WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Odpovědět
miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

Příspěvek od miroslav.turek » pon lis 10, 2008 21:17

Já jsem taky spokojenej, nebít tohoto problému s baterkou, tak ho vůbec nemusím restartovat i několik týdnů. Do nedávna jsem udržoval baterku nad 50 procent (nebylo to záměrně, prostě jsem během dne byl pořád připojený na USB počítače). Až jsem párkrát byl mimo zdroj déle a po tom co se mi to několikrát zaseklo jsem to zača pozorovat a zjistil jsem, že hlavně pokud mám zaplou GPS, tak to zlobí nejvíc, dokonce i když ji před samotným hovorem vypnu. BT to udělá taky, ale jen občas. Vzhledem k tomu, že jsem měl několik různých ROM a dvě různé verze ostatních komponent a zlobilo to na všem, je možné, že je to HW problém. Druhá možnost je, že ten první bootloader měl chybu, v další verzi ji opravili a v poslední ji udělali znovu (já měl jen tu úplně starou verzi a potom hned tu úplně novou).

zajmi
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: pát úno 29, 2008 20:10

Příspěvek od zajmi » pon lis 10, 2008 21:27

Ještě jsem si vzpomněl, že mi nešla nainstalovat orig. ROM update(1.01.04) SP:40097, až po úpravě, kterou mam pocit udělal Z80. A na to konto, někdo řekl, že máme starý motherboardy, jiným to šlo v pohodě nainstalovat. Tak uvidíme.

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

Příspěvek od miroslav.turek » pát lis 14, 2008 19:49

Tak pokud si někdo chcete otestovat novou ROM od našeho oblíbeného autora Yevga, tak tady je:
OS 5.2.20757 (Build 20757.1.4.0) Ver 1.5
http://rapidshare.com/files/163730994/6 ... _20757.rar

Heslo: israpda.com
Už má zpět mobil z opravy (já ho zase na opravu dal), takže doufám, že se naše čekání oplatilo.

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Příspěvek od elcrys » pát lis 14, 2008 22:16

Co jsem pochopil z toho ruského popisu, tak tam jsou 3 novinky - nová verze jádra + vzhled, pravděpodobně odstraněn Q-GPS a fix nějakého problému s časovým posunem. Alespoň to jsem z toho pochopil - uvidíme, až otestujeme :) .

EDIT

První zkušenosti:

- Q-GPS je opravdu pryč, ale vzhledem k tomu, že jsem si před upgradem udělal zálohu pomocí SPB Backup, tak ho tam mám zase zpátky

- vylepšení vzhledu spočívá pravděpodobně v tom, že horní lišta ztratila svůj zaoblený zrcadlový vzhled a je vybarvena jednolitou barvou, je to asi přehlednější, ale zase kvůli záloze mám zpět svůj staronový hezčí vzhled

- zase nám narostla volná RAM, odhaduji tak o 6 MB - doufám, že to nebude na úkor rychlosti

- v kontaktech se mi zobrazuje u každého kontaktu jestli je uložen na SIM nebo v telefonu

Jinak to po zběžném pohledu vypadá stejně - uvidím po delším používání.

Pozn.: Po obnovení zálohy se mi při startování systému restartoval, ale napodruhé naštěstí naběhl

Crossman
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned srp 03, 2008 12:09

Příspěvek od Crossman » ned lis 16, 2008 9:56

Mohol by prosím niekto napisat kto už používa túto najnovšiu Yevgovu ROM či ma nejaké podstatne bugy ? Napr. ci sa zariadenie neprehrieva viac, sú tam normálne funkčné Windows Live služby? Lebo stale mam nahratý v iPaqu origo WM 6.0 ale hnevá ma tam tá dlhšia odozva po prijatí hovoru a taktiež mi blbne sem tam ked sa pripájam pomocou EDGE na net... A neviete ci sa dá zálohovať ROM z môjho zariadenia nejako okrem JTAG metódy ? Za odpoveď ďakujem :)

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

Příspěvek od miroslav.turek » ned lis 16, 2008 11:02

Crossman: použiju raději toto fórum, misto xda-developers, přeci jen v češtině je to lepší...
Bohužel mám zatím telefon v opravě, takže na první otázku odpověď ještě nevím (i když první ohlasy jsou dobré).
Poradím Ti, jak jsem já testoval novou ROM, abych nepřišel o to co mám, pokud by to bylo třeba vracet:
1.Provedl jsem si jednak zálohu pomocí SPB Backup
2. Pro jistotu jsem si překopíroval i všechny soubory ze zařízení a pomocí CeRegEditoru jsem zazálohoval registry (tento bod není nutný, ale měl jsem lepší pocit)
3. Našel jsem si na netu originální ROM pro případ obnovení. Je na některých diskusních serverech, nebo se dá použít poslední ROM ze stránek HP.
4. Když jsem nebyl s novou ROM spokojen, hodil jsem tam zpět původní ROM a obnovil vše pomocí zálohy SPB Backup
Vše bylo jako před tím.
Někteří použijí tu zálohu i na novou ROM (ne kvůli obnovení ROM, ale kvůli obnovení nastavení), což se mi ale moc nezdá, může to možná způsobovat problémy, které potom neprávem přičítají ROMce. Já si do nové ROM vždy vše instaloji znovu, maximálně si ze zálohy registrů vytáhnu nějakou část nastavení.
Zatím jsem s tím neměl problém, ale je pravda, že mám podezření, že nastavení pro ActiveSync není obnoveno přesně jako před tím (ale to je jen prkotina to znovu nastavit).

ikoala
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: ned čer 22, 2008 20:03

Příspěvek od ikoala » ned lis 16, 2008 13:32

ma ta nova ROMka zase problem s restartem/vypnutim pri 20procentech baterky ?

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

Příspěvek od miroslav.turek » ned lis 16, 2008 13:37

ikoala: To ještě nevím, ale u mě to nakonec nebylo způsobeno ROMkou, ale špatnou baterkou. Vracel jsem tam na čas i orig. 6.0 a zlobilo to úplně stejně. Mám iPAQa v servise a tam mi potvrdili, že je špatná baterka, takže čekám, až jim dojde nová baterka. Jinak nová ROMka je již založena na poslední verzi ofic. ROM od HP, takže problémy neočekávám.

ikoala
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: ned čer 22, 2008 20:03

Příspěvek od ikoala » ned lis 16, 2008 14:28

no ja jdu do servisu s 614kou ve stredu, viz me problemy v threadu PDA v tahu, ocekavam taky bud baterku nebo zakladni desku. Jak dlouho cekas na vymenu ?

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

Příspěvek od miroslav.turek » ned lis 16, 2008 14:30

Říkali mi, že tak tři dny, ale je to tam od úterka a nic. Doufám, že příští tyden to bude...

Crossman
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned srp 03, 2008 12:09

Příspěvek od Crossman » ned lis 16, 2008 15:49

miroslav.turek: No ďakujem Ti za informácie :-) ja mam v iPaqu ROM-ku teraz 0.88 originál ale takú som nejako nikde nenašiel iba tie staršie. Ak máš link tak by si mi ho prosím ťa poslal v SZ ? Ak tak dnes večer skúsim flashnúť :-) . Ďakujem.

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Příspěvek od elcrys » ned lis 16, 2008 18:59

Mám další postřehy z nové ROM - oficiální téma HP se zase zobrazuje normálně bez bílého pruhu dole a další je ten, že se ve všech roletových nabídkách zobrazuje daleko větší font než ve všech původních ROMkách. Co jsem tak četl na ruském fóru, tak je to asi tím, že autor pravděpodobně použil jádro OS z Touche HD, který má ovládání uzpůsobené pro prsty. Možná, že to půjde vrátit pomocí registrů, ale zatím to ničemu nevadí.

Crossman
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned srp 03, 2008 12:09

Příspěvek od Crossman » ned lis 16, 2008 20:51

Nemali ste niekto problém s tou najnovšou yevgouvou ROM s BT ??? Mne sa totiž nedalo prijímať z iných zariadení iba posielať som mohol :-( .

EDIT: BT už funguje :-) (aspoň ten uvedený problém už nemám)

Uživatelský avatar
ondrasoch
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 61
Registrován: sob čer 10, 2006 10:31
Zařízení: HP iPAQ 614c

Příspěvek od ondrasoch » ned lis 16, 2008 23:47

Ohledne toho BT pise, ze problem neni stale vyresen... Ale jinak jsem s novou ROM spokojen, pripada mi stabilnejsi a o kapku rychlejsi, ta predesla mi obcas zatuhla...

Martin@
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: ned srp 10, 2008 10:23

Příspěvek od Martin@ » pon lis 17, 2008 13:08

Pridam este jeden postreh:

Activesync sa spusta samovolne a neviem to odstranit :-( ???

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Příspěvek od elcrys » pon lis 17, 2008 17:32

Toho jsem si taky všiml, v předchozí ROMce jsem se s tím nesetkal. Když dám ukončit proces, tak se za chvíli spustí zase. Vypadá to na problém nových HTC, ze kterých je asi tahle ROM sestavená. Navíc to má asi vliv na baterii - jediné řešení je toto:

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=10114

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder » pon lis 17, 2008 20:46

miroslav.turek píše:Říkali mi, že tak tři dny, ale je to tam od úterka a nic. Doufám, že příští tyden to bude...
Hmm já jsem začal dnes už třetí týden a pěkně mě s tím s.... Když jsem ho tam osobně dával tak říkali do týdne by jste ho měl mít.

miroslav.turek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř čer 18, 2008 17:33

Příspěvek od miroslav.turek » pon lis 17, 2008 20:50

Já tam telefonoval a říkali mi, že to je jen výměna baterky, takže to bude brzo. Na druhou stranu, pokud už ho tam máš tři týdny, tak ještě chvilku a bude konec záruční lhůty, ne?

Uživatelský avatar
Pipa
smartguru
smartguru
Příspěvky: 783
Registrován: úte dub 22, 2008 12:33
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Bydliště: okolí stověžaté

Příspěvek od Pipa » úte lis 18, 2008 1:03

Yevg na israpda.com rika ze ta posledni ROM neni uplne ono a ze uz pracuje na dalsi, snad s integrovanym TOUCH FLO

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder » úte lis 18, 2008 8:20

No jo, ale právě u HP bych nečekal takovýhle servis.
Ale dost ot sem to nepatří.

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů