WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Odpovědět
ikoala
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: ned čer 22, 2008 20:03

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od ikoala » čtv pro 18, 2008 22:23

akorat ze 1.6 je zalozena na starsim buildu a je pomalejsi nez 1.5 s novejsim buildem, ale na 1.5 nemuzu vystat ten defaultni smart scrolling v outlooku, kdyby nekdo vedel, jak to vypnout....diky

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od miroslav.turek » sob pro 20, 2008 19:54

Už dva dny je vytvořena staronová ROM 1.4 rel. 1.1. od Yevga.
Je uložena na adrese:
http://rapidshare.com/files/174859341/6 ... 1.rar.html
pass: israpda.com

Yevg oprášil stabilní a oblíbenou verzi, kterou doplnil o poslední opravy od HP a utilitky pro GPS a zálohování (také vložil ruskou a polskou xT9, to je ale pro nás asi nezajímavé). Já osobně sice preferoval v1.5, ale to zpoždění při příjmu hovoru bylo otřesné, takže už od odpoledne testuji inovovanou 1.4. Zatím funguje rychle a stabilně (stejně jako původní 1.4). Předpokládám, že tato verze si najde své příznivce hlavně pro to, že se tato ROM zase podobá originální od HP (na rozdíl od úletu s TouchFlo verzi 1.6)

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od elcrys » sob pro 20, 2008 21:36

Také jsem se na to díval. Dokonce jsem si chtěl stáhnout zvlášť tu utilitu GPS QK Position z iPAQu 914, abych si ji dal do své současné ROM, ale ztroskotal jsem na registraci do fóra :). Neustále mi to psalo, že jsem chybně zadal údaje. Byl by někdo (kdo je tam už registrovaný) tak hodný a reupnul ji na nějaký filehosting? Odkaz na tom ruském fóru je http://4pda.ru/forum/dl/post/150840/iPA ... on_914.zip Díky!

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od murder » sob pro 20, 2008 23:10

Tady to máš:
je to traffic share tak vesele sosej, i když jsem HP už prodal, tak podporu ještě chvíli nechám.

Jo a Yevg chce po miroslavu.turkovy aby mu poslal cab s českou XT9 zapracuje ji přímo do rom.

Crossman
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned srp 03, 2008 12:09

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od Crossman » sob pro 20, 2008 23:47

Ahojte, chcel by som sa opýtať či je integrované kinetické scrolovanie v tej vynovenej verzii 1.4 ako u verzii 1.5 ? Ďakujem

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od miroslav.turek » ned pro 21, 2008 0:02

Crossman: scrolování v nové 1.4 není, tak jak nebylo ani v té původní 1.4

Co se týče té xT9, tak si nejsem jistý, jestli to půjde, protože já mám funkční jen tu, co přepíše Španělský slovník. Sám jsem se pokusil založit ručně českou xT9 kopií té 'Španělské' (kopíroval jsem všechny soubory, ne jen slovník) a patřičným nastavením v registrech. Čeština sice šla vybrat, ale psalo to jen číslice... Pokud máte někdo Českou xT9, která se skutečně tváří jako Česká a ne jako Španělská, tak dejte vědět.

Crossman
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned srp 03, 2008 12:09

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od Crossman » ned pro 21, 2008 0:08

Aha no to je škoda (teda aspoň pre mňa :-) ) lebo dosť som si na to zvykol. A má tá upravená ROM 1.4 nejaké veľké plusy kvôli čomu by sa to oplatilo skusiť (myslím oproti v 1.5) ?

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od miroslav.turek » ned pro 21, 2008 0:18

Já na tu verzi 1.4 šel jen kvůli tomu, že při příjmu hovoru měla ta 1.5 šílené prodlevy. Navíc jsem musel vypnout čekající hovor, protože to přerušovalo aktuální hovor. Zatím ale nevím, jestli to pomohlo (nikdo mi dnes nezavolal...). To rolování nebylo špatné, ale nekde mi to spíš přidávalo práci. Uvidíme za pár dní, jestli u ní zůstanu, nebo půjdu zpět na 1.5.

Uživatelský avatar
jakubsk
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pát kvě 02, 2008 19:35
Zařízení: iPAQ 614c, iPAQ hx4700, Jornada 520, iPAQ 314
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od jakubsk » ned pro 21, 2008 22:21

Zdravim panove, nemate nekdo tuseni, jak zprovoznit HP BT klavesnic pod WM 6.1? Na puvodni WM 6 to chodi normalne, ale ta je priserne pomala. Dikes za pomoc

padlej
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon lis 10, 2008 8:59
Bydliště: Praha

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od padlej » pon pro 22, 2008 9:23

Taky se budu vracet na 1.4 kvuli te hrozne prodleve pri prichozim hovoru. Jinak rychlost 1.5 je skvela.

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od elcrys » pon pro 22, 2008 12:02

murder píše:Tady to máš:
Ještě jednou díky, funguje to dobře.

Ta prodleva při příjmu hovoru bude možná způsobena tím, že v ROM 1.5 není 8 MB Pagepool jako ve verzi 1.4, i když jinak je 1.5 podle mně rychlejší. Kdyby se náhodou někomu chtělo tak zde http://rapidshare.com/files/167881457/p ... odixon.rar je nástroj pro vytváření různě velké Pagepool v jakékoliv ROM. Možná, že by i verze 1.5 mohla být bez prodlevy při příjmu hovoru.

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od miroslav.turek » pon pro 22, 2008 13:29

Mysle jsem, že verze ROM 1.5 má 8 MB Pagepool. Jak ho lze zjistit? Jde změnit pagepool i na běžíci ROM? Jinak jsem měl stejné podezření na tu PagePool, ale nenašel jsem ke změně velikosti jednoznačné názory, takže jsem to nakonec netestovat. Pokud to někdo otestujete u verze 1.5 a pomůže to, tak dejte vědět.

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od elcrys » pon pro 22, 2008 14:35

Jestli je v Settings/About v hodnotě Memory 116.92 MB, tak nemá ROM žádný Pagepool. Na běžící ROM by to šlo udělat tak, že se udělá záloha pomocí např. SPB Backup, vezme se originál ROM, vytvoří se u něj pomocí toho nástroje Pagepool, nacpe se to do telefonu, vrátí se záloha a je to. Až budu mít čas, tak to asi vyzkouším.

EDIT: Tak jsem zkusil upravit ROM 1.5 a v logu toho nástroje se píše, že i ona má 4 MB Pagepool. Vypadá to, že hodnota 4 MB je použitá i v originální ROM od HP, ale už si to přesně nepamatuji.

EDIT 2: Tak jsem tedy včera provedl zvětšení Pagepool o 4 MB (zabralo mi to asi 30 minut do plného zprovoznění původního nastavení a v Settings/About/Memory mám teď něco přes 113 MB - z toho usuzuji, že ruské ROM s Pagepool ji mají velkou ne 8 MB, ale 12 MB - tj. 4 MB defaultní + těch 8 MB co jsou uváděny v popisech od Yevga). Potom jsem provedl test, při kterém mi zavolal člověk, já stiskl zelený telefon a přesně sekundu poté (přibližně doba přiložení telefonu k uchu) začal počítat. Potom jsem se dotyčného zeptal od kolika sekund mě slyšel. Slyšel od jedné, takže u mé ROM se zvětšeným Pagepool je zpoždění hovoru buď žádné, nebo do jedné sekundy. Při tomto testu jsem měl vypnutý software pro nahrávání hovoru, který by mohl měření ovlivnit.

vitusmotuz
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob lis 22, 2008 1:52

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od vitusmotuz » stř pro 24, 2008 10:29

Vyskusal uz niekto videohovor na 614c? pretoze mne to nefunguje.Mam aj 3G kartu aj siet ukazuje.No ak to ma uz niekto vyskusane nech napise THX :cry:

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od kissman » stř pro 24, 2008 10:45

O2 - Karlovy Vary - bez problémů :)

btw. vzhledem k tomu, ze pagepool je stinova pamet v ram pro beh veci, ktere nelze vykonavat v rom, tak si nemyslim, ze by jeho velikost mela vliv na prijem hovoru a nasledne prodlevy coz je ciste sw zalezitost :)

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od miroslav.turek » stř pro 24, 2008 10:48

elcrys: Dík za test. Já zase testoval verzi 1.4 rev 1.2 s Manillou 2D. Je tam 16MB pagepool. Šlape to dobře, ale manilla je sice líbivá, nicméně mi příjde zbytečná. Zvykl jsem si na ToDay Agendu a tu tam nemůžu použít. Během noci mi to navíc sežralo celou baterku, i když Yevg001 tvrdí, že mu to baterku nežere. Právě zvažuji instalovat 1.4 rev 1.2 variantu bez Manilly, ale snížil jsem si pagepool na 12MB (to musí stačit, když tam nebude Manilla), nebo 1.5 a zvýšený pagepool taky na 12MB. Nejsem si jistý, co mám zvolit. 1.4 bude sice starší build, ale malá (víc volné paměti) a rychlá se spoustou oprav a pravděpodobě i nadále rozvíjená. 1.5 zase je novější build, ale asi slepá větev (Yevg ji neplánuje používat) na druhou stranu mi zlobil jen ten pomalý příjem hovorů a to se pomocí pagepool opraví.

padlej
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pon lis 10, 2008 8:59
Bydliště: Praha

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od padlej » stř pro 24, 2008 14:35

Takže sem si u ROM 1.5 zvětšil pagepool z původních 4MB na 12 MB jako to má ROM 1.4. Bohužel sem neměl možnost si zavolat a zkusit tu prodelvu. Každopádně 1.6 má pagepool 12MB. A Original ROM od HP WM 6.0 má pagepool jen 4MB. U všechn ROM jsem zjistil velikosti pagepool programem co je o pár odpovědí výše.

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od miroslav.turek » stř pro 24, 2008 17:02

Po obědě jsem si místo odpočinku taky zvětšil pagepool v1.5 na 12MB a nainstaloval vše znovu. Uvidíme, jak to pomůže. Měl jsem zatím jen jeden hovor a přišlo mi, že spojení bylo ihned bez prodlevy. Ve verzi 1.4 rev 1.2 jsem měl nepříjemné prodlevy u NetFront Browseru. Nevím, jestli to bylo tou verzí, ale u 1.5 se mi to jeví mnohem lepší.

vitusmotuz
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob lis 22, 2008 1:52

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od vitusmotuz » stř pro 24, 2008 17:21

vitusmotuz píše:Vyskusal uz niekto videohovor na 614c? pretoze mne to nefunguje.Mam aj 3G kartu aj siet ukazuje.No ak to ma uz niekto vyskusane nech napise THX :cry:
skusali ste to uz niekto pls?

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od kissman » stř pro 24, 2008 17:25

chtělo by to číst...
kissman píše:O2 - Karlovy Vary - bez problémů :)

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů