PAMĚŤ OMNIE

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia
Odpovědět
pipapipa
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob pro 27, 2008 9:33
Zařízení: HTC Kaiser

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od pipapipa » čtv úno 19, 2009 16:29

Předem se omlouvám, že opět otvírám vlákno na jehož téma se tu již hovořilo. Jenže z toho nejsem chytrej a nevím si rady. Mám Kaisera s WM 6.1 Professional stejně jako manželka v Omnii. U mě je paměť v pořádku, logická a funguje. Na Omnii se nám i přes to, že v podstatě všechny nové prográmky instalujeme na paměťovou kartu a všechny soubory ukládáme také na paměťovou kartu neustále zobrazuje hláška s nadpisem: "Paměť úložiště" "Je kritický nedostatek paměti pro ukládání: Pokud tuto paměť nerozšíříte, pravděpodobně nebude možno spustit další program. Pomocí průzkumníka souborů odstraňte nepotřebné soubory, nebo přesuňte některé soubory na paměťovou kartu." Mikro SD má kapacitu 8Gb zaplněno máme ani ne z polovičky. O To ale nejde, Problém s mikro sd nemám. Problém je v tom, že je jakoby plná paměť přístroje. Tím pádem to hlásí, že máme něco vymazat, nebo nebudou chodit ani SMS. Přitom to je úplná blbost. V přístroji, kromě nainstalovaných programů a jinejch věcí z fabriky máme jenom asi dva zvuky na vyzvánění a jinak ani písničku a ani fotku. Paměť přístroje je udávaná 8Gb, to znamená, že skoro celou tuhle paměť máme prázdnou. Ona je ta paměť přístroje z nějakejch podivnejch důvodů ještě nějak rozdělena na asi dvě části nebo co a ta jedna malá část je skutečně plná, i když v ní skoro nic není. Teda je tam něco malinko, to nevím co je a bojím se to vymazat. Nejsem žádnej počítačovej expert, na druhou stranu přístroje na WM používám už několik roků, ale z tohodle problému šílím. Uf. Prosím Vás moc, pokud mi (laikovi, do registrů se bojím, odbornejm výrazům taky moc nerozumím) někdo dokážete poradit tak bych Vám byl nesmírně vděčnej. Ještě si neodpustím poznámku, že jsem držel v ruce kamarádovu Omnii, která má paměť rozdělenu stejně jasně a logicky, jako to mám já u Kaisera a všechno na ní funguje. On jí má z nějakého obchodu s mobilama, naše Omnie je oficialně od Vodafone. Děkuji moc předem. Napište mi prosím třeba na mail (pipapipa@centrum.cz), ať tu nezdržuju. Rád Vám třeba zavolám. Ještě jednou díky.

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od yaqwsx » čtv úno 19, 2009 17:25

Paměť je v Omnii na 2 čipech - 256MB a 8GB - proto je rozdělená. Na 256 modulu je ROM a s ofiko ROM trocha místa (30MB).
Záleží na tom jaké aplikace jste instaloval - některé aplikace se prostě i proti zaškrnutí paměťové karty nebo Moje úložistě (to je integrovaný 8GB chip) nainstalují do 256MB modulu. Zkontrolujte, co všechno se nachází ve složce Program Files (v paměti PDA, ne na Paměťové kartě nebo Mém úložišti).
Popřípadně bych zkusil nějaký čistící program - je možné, že některá aplikace vytvořila moc dočasných souborů (někde na fóru jsem četl, že to dokonce může udělat i Touch Player při aktualizaci knihovny médií). Bohužel nevím, který čistící program doporučit - zatím jsem ho nikdy nepotřeboval a ani nepoužíval.

nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od nirman » čtv úno 19, 2009 17:31

Doporucuju Sk Tools http://s-k-tools.com/index.html?m_downloads.html
Zkousel jsem i jine ale jediny SK tools smaze jen to co ma. V demo verzi bohuzel zobrazi jen 8 souboru ke smazani.

pipapipa
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob pro 27, 2008 9:33
Zařízení: HTC Kaiser

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od pipapipa » čtv úno 19, 2009 20:33

yaqwsx: Moc Vám děkuji, že jste mi věnoval čas. Vysvětlil jste mi, jak to s tou pamětí u Omnie je. Na vaši radu jsem prolezl celou složku Program Files. Je tam 11 podsložek. V některých není vůbec nic a v některých bezvýznamně malinkaté souborky. Nemám odvahu cokoliv z toho mazat. Jediná větší složka je "Skype" 5,08MB. Ten jsem bohužel musel instalovat sem, protože po několika pokusech instalování na paměťovou kartu a poradou s kolegy z diskuzních fór, Skype je funkční jenom když se nainstaluje právě sem. Podle mě by to neměla být taková zátěž na paměť. Už pár hodin sedím u počítače, věnuji se této záležitosti a koukám, že tenhle problém řeší neuvěřitelně mnoho vlastníků Omnie. Jediné co jsem zatím zjistil a pomohlo mi to v tom, že jsem oddálil akutní problém, bylo vymazání v "Opeře" cookies, cache, a histori. (O té aktualizaci knihovny médií jsem také četl.) Trochu (asi 1MB) paměti se uvolnilo, tím pádem zatím nevyskakuje ta hláška o nedostatku místa a telefon funguje. S čistícíma programama nemám zkušenosti. Myslím, že takový přstroj jako je Omnia by měl fungovat i bez toho. Navíc pořád mi není jasný, proč kamarádova Omnie má paměti klasicky jenom dvě. Hlavní a Paměťová karta. Tak jak je to normální a logické u jiných přístrojů. MDA Compakt, Vario, Kaiser atd. Žádné jiné rozdělování hlavní paměti. No nic. Asi není Omnie jako Omnie. Opravdu nerad s tím takhle zdržuju a píšu takovýhle román, ale fakt tento problém řeší na webu spousta lidí a nikde není jasná, spolehlivá odpověď a hlavně lék. V každém případě děkuji za radu.

Slim84
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: sob bře 21, 2009 19:19
Zařízení: SGS2

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od Slim84 » sob čer 06, 2009 13:00

no nevim jestli ti pomuzu, primo omnii nemam, ale ma ji tata. Mame stejny problem kdyz instaluji neco pres active sync tak se me to zepta kam chci instalovat a to buď "Moje úložiště"(brána 8GB pamet telefonu) nebo "Paměťová karta". A presne jak rikas po chvili instalace to zaclo psat ze neni dostatek mista na vnitrni pameti. Zdalo se mi to divne a pak sem prisel na to kde je chyba, presne jak nekdo psal pamet je rozdelan na storage a program (kde program je proste ROM), a active sync instaluje vse do ROM.
Ted moje domnenka:
Duvodem toho je, ze pri lokalizici si chytri panove ze Samsungu nejspi neuvedomily ze active sync ma problemy s podporou diakritiky (asi neco jako kdyby si v pocitaci nemel harddisky pojmenovany C,D,E ale Č,Ě atp.) cili active sync zacne logicky nahravat do ROMky ktera je u Omnie opravdu prtava (tusim ze tata ma volno asi 30MB - taky nekdo psal). Pac kdyz jsem hledal kam se to instalovalo tak jsem nasel v pruzkumniku nasledeujici "Moje Úložiště" (ci tak nejak) a hned pod tim "Moje loit" a to same u instalace na pametovku "Paměťová karta" a hned podtim "Pamov karta". Ty veci bez znaku s diakritikou jsou ty, ktere to vytvorilo. Inu jal sem se zkoumani a prisel na to ze O2 umoznuje prehravni cesky lokalizovane ROMky na anglickou, cili ted uz je "My storage" a "Storage Card" (opet nejsem si jist temi nazvy jak to ma omnie pac jsem to resil relativne davno, a na HTC je to takto podobne). Budes se divit ale pomohlo to. Najednou zarizeni funguje a instaluje pres active sync spravne. Nechapu moc proc, pac od dobe von-Neumanovy architektury by se melo provadet adresovy smerovani na radic daneho zarizeni a ne podle jmena jak si to kdo pojmenoval. Kazdopadne to funguje a muzes to zkusit.
Pro vas ostatni VSE V MOJI DOMENCE JE CISTA SPEKULACE A MOJE TEORIE, POKUD NESOUHLASITE KLIDNE MNE POUCTE, RAD SE DOZVIM NECO NOVEHO.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2077
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od koumes » sob čer 06, 2009 18:13

Ohledne cisteni systemu pouzivam ClearTemp,promaze hlavne soubory z netu a v nastaveni je mnoho moznosti,co cistit automaticky po startu.Instaluje se do Rom,ale neni velky,cca 50 kb.

Uživatelský avatar
Putcha
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 139
Registrován: stř pro 31, 2008 15:22
Zařízení: Omnia7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od Putcha » sob čer 06, 2009 18:38

Tiez mozem doporucit program ClearTemp.
Tiez tato hlaska vyskakovala sestre ked som jej pozical Wizarda, a problem bol v tom, ze tam bolo vela docasnych dat postahovanych z internetu (cca 12MB). ClearTemp to zmazal a vsetko bolo v poriadku.

Daku
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned črc 12, 2009 22:30
Zařízení: Samsung Omnia

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od Daku » ned črc 12, 2009 22:34

Mám stejný problém jako pipapipa, bohužel z těchto odpovědí nejsem moc moudrá. Prosím vyložit po lopatě, co se s tím dá dělat. To víte, ženská :-) . Díky za trpělivost.

Daku
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned črc 12, 2009 22:30
Zařízení: Samsung Omnia

PAMĚŤ OMNIE

Příspěvek od Daku » pon črc 13, 2009 21:38

Tak už vyřešeno. HURÁ. Stačí se připojit s PC přes USB kabel, vybrat velkokapacitní zařízení a když se objeví na PC, tak si tam nakopírovat co je potřeba, po odpojení od PC se složky objeví v MDA v mojem úložišti.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti