Máte Omnii? Zkušenosti sem!

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia
Odpovědět
Uživatelský avatar
maxo
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: čtv říj 02, 2008 8:28

Příspěvek od maxo » pon říj 27, 2008 14:58

Ahojky.Nikde nemuzu najit spusteni videohovoru anebo alespon zapnuti kamery vepredu.kde to je?dik..

Uživatelský avatar
Chita
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned říj 26, 2008 17:40

Příspěvek od Chita » pon říj 27, 2008 20:49

Volba videohovor je v nabídce když otevřeš kontakt se kterým chceš hovor navázat....Bohužel u mě není aktivní tak taky nevím jestli se to nemusí někde zapnout..??

A nedám si pokoj....Vážně nikdo neví jak se zbavit hlášky o plné videopaměti??? Je to fakt omezující:((

A už se tu ptal někdo předemnou: Umí Omnia rozeznávat psaný text v SMS?? Nemusí se kvůli tomu doinstzalovat nějaká klávesnice, případně jaká?

S WM jsem uplný začátečník...Našel jsem tu "prográmek" na zákázání konverzace alá icq v SMS (přípona "cab"), chtěl bych se tedy zeptat jak (kam) tento soubor umístit či naistalovat...Omlouvám se za laické otázky, ale někde na to přijít musím....Bohužel "příručka" k telefonu je v podstatě k ničemu....

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Příspěvek od ziminix » pon říj 27, 2008 23:36

Pro rozpoznávní psaného textu stačí přepnout na klávesnici s názvem myslim Transcriber nebo tak nějak, stačí vyzkoušet ty už nainstalovaný.

Ten cab nakopíruješ kamkoliv do paměti a spustíš -> nainstaluješ.

Uživatelský avatar
Chita
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned říj 26, 2008 17:40

Příspěvek od Chita » pon říj 27, 2008 23:42

No právě že v nabídce žádnou takovou klávesnici nemám....:/ Dá se někde stáhnout?
Ok díky, zksím se s tím nějak poprat...

Uživatelský avatar
Chita
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned říj 26, 2008 17:40

Příspěvek od Chita » stř říj 29, 2008 20:29

Tak jsem poprvé testnul GPS (route 66)v autě po Praze a až na pár meněích renonců celkem v klidu...
Jen mě docela zarazilo že se tefon poměrně výrazně zahřál když byl napojený na "zapalovač" (cca dvě hodiny v kuse)....Je to normální?

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Příspěvek od Vitezslav2 » sob lis 01, 2008 11:27

Uvažuji o Omnii,ale zajímalo by mne jak fotí,třeba v porovnání s HTC Touch Diamond a v jakém max. rozlišení natáčí video.Moc díky za odpověď.

cary
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: stř čer 27, 2007 14:38

Příspěvek od cary » sob lis 01, 2008 14:06

omnie dle mého názoru fotí na mobil velice dobře, co se týče natáčení vide,tak zvládá natáčet v rozlišení 640x480, co se týče kvality to už bohužel není žádná sláva, protože natočené video je trhané... :-(

Uživatelský avatar
Chita
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned říj 26, 2008 17:40

Příspěvek od Chita » sob lis 01, 2008 17:47

Jediné co mě štve na foťáku je ta otravná hláška "nedostatek video paměti"...pořád nevím co s tím...Když chce člověk rychle udělat fotku je tohle dost otravný://

Btw. S tím zahříváním nikdo zkušenost nemáte??

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » ned lis 02, 2008 20:32

Zahřívání je v pořádku.. Píšou to i v návodu :-), zase tak hrozný to není., U foťáku jsem to měl nazačátku, ale teď už se mi to neobjevilo ani jednou, asi proto, ze jsem si zvykl vypínat vsechny bezici programy. Multitasking sice ma, ale je to znat.

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Příspěvek od Vitezslav2 » pon lis 03, 2008 14:14

Zdravím všechny.Měli jste u Omnie i ochrannou folii na displei?Dneska jsem ji koupil a folie nikde.

Uživatelský avatar
Chita
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned říj 26, 2008 17:40

Příspěvek od Chita » pon lis 03, 2008 14:33

Ano, ochrana folie na "displeji" byla...tedy ta "přepravní". Jestli myslíš ochranou (tu pevnější co se dá dokoupit) tak ta ne...

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Příspěvek od Vitezslav2 » pon lis 03, 2008 14:51

Myslím tu ochrannou,aby se nepoškrábal displei od stilusu.Kde se dá sehnat?

Uživatelský avatar
Chita
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned říj 26, 2008 17:40

Příspěvek od Chita » pon lis 03, 2008 15:10


Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Příspěvek od Vitezslav2 » pon lis 03, 2008 16:52

Ještě se zeptám,jak je to s tou Route 66,je tam mapa čr,nebo není?Když ji chci nastavit,tak ČR mi to ukazuje zamčeno.Díky za radu.

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » pon lis 03, 2008 17:06

Mapa čr tam je. Pokud jsi jí koupil tady. Měla by být odemčená. Jo a stylusem displej nepoškrábeš. Hrozí všechno ostatní, ale stylus ne.

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Příspěvek od Vitezslav2 » pon lis 03, 2008 17:16

Tak to je divný,koupil jsem ji u nás.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » pon lis 03, 2008 17:41

Opravdu jen mela... Co jsem mel Omnii v ruce, tak vse okolo, jen nad CR zamecek. Koupena v CR... Tak jsme tam hned vratili Sygica a spokojenost :)

Uživatelský avatar
Chita
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: ned říj 26, 2008 17:40

Příspěvek od Chita » pon lis 03, 2008 19:17

A instaloval jsi vše podle návodu? Já postupoval podle níže uvedeného co napsal cary, protože jsem v balení neměl ten český návod pro instalaci jak někteří píší....S tímto návodem se vše rozeběhlo v pořádku...
cary píše:hmm, já route 66 instaloval z paměťové karty co byla součástí balení.

a to podle tohoto návodu:

1. vložit kartu do telefonu, zapnout telefon, po zapnutí se spustí instalace
2. po instalaci se spustí Route66 automaticky
3. Potvrďte souhlas s licenčním ujednáním
4. zadejte volbu, že nemáte platný voucher pro ativaci mapy
5. v menu ROUTE 66 zvolit doplňkové služby, mapy, baltics&central europe, menu, synchronizovat licenční klíče. Po té je nutné povolit síťové připojení. Po ukončení připojení je mapa připravena k použití.

Takhle jsem to udělal a vše funguje jak má... :wink:

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » pon lis 03, 2008 19:42

Tak ja to neinstaloval, ja k tomu jen prisel :lol: I tak, Route66 se mi 2x nelibi, navic nepresnosti v mensich mestech (alespon pred rokem)

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Příspěvek od Vitezslav2 » pon lis 03, 2008 19:44

A nefunguje mi automatické otáčení displeje,i když ho mám nastavené.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti