iPAQ 614 - Jak Vám chodí SIM Toolkit?

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
MrQuick
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte dub 08, 2008 9:10
Zařízení: HTC Touch Diamond

iPAQ 614 - Jak Vám chodí SIM Toolkit?

Příspěvek od MrQuick » úte dub 08, 2008 9:35

Ptám se šťastných majitelů, zda jim funguje SIM Toolkit?

Rád bych přešel za smartfounu na PPC a iPAQ 614 vypadá velmi vhodně. Proto mne v diskuzích vždy potěší vyřešený problém. Nicméně na fóru ce4you se objevily zprávy o nefunkčním SIM Toolkit! Jelikož používám tuto funkci pro přístup do eBanky, má pro mne odpověď na výše uvedenou otázku zcela zásadní význam. Najde-li se tu majitel 614ky, který používá eBanku, GE Money, nebo jinou, nechť laskavě odpoví Funguje/Nefunguje. SIM Toolkit aplikace se přece nahrávají na SIM kartu a telefon je musí podporovat. Otázka je, jestli tady soudruzi z HP nezanedbali něco dalšího.

mota
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv bře 20, 2008 10:55

Příspěvek od mota » stř dub 09, 2008 8:14

Toolkit od ebanky funguje, ale docela spatne. Nedostatecne se zobrazujou dosly zabezpeceny sms. Zatim jsem odhalil jedinej zpusob jak toolkit uspesne pouzivat a to tak, ze si po odeslani autorizace sam vlezu do toolkitu a tam se mi ta zprava zobrazi.

MrQuick
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte dub 08, 2008 9:10
Zařízení: HTC Touch Diamond

Příspěvek od MrQuick » stř dub 09, 2008 12:24

Aha, tak v tom případě asi funguje jak už jsem stejně zvyklý. Tak nějak kostrbatě a ne zcela hladce. Na Qteku 8310 s WM6 mi přijde zabezpečená sms, zobrazí se upozornění, ale nespustí se automaticky čtení zpráv. Musím SIM Toolkit zapnout ručně a zprávu vyhledat. Při tom mne trochu prudí, že při zadávání bankovního PINu se klávesnice nepřepne automaticky do módu 123, ale zůstane v základním abc. Dělá toto iPAQ stejně? Pokud ano, mohl by to být problém samotných WM6, spíš než přístroje.

mota
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv bře 20, 2008 10:55

Příspěvek od mota » stř dub 09, 2008 15:53

Jo je to podobny, tady pripadne nevyskoci to upozorneni vubec a objevi se az potom co vlezu do menu ebanka v toolkitu.

Divny je, ze na ipaqu 514 toolkit funguje spravne asi blbne jenom v profi verzi WM6.

Uživatelský avatar
_blackBone
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned kvě 11, 2008 15:18

sim toolkit

Příspěvek od _blackBone » ned kvě 11, 2008 15:22

me to takto rozhodne nefunguje :roll:
nekdy prijde zprava hned, nekdy po prihlaseni do sim toolkitu a nekdy po restartu ... a zrovna ted mi prisla az po II. restartu
Autorizovat 1 platbu 20 minut, to je neco na moje nervy :lol:

Mam Ebanku pres Vodafone.

A pokud zadam manualni platbu primo pres sim toolkit, tak zas nevidim, co zrovna zadavam ( treba odchozi ucet, kolik, proste popisky, co mam zrovna vyplnit, je tam jen editek a ten popis nikde... )

Tohle je jedina vec, ktera me na tomto zarizeni dost prudi ( tedy pokud pominu to, ze na slunci neni nic videt :wink: )

zapalkam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 94
Registrován: úte dub 22, 2008 9:40
Zařízení: SE Xperia X2; Samsung G Note 2, Blackberry Classic
Bydliště: Olomouc

GE money + O2

Příspěvek od zapalkam » ned kvě 11, 2008 15:50

Pouzivam e bankud GE money na operatorovi O2 - zatim chodi zpravy dobre - dnes prisel stav uctu - na hirni liste je upozorneni o dosle zprave a v dolni casti je podobne okenko jako SMS. Platbu jsem zatim nepotreboval a tudiz i nezkousel.

Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

Příspěvek od Funlife » stř kvě 14, 2008 19:49

Sim toolkit CS a.s. bez problémů....Funkčnost jako na kterémkoliv jiném telefonu

maxwell
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř kvě 14, 2008 21:15

Příspěvek od maxwell » stř kvě 14, 2008 21:20

Mě taky spíš nechodí než chodí

1) zprava většinou příjde v okamžiku kdy do bankingu lezu
2) občas musím provést softreset aby SIM toolkit fungoval
3) Hlavní problém ale je, že při zadávání platby nevidím popisky políček ale jenom zadávací pole.

Mám kyslík a CS a eBanku a obě se chovají stejně
:-(

pet.jen.
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 20, 2008 14:29

Příspěvek od pet.jen. » úte kvě 20, 2008 14:43

Tak T-mobile a E-banka nejede. Na HTC mají patch, ale HP má smůlu.....
Snažil jsem se řešit s T-mobilem, vyměnili mi kartu, u HP jsem toho po 20-ti minutách telefonování a přepínání z jednoho čísla na druhé nechal...

Uživatelský avatar
xthomas
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: úte bře 11, 2008 16:37
Bydliště: Zlín

Příspěvek od xthomas » stř kvě 21, 2008 7:59

no me tmobile a ebanka jede.. sice to není dvakrat pohodlne, ale zpravy od banky najdu vzdy pri vstupu primo do sim toolkitu. zobrazovani na displeji bohuzel nefunguje.

me osobne nejvice vadi ze si aplikace (telefon) nepamatuje cislo uctu a musim ho zadavat z hlavy :-(

nicmene je to plne funkcni, vyzkouseno info, platba i certifikace.

zapalkam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 94
Registrován: úte dub 22, 2008 9:40
Zařízení: SE Xperia X2; Samsung G Note 2, Blackberry Classic
Bydliště: Olomouc

GE Money replay

Příspěvek od zapalkam » stř kvě 21, 2008 9:02

Tak jsem vzhledem k tomu, že mi SIM Toolkit již taky 2x zamrzl - u O2 a GE Money - kontaktoval jejich technickou podporu (GE) - a odpoveď jejich technika je, že Ipaq není GSM - klasický mobil - takže negarantují funkčnost. Taky odpověď - bohužel teda dost negativní.

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » stř kvě 21, 2008 9:11

Ono to není bankou, T-Mobile a GE Money chodí naprosto v pohodě. Je to operátorama, O2 a Vodafone nedodržují přesné STK standardy.

zapalkam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 94
Registrován: úte dub 22, 2008 9:40
Zařízení: SE Xperia X2; Samsung G Note 2, Blackberry Classic
Bydliště: Olomouc

AD O2

Příspěvek od zapalkam » stř kvě 21, 2008 9:28

Zkusím kontaktovat O2 - uvidíme jejich reakci - na GE Money jsem moc nepochodil...

pet.jen.
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 20, 2008 14:29

Příspěvek od pet.jen. » stř kvě 21, 2008 15:38

Tak mi fakt T-m a Ebanka nejede, nová karta, nová aplikace. V centru pomoci HP mi napsali, že si to mám v bance změnit na certifikáty a info pomocí sms. Na dotaz, proč teda inzerujou sim toolkit už se neráčili reagovat.

zapalkam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 94
Registrován: úte dub 22, 2008 9:40
Zařízení: SE Xperia X2; Samsung G Note 2, Blackberry Classic
Bydliště: Olomouc

O2 a GE Money

Příspěvek od zapalkam » stř kvě 21, 2008 15:58

Ještě se mi nyní odpoledne ozvali z GE Money Bank - cituji:

"Dobrý den!
Na tuto otázku Vám již odpověděl můj kolega Radim Gas. Naše mobilní bankovnictví v pořádku funguje. Problém v WM popř. symbianem není na naší straně, ale je to problém operátora a podpory této služby operátorem. Tuto situaci proto řešte přímo s operátorem, jelikož naše mobilní bankovnictví s tím nemá nic společného.
S pozdravem GE Money, Zákaznický servis"

A je to - ještě počkám na reakci O2-)

pet.jen.
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte kvě 20, 2008 14:29

Příspěvek od pet.jen. » čtv kvě 22, 2008 14:04

Tak se ozvali ještě jednou a že prý to je chyba ebanky, že její aplikace nepodporuje wm6.

Uživatelský avatar
xthomas
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: úte bře 11, 2008 16:37
Bydliště: Zlín

Příspěvek od xthomas » čtv kvě 22, 2008 16:37

no je to nějaký divný protože mně kombinace ipaq + ebanka + tmobile jede.. dnes jsem zase realizoval platbu přes to..

nemůže na to mít vliv něco nainstalovaného v telefonu? asi těžko co? jinak nevím. ale jsem každopádně rád, že u mě funguje :wink:

Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » čtv kvě 22, 2008 17:02

Je to operátorem, už jsem to psal.

Uživatelský avatar
xthomas
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 56
Registrován: úte bře 11, 2008 16:37
Bydliště: Zlín

Příspěvek od xthomas » pát kvě 23, 2008 12:03

ale pet.jen psal že má taky tmobile, stejně jako já. na operátora to snad v takovém případě jen tak snadno hodit nejde, ne? čím je způsobeno to, že u mě jede a u něj ne? docela by mě to zajímalo.

Uživatelský avatar
martyb
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv lis 06, 2008 14:25
Bydliště: Praha

HP 614 T-mobile + RB eKonto (dříve eBanka)

Příspěvek od martyb » čtv lis 06, 2008 14:50

tak také přidávám vlastní zkušenost:
mám jej asi týden půjčený a moc jsem spokojen (uvažuji, že si jej pořídím), jen bohužel bankovní aplikace si opravdu dělá co chce (proto stále váhám), není v tom žádný systém a většinou se pro kód(klíč) zaslaný bankovní SMSkou nedostanu, je jedno jestli se jedná o mé vyžádání z internetu nebo o elektronický klíč z mobilu či o klíč poslaný bankéřem. SMSka většinou jako by nedorazí (minimálně se na displeji neobjeví), někdy se na ní dostanu po mnoha krkolomných pokuse, které tady byly také zmiňovány (restart, několikeré spuštění aplikace eKonto, ale vždy je to jedině až po vstupu do SIM aplikace eKonto). Mám nejnovější SIMku, novou aplikaci z banky a jediné čeho jsem dosáhl bylo, že jsem přišel z učtu o 50 Kč za novou SIM aplikaci a spoustu včerejšího času běháním mezi T-mobile a RB (ale čert to vem, jen kdyby to chodilo alespoň nějakým použitelným způsobem).

Nemáte nějaké nové zkušenosti, co třeba WM 6.1, máte je někdo misto origo WM 6.0?

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů