Máte Omnii? Zkušenosti sem!

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia
Odpovědět
Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » čtv říj 09, 2008 23:51

To je taky v pořádku, že se nerozsvítí. To by Ti v pouzdře svítil pořád?! V nastavení napájení sice je možnost zatrhnutí, aby se probudil po stisku hardwerového tlačítka, nebo ťuknutí na displej. Ale to je podle mě jejich chyba. Nefunguje to. Opravdu funguje jen stisk hardwerového tlačítka. Tak nevím co myslíš tím, že se aktivuje a nerozsvítí? Mě prostě nereaguje.

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » pát říj 10, 2008 14:17

Ja jen jestli se nemůže dostat do stavu, kdy ji neprobudim.

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » pát říj 10, 2008 20:17

Probudí se vždycky, stiskem hardweroveho tlacitka. Možná se Ti stalo to co mě, že když byla úplně nová, tak se proste vypla.Nešla probudit ničím, jen zapnout?! Tak jsem koukal do nastavení, a právě v nastavení napájení je to takový zavádějící. Vypnout zařízení - po x minutách.. Tak jsem myslel, že to bylo tím. Ale pak už se mi pouze uspala. Nejdřív pohasne displej, pak zhasne uplně, jako by byla vypla. Na začátku se mi to stalo dvakrát. Pak už to chodilo normálně, čili po uplynutí nastavené doby zhasl displej a byla ve stand-by režimu.

//Necituj poslední příspěvek, tslany

Mudrunka
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pát říj 03, 2008 7:11

Příspěvek od Mudrunka » pát říj 10, 2008 20:31

Medvidatecko píše:Probudí se vždycky, stiskem hardweroveho tlacitka.
no, umím jí dostat do stavu, kdy se daným způsobem neprobudí ani náhodou a sháním špendlík pro softreset.
Stačí k tomu si dát v kalendáři upozornění na nějakou událost, zamknout a na upozornění nereagovat. Třikrát upozorňuje, pak po nějaké době zhasne dispej a následně v podstatě celý telefon. Dokonce když někdo volá, jemu to zvoní a telefon nic. Jenom ten špendlík......

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » pát říj 10, 2008 21:47

Grrrr. To nerad slysiiiim. :-( Kvuli tomuhle jsem prestal uvazovat o Asusech. Byly tm slavne. :-(

Jakou mas ROM? Kdes ji koupil? :-(

Odzkouseli byste to jeste nekdo pls? Omnii mam k osmnactinam a dostanu se k ni as za 14 dni. Tyhle informace celkem mrzi. :-(

kabecko
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob říj 11, 2008 13:26

Příspěvek od kabecko » sob říj 11, 2008 14:09

omnia je skoro dokonaly fon nenacita igo8 nainstalovany je ale nespusti pise stale failed open to file ui_igo8/120_200/loading.bmp exiting application uz sa trpim tyzden asi je chyba vo mne poradi niekto????? mam nainstalovany route66 v.8 a funguje vyborne len tie mapy od navtequ su trosku pozadu dik dik dik za kazdu dobru radu

roman.pity
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon říj 06, 2008 11:00

Příspěvek od roman.pity » sob říj 11, 2008 20:25

Medvidatecko píše:
roman.pity píše:Ale co s tim...???????????? Jsem zvedavej jestli je na to nejaka rada...
Jasně, že je... V Nastavení - Systém - Napájení, jsou dole záložky, Baterie - Napájení z baterie - Vnější napájení(nabíječka, usb kabel) - Probíhá volání -Tv kabel a Úsporný režim. Klikni na záložku napájení z baterie, kde si nastavíš co jak a kdy dělat a časy vypnutí podsvícení a možnosti probuzení.
No a pokud Ti pak zhasne displej, ta ji probudíš stisknutím hardwarového tlačítka(třeba ukončení hovoru) Tak to aspoň funguje mě.
Napajeni mam nastavene uplne stejne z baterie i vnejsi napajeni. Z baterie telefon usne po minute a normalne ho "nastartuju" po stisknuti hardw.tlacitka. Ale jakmile ho dam na nabijecku a plne se nabije, usne nadobro a musim vyndat baterku nebo resetovat spendlikem... Nastaveni je stejne v obou pripadech... Tak to nevim co s tim... :-(

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » sob říj 11, 2008 22:15

kabecko píše:omnia je skoro dokonaly fon nenacita igo8 nainstalovany je ale nespusti pise stale failed open to file ui_igo8/120_200/loading.bmp exiting application uz sa trpim tyzden asi je chyba vo mne poradi niekto????? mam nainstalovany route66 v.8 a funguje vyborne len tie mapy od navtequ su trosku pozadu dik dik dik za kazdu dobru radu
Načítá.. jen musíš mít v data.zip souboru taky rozlišení na Omnii. to jest ten správný soubor a také verzi iGo. Já mám 8.0.0.49543 . Funguje naprosto bez problémů.

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » sob říj 11, 2008 22:23

Pro ty kterým se neprobouzí omnia. Na tomhle foru:
http://www.cootek.com/forum/forum_posts.asp?TID=669

...píšou, že jim tam zati všem pomohl hard reset.

Nezkousel jste to nekdo?

A zamrzá opravdu vsem? Pls, lidi, testnete to pro me. :-)

EDIT: ŠPATNÝ ZPRÁVY, ŠPATNÝ: http://www.modaco.com/content-page/2728 ... h/page/20/

Tenhle problem je úplně náhodný a trpí jím prý všechny Omnie. Telefon nezamrza, jen se mu pretizi windowsy, konkretne aplikace Device.exe, ktera zatizi telefon tak, ze reakcni doba win se pocita na minuty.

Device.exe se stará o ovladače zařízení, takže je na chybě Samsug a jeho ovladače. Podle toho co tam zatím psali tak samotná technická sekce samsungu o problému neví a tím pádem není nikde ROM, která by to opravovala a asi je jen otázka času, než se to stane každýmu s omnií.


No výborně. A ja Omnii dostanu az po 14-ti dnech od koupi. Nepujde vratit. :-( No bezva.

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » ned říj 12, 2008 0:08

To je hezký :-). Ještě jí nemáš a už s ní máš problémy. Buď v klidu, pokud zatuhne, nebo se něco stane, tak to není founikem, ale většinou proto, že jsme šťouralové a chceme tam mít všechno a hned. Tuhle jiný vzhledy, tuhle jiný navigace atd atd. A tak zkoušíme co vydrží. Taky se mi sekla, i když ne jak popisuješ, ale většinou jen při instalaci něčeho co není přesně ok. Vždy pomohl restart, nebo nejhůř hard reset. Zálohy se udělají a může se jet dál.. Každý si hraje,. Takže bych nekazil radost ani sobě, ani rodičům a užil si jí. Není špatná. Má svý mouchy, ale kterej telefon je dokonalej??? Já teda žádnej neznám?!

//Necituj poslední příspěvek, tslany

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » ned říj 12, 2008 1:10

No je pravda, že neznám nikoho na MoDaCu kdo by nemel v founu aspon 100 mega nakejch apps. Ale stejnak me to dost desi. Podle toho jak to popisjou ta Omnia tuhne jen tak sama od sebe.

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Příspěvek od Igoreso » ned říj 12, 2008 8:09

Zdarek,mam takovej problem s navigaci v Omnii (te Route 66 co tam je)
nevim jestli jsem neco nekde nezakazal,ale kdyz ji zapnu a necham pod volnou oblohou tak mi moje MIO navigace najde GPS signal do 2minut.. Omnia 30min a nic.. porad pise hledam GPS :(
nevite nekdo?

Mudrunka
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pát říj 03, 2008 7:11

Příspěvek od Mudrunka » ned říj 12, 2008 9:23

to Nováček:
Mas stazenou a enablovanou XTRA ?!

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » ned říj 12, 2008 9:51

Farley píše:No je pravda, že neznám nikoho na MoDaCu kdo by nemel v founu aspon 100 mega nakejch apps. Ale stejnak me to dost desi. Podle toho jak to popisjou ta Omnia tuhne jen tak sama od sebe.
Tak jsem to pro Tebe vyzkoušel. Musím říct, žen to je opravdu náhodný. Zkoušel jsem všechny různý možnosti. Se zamknutím i bez, budík, připomínky i úkoly. Zasekla se jen jednou a pomohl opravdu jen reset. Jinak ne. Takže doufám, že to brzo vyřeší nová ROM?!. Spíš mě štve, že se u zpráv musí pokaždé zatrhávat doručenka :-(. Nebo jsem nepřišel na způsob jak to nastavit trvale?! Má někdo nápad? Pro upřesnění mám telefon od Sunnysoftu s poslední ROM.
Igoreso píše:Zdarek,mam takovej problem s navigaci v Omnii (te Route 66 co tam je)
nevim jestli jsem neco nekde nezakazal,ale kdyz ji zapnu a necham pod volnou oblohou tak mi moje MIO navigace najde GPS signal do 2minut.. Omnia 30min a nic.. porad pise hledam GPS :(
nevite nekdo?

Ahoj,

tak máš špatně nastavený GPS. Je to v nastavení - externí GPS. Záložka dole programy mám port COM3.Záložka Hardware - Hardwarový port COM9, přenosová rychlost 57600 a poslední Přístup zatrhnout Spravovat zařízení GPS automaticky. A mělo by to chodit.

//Používej tlačítko Upravit, tslany

cary
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: stř čer 27, 2007 14:38

Příspěvek od cary » ned říj 12, 2008 10:12

tak bude asi problém v romce, protože já si doručenky u zpráv nastavil jen jednou a od té doby mi doručenky chodí pokaždé..

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » ned říj 12, 2008 10:38

Už to jde. Je tam malinko zavádějící nastavení, ale už to chodí jak má. Díky!

//Necituj poslední příspěvek!!! tslany

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Příspěvek od Igoreso » ned říj 12, 2008 17:52

Medvidatecko:

Dikes,dikes,uz to faka jak ma :)
jen jeden dotaz,co to je Enhanced GPS a kolik to spotrabovava dat? (nemam zatim zadnej datovej tarif)

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » ned říj 12, 2008 18:34

Enhanced GPS je tzv. A-GPS, asistovaná GPS, stáhne data o umístění satelitů z netu. Vzhledem k tomu, že je to hned, tak to moc dat není. Pokud nechces platit nic, tak zkus wi-fi připojení a stáhni si to. Ale neměl by být ani problém s gprs.

roman.pity
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon říj 06, 2008 11:00

Příspěvek od roman.pity » pon říj 13, 2008 11:31

Enhanced GPS se prihlasuje pres GPRS, ale pise to ze aktualizace je zpoplatnena....mimo cenu za pripojeni...

//Necituj poslední příspěvek, tslany

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » úte říj 14, 2008 11:11

Špatne jsi to pochopil. Je tam přesně napsáno.. Stažení dat bude zpoplatněno. Nic víc. Takže je to myšleno tak, že jen za připojení podle Tvého datového tarifu. Nebo myslíš, že by si to od operátora jako pak vybrali? To snad ne!

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti