Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia
Odpovědět
moriss
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte zář 21, 2010 14:10
Zařízení: Samsung Omnia

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od moriss » úte zář 21, 2010 14:15

Zdravim.
Uz delsi dobu mam PPC Samsung Omnia (WM 6.1). Nedavno jsem zjistil, ze mi nejde pripojeni k Internetu (pres operatora- tedy GPRS,EDGE, 3G). Jedna se pouze o webove stranky-at pouziju Operu nebo Internet explorer, pokazde neni ani zadna snaha prohlizece o pripojeni (neobjevi se pripojovaci bublina) a prohlizec napise klasickou hlasku, ze stranka nelze zobrazit. Nemuze se pritom jednat o chybne nastaveni internetoveho pripojeni, jelikoz pokud pustim Pigeon (IMclient), bez problemu se pripoji a funguje! (prohlizece nefunguji ani kdyz je mobil "pripojen" pomoci beziciho Pigeonu).
Dokonce jsem si znovu nechal poslat nastavujici SMSku od operatora. Ani to nepomohlo.
Jeste me napadlo, ze jsem vlastne mozna nevyzkousel internet od te doby, co se v OV rozjela 3G sit. Tak jsem zkusil vypnout 3G.. ani pres GPRS/EDGE to nejde..
Docela dost pridavam a odebiram ruzne aplikace, ale nemenil jsem nic, co by nejak zasahovalo do systemu. Napadla me jen novejsi verze .NET framework, ale i po odinstalaci pripojeni nejelo.
(pokud se pripojim pres Wi-FI, jede vse ok)
Pusobi to na me, jakoby se prohlizece ani nepokusily o pripojeni... jako by to byla aplikace, ktera neni "aplikace pripojujici se k internetu". Ale vubec netusim, jak by se to mohlo stat.. ani nikde v nastaveni jsem nic takoveho neobjevil.
Nesetkal se nekdo s podobnym problemem? Budu vdecny za vsechny rady.

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od KVARK » úte zář 21, 2010 16:54

Omnii jsem používal dlouhou dobu, ale s tímto problémem jsem se nesetkal. Na tvém místě bych asi upgradoval na nějakou čistou verzi WM 6.5. Která má jednak rychlejší odezvu, větší stabilitu a především je bez bugů.

moriss
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte zář 21, 2010 14:10
Zařízení: Samsung Omnia

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od moriss » stř zář 22, 2010 8:05

No ja osobne mam z upgradu na 6.5 trochu obavy. Nevim jak by to vykonostne slapalo.. A take vubec netusim, jak to provest. Muzes mi poskytnout nejaky navod? Da se nejak udelat zaloha 6.1 a pripadne se k nim vratit?

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od KVARK » stř zář 22, 2010 18:19

Nová wokna mají svižnější odezvu, lepší grafiku, pohodlnější ovládání + větší stabilitu oproti 6.1. Flash, tedy změna systému je celkem jednoduchá záležitost. Flashnout zpět na 6.1 není žádný problém. Update firmwaru se nijak neliší.
Osobně bych už zpět na 6.1 nikdy nešel.

Návod (vypadá složitě, ale je to překvapivě jednoduchá záležitost).
http://www.i900.cz/viewtopic.php?f=14&t=3033" onclick="window.open(this.href);return false;

A tady je ROM, kterou nejvíce doporučuji:
http://www.mediafire.com/?kzmm0uijy4m" onclick="window.open(this.href);return false;
Je super rychlá a zbavená nepotřebných serepetiček od Samsungu. Po flashi ještě doporučuji provést hardreset.
Doporučuji doinstalovat i tuhle přeskinovanou klávesnici od Samsungu.
http://www.modaco.com/index.php?showtop ... t&p=950798" onclick="window.open(this.href);return false;

Nedávej linky do kódu!!!Nejsi na waru.Koumes

moriss
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte zář 21, 2010 14:10
Zařízení: Samsung Omnia

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od moriss » čtv zář 23, 2010 7:55

K instalaci je treba XP modem driver. Mam W7. Nebude to problem? Ten ovladac je zjevne podminka. I jinde jsem vzdy vygooglil potrebu tohoto ovladace.

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od danri » čtv zář 23, 2010 8:21

Asi bude chyba někde v nastavení. Nemáš náhodou Vodafone předplacenou kartu? Poslední dva dny jsem měl taky problém s připojením (způsobený něčím jiným, hlavně mou blbostí :-) ) Tak jsem zkusil odebrat připojení a vytvořit ho znova a telefon se už nedokázal připojit i když jsem měl nastaveno vše správně jako kdykoliv předtím. Jméno přístupového bodu jsem měl vždy "ointernet" a teď jsem musel dát "internet".

moriss
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte zář 21, 2010 14:10
Zařízení: Samsung Omnia

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od moriss » čtv zář 23, 2010 8:25

Mam standartni tarif. A znovu nastavit pripojeni jsem zkousel :(

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Nefungujici Internet - pouze prohlizece

Příspěvek od KVARK » čtv zář 23, 2010 16:21

Sedmičky nemám, ale toto je dle odkazů 100%ní návod jak to flashnout i na Win7.

Kód: Vybrat vše

win7 flash how to:

1.) get grandprix vista 1.6.4
2.) get i900_EXEcutor.exe
3.) get whatever (cooked) ROM
4.) dissasemble ROM with i900_executor
5.) run grandprix
6.) load LOADER, PDA and CSC (some roms don't have CSC - it's ok...leave blank)
7.) disable START DOWNLOAD IMMEDIATELY
8.) connect phone
9.) restart phone
10.) 1st time it will search for drivers (like MODEM DRIVER in XP)
11.) it woun't find it immediatly (restart phone few times until it finds it)
12.) repeat steps 9-11 until GRANDPRIX shows phone found
13.) when this happens you are ready to go
14.) flash the phone

it's not 100% but i've done it with 5 versions of win7 (beta, rc, rtm...) always worked this way
step 9-12 only needed 1 time..next time you can skip that
i have also updated phone part once this way...
the first time it didn't found the port....counted to 0 and no phone part on phone
but retried and worked ok
A nebo se ještě koukni do této diskuze.

Kód: Vybrat vše

http://www.i900.cz/viewtopic.php?f=14&t=3837&start=10
Upgrade ROM se rozhodně vyplatí.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti