WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Odpovědět
Honza Bouma
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 145
Registrován: ned kvě 18, 2008 10:49
Zařízení: SE Xperia X10
Kontaktovat uživatele:

WM 6.1 Professional pro iPAQ 614c jsou tu!

Příspěvek od Honza Bouma » čtv čer 19, 2008 20:18

Odkazy na WM6.1 ROMky:
ČESKÁ ROM WM6.1
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=71&t=12807


ROMky od autora Yevg001 - co vím, tak to je autor první 6.1 ROMky pro 614ku: http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=79455


ROMky od autora Zoltair Wright - ROMky jsou primárně v Čínštině+překlad do Angličtiny, překlad ovšem není zcela kompletní: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=425536 ; Najdete zde i odkaz, kde snad naleznete nejnovější buildy ROM pěkně na jednom méstě.


ROMka od autora Z80 - ROMka nepřepisuje updaty, které jsou v oficiální ROM 1.01.04 pro 614ku. Je založená na systému z HP 900 série: http://rapidshare.com/files/143603050/Flash.rar.html


Další zajímavé a hlavně stále vyvýjené ROMky od autora sergiorus: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=498673


Upgrade rádia 0.89: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=71&t=11861 nebo přímo z http://www.hp.com


Thanks to elcrys: "Návod na vyšší Pagepool stačí stáhnout tento skript: http://rapidshare.com/files/167881457/p ... odixon.rar

rozbalit, nakopírovat soubor s ROM flash.dio do adresáře skriptů a spustit odpovídající skript (standardní velikost Pagepool u tovární ROM je 4MB, takže spuštěním ChangePagepool_8MB.cmd přibude dalších 4MB). V souboru LogFile.txt je také vypsána stará velikost Pagepool. Pagepool nemá žádný vliv na radio 0.89. Zatím jsem zkoušel změnit Pagepool u tovární a WM 6.1 ROM, u WM 6.5 nevím."


EDIT1: Pro větší přehled vloženy odkazy na ROMky pro 614ku
EDIT2: Přidán postup na zvětšení pagepool a upgrade radia 0.89

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pát čer 20, 2008 7:54

Myslím, že väčšina ľudí bude povďačná skôr za EN ROMku. Ale dobrá správa je, že sa na tom pracuje, šloda, že je to zatiaľ stále také neodladené.

Ja zatiaľ neplánujem experimentovať s WM 6.1, kým to nie je dostatočne spoľahlivé. Mám obavy, že sa skôr dočkám nejakého zariadenia s WM 7. Vraj má byť predstavené vo februári budúceho roku. Tak uvidíme.

Ada1986
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: pon dub 07, 2008 16:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada1986 » pát čer 20, 2008 9:09

tak myslím, že sme se dočkali i ENG verze ... je v odkaze jako poslední příspěvek :)

EDIT: Tak flash proběhl bez problémů a vypadá to fakt, že je to "originál" romka, vše je jako od HP :) zatím šlape v pohodě, jdu testovat

zmatus
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: stř úno 20, 2008 10:05

Příspěvek od zmatus » pát čer 20, 2008 10:09

To je super sprava, daj potom prosim vediet ako je to so stabilitou. Ci to nepada a ci ide vpohode telefonovat, wifi, fotak atd..
Dik

//necituj poslední příspěvek, tslany

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pát čer 20, 2008 11:19

Tak to je fakt supoer správa. Má to nejakú zvláštnu príponu *.dio. Čím sa to flashuje?

Inak by ma tiež zaujímali skúsenosti. Funguje korektne aj HW klávesnica? Alebo píše len čísla? k funguje, tak by som sa dal na testovanie aj ja.

Ada1986
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: pon dub 07, 2008 16:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada1986 » pát čer 20, 2008 12:22

Přátelé, to nemá chybu! Funguje, zatím mohu říci, naprosto korektně bez jakýchkoliv chyb. HW klávesnice funguje korektně(zatím jsem nezkoušel tu českou T9)
návod na flash:
1. nahraje se flash.dio na micro sd kartu (nesmí být sdhc)
2. baterka na 100 %
3. zmáčkne se čudlík voice commander+mute a drží se tato kombinace a jen se zmáčkne vypínací čudlík a naběhne sd loader, pak už se jen koukáte :)
- pak se to celé samo hardresetujete a jede to, prostě fakt prima a jednoduchý

Zatím vyzkoušeno:
S2U2, IGO8, Modaco NoData, AgendaOne, Total Commander 2.5, Wisbar Advance 3, OziExplorer 2.15, CorePlayer 1.2.4, Lingea Lexicon 2002, mChat 2.3.0.5, Opera 9.5, Pocket Breeze 5.4, Resco Photo viewer, PockerXpdf, RepliGo 2.0, SkTools, Smartřády, SpbWeather, SplashID 3.4, WM5Storage, Spb Pocket Plus 4

Budu ještě testovat:
BeeLineGPS, T9 CZ, SPB Time (nebo Alc. 2008), GPRS Monitor, Phone Dashboard ... ale neviděl bych žádný problém.

toto mě bohatě stačí k super fungování, s jediným programem z výše uvedených není problém

Jeden screenek jako lákadlo :)

Obrázek

Dojmy a pojmy:
1. Troufám si říci, že je systém o něco málo rychlejší (možná dojem prvního nadšení)
2. Foťák fotí pořád stejně ... blbě
3. ... budu to nějak doplňovat, ale doufám, že nebudu sám

Uživatelský avatar
jakubsk
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pát kvě 02, 2008 19:35
Zařízení: iPAQ 614c, iPAQ hx4700, Jornada 520, iPAQ 314
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakubsk » pát čer 20, 2008 13:09

Tak pánové, už také jedu na WM 6.1 a zatím jen kladné dojmy. Vše funguje korektně. Foto nevím, ten nemám :grin:

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pát čer 20, 2008 13:19

A aké zmeny oproti 6.0 si zaznamenal?

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 633
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Příspěvek od murder » pát čer 20, 2008 15:05

DALŠÍ ROM STAHUJTE PŘÍMO OD YEVGA, LINK JE V PRVNÍM PŘÍSPĚVKU, JÁ JSEM OPUSTIL PLATFORMU WM

V prvním je originál WM6.0_18125.0.4.2

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/129575979/WM6.0origoRAMiPAQ614c.rar
Size: 44127 KB

V druhém linku je WM 6.1 OS 5.2.19212(build 19212.1.0.3) a originál WM 6.0 v jednom raru

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/125787519/iPAQ614cWM6.1.rar
Size: 96065 KB
nechodí bluetooth příjem, má 109,39MB memory

Ve třetím linku je WM6.1 OS 5.2.19212(build 19214.1.0.4) (yevg001)

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/129573762/WM6.1_19214-fix.rar
Size: 52654 KB
chodí bluetooth příjem, má 109,39MB memory

Ve čtvrtém je WM 6.1 OS 5.2.19214(build 19214.1.0.4) (yevg001)

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/130145868/612c_WM61_19214.rar
Size: 47991 KB
nechodí bluetooth příjem, má 116.92 MB memory.

V pátém je WM6.1 OS 5.2.19214 (Build 19588.1.1.4) Ver 1.2 (yevg001)

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/130721965/WM6.1_19214_19588.rar
Size: 48156 KB
Chodí příjem přes bluetooth, má 116.92 MB memory, trošku jiný vzhled, zvýšená hlasitost zvonění.
ZATÍM NEJLEPŠÍ ROM

V šestém je WM 6.1 OS 5.2.19965 (Build 19965.1.2.3) v 1.3 (yevg001)

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/134717706/WM6.1_19965_19965_YEVG001.rar
Size: 47769 KB
Bug fix:
Vyřešen problém čtení. THT souborů.??? Přijímá soubory na bluetooth.
Nové jádro. Pagepool 8Mb ?

V sedmém je WM 6.1 OS 5.2.20270 (Build 20270.1.3.1) v 1.4 (yevg001)

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/135465727/WM6.1_20270by_YEVG001.rar
Size: 47780 KB
Nové jádro a soft
Pagepool 8MB

V osmém je WM 6.1 OS 5.2.20757 (build 20757.1.4.0) v 1.5 (YEVG001)

Kód: Vybrat vše

http://rapidshare.com/files/164091987/WM6.1_20757_20757_YEVG001.rar
Size: 47666 KB
Status: TrafficShare Download
Založena na poslední verzi ROM od HP takže
ROM 1.01.04
Bootloader 1.01.05
Radio 0088-200608
Ram 116,92MB

vzhled OK.


Na reupload jinam neslyším, na Rapidu mám premium a zůstane to tam tak dlouho jak budu chtít.:D

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pát čer 20, 2008 22:28

Takže už mám naflashované. Prvé dojmy:

Synchronizácia s PC je konečne bezproblémová! Naklikal som si subfoldery Inboxu a ono to nevyhlásilo chybu ako doposiaľ. Synchronizácia začala prekvapivo ihneď po pripojení a nie až o 3-4 minúty. A prekvapivo mi prvá synchronizácia netrvala hodinu, ako obvykle, ale len necelých 10 minút! Ostatok budem testovať zajtra. Ale HW klávesnica sa zdá byť funkčná ale bug s xt9 v messagingu nebol odstránený.

ares333
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: ned dub 20, 2008 19:30

Příspěvek od ares333 » sob čer 21, 2008 13:03

Asi to co zajímá všechny nejvíce: Vyplatí se přejít na wm6.1? A jaké tam jsou výhody. S tou synchronizací je problém absolutně nemám. Jediný co mě chybí je t9

Uživatelský avatar
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: ned dub 13, 2008 11:18
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Petras.18 » sob čer 21, 2008 13:17

Mně T9 moc netrápí. Spíše by mě zajímalo, zda byly vyřešeny jiné bugy jako například: při krátkém prozvonění se nezobrazí číslo volajícího, někdy je problém s odesíláním SMS, někdy také nezazvoní budík atd. Ale i přes nevyřešené tyto problémy rád přejdu na WM 6.1.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » ned čer 22, 2008 9:10

Zatiaľ mám iba pozitívne dojmy. Rýchlosť je lepšia, doinštaloval som svoje obvyklé aplikácie, tak sa to už dá porovnať s WM 6.0. Zatiaľ som na žiadne nové bugy neprišiel, ale napr. niektoré staré bugy boli odstránené a niektoé nie. Neodstránili napr. problém s heslom, ak sa nastaví 0 min, tak sa beztak iPAQ zahesluje po minúte neaktivity.

S odosielaním SMS som nemal problém ani doteraz. Na úpravu T9 sa chystám. Budík zatiaľ zvonil, tak uvidíme, ako sa to bude chovať pri dlhšom používaní. Ale zdá sa, že prechod na WM 6.1 rozhodne môžem odporúčať.

japo
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: čtv dub 24, 2008 14:38
Bydliště: BA

Příspěvek od japo » ned čer 22, 2008 9:34

ako je na tom podsvietenie displeja ?
stale sa v nastaveniach neda uplne vypnut ??

skusal niekto aj GPS...

pripadne dake problemy s vydrzou baterie ???

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » ned čer 22, 2008 11:42

Výdrž batérie mi príde rovnaká ako pred update.

iGO 2006 Plus funguje rovnako OK ako doposiaľ. Ani so signálom nie sú problémy.

Ovládanie podsvietenia je rovnaké ako doposiaľ :(

Kanka
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: čtv bře 13, 2008 11:39
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kanka » pon čer 23, 2008 9:34

Obsahuje i ENG Romka s win 6.1 stejny balast (= nepotřebný sw) jako tá čínská verze?
Kolik máte po nahrani 6.1 volné ram-ky?
Podle příspěvkú přede mnou usuzuji, že nejde zazálohovat stavající rom-ka (s win 6.0). Lze ji maximálně stáhnout z webu HP, že?

djaara
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob kvě 03, 2008 9:53

Příspěvek od djaara » pon čer 23, 2008 9:45

Anglická rom obsahuje ten samý SW jako originální 6.0, nic víc, nic míň.

Volná RAM je necelých 66MiB.

Honza Bouma
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 145
Registrován: ned kvě 18, 2008 10:49
Zařízení: SE Xperia X10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza Bouma » pon čer 23, 2008 9:57

presne tak, ta EN ROM je jak od HP, jedine rozdily jsou ve WM 6.1 a v tom, že položka USB to PC v Nastavení neni v zalozce Pripojeni ale v System. Jo jinak puvodni ROM najdes tady: http://rapidshare.com/files/115715707/I ... N.rar.html .To,co je na webu HP,je jen update.

Uživatelský avatar
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: ned dub 13, 2008 11:18
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Petras.18 » pon čer 23, 2008 10:01

I já už jsem také přešel z WM 6.0 na 6.1 a prozatím mohu jen chválit. Sice jsem nový systém ještě úplně neprověřil, ale některé vylepšenosti už jsem zaznamenal. Líbí se mi vylepšené čtení a psaní zpráv, které je upraveno ve formě ICQ. Jen při odesílání zpráv se mi nezobrazují doručenky. O dalších vylepšenostech vás budu postupně informovat. Žádné špatné bugy jsem prozatím nezaznamenal.

Honza Bouma
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 145
Registrován: ned kvě 18, 2008 10:49
Zařízení: SE Xperia X10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza Bouma » pon čer 23, 2008 10:10

Dorucenky se musi zapnout v Options textovych zprav

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti