Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Zamčeno
Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » čtv led 01, 2009 19:21

Laurentius26 Touchng HD V3

WM6.1 WWE
CE OS 5.2.20764.1.4.3
Radio version: 1.09.25.14
Pagepool 8 MB
31-12-2008

Kdo si chce vychutnavat flash video na youtube jak v IE tak Opere,necht zkusi tuto rom.Ktera je postavena na oficialni rom 1.19.831.0
Je to prvni rom s podporou flash videa v obou prohlizecich.Vice jiz na xda-developers

Nová verze radia 1.10.25.25 / 52.57.25.30u

K dispozici je novejsi verze radia vyextrahovana z oficialni rom RUU_BlackStone_HTC_ARA_1.14.415.2_Radio_52.57.25.3 0_1.10.25.25_Ship.exe
Podle prvnich ohlasu chodi bezproblemu na ostatnich vezrzich rom.Pro hodnoceni tohoto radia je zatim prilis brzy.
Ja osobne toto radio uz testuji,na xda jsou zatim reakce velice pozitivni.
Vice info tradicne na xda-developers

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od Shooter » čtv led 01, 2009 21:39

ad1) No ono to GPRS se hlavne vypina kvuli tomu aby se ti treba mobil sam neprepnul z Wifi na GPRS coz se potom prodrazi. S tou baterkou to myslim nebude zas tak hrozny.
Nevim sice jestli jsi blbe pochopil duvod vypinani GPRS, nebo jestli ja jsem blbe pochopil proc to sem pises. V tom druhym pripade promin :-) .

marabu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: úte zář 16, 2008 16:58
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od marabu » pát led 02, 2009 7:17

No tak jsem po několika dnech zkoušení zjistil, že soudruzi z HTC asi dělaj někde chybu, protože HDčko (a nejenom to) se chová úplně nelogicky. GPRS se vypíná samo od sebe a úplně náhodně, maily přes něj si taky přijdou kdy chtěj a občas se samy smažou, pokud přijde novej mail. Jsem z toho už zoufalej a netušim, zda je chyba v GPRS nebo ve VM. Jediný kdy to chodí jakš takš je, když mám HD zapnutý a nebo pár minut vypnutej display, to maj maily dorazej i během těch nastavených 5 minut.
Je tu někdo, kdo by byl schopen s tímto problémem poradit?

zdf
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: čtv pro 18, 2008 13:13
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od zdf » pát led 02, 2009 8:31

Aktivace Landscape režimuDefaultně je u Touche HD vypnuta možnost natočení displeje do Landscape režimu (mimo internetového prohlížeče). Pokud si tuto položku v nastavení displeje chcete aktivovat, jděte na adresu HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\Rotation a zde nastavte pro položku HideOrientationUI hodnotu na 0. Původní hodnota je 1.
Nastavil jsem 0, ale displej se nepretaci. Funguje to vam?

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od Shooter » pát led 02, 2009 12:30

Porid si Gyrator, ten je lepsi.

Uživatelský avatar
sanchezz
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte črc 15, 2008 10:44
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od sanchezz » pon led 05, 2009 16:45

No mám menší problém, když třeba HDéčko delší dobu nepoužívám a pak jej probudím ze spánku a chci třeba zapnout internet, tak se nemůže připojit přes gprs, prostě se nepřipojí a pomůže jen soft reset..nevíte čím to může být?

salkomafia
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pon lis 24, 2008 19:18
Zařízení: SGS2
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od salkomafia » pon led 05, 2009 17:31

Zdravím, nemáte nějaké informace o nové oficiální evropské verzi ROM?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » čtv led 08, 2009 8:56

Další dva nové opravné balíčky

Na oficiálních stránkách HTC se objevily další dva nové opravné balíčky.První z opravných balíčků by měl vylepšit citlivost a ovladatelnost posuvníku,kterým přijímáte nebo odmítnete hovor.Druhý opravný balíček odstranuje blikání horní lišty při zobrazení TouchFLO 3D(zde se to řešilo a některé uživatele to iritovalo).Hotfixy si můžete stáhnout zde nebo na oficiálních stránkách htc.cz
Přílohy
TouchHD_display flicker.rar
Hotfix blikající lišta
(41.29 KiB) Staženo 121 x
Touch HD_SlidingAnswer.rar
Hotfix posuvník pro přijímutí hovoru
(385.9 KiB) Staženo 159 x

R4staman
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon lis 17, 2008 12:15

Hry

Příspěvek od R4staman » čtv led 08, 2009 21:18

Jsou na HD k dispozici nejaké pěkné hry jako např. zde -> http://www.emag.cz/nejlepsi-hry-pro-iphone/

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » pát led 09, 2009 12:28

Zde pridavam jentak pro zajimavost jak jsem vyresil nedostupnost soft reset tlacitka.Chce to trochu sikovnosti,odvahy a presnosti :) nerad sundavam kryt,navic u me ho lze tezce sundat,protoze drzi jako pribity.
Podobne jsem to kdysi resil u Touch Dual,ktery take nemel volne pristupne soft reset tlacitko.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od Shooter » pát led 09, 2009 14:33

No... tak to opravdu nemam slov. :) Reknu jen ze bych to asi nikdy neudelal... moc by se mi nelibilo jak by to vypadalo. Kazdopadne peknej napad :grin: . Ale mas pravdu... asi bych se bal :). A to mackas stylusem nebo necim jinym? Skoro mi ta dirka pro stylus prijde moc mala. :)

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » pát led 09, 2009 14:39

Vypada to uplne normalne jako kdyz to tam patri.Mackam to stylusem,pouzivam stylus v propisce,ketry je dostatecne tenky na tuto dirku vrtanou malinkym 1.5mm vrtackem.

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od Shooter » pát led 09, 2009 15:01

A jako bonus ho za to muzes nekam povesit :).

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od MINICOOPER » pát led 09, 2009 22:35

Já mám problém že mi vždycky trvá 20 min než se mi podaří hard reset, zmáčknout obe tlačítka nahoru a dolu a ještě soft reset. Jaký na to máte fígl vy? Taky mě napadlo to s tím vyvrtánim dirky do krytu, ale neměl jsem odvahu a taky asi sebedůvěru že bych se trefil :-)

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » sob led 10, 2009 9:06

Hard reset(ty jsi napsal v prvni vete spatne soft reset) se da delat jeste jednim zpusobem a to z vypnuteho stavu.Vypnes telefon,potom zmacknes a drzis volume up a down - a za staleho drzeni techto tlacitek zmacknes kratce power.

Schobul
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob pro 13, 2008 21:36
Zařízení: N3310,SET610,N6300,HTC Touch HD (od 24.12.08)

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od Schobul » sob led 10, 2009 11:35

A nebylo by přece jen lepší použít na softreset přímo aplikaci nebo horní tlačítko déle podržet? Než si zničit zadní kryt, a také záruku ;-) Navíc si myslím, že se ti tím (poměrně velkým) otvorem bude dostávat prach dovnitř přístroje..

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » sob led 10, 2009 11:49

Zaruka tim nepada,to uz mam zjistene(navic je vymenny a mam doma koupeny nahradni bez dirky),zniceny tim urcite neni a prach se tam nedostava,protoze to sedi az uplne u tlacitka(navic otvor je menis nez u zarizeni ktere ma tuto dirku oficialne) a kdyz vytuhne HD nepomuze ti ani dlouhe podrzeni vypinaciho tlacitka(a ze jednou jsem mu dal zabrat s operou a youtube videem a vytuhnul) a v pripade HR nemusim sundavat kryt.Pri sundanem krytu se ty tlacitka hlasitosti opravdu blbe drzi.Duvodu je proto vice.Par znamych uz to podstoupilo take.Na xda uz to vetsina uzivatelu udelala take.Je to na kazdem.Kdo se boji nesmi do lesa.

Schobul
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob pro 13, 2008 21:36
Zařízení: N3310,SET610,N6300,HTC Touch HD (od 24.12.08)

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od Schobul » sob led 10, 2009 14:33

Jistě, souhlasím s tím, že každý má jiné nároky. Ale já jsem zatím HR dělat nemusel a telefon se mi nekousl. Tobě se to stalo jednou a to přece není snad takový problém, jednou za čas ten kryt sundat, když je nutnost :) Mimochodem, HR se dá přece udělat i pomocí tlačítek hlasitosti a vypínacího tlačítka, ne?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od htcjirka » sob led 10, 2009 14:48

Da,ale pouze z vypnuteho stavu,po flashi cekat nez nabehne wm,customizace,restart atd,vypnout zarizeni,silenost.Kryt me drzi velice jak pribity(jsem za to rad) takze nac nezpristupnit toto tlacitko,ktere je odjakziva na vsech wm pristupne :wink: Uz to neres je to zbytecne.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Touch HD - rady, problémy, ROM (pokračování diskuze)

Příspěvek od Milan Pištělka » sob led 10, 2009 21:06

přátelé, kteří rádi flashujete,
narazil jsem na malý problémek, který snad ani problémem není, ale stále mě to dráždí.
Dám novou ROMku (včera L26_THDV4 (Release date 08 Januari 2009) ROM WWE 1.21.841.0) a na panelu (viz přiložený screenshot) je správně napsáno v prvním řádku "ROM version: 1.21.841.0". Následně provedu obnovení ze zálohy (SPB Backup) a první řádek se přepíše číslem předchozí verze, ve které byl backup pořízen. A to je to co mě vadí. Ve stroji je sice nová ROMka, ale zde se píše něco jiného. Přitom datum na druhém řádku patří k nové ROMce.
Nevěděl by někdo poradit, jak se tohoto zbavit? Pochopitelně, variantu bez backupu jsem už zkusil, to samozřejmě funguje, ale je to moc práce.
Screen03.png
(25.46 KiB) Staženo 1250 x

Zamčeno

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů