HP 614c a VoIP

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Odpovědět
Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

HP 614c a VoIP

Příspěvek od Funlife » pát dub 11, 2008 7:17

Dobrý den,

prosím podařilo se někomu rozchodit na tomto přístroji VoIP? Zkoušel jsem snad všechno co jsem našel na webu, od různých instalačních cabů přes program x-lite apod. Maximálně to začalo jakoby vytáčet, ale nebylo slyšet vyzvánění a po pár vteřinách se to samo ukončilo. Ideálně kdyby se ozval někdo, komu se podařilo zpřístupnit integrované VoIP přímo ve wm6.

Díky

Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

Příspěvek od Funlife » sob dub 12, 2008 19:57

Tak jo, pomůžu sám sobě :o) Nastavení a instalace popisované dále, předpokládají připojení na wifi....
Stáhněte a naistalujte WM6VoIP.cab tento vám zpřístupní v nastavení Phone, záložku Internet. Zde nastavte whenever available. Stáhněte a naistalujte SetupVoIP_v0.3.cab. Spuštěním tohoto prográmku jednoduše vyplníte svoje nastavení VoIP poskytovatele. Stáhněte a a nahrajte ipdialplan.xml (je zazipovanej, jinak sem nejde vložit) a přehrajte jím soubor v adresáři /windows/. Tento novej dial plán vám umožní vytáčet čísla ze seznamu s prefixem +420. Jiný formát čísla to nevytočí, snažil jsem se to napasovat na svoji potřebu, ale nejsem žádnej vývojář a stálo mě to 3 dny práce, než jsem na to přišel :o). Pokud by se našel někdo, kdo by vytvořil nějaký kvalitnější dialplan, budu moc rád....

Jediný co pozoruji je slabší hlasitost ve sluchátku, která nejde standartním způsobem nastavit, počítám že to půjde nějak jednoduše odstranit, buď v registrech nebo editací nějakého souboru, no jo ale kterého... Snad pomůže někdo zkušenější.
Přílohy
ipdialplan.zip
(1021 bajtů) Staženo 236 x
SetupVoIP_v0.3.CAB
(94.2 KiB) Staženo 212 x
WM6VoIP.cab
(770.85 KiB) Staženo 235 x

gada
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob kvě 03, 2008 21:13

Re: HP 614c a VoIP

Příspěvek od gada » sob kvě 03, 2008 21:19

Funlife píše:Dobrý den,

prosím podařilo se někomu rozchodit na tomto přístroji VoIP? Zkoušel jsem
Díky
Já to zkoušel na Etenu - moc se mi to líbí, ale není to příliš použitelné. Má to zoufalé echo. Jak kvalitně to funguje vám?

daman
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon črc 14, 2008 23:05

doplneni

Příspěvek od daman » úte říj 28, 2008 22:56

Navod je dobry, ale jeste par poznamek.

Po instalaci wm6voip.cab resetovat telefon (vubec u mnoha voip nastavovani se zmeny projevi az po restartu, coz je trosku neprijemne - asi jako u W98, fuj).

Kdyz se po vyplneni formulare programku SetupVoip nic nedeje, je treba zkontrolovat, jestli je v registru HKLM\System\VoIP\SIP\EnablePort5060 = 1 a take jak se jmenuje soubor v adresari windows/system/voip. Mel by se jmenovat Prov0SIPSettings. Kdyz ma uprostred jine cislo, tak ho smazat a znovu vyplnit udaje v programku SetupVoip.

V Today se taky muze objevovat 802.cz: Searching.... Vypada to na prvni pohled jako problem, ale neni. Zkuste si napr. na nej zavolat z jineho telefonu a uvidite, ze to v mziku bude vyzvanet.

Co jsem ale stale jeste nevyresil a ani nikde na foru vyresene nevidel, je ultra-nizka hlasitost poslechu.

Zkousel jsem editovat registr (hledat MaxVolume nebo tak nejak. V konfiguraku toho wm6voip to je take), ale vysledek nula.

Nevite nekdo, co s tim?

Uživatelský avatar
Pipa
smartguru
smartguru
Příspěvky: 783
Registrován: úte dub 22, 2008 12:33
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Bydliště: okolí stověžaté

Příspěvek od Pipa » stř říj 29, 2008 9:53

A co Fring.
NA WM jsem to ještě nezkoušel ale na UIQ mě to chodilo v poho.

daman
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon črc 14, 2008 23:05

Příspěvek od daman » stř říj 29, 2008 17:18

Fring jsem zkousel a nic moc.

Problemu bylo vic, ale hlavni a dost podstatny byl v tom, ze kdyz probudis pristroj, tak se misto na wifi prihlasuje na gprs (i kdyz jsem samozrejme zaskrtl "wifi only"). A kazdou chvili me nebavilo prerusovat gprs a cekat az pochopi, ze uz ma wifi.

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host