Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od speedos » stř pro 24, 2008 14:26

Zdrávím všechny kteří mají zkušenosti s flashováním ROM a odemčení HSPL a chtějí pomoct ostatním, kteří nejsou až tak zběhlí. Kdo vůbec neví oč se jedná jde o to, že HD prodávané v ČR v CZ verzi jsou označovány rom 1.14, kdežto rom EN jsou verze 1.19. A tvůrci ze serveru XDA se snaží vytvářen neoficialní verze kde osekávají některé programy které jsou úplně "zbytečné" na v našich PPC. Jejich verze ROMek jsou daleko stabilnější, nesekají se atd. Takže si myslím že by nebylo naškodu kdybych se o tom tady pobavili a předali si informace!!! :!:

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od spermosh » stř pro 24, 2008 14:30

chlapce,bud jsi mimo ty trosku nebo mam ja divny HD, je koupeny zde v CR, oficialni cestou, je to EN verze a ma ROM 1.14.401.3, rekl bych, ze spis zalezi na regionu (v tomto pripade WWE), jakou verzi kdo kde zakoupil a jaka je kde aktualni

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od htcjirka » stř pro 24, 2008 14:51

Speedos trochu smotal vice veci najednou.Trosku v tom udelame poradek pro ostatni.
Kdyz se HTC zaclo prodavat v zahranici a pozdeji v Ceske republice,mela vsechna HD rom oznaceni zacinajici 1.14,nyni je venku nova rom oficialni 1.19.831.0 WWE.Uz podle oznaceni 831 je videt ze neni pro nas region,proto pro jeji flash je nutne mit HardSPL.Z teto nove verze 1.19 zaroven kuchari vari ruzne romky na xda-developers.Ja pouzivam oficialni realese 1.19.831.0 WWE,ktery zatim pro nas region neni uvolnen,proto jsem musel pouzit HardSPL(puvodni SPL se da bez problemu vratit).

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od spermosh » stř pro 24, 2008 15:13

to uiqjirka: a proc tedy pouzivas tento novejsi release? zda se ti nejak rychlejsi nebo jinak vyhodnejsi? protoze rozdily mezi touto a starsi verzi se mi zdaji opravdu minoritni (co jsem cetl rozdily na ofiko strankach)

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od htcjirka » stř pro 24, 2008 15:22

Novejsi drivery na displej(neni pootreba fix),je tam vyreseny bug co se tyce exchange (ja osobne pouzivam).Celkove je rom urcte rychlejsi.Opera rychleji nacita vykresluje stranky a ma vetsi font pri nastaveni na maximalni font atd.S romkou a Touch HD jsem maximalne spokojeny.

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od mirbx » stř pro 24, 2008 16:15

Dnes jsem si nahrál tuto ROM.
Pějí tam na ní samé chvalozpěvy, tak jsem se nechal zlákat.
Subjektivně mi připadá stejně rychlá jako ta původní, ani bug s ovládáním hlasitosti není opravený. Aspoň můžu říct, že flash proběhl po odemčení SPL hladce.

speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od speedos » stř pro 24, 2008 16:18

Zdravím borci, rád jsem že jste to tu trošku pročísli, nebudu říkat že jsem znály v tomhle hledisku jako vy. A právě jsem taky rád že jste mi to tu vysvětlili. Ok všechno co jsem se chtěl dozvědět bylo to že na oficialní 1.19 potrebuju HSPL a pak flashnout romku super. Dík a jestli byste jste někdo byli tak schopni a řekli jakou kdo používá romku bylo by to ok

speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od speedos » stř pro 24, 2008 16:20

2 Mirbx: A teď otázka zdali jsi flashoval tu původní ze vččerejška 2.1 a nebo teď tu z dneška v2.2

mirbx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: pát črc 07, 2006 12:28
Zařízení: Samsung Galaxy Note, Nokia n85, Nokia c5
Bydliště: Pardubice

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od mirbx » stř pro 24, 2008 16:25

Asi včerejší, stahoval jsem to ráno, jmenuje se "Touch_of_HD_BS_2.1.1".

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od htcjirka » stř pro 24, 2008 16:40

to Mirbx: Kdyz uz i ty flashujes HD tak to je co rict ;-)

speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od speedos » stř pro 24, 2008 16:45

Už jsem si psal z mirbxem ale nebude mít moc času, tak kdyby někdo měl samozřejmě, že ne asi dnes když většinu čeká kapřík. Ale někdo kdo má zkušenosti by mohl hodit český navod krok po kroku jako to všechno flashnout!!!Díky

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od spermosh » stř pro 24, 2008 16:48

omg, jsem myslel, ze flashovani ROM je zalezitost pro znale a ted se do toho chce pustit (anebo uz pousti) kdekdo, to zase bude pokazenych kousku, servisy by mely posilit sluzby :-D
chlapci,vy si to asi predstavujete moc jednodusse,to neni zadna sranda!

speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od speedos » stř pro 24, 2008 16:52

Kdo se bojí nesmí do lesa!!!Co by se mohlo stát???

\\necituj poslední příspěvek ! farokh

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od spermosh » stř pro 24, 2008 17:20

to je sice pravda, ale chci v lidech vzbudit strach o data/zarizeni a tak, aby si nemysleli, ze to je prochazka ruzovym sadem
btw to nebylo mysleno pouze na tebe (ty se alespon pidis po informacich, i kdyz spatne, protoze navodu uz je na internetu nespocet), ale obecne

speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od speedos » stř pro 24, 2008 17:34

Jasny je jich hodně ale bohužel v EN umím dobře ale pro větší pohodlí bych to chtěl v CZ.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř pro 24, 2008 21:17

Flash ROM sice není tak hrozně komplikovaná záležitost jako to popisuje spermosh a pokud se podělá, tak to není na servis(kde by vás stejně skásli o pěknou sumu a přišli byste definitivně o záruku), ale rozhodně si nemysli že je to sranda jako pustit si hru na počítači. Nejdřív si dobře a opakuju velmi dobře přečti návody na flash, pak si to přečti znova, rozhodni se jestli se stávající ROM máš opravdu problémy a pokud jsou závažné, tak se do toho pusť. Protože když se do flashe bude pouštět každý takový 'expert', tak tu máme za chvíli plno vláken s názvy "Pomooooc, PDA nejde spustit" a "Naskočí mi bílá obrazovka a dál nic, co s tim?" a "udělal jsem kravinu při flashi, pomozte mi" , takže neříkám ne, ale nejdřív se dobře informuj a pak něco dělej. A stáhni si nějakou originální ROM a mě ji někde po ruce na počítači, kdyby se vyskytl nějaký problem s PDA(třeba i často zmiňované vadné pixely), tak než dáš PDA na reklamaci, musíš přehrát originální ROM, jinak ti padne záruka.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od spermosh » stř pro 24, 2008 22:00

takhle jsem to myslel ja, nebil jsem na poplach, jen jsem chtel rici a to DUSLEDNE, aby si kazdy precetl o cem to je poradne a nepoustel se do toho proto, ze nekde cetl, ze nova ROM je super
jen jsi to rekl lepe

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř pro 24, 2008 22:13

Mmj, už se v některé z nových ROM vyřešil TENHLE problem se zobrazením nalezených BT zařízení? Uživatelé, kteří se na to ptali jsou začátečníci a na flash si netroufnou a ja nemam HD, takže jste tu momentálně něco jako testeři :wink:

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od spermosh » stř pro 24, 2008 23:43

ja ROM zatim neflashoval, ale co ctu zmeny v jednotlivych ROM, tak nikde jsem nic podobneho necetl

boorky
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon led 12, 2009 23:08
Zařízení: HTC TOUCH HD

Nove EN ROM od tvůrců XDA - DEVELOPERS

Příspěvek od boorky » pát led 23, 2009 19:05

takze vysla dalsia rom-ka http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=460640 ale zatial sa neda stiahnut, maju tam posahane linky

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti