškeré zápisy jsem měl ve WM6.5 a teď tam mám 6.1 která si s nima neumí rady. Poradíte někdo, jak to provést? Dík.

LordMirdas
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 08, 2008 8:43
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od LordMirdas » čtv úno 25, 2010 13:20

Ahoj mohl bych te poprosit abys mi mrkl co ti to vypisuje kdyz nahodis tricoloru na tehle romce jestli je to tak jak je napsano v mem prispevku nad tebou ? Tyden uz cekam az mi nekdo odpovi bojim se to dat reklamovat dokud nebudu vedet ze to mam spravne zamcene. Dik telefon mi nejde nabijet.

Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 09, 2008 18:52
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od Starbuck » čtv úno 25, 2010 18:20

Potěším tě - je tam přesně to, cos napsal, jen jsi vynechal 32M v prvním řádku, ale jinak tak jak píšeš.

A mě někdo poradí? Mimochodem - odkazuje mě to na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=435110" onclick="window.open(this.href);return false;, ale to asi k ničemu není. Jedu na W XP a Olinex 1.56

:tlem: :tlem: Vyřešeno!!!! .NET Framework - to je ta ptákovina, co mi chyběla v PC!

LordMirdas
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 08, 2008 8:43
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od LordMirdas » čtv úno 25, 2010 22:29

Dikes za info jdu reklamovat:)

Srnka
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: pát úno 13, 2009 12:22
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od Srnka » ned bře 07, 2010 2:12

Kedze moj digitizer odisiel do vecnych lovist, tak som nahodil original ROMku od sunnysoftu. Mam ale jednu otazku. Keby som povodne flashoval 1.14 za 1.56, tak sa automaticky zmeni aj SPL z 1.14 na 1.54? Pardon za blbu otazku, ale mam z toho gulas :oops:

Radista.sk
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: ned led 07, 2007 23:38
Zařízení: HTC EVO 3D
Kontaktovat uživatele:

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od Radista.sk » sob črc 24, 2010 10:37

Nedavno som si kupil HD a chcem sa spítať ako zistím či e zamknute alebo odomknute?

-- doplnění předchozího příspěvku (sob črc 24, 2010 11:38) --

Nedavno som si kupil HD a chcem sa spítať ako zistím či e zamknute alebo odomknute?

jip123
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pon říj 05, 2009 22:21
Zařízení: HTC

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od jip123 » ned lis 07, 2010 17:47

Po nahrání update ROM do HD2 se mně zobrazuje, že SPL je 3.07. Takže pokud chci mobil odemknout pomocí hardSPL, vyskočí mně chyba, že není správné SPL. Existuje nějaké hardSPL, které funguje na verzi SPL 3? Díky

cass
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: pon črc 20, 2009 19:47
Zařízení: HTC Touch HD

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od cass » pát lis 19, 2010 21:02

nejde link na navod na opetovne uzamceni telefonu =(

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od Kwazzy » stř lis 24, 2010 14:44

Mám podivuhodný problém. HD mi nekomunikuje s PC.Povedlo se mi jednou flashnout HSPL a pak jsem chtěl ještě instalovat ROMku ze SunnySoftu, ale opět mi nefunguje propojení s PC. Nemá někdo zkušenost jak flashnout HSPL z paměťové karty? Tím bych otevřel komunikaci přes kabel a pravděpodobně by mělo opět vše šlapat jak má. HD je koupené v Nizozemí a ta jejich upatlaná němčina mě celkem trápí.

Starbuck
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 297
Registrován: úte pro 09, 2008 18:52
Zařízení: HTC Desire HD, SG Note

Český návod na odemčení SPL (HardSPL unlock)

Příspěvek od Starbuck » pon pro 06, 2010 14:25

2 cass - velmo jednoduché - flešneš offiko ROMku, pak spustíš Olinex - pouze první krok než se ti rozbalí soubory; z adresáře Stock zkoupíruješ soubor do rozbaleného adresáře Olinexu (čímž přepíšeš původní soubor); pak pokračuješ dále v Olinexu. Hotovo. :P

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů