Máte Omnii? Zkušenosti sem!

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia
Odpovědět
Uživatelský avatar
locomachine
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: stř pro 05, 2007 15:50
Zařízení: Sams. Gal. Note
Kontaktovat uživatele:

Máte Omnii? Zkušenosti sem!

Příspěvek od locomachine » ned zář 07, 2008 19:19

Zakládám toto vlákno v naději, že majitelé Omnií si zde budou vyměňovat zkušenosti a zájemcům o koupi je předávat.
A hned se zeptám: Když si sestavím úvodní obrazovku dle sebe, je možné ji nějak zafixovat aby se náhodným dotykem nerozházela?
Jak je to s TV výstupem? Jsou k mání další widgety? Nebo se každý doinstalovaný program (ikona) automaticky zobrazí v té liště?
Díky

tigonn
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: ned dub 20, 2008 19:14

Příspěvek od tigonn » čtv zář 11, 2008 21:54

Sakryš lidi,
Omnii tady má přeci hafo lidí, tak proč se nikdo nechce pochlubit?
No tak, nebuďte přeci líní ;-)

Uživatelský avatar
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: úte zář 25, 2007 17:21
Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Bydliště: Kamenice u Prahy

Příspěvek od aeon101 » pon zář 15, 2008 10:24

No...tak se ptejte co vas zajima. Mam Omnii 2 tydny a zatim vse frci perfektne (GPS i vsechny aplikace, co jsem driv pouzival v Kaiserovi)...
Jak to myslis zafixovat obrazovku? ta zustane vzdy takova, jakou ji nechas pri poslednim pouzivani. Samsung nabizi hned nekolik obrazovek (2 + 1 s widgetama + klasickou WM 6.1). Hral jsem si se vsema, neni to rozhodne pro hracicky spatne, naopak se s tim da velice pekne pohrat. Jelikoz ale pouzivam Omnii hlavne na praci a potrebuji videt na obrazovce vsechny schuzky, pocasi atd., tak pouzivam vlastni nakonfigurovanou obrazovku. Dalsi widgety by se meli podle xda developers objevovat (oficialne ale jen par a pouze s novou romkou), neofiko jich bude za chvilku dost.
Nejvetsi radost mi dela uzasna stabilita systemu (ani jeden reset), perfektni konstrukcni zpracovani, rychlost celeho systemu (opravdu okamzite odezvy at jste v jakekoliv urovni menu, coz se u Kaisera nedalo rict), plynule prehravani videa, velice dobre ovladatelny a citelny displej (prstem, perfektni mysi), Opera a komfortni pouzivani navigace (u me iGO8).
Rad zodpovim vase otazky.

Dan

Uživatelský avatar
locomachine
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: stř pro 05, 2007 15:50
Zařízení: Sams. Gal. Note
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od locomachine » pon zář 15, 2008 19:47

Díky, zjimalo by mne ještě jak si díky atypickému displayi poradí s programy třetích stran? Má rozpoznávání psaného textu (myslím napsaného stylem na displey)? Co hlasitost reproduktoru? U úvodní obrazovky s těmi widgety, které si můžeš přetahovat prstem po displayi mne zajímá jestli po tom co si ji vytvoříš ji můžeš zafixovat, aby sis jí náhodným dotykem nerozházel.

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » pon zář 15, 2008 22:20

Taky připojím pár dotazů. :-)

Je potřeba k GPS nutně připojení na net? V našich krajinách by se to dost prodražilo.

Někteří uživatelé na zahraničních fórech íkali, že při přijmutí sms v standy-by režimu nezvoní. Bylo mi to již jednou vvráceno, ale radši se zeptám.

Další uživatelé říkají, že když Omnie dostane SMS, probudí se a v kapse pak pracuje dotykac. Ergo vytahnete telefon a stehnem jste se domackali do uplne jiny nabidky. Vyresili to uz, nebo je to pravda?

A poslední trochu dětinská ... rozjeli jste na tom nějaké ty gamesy? :-D Nikde jsem ještě neviděl na Omnii žádnou hru. Ne že by mi na tom nějak záleželo, ale přeci jen na zastávce je nuda. :-D

Uživatelský avatar
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: úte zář 25, 2007 17:21
Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Bydliště: Kamenice u Prahy

Příspěvek od aeon101 » úte zář 16, 2008 6:34

Takze odpovedi na vase otazky panove, budu heslovite:
1. Zatim vsechny programy tretich stran, ktere jsem v oblibe vyuzival na modelech od HTC (Cruise, Kaiser) funguji spolehlive. Pouzivam SBSH Pocket Weather, Pocket Informant, Pocket Breeze, Skype, Core Player (na tom displeji je to bomba...), Resco Photo Viewer Pro, Resco File Explorer 2008, Sprite Backup, Agile Notes, Mobipocket reader, PhatPad, Remote Desktop, iGO8, TomTom7 atd. Sam jsem byl prekvapen, ze Omnia si poradi se vsim vyse uvedenym, jine veci jsem zatim nezkousel.
2. Rozpoznavani psaneho textu Omnia ma a spolehlive funguje. V nabidce ke psani jsou:
Block Recognizer, Keyboard, Letter Recognizer, Samsung Keyboard, Samsung Keypad, Samsung Panel, Samsung Phonepad, Transcriber a pak nejaka asijska ficurinka...:-)
3. Hlasitost reproduktoru je na vyborne urovni, zvuk je slyset i ve velice hlucnem prostredi ciste. vysky nejsou prehnane a slysim prijatelne basy. Myslim, ze na urovni novych Nokii, lepsi zvuk jsem v mych predchozich PDA nemel.
4. To zafixovani widgetu nefunguje. Proste si je naskladas jak potrebujes a jsou tam...maximalne muzes pak zamknout obrazovku, nebo vypinacim tlacitkem aktivovat stand-by rezim (to delam ja). Proznam se, ze jsem se nikdy nebal podobne veci.
5. Pri pouzivani GPS samozrejme neni nutne pripojeni na net. Pouze s vyjimkou jednou za tyden stahnout update satelitu pres eGPS, ale to je par KB.
6. Prijmuti SMS, nebo jakehokoliv upozorneni bez problemu zvoni i v stand by rezimu, navic blika LED ci vybruje jak si nastavis sam.
7. Ano, kdyz mas telefon v kapse a dostanes SMS, probudi se a zalezi jen na tobe jak ho vyndas. To mi zatim nevadi. SMS tam kazdopadne zustane a nestalo se mi, ze bych pri vybirani telefonu z kapsy omylem nekomu zavolal. Je to asi malinky bug, ale urcite s tim nekdo na xda neco provede.
8. Gamesky...:-), taky jsem se obaval, ale hraju The Quest (uz mam za sebou 3 episody HOL + dalsi doplnky, pak Dungeoned (obe hry od Redshiftu), Syberia, Return To Mysterious Island. Vic jsem nezkousel, hraval jsem to po chvilich i na kaiserovi. na Omnii fungujou skvele.
Mozna si reknete, ze davam jen same pozitiva a chvalu, ale musim objektivne rict, ze je to tak. Omnii vyuzivam vsemi zpusoby naplno a zatim zadny technicky, nebo pametovy problem. Nabijecku do auta i drzak uz mam, co mi vadi zatim nejvic je to, ze Samsung nedal do baleni zadne pouzdro a ja zatim zadne nemuzu sehnat...to me stve, ale noseni v kapse s trochou opatrnosti zatim problemem neni.

Dan

P. S. Pri koupi jsem se rozhodoval i mezi Raphaelem, protoze potrebuji casto plnohodnoutnou QWERTY. kdyz jsem ale videl, jak pohodove se pise e- mail v landscape modu prstama na dostatecne velkych virtualnich tlacitkach, nevahal jsem. Troufam si tvrdit, ze to jde temer stejne rychle.
Přílohy
Screen07.jpg
Screen07.jpg (18.68 KiB) Zobrazeno 6291 x
Screen05.jpg
Filmy jedou na Omnii na cele obrazovce, momentalne mam ale k dispozici ve founu pouze stareho dobreho Splalovace Mrtvol, jeste zkonvertovaneho z Kaisera, takze se omlouvam...:-)
Screen05.jpg (9.77 KiB) Zobrazeno 6282 x
Screen06.jpg
Screen06.jpg (17.72 KiB) Zobrazeno 6272 x
Screen04.jpg
Screen04.jpg (29.58 KiB) Zobrazeno 6279 x
Screen01.jpg
Screen01.jpg (16.72 KiB) Zobrazeno 6273 x
Screen09.jpg
Screen09.jpg (25.3 KiB) Zobrazeno 6295 x
Screen0111.jpg
Screen0111.jpg (20.31 KiB) Zobrazeno 6203 x

Pavel Najer
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob srp 16, 2008 13:58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Najer » úte zář 16, 2008 11:01

SMS zvoní i ve standby režimu,mám novou ROM G4 a přitom zůstane display uzamčen,čili náhodné spuštění čehokoliv jiného nehrozí, display se rozsvítí cca na poloviční intenzitu.
Omnia je skvělý přístroj mám jen jednu výhradu/možná je to rukama,ale nepřišel jsem na to/ při psaní sms někomu kdo ještě není v konverzacích,jsou fonty ve zprávě strašně malinké. Po odeslání /v odeslaných /už ne to fakt nechápu. Je to na hranici čitelnosti.

Uživatelský avatar
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: úte zář 25, 2007 17:21
Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Bydliště: Kamenice u Prahy

Příspěvek od aeon101 » úte zář 16, 2008 11:12

No nevim presne co mas na mysli, ale zkousel jsi zmenit velikost pisma v Settings/ System/ Screen/ Text Size? Ja mam vsede stejne veliky font, tak jak si ho nastavim.

Dan

kully
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte zář 16, 2008 11:10

Příspěvek od kully » úte zář 16, 2008 11:21

Taky jsem majitelem Omnie, ale teprve jen 2 dny a tak bych mel par dotazu na zkusenejsi uzivatele:

1. Jaky (e) pouzivate navigacni SW ?
2. Mam iGo verzi 8.0.0.49545 (30. jul 2008) - nezobrazuje se mi pres cely displej, mam dole cerny prouzek (cca 1,5 cm) a navic, kdyz pretocim Omnii, tak iGo zustava porad ve stejnem rezimu a nenatoci se ... Dela vam to taky ?
3. Kdyz mi prijde SMS, objevi se na today obrazovce OZNAMENI o nove SMS, ale bohuzel se z tohoto oznameni nedostanu na precteni prijate SMS a tak musim pres menu.
4. Kdyz otevru nejakou SMS, tak se mi hned zprava (konzervace) otevre s tim, abych odpevedel, takze mi pres pul displeje naskoci klavesnice a ja pak nevidim na SMS. Byl bych spokojenejsi kdybych mohl SMS otevrit, precist a az po kliknuti na tlacitko odpovedet ...
5. Kdyz chci napsat novou SMS, najedu do zprav, dam vytvorit novou, ale vytvari se MMS, nikoli SMS ... Jak to muzu prepnout ?
6. Zkousel jsem tri nebo ctyri videa a neslo mi ani jedno. Bud mi to napsalo "doslo k problemu s produktem SMPlayer.exe" nebo "NEPODPOROVANY AUDIO FORMAT"
7. U "SAMSUNG KLAVESNICE" jsou prehozene pismenka "y" a "z", da se to nejak prehodit zpet ?
8. Ma Omnie INFRA PORT ? Popr. kde ? V menu jsem parkrat videl neco o IR, ale myslel jsem si, ze IR Omnie nema ...
9. Jde nastavit automaticky zamek "displeje" (kdyz to teda klavesnici nema). Vim, ze to jde zamknou podrzenim tlacitka s odmitnutim hovoru, ale jde to nastavit nejak automaticky pri necinnosti ?

Tohle je moje prvni zarizeni s WM, takze se teprve seznamuju ....

Uživatelský avatar
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: úte zář 25, 2007 17:21
Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Bydliště: Kamenice u Prahy

Příspěvek od aeon101 » úte zář 16, 2008 12:46

Ahoj, odpovim heslovite:
1. iGO8
2. Screen, ktery jsem z iGA8 prilozil je z verze 8.0.0.44366 (Jun 24 2008) a jak vidis je pres cely displej. Doporucuji se podivat sem http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=416289 , da se to vyresit.
3. Prichozi sms se zobrazi jak na dolni stavove liste (jestli si tuto moznost nastavis, tak timto spusobem muzes hned na zpravu odpovidat, nebo mazat) a zaroven na today screen (pokud mas zobrazeni posty na plose zaskrtnuto v nastaveni Today), kde po kliknuti se do menu zprav hned dostanes a nemusis pres zdlouhavejsi hlavni menu.
4. Pokud chces mit postu zobrazovanou jako formu Chatu, budes se s tim asi muset smirit. V jinem pripade (a podle toho jak pises co by ti vyhovovalo) doporucuji stahnout maly CAB (v priloze) na zakazani konverzace. Zpravy tak budes mit pouze jednotlive a prace s nima je pohodlnejsi a prehlednejsi.
5. To je divne, mne se nabizi pouze nova sms, nechapu. Zkus napsat zpravu pres kontakty (najed si na nejaky kontakt a dej moznosti).
6. Opatri si Core Player, prehrajes pak uplne vsechno.
7. Neda
8. Pri necinnosti doporucuji bud nastavit zhasinani displeje na co nejkratsi dobu (tim se ti i uzamkne a setri baterku), nebo vrchnim tlacitkem kratky stisk.

Dan
Přílohy
Disable sms threading in WM6_1.cab
(329 bajtů) Staženo 167 x

Uživatelský avatar
locomachine
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: stř pro 05, 2007 15:50
Zařízení: Sams. Gal. Note
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od locomachine » úte zář 16, 2008 14:09

To kully: Ještě by mne zajímalo jestli už je s kompletní českou lokalizací? Díky

Uživatelský avatar
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: úte zář 25, 2007 17:21
Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Bydliště: Kamenice u Prahy

Příspěvek od aeon101 » úte zář 16, 2008 14:17

Je s lokalizaci...

Dan

kully
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte zář 16, 2008 11:10

Příspěvek od kully » úte zář 16, 2008 14:19

2. Vecer na to kouknu
3. Zkusim to jeste nejak poresit
4. Toto je presne co jsem chtel, diky
5. Ja kdyz dam zpravy -> Nabídka -> Nová, tak tam napsano "Od: (Multimediální zpráva)", ale nedalo mi to a zkusil jsem odeslat text na Nokii 8310 a prisla obycejna SMS. Mozna se ta nova zprava prispusobuje bud SMS nebo MMS podle obsahu, ikdyz me mate nahore to pole "OD"

Jinak nevite nekdo o nejake hra na pohybovy senzor ? Nejlip nejakou kulicku ovladanou naklanenim telefonu (Neco jako ma iPhone)

Pak jsem nekde cetl, ze pry Omnia rozpoznava rukou psany text, ale nikde jsem to neobjevil ... Je to nekde ukryte nebo se musi neco doinstalovat ???

Jo a jeste mam jeden problem s iGO ... Mam tam nahranou mapu CR ... Kdyz dam najit nejake mesto a zadam i ulici, tak se mi stane, ze mi iGo napise "VAS CIL JE V NEDOSTUPNE OBLASTI" a taky v nekterych mestech nemuzu napsat cislo popisne, coz bych rekl, ze bude mapovym podkladem ... Vsichni iGO vychvalujou a nejvic se pouziva, ale ja jsem teda myslel, ze je lepsi ...

To locomachine: Ano, je to s kompletní českou lokalizací

Pavel Najer
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob srp 16, 2008 13:58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Najer » úte zář 16, 2008 15:25

aeon101 píše:Je s lokalizaci...

Dan
Nevíte kde se dá sehnat česká ROM ? Mám Omnii v angličtině,což by celkem nevadilo ale je v ní nastavené datové připojení na jiné operátory..... ¨problém !
můžu si sice vytvořit nové připojení,ale v nastavení MMS se zaškrtává "použít IP adresu přidělovanou serverem " Omnia striktně vyžaduje IP adresu zadat. bez toho se pripojení nevytvoří nevíte co s tím ? Předem díky.

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » úte zář 16, 2008 15:35

Díky moc za odpovědi! :-)

Když koukám jak je chválena a že i na těch pár chybkách vývojáři pracují (jak je vidno s tou prichozi SMS), tak už mám jasno. Raphael je taky pěknej, ale je to cihla. (co do hloubky) :-D Pujdu do Omnie. :-)

Přcijen ale ještě přidám pár otázek, jestli mohu. :-)

1. Když nějaká aplikace potřebuje pětisměrnej ovladač, jak je to na Omnii řešený? Je na tom touchpadu treba simulace joysticku, nebo tak neco? :-)

2. V menu (aspoň co jsem viděl na youtube) nejde scroolovat "iphone stylem". Vyřešili to už, nebo je stale potreba scrollbar? :-)
...případně nevíte o nějakym softu, co tohle umí? :-)

3. Ten kabl v baleni je docela dlouhej, podle obrazku, myslite, ze na to pujde napichnout klasicka kratka Samsung -> jack 3.5 redukce?

4. Má pevný sklo na displayi, nebo takovy totenky plastovy prohejbaci?

kully
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte zář 16, 2008 11:10

Příspěvek od kully » úte zář 16, 2008 15:48

1. Touchpad se da vyuzivat jako tauchpad (na disleji je pak myska) a nebo defaultne jako 5-ti mistny joystik :)
2. Jde scrollovat v menu "iPhone stylem" - tzn. polozim prst treba doprostred a tahnu s nim nahoru nebo dolu. Primo v menu to jde i do boku - tim se dostanu na ZASTUPCE. Ale pokud jsem nekde v nastaveni WM, tak musim scrollovat na baku scrollbarem
3. Nevim jak vypada, ale myslim si, ze jo
4. Sklo se tvari pevne, neprohyba se pri beznem pouzivani

Farley
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 15, 2008 22:15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farley » úte zář 16, 2008 15:51

Tak já mám jasno pánové. Bude Omnia! Děkuji moc. :-)

Pavel Najer
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob srp 16, 2008 13:58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Najer » úte zář 16, 2008 17:23

aeon101 píše:No nevim presne co mas na mysli, ale zkousel jsi zmenit velikost pisma v Settings/ System/ Screen/ Text Size? Ja mam vsede stejne veliky font, tak jak si ho nastavim.

Dan
To na mysli nemám mě jde o to: pokud někomu píšeš první SMS a nemáš s tím kontaktem ještě žádnou konverzaci, tak prostě dáš napsat novou sms vybereš komu a píšeš v tomto případě jsou fonty v psané zprávě velikosti cca 1.5 mm nijak to zvětšit nejde.

Uživatelský avatar
Bolik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: pon črc 30, 2007 18:11
Bydliště: No někde v Praze mě najdete
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bolik » úte zář 16, 2008 20:06

Ja vim ze sem pisete zkusenosti, ale mohli byste prosimvas zkusit nekdo na samsunga nainstalovat Haali Reader?

Prosim moc

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » úte zář 16, 2008 20:39

Bolik: Haali jede v pohodě, teď jsem to zkoušel, viz. přiložený screenshot.
Přílohy
haaliReader.jpg
Haali reader na Omnii
haaliReader.jpg (62.87 KiB) Zobrazeno 3301 x

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host