Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia
Odpovědět
Uživatelský avatar
XeeS
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř lis 21, 2007 17:50
Zařízení: Samsung Galaxy S
Bydliště: Praha, Česká Republika

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od XeeS » pon lis 10, 2008 21:14

Ahoj. Před pár dny jsem si koupil Omnii a mám potřebu se s vámi podělit o svoje zážitky a pokusit se vám třeba i trochu poradit... Takže se klidně ptejte, rád se pokusím zjistit odpověď v praxi! Budu sem taky psát programy které mám nainstalované a postřehy s jejich aplikací... Tak snad to k něčemu bude... :grin:

!Přišel jsem, na pro mě dost podstatné věci a tak se o ně chci podělit:

!Víte na co je program Podcast, mezi předinstalovanými programy?
Je to něco jako RSS čtečka ale na MP3! Funguje to skvěle a na lepší pochopení přikládám link na český rozhlas, kde je to asi nejlíp zpracované a na Blog, odkud si nastahujete i komerční OPML!
http://www.rozhlas.cz/podcast/portal/
http://podcasting.rogner.cz/

!Dále chci poradit přenastavení velikosti Cache u předinstalované Opery z 4000 KB aspoň na 8000 KB oprava 12000KB! Je to z důvodu velikosti stránek typu iDnes a na hladké fungování více otevřených oken! Několikrát se mi stalo, že se Opera sekla a musel jsem provést Hardreset! Tohle by to mělo odstranit!
Nastaveni -> Pokročilé

!Oběvil jsem jak do složky Hry (Joystick na listě), vložit další ikony her a třeba i programů, co se tam po instalaci nevloží automaticky. Cesta této složky je: "Omnia"\Windows\Nabídka Start\Programy\Hry
Z nadřazené složky "Programy" tam přesuňte ikony, které chcete aby se oběvily ve složce "Hry". Upozorňuji, že je normální, když se složka "Windows" u mobilních zařízení otevírá dlouho, je to způsobeno obrovským množstvím objektů v ní.

Tady je výpis fungujících programů:
1.Ateksoft WebCamera Plus - Udělá z PPC Web Cameru
2.iO UPG Pocket Herous - Klasická Hra Heroes of ...
3.Lonely Cat Games Slick - Icq stabilní a přehledný
4.Macromedia Flash Player ActiveX - Internetový reklamy atd.
5.Route 66 Navigate 8 - To máme všichni
6.Skype for PPC - Milovaný Skype
7.CoreCodec CorePlayerDiamond - Přehraje uplně vše!
8.Greatbal Smart Simon - Hra se zvukem (Simon says...)
9.Saman Enable input recognizer - Můžete psát stylusem.
10.Astraware Boardgames - Šachy, Dáma, atd... SUPER!
11.Astraware Sudoku - Dobrý Sudoku!
12.Spb Keyboard 4 Dobrá klásenice s podporou mnoha jazyků a vlastním slovníkem!
--------------------------------------------------------------------------------
!13.Pocket Lemmings - Nesmrtelná Klasika!
!14.Caywen Tetris 2 - Velice dobrý tetris, jen s tím ovládáním, to občas trochu dře!
!15.DS Diamond Tv - To je neskutecná věc, internetové televize v mobilu. Opravdu úchvatné...
!16.Orangxa Programaro Pocket Uno - Karetní hra Uno.


1.http://www.ateksoft.com/webcamplus.html
Mám s tímto programem jen ty nejlepší zkušenosti... Jen pozor, když je zapnutý a pohybové čidlo obratí display, SPADNE spojení a musí se znovu nahodit!
2.http://www.palmheroes.com/main.php?lng=eng
Dá se stáhnout trial verze... Pozor! Musíte vypnout pohybove čidlo a nastavit diplay na výšku. Hra se Vám spustí v landscape režimu na pravo.
3.http://www.lonelycatgames.com/?app=slick
Špicová náhrada za Icq...
4.http://www.adobe.com/products/flashplay ... layer.html
Pro realističtější surfování po Internetu přes Operu!
5. http://www.66.com/route66/index.php?cid ... elected=53
Nevim co k tomu dodat, mě běží skvěle!
6.http://www.skype.com/intl/en/download/s ... owsmobile/
Tohle je špička, nejde sice zapnout přední kamera na videohovor, ale doufejme že to umožní nějáká z příštích verzí programu... Jo a musí se nainstalovat do Zařízení, jinak nejede!
7.http://coreplayer.com/content/view/28/69/
Funguje opravdu dobře i s titulky! Jen musíte vypnout pohybové čidlo a nechat display na výšku, jinak vám nepůjde zapnou režim landscape na přehrávání... Jakmile totiž přeskočí display do landscape, program to nepochopí a prehrává jen na výšku!!!
8.http://smartmania.cz/index.php?ind=down ... w&iden=515
Hra ze sekce Download... Vše jede a je fakt chytlavá!
9.http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=10119
Nechci dublovat, ale jede to skvěle, jen si zvyknout...
10.http://www.astraware.com/boardgames
Jedeto jak má... Ale bacha, návykový... :-)
11.http://www.astraware.com/ppc/featured/s ... 7-000-0379
Jede na 100%!
12.http://www.spbsoftwarehouse.com/products/keyboard/?cz
Co říct, prostě klávesnice s podporou řečí a vlastním slovníkem...
!13.http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow ... mings.html
Po stáhnutí a nainstalování hry, musíte do hlavního adresáře Pocket Lemmings nahrát "MAIN.DAT" z originálních Lemmings. Ale není problém ho sehnat na internetu, myslím samotný soubor. POZOR! To už je porušování autorských práv. Záměrně ho sem tudíž nedávám! Jinak první dvě kola mají trochu problém s grafikou, ale je člověk lehce udělá a potom super!!! Kdyžtak pomůžu... ;-)
!14.http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow ... -v2-0.html
Po spuštění programu najedtě na 7. nabídku "Options" a zmáčkněte "Buttons" tam si přenastavte jak budete kostičky ovládat. Doporučuji použít černý TouchPad (nastavený ne na myš). Přejetím po něm do "Leva" (u první nabídky) docílíte pokybu kostičky doleva... atd. Jinak Dobrý!
!15.http://www.diamondtv.fr/
Z toho jsem opravdu unešený!!! Prostě televize v telefonu... Jo a doporučuji jako přehrávač zvolit "Media Player", nevím proč, ale "Core Player" to nebral. P.s. Myslím, že tohle předčí i sbírku motýlů! :tlem:
!16.http://www.freewarepocketpc.net/ppc-dow ... t-uno.html
Kdo nezná tu karetní hru, tak ať se tím radši nezabývá... Ale pro nás pařany, je to Cool!


No a nakonec věci co zaručeně (mě) nejdou:
SmileySMS 1.66 - Nejdou otevírat zprávy! A celý je to náký divný...
Pocket Translator 2005 - I když zadám cestu kam se má nahrát, nahrává se vždy do Hlavní paměti a protože se tam nevejde, tak spadne celá instalace... :-(
Quake 2 - Přesnou verzi neznám, prostě nešel!
Worms A Space Oddity - Nehratelné, ovládání se mi nepodařilo pochopit (Omnie nemá šipky nebo joypad), prostě to neni na Omnii...

Ještě jsem zkoušel náký hry, ale ty už si bohužel nepamatuju!


!!!P.s. Nové věci, vždy označím červenými vykřičníky kvůli přehlednosti!!!!

Medvidatecko
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: sob zář 27, 2008 17:00

Příspěvek od Medvidatecko » úte lis 11, 2008 20:44

Prosimte, Skype Ti funguje? Mě nejde. Nespustí se. ?

Uživatelský avatar
XeeS
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř lis 21, 2007 17:50
Zařízení: Samsung Galaxy S
Bydliště: Praha, Česká Republika

RE: Skype

Příspěvek od XeeS » stř lis 12, 2008 15:24

Nainstaluj ho do hlavní paměti!!! Jen tak ti pojede... Sorry to jsem zapoměl říct! :-(

grooveman
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: pát zář 15, 2006 9:06
Bydliště: ostrava

Příspěvek od grooveman » pát lis 14, 2008 22:22

kterej skype ma stahnout.. prosim o odkaz

Uživatelský avatar
XeeS
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř lis 21, 2007 17:50
Zařízení: Samsung Galaxy S
Bydliště: Praha, Česká Republika

Re: Skype

Příspěvek od XeeS » pát lis 14, 2008 22:56

Nebudu ti nadávat, že jsi hloupý... Protože určitě nejsi a pro příště to budeš vědět! Tvoje Omnie je PPC, čili Pocket PC; jednoduše přeloženo i vysvětleno počítač do kapsy! Potom je tu ten druhý pojem Smartfone a to znamená, že je to telefon s operačním systémem, ale většinou ne dotykový a "více telefon"...

Je to jen hodně jednoduše vysvětleno, ale doufám, že v celku trefně...

P.s. http://www.skype.com/go/getskype-pocketpc

P.s.s. Snad jsem tě neurazil, nemyslim to špatně... :wink:

Uživatelský avatar
XeeS
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř lis 21, 2007 17:50
Zařízení: Samsung Galaxy S
Bydliště: Praha, Česká Republika

Aktualizace 19.11.2008

Příspěvek od XeeS » stř lis 19, 2008 16:31

Prosím, nepodařilo se Vám někomu roznej na Omnii Dooma, Duke Nuke, Quake atd? Jestli jo, napište verzi a co nejpřesnější popis a já to zkusim... Díky!

Uživatelský avatar
sanchezz
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte črc 15, 2008 10:44
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sanchezz » čtv lis 20, 2008 18:40

Chtěl bych se zeptat, zda jde omnia ovládat jenom prsty, nebo jestli je někdy opravdu nutnost použít stylus.
Dále bych se chtěl zeptat, jestli je rozlišení 240*400 poznat pouhým okem jestli je hodně rastrové..
A jak je omnia rychlá??Seká se občas?
Dík

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » čtv lis 20, 2008 19:08

Je dost rastrove, ovladat jen prsty prevazne jde, problem je mozna psani a odesilani SMS, ale vec nazoru na ovladatelnost prsty.

Tak seknou se da uplne vse, ale jinak byla dost svizna

aliasb
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob lis 29, 2008 23:40
Zařízení: Omnia i900

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od aliasb » ned pro 14, 2008 13:47

Skype .... pokud máte problém s pamětí(ukousne fakt kus) zkuste fring ...nainstaluje se jak na kartu,tak i do úložiště funguje pod ním mimo jiné icq(bez hlasu),skype při rychlejším připojením i hlas... atd...jde nastavit priorita použív.připojení...a funguje!

Uživatelský avatar
XeeS
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: stř lis 21, 2007 17:50
Zařízení: Samsung Galaxy S
Bydliště: Praha, Česká Republika

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od XeeS » ned pro 14, 2008 22:24

Děkuji za příspěvek!

Nahoře je nová aktualizace... Myslím, že zajímavá!!!

Uživatelský avatar
Hanusch
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: pon srp 11, 2008 20:24
Zařízení: MDA Vario , Samsung OMNIA

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od Hanusch » pon pro 29, 2008 21:18

Hodně rastrovaný je podle mne tedy přehnané,pravda je že jsem přešel z 320x240 takže tady žádnej rozdíl...ovšem měl jsem zkušenost i s VGA Diamondem a je pravda že rozdíl je znát,ovšem i na velikosti ikon...takže je to diskutabilní ,vyzkoušej a uvidíš-jinak zrak mám velmi dobrý :tlem:

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od IkE Blaster » pon pro 29, 2008 22:43

Tak je pravda, ze ja jsem zvykly na WVGA na 3 palcich, kde body pouhym okem nepostrehnes (zrak mam take velice dobry), ale tady to proste rastovany hodne je, potvrdi ti to kazdy, kdo vidi vedle sebe klasicke QVGA-2.8'' a Omnii WQVGA 3.2''. Ikdyz drive mely PDA normalne kolem 3.5'' a QVGA, ale zkratka na Omnii to bije do oci.

Ale mas pravdu, zvyknout se da, jen ten web byl pro mne utrpeni (na WVGA si zkratka muzu dat temer jakkoliv maly text, vzdy mam sanci to louskat, ale jakmile vidit kosticky, tak nemam sanci).

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od yaqwsx » úte pro 30, 2008 8:47

Myslím, že není rozdíl mezi QVGA 2,8" a WQVGA 3,2" - jemnost je stejná, display má stejnou šířku (možná se liší o nějaký zlomky milimetru)...

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od IkE Blaster » úte pro 30, 2008 10:08

Ano, ale QVGA se da udelat "jemne" a "hrube" :) Zalezi na mezerach mezi pixely. Nyni uz se hadat nebudu, nejsem si jisty, ze to bylo fakt tak hrozne a nedopracoval jsem se k nazoru jen casem. Naposledy jsem mel Omnii v ruce na Bozi hod a ani ne moc poradne :)

Uživatelský avatar
yaqwsx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 204
Registrován: stř led 30, 2008 16:03
Zařízení: Samsung Omnia

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od yaqwsx » úte pro 30, 2008 11:35

Aha... No tak orámování pixelů není nejhorší, ale ani nejlepší. V praxi naprosto dobře použitelné, i internet s tím celkem dobře jde, ale není to až zas takjový komfort na Touchi HD.

Doplním můj další postřeh: Omnia dokáže přehrát video 240 × 400 px, 1228kbps i na nejnižším taktu (208 Mhz) naprosto bezproblémů. A 640 × 360 px už při 400Mhz...

A omlouvám se, že v poslední době tvoje příspěvky ne vždy dobře pochopím

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od IkE Blaster » úte pro 30, 2008 13:31

To je v pohode, ja posledni dobou pisu same nesmysli :) Btw ja jsem na Omnii rozjel se 102% vykonu video okolo 720x400px 1250kbps :wink: Uz nevim, co presne za format, ale mam pocit, ze to bylo ve flv.

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od Vitezslav2 » úte úno 03, 2009 18:38

Chtěl bych se zeptat,jestli existuje nějaký softík,aby zůstaly nastavené hodnoty ve fotoaparátu (jas,kontrast,sytost atd.) a ještě jak se da nastavit zobrazení hodin v horní liště.Děkuju za pomoc.

Uživatelský avatar
Vitezslav2
smartguru
smartguru
Příspěvky: 515
Registrován: sob úno 09, 2008 15:23
Zařízení: Samsung Galaxy S7,iPhone 7

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od Vitezslav2 » čtv úno 05, 2009 20:45

Potřeboval bych poradit ohledně nabíjení.Když nabíjím z nabíječky,tak mi nefunguje automatické vypínání nabíjení.Nabíjí se klidně celí den,baterie už je dávno na 100%,ale nevypne se nabíjení.Nevíte někdo čím to může být?HR nepomohl.Díky.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od IkE Blaster » čtv úno 05, 2009 22:28

Jediné, co ti mohu poradit, je nainstalování programu Batti - nevím kde jinde to zjistit -> jsou 2 režimy nabíjení:

) Normální, nabíjí se "vší silou"
) Udržovací, nabíjení dojede na 100%, přepne se na tzv. AC režim a udržuje nabitou baterii kolem 93-99% (většinou tak 95%), při tomto režimu se ničí baterie minimálně a nabíječka "žere" také minimum.

Batti zobrazuje proužek s barvami podle stavu, dá se tam poté podle barvy zjistit normální nabíjení/AC

Uživatelský avatar
eyrekr666
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte bře 15, 2011 21:48
Zařízení: Samsung Omnia SGH-i900

Postřehy z uživáni Samsungu i900 Omnie

Příspěvek od eyrekr666 » úte bře 15, 2011 22:49

Zdravím,mam takový problémek,vzhledem k tomu,že mám docela prekérky s tlf,chtěl bych jiný OS,údajně lze mít na Omnii SGH-i900 jen Windows mobile,standartně 6.1 profesional,chtěl bych vyšší.Je to možné?A kdyžtak jaký?WM6.5 nebo dokonce WM 7?

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti