HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Zamčeno
Rici
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob lis 15, 2008 10:42
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od Rici » čtv pro 18, 2008 20:11

Také mám dotaz na stmívání displeje. Je nejaký program který by řídil vypínání a jas displeje? Mám nastaveno vypínání na 2 min, ale když například pustím skype tak by se mi hodilo jen ubrat podsvícení ale nechat displej svítít i když třeba 10 min nic nedělám. Samozřejmě lze jít do nastavení displeje a zde dát vypínání na 30 min a pak vrátit zpět, ale to je dost nepohodlné.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od htcjirka » čtv pro 18, 2008 20:23

Tak jak to slape s tou novou ROMkou? Je OK?
Testuju a zatezuju ji od vcera.Rom je urcite sviznejsi,celkove me prijde lepe odladena nez predchozi rom.Zmena je znat hlavne v TF3D,ktere lita bez uprav v registrech jak na dratkach a ani nachvilku nezavaha.V zakladu romky jsou google maps.Opera nacita rychleji a zobrazuje vetsi font(oproti opere v rom predchozi) pri nastaveni na nejvetsi font.

Sidewinder!
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát pro 19, 2008 17:57
Zařízení: HTC HD

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od Sidewinder! » pát pro 19, 2008 19:11

Pred par dny jsem si take poridil tohoto mazlika a tak se podelim o par zkusenosti, ktere jsem tu jeste popsane nevidel, plus pridam i par dotazu, na ktere bych moc rad dostal odpoved:

- FOLIE, ktera byla soucasti baleni, je asi udelana tak dokonale presne, ze ji obycejny clovek snad nemuze dokazat nalepit tak, aby sedla a nikde neprecnivala. Ja jsem se s tim trapil tak dlouho (protoze vsechno musi byt perfektni), az se mi na ni zespod nalepilo par ruznych vlaken letajicich asi vzduchem, a s nimi uz to vypadalo nalepene opravdu blbe. Zkusil jsem ji tedy umyt ve vode s mydlem, protoze tyto necistoty se odstranuji opravdu tezko, a vysledek byl uplne k nicemu. Jedine co na folii trochu fungovalo byl nejaky tekuty praci prostredek, ale i tak uz rozhodne nebyla tak pekne pruhledna jako poprve. Tak jsem si holt nakonec objednal folii od BRANDO a ejhle, ono to jde .. je o malilinko mensi nez sklicko displaye, takze vam drobnou chybu v nalepovani odpusti, a drzi i vypada dokonale - DOPORUCUJI misto te originalni.

- NAVIGACE, mohu doporucit Garmin MobileXT, ve verzi >=5 jede uplne bez problemu, k dispozici jsou mapy, upgrady a vse co je treba. Jen mne trochu chybi moznost TMC (dopravni info pres FM), to jsem nenasel. Prekreslovani slozitych map s vice detaily, jako je treba TOPO Czech 2.0 PRO, je trochu pomalejsi, ale jde to.

- CESTINA, koupil jsem pristroj v anglicke verzi, zvykl bych si na to v pohode, ale kdyz uz se tu objevila moznost instalace .CAB s cestinou, tak proc ji nevyuzit .. no a funguje to zatim skvele.

- EMAIL, pouzzivat T3D a jsem s nim vicemene spokojeny, ale je pravda ze mne trochu stve jedna vec: Kdyz nastavim vysokou frekvenci kontroly novych zprav, tak baterka mizi pred ocima. Kdyz to necham na manual tak jsem zjistil, ze tlacitko "odeslat a prijmout" funguje vzdy jen pro ten ucet, na ktery se clovek zrovna kouka .. a jelikoz tam mam nakonfigurovanych uctu asi sest (coz je asi trochu netradicni, protoze i T3D umi zobrazit jen 4 ucty na postranni liste), tak bych se uklikal, nez bych vsechny zkontroloval :cry: .. mate na to nejake reseni?

- GYRATOR, je sice uzitecny program, ale dela mi pri nekterych ukonech trochu problemy. Tak napriklad se mi zdalo, ze mi poklada nebo automaticky zveda hovory podle pohybu telefonu, ale to se dalo vypnout odstranenim nejakych "eventu".

- ZALOHOVANI, SPB Backup mi hlasil chyby .. nemate nejaky spolehlivy a funkcni nastroj na kompletni (a obnovitelnou) zalohu celeho pristroje?

- BATERIE, vydrz je dost slaba, zkousel jste uz nekdo pouzit baterku 2500mAh? Vydrzi podstatne dele?

- DATA, zatim jsem u Vodafone a pouzivam jejich datovy tarif. Uvazuji ale o rychlejsim internetu, nez je to jejich "obcas dostupne EDGE" .. mate nekdo zkusenosti pri srovnani nasich tri operatoru a jejich datovych tarifu? Ktery bude pro toto zarizeni nejvhodnejsi?

- EXCEL, nezobrazuje mi grafy, coz je docela podstatna vec ne? :grin: .. mate nejake reseni?

peta
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: sob kvě 10, 2008 19:46

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od peta » pát pro 19, 2008 20:29

Ahoj,

koupil jsem HD a chci se zeptat, jak je to s hlasitostí mikrofonu při volání?
Zdá se mi dostatečná, ale řekl bych, že TyTN II je hlasitější, proto HD asi bude mít rochu problém v hlučnějším prostředí.

Jaký poznatek v tomhle směru máte vy?
Děkuji.

Petr

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od spermosh » pát pro 19, 2008 20:36

me teda neprijde repro tiche, pokud dam volume na max., slysim v pohode druhou stranu hovoru i na hlavnim nadarzi v Praze za provozu

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12259
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od htcjirka » pát pro 19, 2008 21:41

Souhlas,hlasitost je dostatecne hlasita,ne jako napr. u Touch Pro apod.K ostatnim vecim co tu byly zmineny.SPB Backup me funguje korektne.Kontrolu emailu mam kazdou hodinu,dva ucty a v pohode vydrzim s baterii temer dva dny,coz je vyborny vysledek,na to ze jeste casto volam,pisu sms.Gyrator funguje na vybornou,je treba ho jen spravne nastavit a nektere sekce mu zakazat.

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od MINICOOPER » sob pro 20, 2008 13:13

Ahoj všem,

jsem dlouholetým a spokojeným uživatelem Symbianu, proto jsem se rozhoupal k vyzkoušeni WM. Proto bych tu měl několik nejapných otázek. Za podobné otázky na Symbianforu jdeme do vrtule, ale přesto bych se zeptal na pár "banálních otázek".
Co je to za program ve kterém dělám kompletní zálohu, píšete tu o nějakém SPB ale nevím co to je a kde to seženu či koupím. Dále by mě zajímal Total Commander - určitě ho někde kupujete :o)))

Díky moc za radu a omlouvám se ale opravdu jsem toho tu přečetl mraky ale nic jsem nenašel konkrétního

Tomáš

mountain
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: sob srp 09, 2008 9:07
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od mountain » sob pro 20, 2008 13:18

ad Total Commander: TC pro PDA je narozdíl od PC verze freeware. http://www.ghisler.com/pocketpc.htm

Schobul
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: sob pro 13, 2008 21:36
Zařízení: N3310,SET610,N6300,HTC Touch HD (od 24.12.08)

SPB BackUp

Příspěvek od Schobul » sob pro 20, 2008 13:27

Info a nákup ZDE


Recenze ZDE

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od MINICOOPER » sob pro 20, 2008 13:45

Díky moc tak total už mám ted jen to zálohování. Neco jsem našel na Handango.com mam tomu teda rozumet tak že samotné HTC nemá žádný program jako je například u NOKIE PC Suite? A řeší se to výhradně přes poskytovatele třetích stran? Na Symbian jsem si dokázal sehnat cokoliv koukám že s WM je to horší pokud člověk neví kde nakupovat :o))

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od spermosh » sob pro 20, 2008 14:21

u WM mas ActiveSync a pres nej si udelas zalohu kontaktu, atd., ale tohle (Spb Backup) je trosku o necem jinem, ten bezi primo na WM zarizeni a umoznuje delat zalohu celeho systemu (to znamena treba na nem nainstalovane aplikace) - nic nemusis s nicim propojovat, uloziste backup souboru (jeden .exe) si das primo na Storage Card

dave84
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv čer 23, 2005 8:34
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od dave84 » sob pro 20, 2008 14:29

Chtěl bych si zakoupit navigační software NDrive, předpokládám, že pojede na HD bez problémů i s rozlišením nebudou problémy.Ale zajímalo by mě spíš jestli si mám zakoupit verzi na DVD nebo na SD kartě, jde mi o to jestli si to z té koupené s NDrive můžu přeinstalovat na jinou SD kartu, nebo jeětě lépe do telefonu, ale to se asi nevleze.

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od Kwazzy » sob pro 20, 2008 16:00

Program Modaco Nodata, který zamezí nechtěnému připojování k GPRS: viz PŘÍLOHA
Přílohy
Switch OFF GPRS (MoDaCo NoData).cab
(24.43 KiB) Staženo 162 x

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od Shooter » ned pro 21, 2008 10:12

Potreboval bych mensi radu co se tyce Gyratoru 2 a WkTasku.
1, Gyrator
Jakej mam nastavit event abych vypnul pretaceni displaye tam, kde uz to pretoci system(coz pak ve vysledku znamena ze, kdyz otocim mobil, abych to videl v landscape(do kteryho to prepnul windows), tak Gyrator zacne reagovat a otoci to zpatky do portrait). Konkretne je to treba pri prohlizeni videa v tom albu co je v TF3D. Zapnu video, windows zapne landscape, ja otocim mobil abych to normalne videl, gyrator zareaguje na to ze je mobil v landscape pozici a otoci to znova do landscapu... landscape + landscape = portrait :). Takze kdyby mi nekdo poradil co udelat za event byl bych rad.
A odpovedi typu nepouzivej to co pouzivas prosim nepiste :) .
2,WkTask
Kdyz jsem v portrait tak jsou ty ikonky minimalizovany programy v ty liste nahore(coz je spravne :) ), ale jsou na sobe -> neda se mezi nima prepinat. Da se to sice udeĺat tak, ze nastavim mensi odsazeni od pravyho rohu, ale to zase prekryje stavovy ikonky. Neni tam nejaky reseni aby to fungovalo jako ten puvodni Task, ze rozkliknu nabidku se spustenejma programama?
Diky

jonathanio
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 188
Registrován: čtv led 03, 2008 2:33
Zařízení: iPhone 4S
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od jonathanio » ned pro 21, 2008 21:49

Rad bych se zeptal na par veci:

1, Nemuzu pripojit HD s pocitacem pres Active Sync. Mam aktualni verzi a s Kaiserem problemy nebyly. Ted mi to jen zahlasi, ze se pripojeni nepodarilo a konec. Outlook nainstalovany nemam. Potrebuju to jen pro instalace pres exe.

2, Nainstaloval jsem si iGo 8.3.2 a mapy se mi pri navigaci hrozne trhaji, jako by nestihal procesor. I TomTom 6 na Kaiserovi jel mnohem plynuleji. Mam to chapat tak, ze HTC nevybavilo ani tento svuj model grafickymi ovladacemi? Za tu cenu by mne to celkem nasr.lo. Nevite, jestli aktualni verze TomTomu uz na HD funguje?

Prosel jsem si cele vlakno, ale na podobny problem jsem nenarazil nebo ho prehledl. Dekuju za pomoc.

eis
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte pro 02, 2008 13:49
Zařízení: Desire HD
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od eis » ned pro 21, 2008 22:09

to1.zkontroluj 2. zalozku v nastaveni/usb kabel.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od spermosh » ned pro 21, 2008 22:16

to2) me TomTom7 bezi v pohode, naprosto plynule, na HD (jen skin neni prizpusobeny tomuto rozliseni, ale jinak vse bezi naprosto v poradku)

jonathanio
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 188
Registrován: čtv led 03, 2008 2:33
Zařízení: iPhone 4S
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od jonathanio » ned pro 21, 2008 22:19

eis píše:to1.zkontroluj 2. zalozku v nastaveni/usb kabel.
Vim, ze v Kaiserovi muselo byt v Nastaveni-Pripojeni-USB to PC nezaskrtnuto rychle pripojeni (nebo tak nejak), ale v HD to prave vubec nemam. A kdyz tady povolim ActiveSync (synchronizace s Outlook) tak mne to nepripoji. Outlook nemam nainstalovany a doufam, ze ho ani nebudu potrebovat. Mam tady potom uz jen volbu Disk (rychlejsi prenos souboru) a to je vsechno.

spermosh píše:to2) me TomTom7 bezi v pohode, naprosto plynule, na HD (jen skin neni prizpusobeny tomuto rozliseni, ale jinak vse bezi naprosto v poradku)
Diky, zkusim. Na iGo se u mne fakt neda koukat :/

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od spermosh » ned pro 21, 2008 22:28

ad1) outlook je beznou soucasti jakychkoliv windows (starsi nez visty), takze ho budes mit nejspis nasinstalovany
ja mam v start-settings-connections-USB to PC zaskrtnout volbu synchronizace s Outlook (i kdyz tuto aplikaci nepouzivam a v mem windows vista ani neni) a mam zaskrtnutou polozku rychlejsi synchronizace dat
pri zasunuti kabelu do HD a na druhe strane do PC se te HD zepta, jaky rezim ma poskytnout (zda ActiveSync, Disk nebo Modem), pri volbe ActiveSync se me otevre Mobile Device Center (pseudovymozenost vist, ale funkcni)

jonathanio
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 188
Registrován: čtv led 03, 2008 2:33
Zařízení: iPhone 4S
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od jonathanio » ned pro 21, 2008 22:35

spermosh píše:ad1) outlook je beznou ...
Mno outlook je beznou soucasti MS Office, ale Win XP jej v zakladu urcite neobsahuji. Volby mam zaskrtnute stejne jako ty a presto ActiveSync moje HaDecko nepozna. Vim, ze stejny problem jsem resil i u Kaisera, ale tam stacilo odskrtnout jednu volbu v nastaveni. Ta volba ale u HD uz neni, coz mne prekvapilo, kdyz se jedna o stejny system.

Zamčeno

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů