Prehrievanie Ipaq 614

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Uživatelský avatar
xjanosik
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř čer 04, 2008 13:09
Zařízení: Htc Diamond 2, Ipaq 614c,

Prehrievanie Ipaq 614

Příspěvek od xjanosik » úte srp 12, 2008 21:31

Vie, že ste to tu už riešili ale, nedoriešili sme to. Preto som založil zvlášť tému.

Ja som reklamoval 614, dostal som nový bez problémov. Avšak problém ostáva.
Na palubovke mi po cca15-20min prestane nabíjať a ak slnko stále svieti tak do cca2hodín mi výpíše že teplota je kritická.

Do prvého som dal upgrade na batériu, ale do tohto ešte nie, ale asi to skúsim či to niečo pomôže.

Má niekto taký istý problém (asi áno) ako to riešite a riešil to niekto s HP. :evil:

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » úte srp 12, 2008 23:08

muj ciste osobni nazor na vec okolo prehrivani je, ze by se to reklamovat nemelo, pac kdyz nechate pristroj na slunku par hodin :) tak je jasne ze bude mimo provozni hodnoty udavane vyrobcem... (ano, ostatni zarizeni to treba zvladaji, ale taky by nemuseli) ja s prehrivanim rozhodne problem nemam, vse funguje jak ma.... schvalne zkusim polozit ipaq na slunko na palubovku a po hodince zmerit ir teplomerem :) btw. onen update je ucinny pouze na stroje vyrobene do dubna 2k8

Uživatelský avatar
hxg614
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob bře 15, 2008 16:26

Příspěvek od hxg614 » stř srp 13, 2008 18:05

Moj pôvodný iPaq bol jeden z prvých kúpených u nás, a bol aj jeden z prvých, ktorý bol vymenený v rámci reklamácie kvôli prehrievaniu. Update nepomôže, bol určený len pre prvé kusy a odstraňoval falošné poplachy s prehrievaním (nie reálne prehrievanie).
Ja som sľúbil, že otestujem moj iPaq na dlhšej trase, no nepamätám sa, v ktorom vlánke to bolo - tak to napíšem sem :-) iPaq bol zapnutý asi 4,5 hodiny, na nabíjačke, vložený v držiaku na skle. Teplota vonku bola v rozpätí 28-31*C. Sledoval som stav iPaqu počas celej cesty, a fakt je ten, že napriek stále pripojenému na nabíjačku, po tých 4,5 hodinách bola batéria niekde okolo 38%. Z uvedeného vyplýva, že znova došlo k zohriatiu batérie, ale nie na toľko, aby sa PDA úplne vyplo a vypísalo "Critical battery temperature".
Na základe uvedeného vidím zmysel reklamácie prehrievania a odporúčam túto reklamáciu absolvovať - tieto novšie 614ky sú evidentne lepšie!

Uživatelský avatar
Pipa
smartguru
smartguru
Příspěvky: 783
Registrován: úte dub 22, 2008 12:33
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Bydliště: okolí stověžaté

Příspěvek od Pipa » stř srp 13, 2008 18:24

v neděli jsem se vrátil ze zahraničí, ipaq + TT7 v provozu cca 7 hodin a bez problému, dobíjení se na chvíli přerušilo někde po 3 hodinách - při stavu 100% baterie - pak při 98% se znovu začal nabíjet

mám rom 6.1 v1.3

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Příspěvek od landov » stř srp 13, 2008 18:59

to kissman: "muj ciste osobni nazor na vec okolo prehrivani je, ze by se to reklamovat nemelo" - to teda nechapem: Ak si kupim pristroj, ktory ma o.i. aj navigovat, ale v lete (ked je teplo) to nerobi, tak by som to nemal reklamovat??? Viac takych zakaznikov ako Ty, a sme o5 v socializme...

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 19:01

ale vzdyt je to pravda :lol: nechas na to svitit slunko, no tak se ti zahreje, mno a kdyz se to zahreje tak to nefunguje :) kdyby bylo na svete vic takovych, kteri by si precetli navod, nemuselo by byt na forech toliko prispevku :lol: u nekterych navigaci je dokonce pripsano !pozor, nenecahvejte pristroj na primem slunci. Muze dojit k jeho nenavratnemu poskozeni! :)

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Příspěvek od landov » stř srp 13, 2008 19:06

preboha...co to rozpravas...ved podla tvojich reci, by nemohla fungovat ani ziadna PNA navigacia, ktora sa lepi prisavkou na sklo (a su ich statisice) - a podla teba by to bol normalny jav...!!! NO COMMENT !!!!!!!!!

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 19:09

vykladam pravdu :) je to tak a v tom navodu si to precist muzes ;) kdyz mi neveris, to ze funguji i presto, je vec jina... btw. jeste pro info, to ze je venku 30oC neznamena ze kdyz nechate na PDA svitit slunko tak ze na nem bude taky 30oC :) nejde mi o to tady vypravet ze vas ma kazdy v servise poslat nekam, ale o to pochopeni ze se o zavadu nejedna, ale i tak se vyrobce snazi udelat pro to maximum aby vam vyhovel a stroj fungoval i tak :) (mimoch. tomtom910 a Garmin se vypinaji bezne pri 50oC temer ve stejnou chvilku se mi oba vypli pri ceste do Chorvatska)

/edit: v manualu od iPaqu je to na strance 102 :) pak 109, 111

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Příspěvek od landov » stř srp 13, 2008 19:20

Tak este raz (a z mojej strany naposledy), trosku sa o navigacie zaujimam a z diskusii na forach som sa nedocital o takych problemoch (hovorim teraz o PNA navigaciach) ako opisujes o svojom PDA... OT: sam som prednedavnom absolvoval cestu do Chorvatska a s5 s TT6 a HTC Cruise (priemerna teplota vonku!!! bola 32C) a NO PROBLEM!!! Takze ak by mala byt pravda to co je v navode, alebo to co sa deje s tvojim IPAQom (a co povazujes za normalny jav), tak by sa miliony ludi museli obmedzit na jazdenie s navigaciou v obdobi teplot do 25C...Myslim, ze spravne riesenie tohoto "problemu" bude v ochote priznat si, ze IPAQ 614C je proste v tomto smere ODFLAKNUTE PDA...Howgh

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder » stř srp 13, 2008 19:51

Já jsem měl před 614 MIO A501 a to problém nemělo, ale jinak to byla pastička. HP614 problém má, ale v návodu a informacích o výrobku je jasně napsáno - citace ze sunnysoftu:
"provozní teplota a vlhkost –10° to 55° C/90% relativní vlhkost"
Na sluníčku je na přístrojovce klidně i 70° takže ho používáme v rozporu se záručními podmínkami. Bohužel taky mi to vadí, jinak mi HP614 absolutně vyhovuje a nenašel jsem PDA s provozní teplotou od -30 do +70C.
Není to ODFLAKNUTE PDA, vždyť nabízejí jako příslušenství externí GPS modul ten hodíš na okno a PDA umístíš tam kde nepřesáhne provozních teplot... Howgh ;)

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 19:57

myslim ze oznaceni "Businnes" je zde na miste ;)

Uživatelský avatar
xjanosik
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř čer 04, 2008 13:09
Zařízení: Htc Diamond 2, Ipaq 614c,

Příspěvek od xjanosik » stř srp 13, 2008 20:38

Páni riešiete to zaujmavo, takže som to začal riešiť ja.

Zavolal som na tech podporu do HP. Tak o takom nič nepočuli ani nemajú žiadnu odozvu od majiteľov 614. Dokonca ani na to, že to nenabíja keď je to pripojené nič nemajú.

Prvý ipaq bol ten najstarší, takže update bol ako píše hxg614 iba akože.

Tento druhý mi aspoň funguje dlhšie.
Na margo teploty "murder", skúšal si chytiť holou rukou 70stup.
Teplota v aute po 4 i viac hodinách na poludňajšiom slnku bude max do 55stup.
Rád by som vedel pri akej teplote dôjde k vypnutiu nabíjania. Vie to niekto zmerať??
Tam vidím riešenie nech sa HP troška zapotí.

Inak na 614 nemôžem dopustiť.

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » stř srp 13, 2008 20:40

lol, kdysi sem meril teplotu palubky kdyz sem cekal natrajekt :) po dvou hodinach 80oC :) ;) o HP lince je znamo ze rikaji ze o nicem nevi :) pritom vi ;)

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder » stř srp 13, 2008 21:26

to xjanosik věř, že teplota jde hodně přes 55´C změř si to někdy. Já mám svůj rekord při popojíždění v koloně 77´C. Stop nebudeme se hádat o kravinkách.
Prostě taky mě štve, že se to přehřívá. Povedlo se mi to vyřešit při cestě na a z dovolené umístěním telefonu před výdech ventilace, sundáním zadního krytu a vypnutím wireless části takže jsem to měl jen jako PDA s GPS. To vydrželo opravdu celý den na sluníčku s navigací, jen je zajímavé, že ráno byla baterka plná a po cestě s IGO8 a vším ostatním vypnutým, nonstop na nabíječce a baterka absolutně vyždímaná po vypnutí a odpojení hned řvala, že je prázdná. Používám nabíječku originál MIO, ale proudy by měli dávat všechny stejné ne?
A ještě jedna drobnost možná lepší když se tel. vypne než kdyby měla baterka explodovat. Kdysi jsem si přejel Nokii 6310 kamionem a telefon se zapekl do pneumatiky musel jsem ho z ní vysekat a byl poškozený vzorek na pneu. Nevěřil bych, že tohle dovede taková malá krabička.

Uživatelský avatar
xjanosik
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř čer 04, 2008 13:09
Zařízení: Htc Diamond 2, Ipaq 614c,

Příspěvek od xjanosik » stř srp 13, 2008 23:00

Ja som prišiel i na iný spôsob, ale nebolo to až tak super. 614 ide i bez batérie. Nie je to bohvie čo, ale i to som skúšal (len nevypínať motor ).

A po ďalšie.
Kamarát kúpil okolo 3000mah (cca tisícka SK) batériu originál HP,ktorá ide bez problémov a podľa neho 4-5hodín.
Ale je to riadne veľká krava. Možno i to je riešenie.

to "Murder" Stupne som nemeral to priznávam.

Ale som rád, že sa tu konečne preberajú možnosti ako tuto chybu aspoň trocha vyliečiť. Možno i amatérsky.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » čtv srp 14, 2008 15:23

Ja som zaznamenal rovnaké správanie počas navigácie. Ak je vonku slnečný deň a na iPAQ svieti slnko, tak hoci je dole silikónový obal a zadný kryt, v aute beží klimatizácia, iPAQ sa prestane z dôvodu prekročenej teploty batérie nabíjať a samozrejme sa tým pádom batéria časom vybije. Ak bola ale noc a slnko nesvietilo, tak stačilo to odstránenie obalu a zadného krytu a batéria sa neprehriala. Ale bola tiež pekne zahriata.

Rovnakú skúsenosť mám však aj s Fujitsu Siemens Pocket Loox N560, ktorý som používal aj napriek zabudovanému GPS modulu s externým modulom a tiež sa prestával nabíjať.

Netvrdím, že je to OK, ale ak by ste si prečítali popis batérií obsahujúcich Líthium, tak zistíte, že ich prevádzková teplota je dosť obmedzená. A to ako minimálnou, tak aj maximálnou teplotou. Preto každá batéria (mimo superlacných neoriginálnych náhrad z Ázie) už v sebe obsahuje nevyhnutnú elektroniku, ktorá batériu odpojí, ak teplota presiahne stanovené hranice, resp. napätie klesne pod istú hranicu. A neraz pre istotu batériu stráži aj samotné zariadenie, nakoľko sa občas stane, že sa statickou elektrinou poškodí elektronika, ktorá je zabudovaná v batérii.

Inarus
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: stř bře 19, 2008 20:31
Zařízení: Lumia 1320, Dell Inspiron 11 3147

Příspěvek od Inarus » pát srp 22, 2008 10:29

Ja mel driv mio a 701 a tam sem prehrivani neresil.Z6aprve melo lepsi prijem signalu gps a za druhe,po 4hodinove jizde (v lete ve vedru) s igo 8 rozhodne tak horke nebylo,614 fakt topi,a701 jen hrala.A problemy s nabijenim zadne.TT7 je na prehrivani lepsi,614c se uz tak nehreje,ale jel sem s ni 2x a pokazde mi asi po 50km najednou zacala blbnou,urcovalo to polohu totalne mimo.Vzdycky koolem ceskeho krumluva.Zvlastni.Byla mimo snad i o kilometr.A pritom i kdyz byl plny signal.

Crossman
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned srp 03, 2008 12:09

Příspěvek od Crossman » ned srp 24, 2008 14:42

Este ma napada ak mate niekto este iGo 8 v iPaqu tak skuste prosim vas zmazat napriklad teren, ci neprestane to prehrievanie zariadenia. Teoreticky by mohlo, lebo to vykreslovanie je predsa dost narocne.

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder » ned srp 24, 2008 19:31

Nepomůže, terén, budovy smazány vypnuty a je to stejné.

lamauser
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon črc 07, 2008 8:11

Příspěvek od lamauser » ned srp 24, 2008 22:48

Neskusal to niekto s podtaktovanym procesorom ... ? inac moja skusenost z piatka - asi 30 min. zapnute OCN8, napajane len z baterie, PDA pomerne zohriate, som uprostred mesta a "strata GPS signalu" .... zahol som na parkovisko, cakam, bohuzial signal uz nenabehol. Skusil som teda IGO8 aj TT7 - ziadny signal .... Pomohol len reset PDA ... :cry:

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti