HTC Touch HD - prekryti displaye

Procesor, grafický akcelerátor, Wi-Fi, fotoaparát, správa paměti, GPS navigace...
Uživatelský avatar
yuki86
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: pon kvě 05, 2008 9:03
Zařízení: Samsung Galaxy SIII

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od yuki86 » úte lis 25, 2008 19:11

Ahoj nekde jsem cetl ze display je prekryty sklem, je to pravda? neposkrabe se?

JardaBar
nováček
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: úte lis 18, 2008 11:52
Zařízení: Xperia

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od JardaBar » úte lis 25, 2008 20:13

je to plast, urcite se casem poskrabe. folie je treba a je soucasti baleni.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od Jiří Hrma » úte lis 25, 2008 20:22

Jinak fólii doporučuji nalepit ihned po vybalení, ještě před tím, než si s HDčkem "začnete hrát a zkoumat jej".

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od Kwazzy » ned lis 30, 2008 9:02

Nalepil jsem folii automaticky hned po rozbaleni, folie dostava zabrat a tak predpokladam s rocnimi obmenami. Chci se ale poptat na zkusenosti ohledne blbe nalepene folie. Potreboval bych ji posunout asi tak o 0,5mm nahoru. Nesedi mi v oblasti softwarovych tlacitek. Proste si nechce lehnout. Mam to zkusit nahrat zapalovacem, jde ji sloupnout a znovu nalepit bez nejake vazne zmeny vizaze folie (otisky prstu, bobliny, nesoumerne natazeni atd.)??? Poradte kdo se setkal s tímhle druhem problemu. :idea:

Tomula
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: pát led 11, 2008 21:18
Zařízení: SE Xperia Active, Samsung Galaxy Tab 10.1
Bydliště: Praha

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od Tomula » ned lis 30, 2008 10:20

No zapalovač rozhodně od HDčka pryč! :tlem: Fólie by měla jít bez problémů sundat a pokud se ti na ní nalepí nějaké prachové částečky, tak ji klidně můžeš i opatrně opláchnout. Nesmíš ji ale sušit žádným hadříkem (nalepil by sis tam zase hromadu prachových částeček), ale jen tak s ní třeba trošku "zamávat". Voda by na ní nijak neměla držet, takže to bude suché hned. Pokud budeš ale opatrný a šikovný, tak ji prostě jen sloupneš a nalepíš znovu. :wink:

neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: pát led 20, 2006 10:49

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od neveceral » ned lis 30, 2008 10:32

pak bych ji orosil a usadil, ještě když je vlhká, dá se s ní posunovat a snadno vytlačit bubliny, voda se pak odpaří a folie zůstane držet na místě

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od Kwazzy » ned lis 30, 2008 10:47

Dekuji za rady, ani jsem necekal, ze se nekdo ozve. Koukam,ze je tady hodne spravnych lidi. Jdu na to a poreferuji jake budu mit z prebalovani poznatky. :smt074 :smt074 :smt074

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od hafush » ned lis 30, 2008 20:46

Dej ale pozor, aby jsi ji neohmatal prsty, nebo nanatahl pri odlepovani.
Jinak se ještě vrátím k tomu vlhčení. U ostatních zařízení s pasivními displeji pomahalo navlhčení právě k tomu aby s folii šlo ještě trochu hýbat i vytlačit bubliny. U dotykového displeje NEVÍM a po pravdě se bojím,pokud mi to někdo nepotvrdí z vlastní zkušenosti.

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od Kwazzy » ned lis 30, 2008 21:24

Jo zjistil jsem jak to je kdyz se folie nalepuje na podruhe ... musim sehnat novou folii!!! :roll:

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od hafush » ned lis 30, 2008 21:50

Co konkrétně se ti s ní "povedlo", abych si dal pozor ?

mountain
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: sob srp 09, 2008 9:07
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od mountain » ned lis 30, 2008 23:16

Mno vidím, že můžu přihodit i svůj poznatek. Já jsem folii na HDčko lepil x-krát (pořád tu samou folii na jeden přístroj). Poprvé ještě pěkně sem ji stahoval z toho original "podkladu", krásně nalepil, bez bublinek, ale trochu křivě. Povzbuzen, že se mi to skoro povedlo na poprvé jsem ji odlepil a nalepil znova, tenrokrát už přesně. Ovšem za tu krátkou dobu, co byla odlepená, se na ni nachytalo takového prachu, že sem čuměl! Tak sem ji odlepil znovu, otřel kapesníkem (čistým!), nepomohlo. Po několika takových pokusech jsem se naštval, folii nacpal pod proud teplé vody, odřel mokrám hadrem a kupovidu ještě celkem lepila, tak sem ji osušil a nalepil. Bohužel, mezitím se mi zase nachytal prach na HD, takže výsledek zase nebyl dokonalý. S tou vodou jsem to opakoval ještě několikrát, pak už mi došla trpělivost a nechal jsem to trošku i s tím prachem.
Nicmémě závěr z toho je, že tu folii klidně můžeš umýt pod vodou, a to i několikrát a pořád půjde nalepit. Ani se nenatáhla ani nijak jinak nezdeformovala. Největši problém není nalepit ji rovně, ale to, aby se na ni nechachytal prach (zespoda), pokud budeš potřebovat víc pokusů. Protože jednak je to hodně vidět a jednak se kolem toho prachu dělají bubliny pod tou folii, co vytlačit nejdou. Zase na druhou stranu, když tam toho prachu není moc, tak jak je displej rozsvícený, tak se to ztratí.
(mluvím o té folii, co tam byla přibalená a btw, kdyby tam dávali dvě, vůbec nic by se nestalo, když už tam dávají dva stylusy...)

neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: pát led 20, 2006 10:49

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od neveceral » ned lis 30, 2008 23:36

malý trik proti prachu - dělat to v koupelně s puštěnou sprchou a hodně teplou vodou, vzdušná vlhkost výrazně množství poletujího prachu :-)

Uživatelský avatar
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od hafush » pon pro 01, 2008 0:50

To: mountain
Píšeš,že není problém ji nalepit rovně. Z jaké strany je lepší začít? Počítám ,že zezhora od otvoru na kameru,přes reproduktor a pak už jen hladit dolu k soft.klavesám. Zapřít jí asi není o co,viď?

To: neveceral
S tou vzdušnou vlhkostí je to dobrý nápad. Za prvé jak říkáš pomůže proti prachu. Za druhé při větší vlhkosti by s folii bylo možné malinko pohnout v případě,že by člověk začal malinko křivě.

Desperado
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob lis 22, 2008 12:54
Zařízení: iPhone 3G 16GB 2.2.1

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od Desperado » pon pro 01, 2008 8:40

A za třetí se ti ta vlhkost dostane do telefonu, zkondenzuje a poškodí elektroniku ;) A možná je tam i ten papírový indikátor, který ve vlhku zrůžoví a servis to pak odmítne. Supr nápad !

dvsole
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: pon kvě 05, 2008 7:55
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od dvsole » pon pro 01, 2008 9:35

Já měl stejný problém, fólie mi neseděla dole v rozích a odstávala nahoře u mikrofonu.. ptal jsem se tady na fóru a moc odpovědí ale nedostal, tak jsem se naštval, protože mě to hrozně rozčilovalo, že mi nesedí a odloupl jsem ji a pokoušel se nalepti znova.. s prachem je to pravda, snažil jsem se displej umýt přípravky na monitor atd, ale stejně tam vždycky prach byť jen nepartně byl.. nakonec jsem si vzpomněl na to, jak si čitím brýle a to v jarové vodě.. udělal jsem to samé i s fólií, samozřejmě, že se musí brát pouze za kraje, aby se nezamatlala od prstů, voda se z ní pak vyfouká, ale vždycky než jsem stačil dojít do pokoje z koupelny a očistit displej HDčka ještě od napadaných prachu za tu minutu, tak se i tak vždycky na displeji nebo fólii (a to jsem ji držel nalepovací stranou dolů) prach objevil a když se mi to povedlo bez prachu, tak byla zase trochu křivě :grin: takhle jsem to dělal asi 30x až se mi jednou náhodou podařilo ji dát přesně a i bez prachu.. chce to asi cvik a hlavně pořádnou dávku štěstí.. ale jak říkám, odlepoval jsem ji, myl asi opravdu 30x a i tak drží v pohodě.. přemýšelel jsem, jestli ji taky trochu nenavhlčit, ale to jsem se bál, i když tím by podle mně sedla přesně, že by s ní člověk mohl ještě hýbat tam, kam by potřeboval, ale to jsem opravdu nezkoušel.. Jinak drží v pohodě, dole určitě, akorát mi lehce nesedí nahoře u mikráku, ale to už jsem v rámci "sttresu" při nalepování oželil a rozhodně se nebudu pokoušet o úplnou dokonalost, tohle mi stačilo :smile:

Uživatelský avatar
Kwazzy
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 336
Registrován: ned zář 14, 2008 9:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: EU

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od Kwazzy » pon pro 01, 2008 10:04

Priste si ji necham nalepit v servisu. Nemam na to nervy se s tim "mazli" do nepricetnosti. Zatim to jde ale budu rad, kdyz ji budu muset vymenit a to bude uz nalepeno profikmi, co to maj hodne dobre nacvicene. :-D

neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: pát led 20, 2006 10:49

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od neveceral » pon pro 01, 2008 10:07

to Desperado
Vlhko (rozumné) není nic nenormálního, coapk nikdy netelefonuješ za deště, za mlhy, nemáš telefon v kapse když prší? Pokud máš obavy, tak vyndej baterku, aplikuj folii a pak nech telefon proschnout. Tohle je obvyklá rada, která nadto ani není z mé hlavy. Samozřejmě ji ale nikomu nevnucuji :-)

to dvsole
jarová voda je druhý obvyklý tryk, já folii takhle umýval vždy až v koupelně, stejně jako čistli displej :-)

mountain
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: sob srp 09, 2008 9:07
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od mountain » pon pro 01, 2008 11:26

TO hafush:
jo, lepší je to imho lepit seshora. Protože už když nalepíš kousek, tak vidíš podle otvorů pro reprák a pro kameru na videohovory jestli to máš rovně. Ale je to o cviku hlavně.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od tslany » pon pro 01, 2008 14:34

kup si fólii od BoxWave, najdi někoho v okolí kdo ji umí nalepit a ta ti tam vydrží rok minimálně :wink:

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch HD - prekryti displaye

Příspěvek od IkE Blaster » pon pro 01, 2008 18:46

No, na jednom zarizeni, ktere jsem mel hlavne na GPS (tusim, ze to byl nejaky starsi Acer + externi GPS) jsem dal prave BoxWave, po hodine pouzivani na nabijecce se zarizeni zacalo poradne zahrivat. Po par dnech byla folie tak cca na 85% displaye na vysku, proste se nejak poradne smrksla. Potom po jizde na dalnici odlitla, od te doby tam nebyla...

Ale asi to kvalitou folie nebude, noname mi to dela i na chladnem displayi G900. Spis to berte jen jako prihodu, pripad G900 to asi nebude. Btw teplota toho zarizeni byla odhadem kolem 50% (porovnavam podle teploty PC chladice (ne cidlo, merene pres infra merak)

Odpovědět

Zpět na „Hardware a výkon“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host