SD KARTA

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...
speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

SD KARTA

Příspěvek od speedos » čtv čer 25, 2009 10:21

Zdravím omlouvám se, možná už tehle téma je založené ale nemohl jsem ho najít.

Chtěl jsem se zeptat jde mi o SD kartu používal jsem Micro SDHC SanDisk 8GB Class 2 a už je to druhá za poslední pulrok která odešla, možná nemám stěstí a narazil jsem na špatný kousek. Ale zase 2x po sobě se mi nechce věřit. Stalo se to někomu taky. Popřípadně rada kterou používáte vy a jste s ní spokojeni?? Díky

Uživatelský avatar
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: ned kvě 11, 2008 22:49
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300
Bydliště: Česká republika

SD KARTA

Příspěvek od pavliicek » čtv čer 25, 2009 12:07

Me sandisk jede. Jak jsi na ni dostaval data? Pouzival jsi ctecku (tj. kartu casto vyndaval a zandaval) nebo jsi tam kopiroval veci pomoci telefonu.

Me se u jednoho staryho SDcka ve fotaku stalo, ze se mi prave castym prendavanim z fotaku do ctecky na kraji uloupnul kousek plastu a kvuli tomu pak mela karta spatnej kontakt (doslo k uvolneni tech stykovejch plisku) a prestala fachat.

Jinak kdyz Ti odchazej takhle casto, tak je prece musis mit v zaruce, takze doporucuju reklamaci.

speedos
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 22, 2008 9:30
Zařízení: HTC Touch HD

SD KARTA

Příspěvek od speedos » čtv čer 25, 2009 14:24

Jo přehrávám věci pomoci Active syncu a na HD je možnost pripojeni jako extr. disk tak přesto téměr kartu nevyndávám. Jinak o reklamaci se nebojim je to všechno v záruce ale žiju mimo ČR tak se mi to nechce vyřizovat atd. Jinak diky za odpověď asi jsem narazil na špatné kusy:(

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

SD KARTA

Příspěvek od hafush » sob črc 11, 2009 15:01

Myslím si,že paměťové karty od SanDisku patří k tomu nejlepšímu co lze koupit.
Kde bude zakopaný pes nevím. Každopádně pokud nepomůže zformátování, tak je to na reklamaci.

Uživatelský avatar
Lemmy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 299
Registrován: pon lis 24, 2008 8:59
Zařízení: HTC HD
Bydliště: Plzen

SD KARTA

Příspěvek od Lemmy » sob črc 11, 2009 21:39

No ja se musim SanDisku zastat, nic jineho nekupuju... zatim nikdy zadny problem. Ale odesly me do vecnych lovist 2x Kingstom...no treba je to smula, ale ja SanDisku verim. Vcera mi prisla z Ebay 16GB Sandisk tak doufam ze vydrzi, 8GB karta pujde do Oregona.

Uživatelský avatar
zdenal_cz
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 09, 2009 11:18

SD KARTA

Příspěvek od zdenal_cz » čtv srp 27, 2009 18:58

Zdravim, nechtel jsem zakladat nove tema, tak otazku napisu k tomuto.

Planuju koupit 16GB SDHC kartu a zajimalo by me, jestli je mozne a jak (urcite to jde, ale zatim jsem na netu nic nenasel), udelat na karte napr. partition FAT32 o velikosti 6GB na TomTom, foto, mp3 atd., ktere by byly pristupne pro Touch HD a druhou partition NTFS 10GB, ktera by byla pristupna jako FlashDisc pod desktopovymi Windowsy. Chapu, ze HTC neuvidi NTFS oddil, ale jde mi pouze o ulozne misto, ktere bych vyuzival misto klicenky. Tech xyz GB na FAT32 by mi bohate stacilo na jiz vyse zminene.

Diky za vsechny namety.


PS: zkousel jsem kartu jakkoliv preformatovavat, na FAT32, NTFS ale nikdy jsem nemel ve Spravci disku ve Win moznost "Rozdelit" aktivni. Jeste dodam, ze jsem to zkousel pres kabel -> HTC HD mass storage.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

SD KARTA

Příspěvek od tslany » čtv srp 27, 2009 19:02

V Linuxu by neměl být problém kartu rozdělit. Jinak co se týče NTFS partition, tak by ji PDA mělo vidět, alespoň Toshiba G900 viděla můj USB HDD s NTFS a uměla s ním pracovat

Uživatelský avatar
zdenal_cz
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 09, 2009 11:18

SD KARTA

Příspěvek od zdenal_cz » čtv srp 27, 2009 19:06

No co jsem zkousel, tak NTFS kartu HDcko nevidi.

idiver9088
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 10, 2009 11:04
Zařízení: HTC Touch HD

SD KARTA

Příspěvek od idiver9088 » pát zář 04, 2009 18:44

Zdar lidi, nekde jsem cetli ze muzu zvysit rychlost pristupu k datum na karte tim ze ji zformatuji na FAT32 s velikosti sektoru 64kB misto 32Kb. Mam 8GB MicroSDHC kartu co prisla s BlackStonem a po vlozeni do ctecky na PC s W XP se ukazali vlastnosti ze je karta formatovana jako RAW. Pro formatovani se mi nabidlo jen typ FAT32 bez moznosti udat velikost sektoru.
Nechci zrusit kartu, tak se ptam co je to ten RAW, a jestli to muzu preformatovat na FAT32 a jak nastavim tech 64kB sektor ?

Uživatelský avatar
Mong3R
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 275
Registrován: pon lis 17, 2008 18:03
Zařízení: SGN II + Lumia 930
Bydliště: Ostrov (KV)

SD KARTA

Příspěvek od Mong3R » stř zář 09, 2009 22:32

Zdar idiver9088, no já používám pro rychlejší přístup k SD kartě tento .cab, no ale jestli to pomáhá vážně nevím :-D (opravdu to jde znát :!: :wink:) , někde je o něm psáno i zde na fóru, ale nevím už kde.
tnyynt SD TuneUP.cab
(4.19 KiB) Staženo 155 x

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

SD KARTA

Příspěvek od hafush » stř zář 23, 2009 14:14

Já jsem po flashi ROM pro jistotu abych si udělal pořádek na kartě ,tak jsem ji zformátoval. Teď mi ale došlo,že vlastně nevím,jak jsou karty formátovány od výrobce: JESTLI FAT NEBO FAT32.
PORAĎTE PROSÍM. Nebo kdo ji máte v původním stavu,tak se koukněte na vlastnosti. Díky

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

SD KARTA

Příspěvek od spermosh » stř zář 23, 2009 14:44

hafush: mam dve karty, obe s FAT32, obe jedou v poho...

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 409
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

SD KARTA

Příspěvek od dvzd » stř zář 23, 2009 15:41

Mě to ukazuje také FAT32 a nikdy jsem ji neformátoval.

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

SD KARTA

Příspěvek od hafush » stř zář 23, 2009 15:54

Jo to bude správně.
Já to řešil,protože jsem před časem naformátoval SD do mé staré HTC Himalaya na FAT32 a byl problém,že se sekala a blbla.
Ono to je tak,že SDHC by měli být ve FAT32 a SD ve FAT.
Díky za rychlou reakci.
Jinak prográmek SD Formatter od Panasonicu si toto nastaví sám, stačí zadat Format type: Full (Erase ON) a Format size adjustment ON.

Uživatelský avatar
pavliicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: ned kvě 11, 2008 22:49
Zařízení: Nokia Lumia 820, Samsung Galaxy S3 i9300
Bydliště: Česká republika

SD KARTA

Příspěvek od pavliicek » stř zář 23, 2009 16:59

Staci si pri formatovani ve stolnich woknech zaskrtnout: Nastavit vychozi a nastaveni se Ti podle toho prehodi.

Vlasta_CZ
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř úno 18, 2009 22:58
Zařízení: HTC HD2

SD KARTA

Příspěvek od Vlasta_CZ » sob zář 26, 2009 9:10

Tak mne uz take karta, ktera byla original pribalena u HTC TOUCH HD ( SanDisk 8GB ) odesla do kremikoveho nebe...
Kartu jsem snad za tech 8 mesicu vyndaval jen 2x.
Cetl jsem na HD knizku, ukoncim cteni a obratem opet otevru a karta uplne mrtva...
Neslo ji nacist v HD po pripojeni k PC a ani po vyjmuti ve ctecce. Karta nebyla vubec videt a tak nesla ani zformatovat.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

SD KARTA

Příspěvek od Milan Pištělka » ned zář 27, 2009 11:23

Mě odešla 16 GB od Sandisk asi po 3/4 roku. Naprosto bez problémů jsem ji vyreklamoval.

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

SD KARTA

Příspěvek od spermosh » ned zář 27, 2009 20:07

jj, karty maji vetsinou dozivotni zaruku (u tech normalnich) a reklamace je v pohode (jedna se jiz o spotrebni zbozi)

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 409
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

SD KARTA

Příspěvek od dvzd » pon zář 28, 2009 6:23

Bych na tu "doživotní záruku" moc nespoléhal. Jsem měl USB flash disk Corsair Voyager 2 GB (také s doživotní zárukou), který přestal asi po půl roce fungovat, žádná záruka neuznána. Byl tedy služební a vyfasoval jsem pak od zaměstnavatele nový, takže mě to moc netrápilo.

Vlasta_CZ
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř úno 18, 2009 22:58
Zařízení: HTC HD2

SD KARTA

Příspěvek od Vlasta_CZ » úte říj 27, 2009 15:41

Tak jsem cekal na tu reklamaci karty z HD mesic a nikdo se s prodejny S.. neozval. Tak jsem po vice jak mesici prisel na prodejnu a zeptal jsem se jak to s reklamaci karty vypada. Nemeli reklamaci vyresenou a tak jsem rekl, ze chci odstoupit od kupni smlouvy. Z pocatku to z prodejny chteli domluvit z jejich centralou, ale nepodarilo se jim to tel. domluvit ( nesehnali odpovedneho cloveka ). Prodavajici mne tedy rekl, ze na to skutecne ze zakona mam pravo a kdyz donesu kompletni baleni ( zapomenul jsem si sebou vzit sluchatka a nahradni stylus ), vystavi dobropis a vrati mne penize. To mne napsal i na reklamacni porotokol. Prodavajici se zachoval tedy profesionalne. Vecer jsem donesl kompletni baleni a bezproblemu mne byla vracena kompletni castka.
Docela nerad jsem se s HD loucil. Dost jsem si na nej zvykl a uz jsem ho mel pekne podle svych potreb doladene...
Ted premyslim co zakoupit, zda nove HD a nebo snad HD2... Na HD2 mne nejvic vadi absence stylusu...
Novy mobil opet a rad zakoupim u stejneho prodejce, protoze se zachoval profesionalne.
Spise me zarazi, ze s reklamaci znackove karty byl takovy problem....

Odpovědět

Zpět na „Hardware a výkon“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů