HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Zamčeno
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - diskuze, rady, problémy, ROM, návody

Příspěvek od Jiří Hrma » pát lis 14, 2008 18:11

V ČR se konečně začal prodávat HTC Touch HD. V tomto vlákně můžete diskutovat o případných problémech a vašich zkušenostech. Toto vlákno navazuje na předchozí diskuze, které naleznete níže, a ve kterých se o HDčku diskutovalo/spekulovalo ještě před jeho oficiálním uvedením na český trh.

Obrázek

Starší diskuze
Spekulace, první recenze, dojmy a zkušenosti
HTC Touch HD se začíná prodávat ve světě, první dojmy
Nahrávání hovoru přes Vito Audio notes (MP3 ke stažení)

Další články a videopohledy
Velká recenze HTC Touch HD: Výkonný, stylový a se smyslem pro dotek
Velké videopreview komunikátoru HTC Touch HD
Sledování videa na HTC Touch HD (WVGA, VGA...)
HTC Touch HD, 3G a Viva: Trio nových komunikátorů oficiálně představeno
T-Mobile pravděpodobně nabídne brandovaný Touch HD se systémem Android!
Rady, tweaky, patche a návody na SmartWiki.cz

HardSPL unlock / nahrání továrního SPL
HardSPL unlock
Pokud chcete do Touche HD flashovat jakékoliv ROM a ne jen ty, určené pro náš trh, je potřeba provést HardSPL unlock. Jedná se o neoficiální postup, kterým můžete trvale poškodit vaše zařízení a rovněž přicházíte o záruku, vše tedy provádíte na vlastní nebezpečí.
http://smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-t ... spl-unlock

Nahrání továrního SPL loaderu
Pokud jste z nějakého důvodu váš telefon odemknuli HardSPL unlockem, a chcete vše nyní vrátit do původního, tedy prodejního stavu, máme pro vás tento návod.
http://smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-t ... -defaultni

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Zrychlení Touche HD (tweak)

Příspěvek od Jiří Hrma » pát lis 14, 2008 18:21

Na úvod přidám jeden tweak pro zrychlení odezvy systému...
Vzhledem k tomu, že Touch HD má spoustu volné operační paměti, můžete přes utilitu Advanced Config s klidným svědomím navýšit hodnoty systémové cache, glyph cache a dalších memory limitů.

Co budete potřebovat?
Nainstalované rozhraní .NET Compact Framework 3.5 (zde je CAB ke stažení). Dále utilitu Advanced Configuration Tool, kterou naleznete přiloženou k tomuto příspěvku.

Obojí nainstalujte a poté spusťte Advanced Config. Rozklikněte si záložku Performances (Výkon), a nastavte hodnoty u File system cache size, File system filter cache a Glyph cache na hodnoty, které mají v závorce Advised (doporučeno). Uložte a proveďte restart telefonu. Pokud chcete, můžete nastavit i hodnoty vyšší, než jsou ty doporučené, je to jen na vašem uvážení.

Obrázek
Přílohy
Advanced_Configuration_Tool_v3.3.cab
Advanced Configuration Tool 3.3
(282.15 KiB) Staženo 748 x

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát lis 14, 2008 18:24

Oficiální verze ROM
1.14.405.0 ENG WWE ROM - poslední (tato ROM není v komunikátorech určených pro ČR, ale je zatím nejnovější)

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/158519225/RUU_BlackStone_HTC_WWE_1.14.405.0_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.exe
1.14.401.3 EUR WWE ROM - s touto ROM je Touch HD aktuálně v ČR prodáván.

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/162503793/RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.14.401.2_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.part1.rar
http://rapidshare.com/files/162509481/RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.14.401.2_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.part2.rar
http://rapidshare.com/files/162515098/RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.14.401.2_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.part3.rar
http://rapidshare.com/files/162529796/RUU_BlackStone_HTC_Europe_1.14.401.2_Radio_52.49a.25.26_1.09.25.14_Ship.part4.rar
Neoficiální verze ROM
Pro flashování neoficiálních verzí ROM je potřeba provést HardSPL unlock, což je proces, kterým přijdete o záruku.
- kompletní seznam uživatelských ROMek (WWE english) naleznete na fóru xda-developers.

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Příspěvek od hafush » pát lis 14, 2008 23:19

Na Diamondu byly nejdříve používány displeje s opravdu věrnou bílou barvou,ale s horší čitelností na slunci. Později se začaly používat displeje s lepší čitelností na slunci,ale bílá už měla nádech do růžova. Lze poznat na HD jaký typ displeje používá (počítám,že ten antireflexní). Viz ZDE

-Ted jsem narazil na informaci,že pokud je divX udělán "na míru" pro HD 800*480,tak s přehráváním prý problém není a netrhá,protože nemusí obraz roztahovat ani zmenšovat. A zážitek je na 100%. Na velkém displeji velký film.

Jirko vyzkoušej do recenze,kterou připravuješ. Dík

dvsole
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: pon kvě 05, 2008 7:55
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dvsole » sob lis 15, 2008 14:13

Na nekterych eshopech maji HD uz CZ, je to mozne, nebo ofiko CZ prijde jak se zde pise za nekolik tydnu? Ja mam ted touch cruise, rozhodl jsem se ale pro obmenu.. nejdrive jsem byl pro diamonda, od neho jsem ale nakonec upustil a rekl jsem si, ze pujdu do Touch pro kvuli klavesnici. jenze co jsem si cetl recenze, tak je u neho problem s hlasitosti mikrofonu a pro me vzhledem ze jsem casto v hlucnem prostredi by to byl znacny minus. Navic pri porovnani ceny je na tom podobne jako HD, u neho bych si mel polepsit oproti cruisovi urcite v displeji a bude tedy po tehle strance urcite i nekde jinde nez diamond nebo toich pro. jde mi ale o zejmena dve veci.
1) jak se prosim pise u HD na soft klavesnici?
2) je mirkofon pri volani dobre slyset-hlasitost?
3) Je lepsi jit do EN verze nebo pockat na CZ? Co jsem cetl recence tak Touch Pro mel problemy v EN verzi s diakritikou v mailech atd.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » sob lis 15, 2008 14:25

Pokud můžu posloužit se znalostma obecně, ne s HD, tak na sw klávesnici na velkém displeji se píše daleko lépe, než na minidispleji 2.8 palce. Ale ani klávka na velkém displeji se nemůže rovnat hw klávesnici.

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Příspěvek od elcrys » sob lis 15, 2008 15:22

hafush píše:-Ted jsem narazil na informaci,že pokud je divX udělán "na míru" pro HD 800*480,tak s přehráváním prý problém není a netrhá,protože nemusí obraz roztahovat ani zmenšovat. A zážitek je na 100%. Na velkém displeji velký film. http://stahovat.okamzite.eu/news.php?readmore=335
Nechci ti kazit radost, ale pro plynulost videa je alfou a omegou bitrate, což znamená, že na roztahování a zmenšování obrazu tolik nezáleží. Ve tvém odkazu použil autor bitrate 829 Kb/s což je pro video s rozlišením 800x480 velice málo. Je ale faktem, že na displeji 3,8" není tak velká komprese tolik znatelná, jako na velkých obrazovkách nebo monitorech, pro které je takto velké rozlišení určené. Videa s takovýmto rozlišením mívají bitrate běžně v řádech několika Mb.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » sob lis 15, 2008 21:50

Citace z mého videopohledu na HDčko k videu ve WVGA rozlišení...
K testování jsem použil aplikaci CorePlayer, pro renderování byl nastaven QTv plugin. Video v rozlišení 624×352px (bitrate videa: 983 Kbps, bitrate audia: 132 Kbps, 24FPS) se při nastavení kvality na High (v CorePlayeru) přehrávalo plynule, i když někdy, zcela náhodně, došlo k nepatrnému škubnutí. Vyzkoušel jsem i video ve formátu 800×480px (bitrate videa: 2049 Kbps, bitrate audia: 128 Kbps, 25FPS), které odpovídá plné velikosti rozlišení displeje, ale to je v High nastavení nesledovatelné a výrazně se seká, nicméně pokud snížím kvalitu na Medium, video je naprosto plynulé, nicméně kvalita jde výrazně dolů.
Nechci tedy kazit radost, ale opravdu záleží především na bitrate (jak píše elcrys nademnou), já měl u WVGA videa bitrate 2049 + 128 pro zvuk), při 8xx to zvládá, ale kvalita musí být dost nízká. To už je pak lepší použít video ve VGA rozlišení s takovým bitrate (8xx), které půjde v pohodě.

edit: Trochu zajímavý postup jak na HDčku přehrávat video plynule :-) :-)

Uživatelský avatar
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: ned říj 26, 2008 9:52
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

Příspěvek od flatliners » sob lis 15, 2008 23:06

udělal sem seznam programů které používám a fungují bez problémů na hádéčku,třeba to někomu pomůže :)

CorePlayer
Diamond TF3D Config
Google Maps(standartně nejsou nainstalovány)
OxiosMemory
Pocket RAR 3.80
SKTools
Spb Backup
Sunnysoft Contacs
WkTask
Resco File Explorer 2008 v7.03
ThumbCalendar
Pigeon! ICQ
G-Alarm
sinPocketStopWatch
Advanced Configuration Tool v3.3

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » sob lis 15, 2008 23:28

Naflashoval jsem teď 1.14.405.0 ENG WWE ROM. Rychlost je stejná jako u té prodejní CZ verze, co se týče volné paměti, tak po hard resetu je volných 142 MB RAM s vypnutým TouchFLO 3D pluginem a 291 MB ve Storage. Když TouchFLO 3D zapnu, ubyde dalších zhruba 20 MB z RAM.

Jinak na xda-developers se objevilo vlákno, ve kterém najdete úpravu na editaci sys.txt souboru tak, aby fungoval i na HDčku (WVGA rozlišení, i když přímo skin ve WVGA pro iGo zatím neexistuje).

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » sob lis 15, 2008 23:31

iGo se vubec nespusti, nebo jen na casto displaye?

Jinak nechybi nikomu z Vas mnohymi zminena tlacitka? Vaham, jestli cekat, ale zrejme zatim budu trpet vahu G900 (uz fakt jediny duvod, ostatni jsou jen male +)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » sob lis 15, 2008 23:42

IkE Blaster: Chybí, zejména absence čtyřsměrového ovladače je podle mě obrovský průser (tlačítko fotoaparátu ještě překousnu). Nenahradí to ani čtveřice nových kurzorových šipek na softwarové klávesnici, joystick je prostě potřeba k tomu, aby bylo ovládání maximálně komfortní. Neříkám, že to bez něj u HDčka nejde, ale s ním by to bylo mnohem lepší.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » ned lis 16, 2008 0:46

Tenhle názor o tlačítkách tu radši nezmiňujte, někteří ho neradi slyší :-D...

Jiří, jak bys porovnal 3.8 WVGA x 3.5VGA ohledně velikosti. Nejde mi o čísla, ty zjistím sám, ale spíš o pocit z displeje... jestli chápeš jak to myslím... :-)
Máš možnost dát sem fotku s Universalem nebo podobně?

samson010
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: pon zář 15, 2008 14:30

Příspěvek od samson010 » ned lis 16, 2008 1:09

poradi mi niekto ako v HTC HD nastavit aby sa pri pripojeni na internet pytalo ako sa pripojit ? Napriklad cez wifi alebo orange world - poskytuje operator , stalo sa mi vela krat ze ma omylom pripojilo cez orange world a ani som si to nevsimol , popripade niejaky program , som zvyknuty z N95 ze sa to stale pytalo akym sposobom sa pripojit , diky

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » ned lis 16, 2008 11:18

Standa: Bohužel nemohu sloužit, Uniho už nemám a ani teď není nikdo, kdo by ho měl, v dosahu:-( Ale displej u HDčka je vážně bomba, jemný, velký, bílá je opravdu bílá a podsvícení na max. hodnotu je také hodně silné.

samson010: Taková aplikace pokud vím není. Můžeš jedině zkusit doinstalovat "modaco NoData.cab" (ke stažení ZDE)

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolfenzi » ned lis 16, 2008 14:43

Tak mě napadá... Xperia asi bude mít naprosto shodné problémy s přehrávánim videa že ?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » ned lis 16, 2008 14:50

Xperia vypadá papírově úplně totožná, ale softwarově může být na lepší/horší úrovni, takže tak stejný to nebude

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

Příspěvek od hafush » ned lis 16, 2008 14:55

Pravdu mají kolegové píšící výše,že opravdu záleží především na bitrate videa. Včera jsem si HD mohl chvilku pohrát a mohu říct,že pokud video trhá,tak mu tím že neroztahuješ a zobrazíš menší okno moc nepomůžeš a trhá stále. Jediné co pomúže je jak píše Jirka H. snížení kvality přehrávání z High na Medium,ale už to není tak krásné,ale je to plynulé.
Definitivně to může vyřešit až nová verze CorePlayeru,kde to bude optimalizováno pro tyto nové HTC (SE-X1...).

Wolfenzi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: stř zář 10, 2008 22:18
Zařízení: HTC Touch HD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolfenzi » ned lis 16, 2008 17:59

Dostkrát tu někdo psal že pujde o to jaké video budete přehrávat, že je to různé... Ale zas tak různé to neni. Například testovaný Prison Break měl celkem asi 1113kbps (video a audio sečteno- teda myslim, protože 983 moc mým PB neodpovídá.) Když se podívám na další PB 4. série vidim celkové bitrate 1101,1102,1117,1106 , rozdíl pár vteřin délky dílu. Pro ukázku další seriály:
big bang theory 1150,1226,1163,1143,1125,1149
californication .. taky kolem 11xx
black books jedna verze kolem 1000 druhá kolem 1300-1400
how i met your mother - obvykle 10xx
12. serie southpark 10xx
3. serie heroes 11xx
dexter skáče mezi 12xx až 15xx (to už je trochu moc)
atd....
Jak je vidět, většinou se do vejde do 11xx . Ano, sice může být víc verzí toho seriálu, ale myslim že naprostá většina lidí má to samé co já.
700mb filmy jsou na tom podobně :
hancock 1153
ratatouille 862
green mile 519 ... njn 3 hodiny v 700mb...
Ale i když vezmete něco fakt krátkýho, třeba southpark imagination land (1:07) tak to má 1416. A na víc už se s filmem těžko dostanete dokud to neni 2x700mb verze. Ale filmy nad 100 minut už mají pod 1000kbps. A např 2x700mb verze "300" má asi 1600, to už je dost.

Takže stačí pořádně vyzkoušet hlavně nějaký film s bitrate 11xx (a pak ještě 13xx a 15xx) ale poprosil bych trochu delší ukázku a hlavně jak někdo řikal "při tmavých kecacích scénách se to sekat nebude, ale co nějaká bitka za denního světla ?).
Jestli bude první video v pohodě i v rychlích scénách tak mi to stačí. Jestli i 1400 a 1600 tak si jako bonus můžu pustit i toho Dextera
:tlem:
Nic kvalitnějšího nepotřebuju, na všechny tyhle věci čumim na 22 monitoru. Ale když už jsme u toho... tak by bylo zajímavé na nějakém benchmarku vidět rozdíl 2 ukázek které mají stejný bitrate ale jedna se musí roztahovat a druhá má 800x480 (nebo předpokládám YYYx480 nebo 800xYYY vyjde stejně, to nemusí nic dopočítávat, tam nechá černej pruh ne ?) takže pujde plynulejc.

edit: a nezapomeň zkusit i 100 zoom, jestli to dobře chápu tak by to mohlo mít podobný efekt jako film v rozlišení 800*480

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Přehrávání videa na HTC Touch HD (WVGA), Core player

Příspěvek od Jiří Hrma » ned lis 16, 2008 19:47

Tak jsem přidal na web video z přehrávání různých videí na HDčku, zde je celý článek.

A ještě doplním několik zajímavých odkazů z internetu:
Jak naviguje HTC Touch HD?(stahovat.okamzite.eu)
Jak rozchodit iGO 8 na HD? (mobilnaut.cz)

Zamčeno

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů