Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...
Odpovědět
Legend
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: úte pro 02, 2008 22:06
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Legend » sob pro 27, 2008 21:20

Má HTC Touch HD stavovou diodu pro informování o různých událostech?
Ano, má. Dioda je umístěna v tlačítku POWER na horní straně telefonu. Při nabíjení svítí oranžově, po úplném nabití zeleně. Při nízkém stavu baterie oranžově bliká a při zmeškaném hovoru či přijaté sms bliká zeleně.

Jak nabíjet baterii telefonu? Musí se vždy nechat zcela vybít?
Jako u všech telefonů, je dobré ze začátku nechávat zcela vybíjet baterii telefonu, tedy až do jeho vypnutí. Tento proces by se měl opakovat zhruba 2x-5x, pro maximální využití kapacity baterie. Později baterii již můžeš nabíjet libovolně.

Lze nějak zamezit vypínání displeje při hovoru?
Je to popsáno spolu s dalšími tipy na úpravu zde.

Když měním hlasitost pomocí bočních tlačítek, reguluje se velmi hrubě. Nelze nastavit menší „skoky“ mezi hlasitostí?
Toto zatím vyřešit nejde, možná to bude součástí nějaké budoucí nové verze ROM.

Lze nějak zlepšit ochranu proti náhodnému zapnutí displeje, např. v kapse?
Program PocketShield je postaven na stejném principu jako zámek displeje u iPhonu.

Jak dlouho HTC Touch HD vydrží nabitý při používání baterie z balení?
Tento telefon vydrží při průměrném používání zhruba 2-3 dny.

Jakou funkci má tlačítko pod krytem baterie?
Tímto tlačítkem se provádí softwarový reset, tedy to samé jako normální reset u PC.

Není možné úpravou registrů povolit vibrační odezvu při kontaktu s displejem?
Pokud jde pouze o odezvu při psaní, měly by to umět doinstalovatelné klávesnice SPB Keyboard nebo Resco. Pokud chceš vibrační odezvu při jakémkoliv dotyku, zkus software TouchResponse.

Když jsem si večer nastavil budík a vypnul celý přístroj, ráno mě telefon nevzbudil. Funguje budík i při vypnutém telefonu?
Pokud jakékoliv WM vypneš, tedy ne jen zhasneš displej, ale opravdu vypneš, tak se ti nikdy samo od sebe nezapne a budík tedy zvonit nebude. Na noc si tedy vypínej jen displej, ne celý telefon, je to standardní vlastnost operačního systému a když displej vypneš, nemusíš se bát, že by ti baterie nějak drasticky ubývala.

Telefon mi často zamrzá, tak na 3-5 vteřin a to nejčastěji při psaní SMS.
Vše by měl vyřešit tento oficiální hotfix.

Jak moc propracovaná je tvorba profilů (režimů hlasitosti)?
V tomto případě je jedničkou software SPB Phone Suite, který nabízí opravdu hodně možností nastavení.

Jak zálohuji svá data z telefonu?
Pomocí vhodného programu, například SPB BackUp.

Lze využívat v anglické verzi HTC Touch HD českou T9?
Lze toho dosáhnout úpravou registrů či stažením a instalací malého patche (T9_Input_14_Languages_Update z http://forum.xda-developers.com/), který provede úpravu sám. Na fóru můžete patch stahovat z toho příspěvku http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?p=69991#p69991.

Mr.BP
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pát led 09, 2009 9:05
Zařízení: HTC Touch HD

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Mr.BP » pát led 09, 2009 10:32

Bod týkající se baterie je pověra z dob NiCd a NiMH baterií. Touch HD je vybaveno Li-ION baterií, která je řízena vlastním čipem. Tzv "paměťový efekt", který byl zapříčiněn nabíjením ne úplně vybitých baterií staršího typu, se zde již neprojevuje nebo spíše jenom minimálně. Naopak, úplné vybití Li-ION baterie, tzn. vybití i přes upozornění, o potřebě nabít baterii může způsobit nevratné poškození baterie mající za příčinu snížení její kapacity nebo až úplnou nefunkčnost....

Jednoduše řečeno, tento typ baterie nabíjejte dle libosti. Baterie má jistou životnost (počet plných nabíjecích cyklů) a poté se začne projevovat snížení kapacity. Baterie je hold spotřební materiál.

Ochrana proti náhodnému zapnutí, třeba v kapse. Nač instalovat další SW, když Touch HD to umí samo o sobě. Před vypnutím displeje prostě podrž tlačítko pro ukončení hovoru (pravé sluchátko) na cca 5sec, displej se zamkne a pak můžeš vypnout displej.

RB1300
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: sob úno 07, 2009 8:26
Zařízení: HTC Touch HD

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od RB1300 » ned úno 08, 2009 10:51

To s tou baterkou sa da aj u mobilov teda,priklad telefon sa vypne z dovodu nedostatku energie a ked ho opetovne zapnem mozem poskodit baterku ?Napriklad u taktickej svitilny ktora pouziva li ION akum to mozne je pretoze samotna svitilna nema ziaden mikrocip ktori by si to uhlidal ale telefon....?

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Shooter » ned úno 08, 2009 19:05

No pokud je to tak jak psal Mr.BP tak pokud to ma LiONku a vybijes ji opravdu na nulu(coz mi prijde docela nerealny, protoze pokud je to svitilna tak s dochazejici baterkou zacne svitit min takze ji proste vypnes protoze uz 1, nesviti tak silne jak bych potreboval 2,nechci ji dostat na nulu) tak by tam k nejakymu pozkozeni mohlo dojit. Jinak telefon si to samozrejme uhlida a kdyz ma malo stavy tak se vypne. Jeste na konec bych asi rekl, ze o teorii svitilen se opravdu moc nezajimam :D, to co sem napsal beru z logiky. :)

RB1300
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: sob úno 07, 2009 8:26
Zařízení: HTC Touch HD

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od RB1300 » ned úno 08, 2009 20:00

Noo ono niektore takticke svitilny maju spinac ktori namacknutim rozsvieti baterku a pokial je priklad hodena v bagli tak to nepoznas a proste ju vymlatis dotla,skor som ale myslel ci je mozne takto odpisat aj baterku v mobile neustalimi pokusmi ho zapnut pri vyzdimanej baterke.

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Shooter » pon úno 09, 2009 15:56

No ono hlavne kdyz chces zapnout HDcko a mas malou baterku tak to napise Low Battery a okamzite se vypne, takze bys asi musel dlouho zdimat abys tu baterku vyzdimal :).

RB1300
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: sob úno 07, 2009 8:26
Zařízení: HTC Touch HD

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od RB1300 » pon úno 09, 2009 17:13

Aha..

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Shooter » úte úno 10, 2009 17:37

Ikdyz musim dodat, ze se mi jednou pres noc podarilo vybit baterku(bezici program na pozadi :)) a rano kdyz sem ho strcil na nabijecku a zapnul tak mi Batti ukazoval 0proc baterky, takze doufam ze se tomu nic nestalo a taky by me docela zajimalo proc se to vybilo az na nulu(ikdyz mozna ta nula znamenala jako "minimum" pro "preziti" HDcka takze furt tam nejaka stava zustala.

RB1300
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: sob úno 07, 2009 8:26
Zařízení: HTC Touch HD

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od RB1300 » úte úno 10, 2009 19:53

No ono praveze v baterke vzdy neaka stavicka ostane ale staci aby jej objem klesol pod urcitu hranicu a jej dalsi pracovny udel by bol tazitko na stol (osobne som sa tak rozlucil z 5x 3V Li-ION za cca 150 EUR) :(

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Shooter » úte úno 10, 2009 20:09

WoW koukam ty ses sikovnej :).

RB1300
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: sob úno 07, 2009 8:26
Zařízení: HTC Touch HD

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od RB1300 » stř úno 11, 2009 19:59

Dakujem dakujem .... dakujem snazim sa. :) mozem ja za to ze to ma taky vejcuc

RB1300
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: sob úno 07, 2009 8:26
Zařízení: HTC Touch HD

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od RB1300 » čtv úno 12, 2009 18:59

Zaujimalo by ma preco je QUALCOMM v PPC nanic teda ja ani neviem co je to za spolocnost...

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Shooter » pát úno 13, 2009 14:23

Ted asi budu nekoho citovat :)... QUALCOMMy funguji jako akceleratory pro urcitou vec... tzn. ze to co maji naprogramovany to zvladnou dobre, ale na ostatnim si lamou zuby, zatimco Marvely pouzivaj hrubou silu na vsechno :)... konec citace :D

Tobi777
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 77
Registrován: stř lis 26, 2008 14:19
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: okolí Pardubic
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Tobi777 » čtv kvě 28, 2009 21:45

Ahoj. Chtěl jsem se zeptat, jestli je normální, když mám na svém HD 2 čárky, že chci zavolat, dělá to, že to vyzvání, ale přitom se nic neděje....Když si chci zkontrolovat kredit, naskočí tam hláška "Relace byla ukončena" :-( nevěděl by někdo v čem je chyba? Volat a posílat SMS a pracovat s telefonem jde teda až od třetí čárky...což mi příjde trošku divný! :-( nevěděl by někdo co s tim může být? Díky

Uživatelský avatar
spermosh
smartstar
smartstar
Příspěvky: 811
Registrován: pon říj 13, 2008 10:48
Zařízení: HTC One X+
Bydliště: Praha 10

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od spermosh » pát kvě 29, 2009 9:22

zkus jinou ROM nebo jine radio, jinak fakt netusim...

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Kwazzy » pát kvě 29, 2009 9:48

To: Tobi777
Kazdopadne bych si zalohoval vsechny potrebne veci, najlepe asi vse a zkusil bych HR. Kdyby to nefungovalo na ciste ROMce co mas, pak bych zkousel jine ROMky, nebo bych se jako to uz zustalo v mem pripade, zustal na originalni ROMce. Kdyby se Ti to projevilo jeste na dalsich trech pokusech tak bude spatne neco hardwaroveho. :???:

Tobi777
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 77
Registrován: stř lis 26, 2008 14:19
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: okolí Pardubic
Kontaktovat uživatele:

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Tobi777 » pát kvě 29, 2009 22:08

Každopádně to stojí za zkoušku...ale stejně se obávám, že to bude spíš HW problém :-(

Uživatelský avatar
Golficek1
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: čtv úno 05, 2009 2:13
Zařízení: ex MPx 220,SE Z 710i,HTC touch HD
Bydliště: Kroměřížsko

Několik základních informací a odpovědí k Touchi HD

Příspěvek od Golficek1 » ned črc 19, 2009 0:19

Mně to teď začalo dělat také,dvě čárky a nedovolám se a když ano,tak se hovor ukončí sám,i když mám plný signál,tak to zničeho nic skočí na dvě čárky a hned zase plný signál a hovor se ukončí,anebo se tváří,že volá a vůbec nevolá,hodně by mě mrzelo,kdyby to byl problém HW.

Odpovědět

Zpět na „Hardware a výkon“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů