Máte Omnii? Zkušenosti sem!

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia
Odpovědět
Huxley
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát říj 03, 2008 20:53

Příspěvek od Huxley » pát říj 03, 2008 21:49

Ahoj, prosím o radu, mám Visty a nevim jak upravovat kontakty v telefonu přes pc, je něco jako suite u nokií? Zatím jsem našel jen wizard pro úpravu souborů, ale ne kontaktů. díky

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » sob říj 04, 2008 15:28

Microsoft Outlook ;)

Uživatelský avatar
petcup
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob říj 04, 2008 22:29
Bydliště: Horní Slavkov

Route 66

Příspěvek od petcup » sob říj 04, 2008 22:46

Ahoj, prosím o radu, mám Omnii a zatím jsem nepřišel na to jak aktualizovat ty mapy v Route 66 Sync. Pokud to jde tak jestli je to zadara (což jsem někde četl, že licence je časově neomezená). Nechci to aktualizovat přes net v mobilu. Zatím je to asi jedno, protože ty mapy jsou nové, ale časem abych věděl. Další dotaz pokud se mi něco stane s kartou SDHC na které je ta navigace co potom? Zajímá mě zda si pomohu tím, že ten obsah s karty někam zálohuji. V jednom manuále jsem se dočetl, že pro tento případ je právě ta Synchronizace s licenční klíče při instalaci. tady cituji Pokud z jakéhokoli důvodu nemůžete v tomto okamžiku použít digitální obsah, který jste
zakoupili (obsah je vadný nebo byl vymazán z paměťové karty, paměťová karta byla
zformátována atd.), můžete tento obsah znovu získat prostřednictvím tohoto
synchronizačního procesu. To je vše co se v tom manuále píše, další postup a nic více tam není. DÍKY

madmancz
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob říj 04, 2008 23:12

displej

Příspěvek od madmancz » sob říj 04, 2008 23:23

Dobrý den, jsem víceméně rozhodnutý pro koupi Omine, ale mám pár dotazů ohledně displaye:

- display má menší rozlišení (3200bodů/cm2) = Jde poznat pouhým okem (z pohodlné vzdálenosti telefonu od očí), že má display menší rozlišení než je v dnešní době zvykem?

- jak je na tom podání barev (sytost, jas,)?

- je poznat, že má display pouze 65tis. barev a ne 16mil. (předpokládám, že ne ale radši se ptám)?

- Nejsou problémy s instalováním aplikací na toto nezvyklé rozlišení?

- Jak hodnotíte celkově display?

Budu rád za každou smysluplnou odpověd.

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Příspěvek od Igoreso » ned říj 05, 2008 8:29

asi tak,na dislpeje jsem haklivej,ale na Omnii mi prijde uplne v pohode..

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Re: route66

Příspěvek od Igoreso » ned říj 05, 2008 9:27

Medvidatecko píše:EDIT: jakej program na ICQ vam na omnii funguje?
Mě funguje bez problémů Pigeon.[/quote]

super dik.. ten mi taky jde

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Re: displej

Příspěvek od Medvidatecko » pon říj 06, 2008 17:38

[quote="madmancz"]Dobrý den, jsem víceméně rozhodnutý pro koupi Omnie, ale mám pár dotazů ohledně displaye:

Displej je naprosto v pohodě, i rozlišení! Zatím jsem se nesetkal s žádným podstatným problémem u instalovaných programů. Fotky a filmy jsou na něm krásný! Že má 65 tis. barev není jeho problém, ale WM, které dokážou zobrazit pouze toto. Ale není to vůbec podstatný. Někde jsem četl skvělej článek na toto téma, jak je to s barvama. Doporučuju.

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Re: Route 66

Příspěvek od Medvidatecko » pon říj 06, 2008 17:46

petcup píše:Ahoj, prosím o radu, mám Omnii a zatím jsem nepřišel na to jak aktualizovat ty mapy v Route 66 Sync. Pokud to jde tak jestli je to zadara (což jsem někde četl, že licence je časově neomezená). Nechci to aktualizovat přes net v mobilu. Zatím je to asi jedno, protože ty mapy jsou nové, ale časem abych věděl. Další dotaz pokud se mi něco stane s kartou SDHC na které je ta navigace co potom? Zajímá mě zda si pomohu tím, že ten obsah s karty někam zálohuji. V jednom manuále jsem se dočetl, že pro tento případ je právě ta Synchronizace s licenční klíče při instalaci. tady cituji Pokud z jakéhokoli důvodu nemůžete v tomto okamžiku použít digitální obsah, který jste
zakoupili (obsah je vadný nebo byl vymazán z paměťové karty, paměťová karta byla
zformátována atd.), můžete tento obsah znovu získat prostřednictvím tohoto
synchronizačního procesu. To je vše co se v tom manuále píše, další postup a nic více tam není. DÍKY
Ano, vše obstará Route66 sync na dodaném CD, včetně záloh kompletního obsahu karty. Dokoupení dalšího obsahu atd- Spoustu věcí je zdarma a taky jde všechno i jen vyzkoušet. Třeba dopravní informace, počasí, databáze radarů atd. Mají to super- Sice ne všechno úplně lokalizované, třeba travel guide je v angličtině. Ale to není zase tak omezující. Řekl bych, že navigace je celkově velice dobrá, včetně mapových podkladů.

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Příspěvek od Igoreso » pon říj 06, 2008 22:07

jelikoz Omnia umi CDMA,je mozne se pres ni pripojit k CDMA siti O2?
jsou to jedine levne a rozsirene data v CR :(

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Příspěvek od mp » úte říj 07, 2008 12:13

Huxley píše:Ahoj, prosím o radu, mám Visty a nevim jak upravovat kontakty v telefonu přes pc, je něco jako suite u nokií? Zatím jsem našel jen wizard pro úpravu souborů, ale ne kontaktů. díky
MS Outlook (jak už tu někdo psal) + Centrum zařízení WM - ke stažení zde: http://www.microsoft.com/cze/windowsmob ... enter.mspx

tigonn
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: ned dub 20, 2008 19:14

Příspěvek od tigonn » úte říj 07, 2008 16:46

Nevíte náhodou jak vypnout u omnie nabíjení přes kabel?
U HP 4700 je to v "Napájení", ale u omnie to chybí.
Dík.

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » úte říj 07, 2008 19:12

Dotaz. Omnia je na cestě a já neodolal a rozjel jsem is emulaci WM od MS. Zaráží mě ale jedna věc. V některých fullscreen apps jsou užita na ovládání kontextová tlačítka. Např. Midtown Madness 3D, kde se jimi pozastavuje hra, nebo AudioBox, kde se jimi vyvolává kontextové menu.

...proto bych se rád zeptal, je nějaký způsob na omnii, jak jejich funkci v těchto apps nahradit?

Napadá mě akorád že by mohla být lišta vidět v těch 60-ti zbylých pixelech, po spuštění QVGA hry, ale jak znam svý šťígro, bude tam jen černej flek.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte říj 07, 2008 19:20

U Javovskych aplikaci mas smulu, ostatne vsechny Java aplikace stejne jedou na WM pochybne, dokonaly emulator neexistuje.

Pokud existuje MM3D i pro WM (predchozi cast vychazi z Java verze), tak by se mela dat ovladat i pomoci stylusu. Pokud ne, tak mas s nejvetsi pravdepodobnosti smulu. Vetsinou kdyz pustis neco vetsiho, co to nezaplni cernou plochou, tak tam nastavaji mrtve body, ktere si pamatuji posledni stav, dokud jej nepremazes (takze treba vypis her, ale ta cast nefunguje, pouze jakoby screenshot).

Mozna by ty tlacitka sly docasne nahradit pres nejaky software na tlacitka pro prijem a ukonceni hovoru.

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » úte říj 07, 2008 20:30

Je 3D verze pro PPC, ale na pozastavení je potřeba softkey.

...a nešlo by přemapovat nějaký tlačítko někde na boku? Třebááá na hlasitost? :-)

PS:

Teprve teď jsem se dočetl, že některé Omnie mají problémy se zapamatováním si svých nastavení jako třeba hesel. Je to častá věc, nebo jen na cee4you narazili na spatny kousky?

...a kdyby se nekdo takovej objevil, z jakého ho máte obchodu?

...jo a někde jsem i četl, že mívá problémy s odemykáním typu: Při hovoru nejde psát poznámka, nebo se neodemknou klávesy, nebo vselicos. To uz taky vychytali?

roman.pity
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon říj 06, 2008 11:00

Příspěvek od roman.pity » čtv říj 09, 2008 9:49

Ahoj, protoze jsem WM amater, mam tu "neresitelny problem :grin: Uz nekolikrat se mi stalo, ze pri delsi necinnosti zhasnul display a kdyz jsem ho chtel znovu rozsvitit nepodarilo se. Telefon reagoval, ale na display nebylo nic videt. Pomohlo az vyndani baterie a znovu zapnuti. Co to??? nejaka chyba nebo jen spatne nastaveni??? Diky za radu

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Příspěvek od Igoreso » čtv říj 09, 2008 12:30

roman.pity píše:Ahoj, protoze jsem WM amater, mam tu "neresitelny problem :grin: Uz nekolikrat se mi stalo, ze pri delsi necinnosti zhasnul display a kdyz jsem ho chtel znovu rozsvitit nepodarilo se. Telefon reagoval, ale na display nebylo nic videt. Pomohlo az vyndani baterie a znovu zapnuti. Co to??? nejaka chyba nebo jen spatne nastaveni??? Diky za radu
to se me stalo taky :(

roman.pity
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon říj 06, 2008 11:00

Příspěvek od roman.pity » čtv říj 09, 2008 12:35

Ale co s tim...???????????? Jsem zvedavej jestli je na to nejaka rada...

Uživatelský avatar
sanchezz
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte črc 15, 2008 10:44
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Re: Samsung Omnia v nabíce T-mobile

Příspěvek od sanchezz » čtv říj 09, 2008 13:53

C3S4R píše:Čau lidi chci se zeptat jestli někdo nevíte, kdy bude v nabídce T-mobilu Samsung Omnia, sestra si bude prodlužovat smlouvu a může si vybrat nový mobil, tak jestli by byl dostupný v termínu(zhruba od listopadu/prosince)...Díky všem za odpověď ;-)
Na stránkách Samsungu se objevil manuální návod na Omniu od T-mobilu...Takže u t-mobilu bude viz.:http://downloadcenter.samsung.com/conte ... 080822.pdf

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » čtv říj 09, 2008 19:48

roman.pity píše:Ale co s tim...???????????? Jsem zvedavej jestli je na to nejaka rada...
Jasně, že je... V Nastavení - Systém - Napájení, jsou dole záložky, Baterie - Napájení z baterie - Vnější napájení(nabíječka, usb kabel) - Probíhá volání -Tv kabel a Úsporný režim. Klikni na záložku napájení z baterie, kde si nastavíš co jak a kdy dělat a časy vypnutí podsvícení a možnosti probuzení.
No a pokud Ti pak zhasne displej, ta ji probudíš stisknutím hardwarového tlačítka(třeba ukončení hovoru) Tak to aspoň funguje mě.

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » čtv říj 09, 2008 21:14

Medvidatecko: A kdyz tuknu na display, tak se aktivuje, ale display se nerozsviti?

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti