iPAQ 614c - společně řešíme nedostatky a problémy

Diskuze o komunikátoru HP iPaq 614
Odpovědět
Ada1986
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: pon dub 07, 2008 16:50
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ada1986 » úte dub 15, 2008 19:32

Panove problem ... pokud mi prijde sms, tak se mi Ipaq zapne a tudiz se zapnou i klavesy ... nevite jak udelat, aby pri prichozi sms se ipaq nezapinal a jen treba blikala nejaka ledka ?

Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

Příspěvek od Funlife » úte dub 15, 2008 19:33

Tak musím konstatovat že mám ještě HP rw6815 a tam jsem tu prodlevu pozoroval taky. S těma 3 vteřinama jsem asi přestřelil, ale troufám si tvrdit že 2 jsou to určitě. U rw6815 to byla tak vteřinka, proto se nad tím pozastavuji. Předpokládám, že i když by to bylo rom, tak stejně záplata nebude žádná stejně tak jako se na to vyprdli v případě rw6815

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » stř dub 16, 2008 19:50

Zaujímavé, že tú odmlku po zodvihnutí hovoru robí rovnako aj kamošov Glofiish.

Ada - s tými SMS je to ešte pomerne malý problém. Asi by som ho riešil zamykaním zariadenia na kód, bez ktorého sa zariadenie nedá používať. Ale napríklad v aute sa po pripojení k BT HF nevypne iPAQ v podstate celé hodiny (teda počas celej jazdy) a tam ani ten kón nie je možné využívať. Zariadenie sa vybíja a nemožno ho mať len tak vo vrecku. Čo je závažnejší problém.

Uživatelský avatar
Pavtul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: stř bře 19, 2008 21:43
Bydliště: Vlašimsko

Příspěvek od Pavtul » stř dub 16, 2008 20:13

Tu casovou prodlevu mi delal i M700 - a vazne znatelnou! HP 614 mi ji nedela takovou - ale rekl bych, ze se o "sekundu" zvetsila po nainsatalovani cabu na doladni vypnuti xT9 pro mod SMS. Pred instalaci to bylo temer neznatelne.. ale je to jen muj subjektivni nazor.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » stř dub 16, 2008 20:51

Ja tú odmlku mám v podstate vždy tak 1 s. A teraz ani nemám ten cab na T9 inštalovaný.

Ale našiel som ďalší bug. Ak je doručená SMS, tak sa objaví na displeji popup okno s notifikáciou a je tam uvedené iba telefónne číslo. Ale ak dorazí MMS, tak sa v okne s notifikáciou zobrazí meno aj fotografia z kontaktov.

malchys
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte dub 15, 2008 12:21

Příspěvek od malchys » stř dub 16, 2008 23:54

Čau, mám dva takový "problémy":

1) když pustim 614c po hard resetu(clean boot) tak mi telefon sám najde operátora (mám vodafone, ale ukazuje to oskara) a pak normálně funguje. Problém ale nastává když vypnu a zapnu telefon - za chvíli se celá 614 zasekne a musím restartovat... když jen zapnu 614 a mám vypný telefon tak normálně funguje ale po zapnutí telefonu se proste sekne a jediná možnost jak to "zpravit" je hardreset

2) nejde mi provést update. Když pustím update na PC tak mi to napíše že update je pro jiný přístroj (chce to HP iPAQ 6xx,x Bus... a mě to napíše že mám HP iPAQ 614c NG Bus... a udpate se neprovede. Když jsem zkoušel updatovat z SDHC karty tak mi to napsalo chybu souboru a z normalního microSD se update pustí, projedou první dva řádky a pak CleanBoot ale s nulovým výsledkem. Číslo FW zůstane stejný.

Nevíte čím to může být? Mám zařízení reklamovat?

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » čtv dub 17, 2008 8:45

1) Skús sa pohrať s automatickou resp. manuálnou voľbou operátora v nastaveniach pre telefón.

2) Ak máš Vistu, tak si na tom ako ja. Mne to nešlo ani z PC ani z karty. Potom som update pustil z PC s Win XP a update prebehol OK.

Uživatelský avatar
Pavtul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: stř bře 19, 2008 21:43
Bydliště: Vlašimsko

Příspěvek od Pavtul » čtv dub 17, 2008 20:36

Tak ta prodleva pri zvednuti hovoru se mi vazne zvetsila...... kdyz byl foun novy a nemel jsem tam temer nic nahraneho - tak bych si dovolil tvrdit, ze to slapalo temer okamzite... ale nyni je to znatelnejsi a znatelnejsi...jiz na mne druha strana pokrikuje "halooo" "halooo" a to jiz o necem vypovida.... Byl jsem drive od M700 zvykly temer na 2 vteriny - takze jsme si HP chvalil, ale nyni .... abych HP neprechvalil.... :-( Jak jste na tom vy s prodlevou, co HP jeste nemate prospekovany programy a ulitkami?? Diky

malchys
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte dub 15, 2008 12:21

Příspěvek od malchys » pát dub 18, 2008 6:35

vyzkoušel jsem a nefunguje:-/ ale zjistil sem že se sim od O2 žádnej problém není, tak dneska zajdu do vodafonu ať mi sim vymění a snad to bude ok;)
díky za pomoc!

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pát dub 18, 2008 8:34

Pavtul - ja tam mám nainštalované temer všetko, čo mi pripadá užitočné (celkom dosť vecí) a nesťažujem si, tak tesne nad sekundu je tá premlka.

ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: čtv úno 14, 2008 8:36

Příspěvek od ftakgabo » pát dub 18, 2008 15:55

Ja mam nainstalovany aj ten CAB na upravu XT9 na abc a oneskorenie mam take iste. Mozno bude chyba v inom programe

Uživatelský avatar
Petras.18
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: ned dub 13, 2008 11:18
Bydliště: Pardubice

Pro malchyse

Příspěvek od Petras.18 » pát dub 18, 2008 22:20

1) To že telefon místo Vodafone ukazuje Oskara bych ještě považoval za normální. Já mám O2 a taky mi ukazuje Eurotel. Moje SIM je totiž 6 let stará. Tipoval bych, že máš určitě starší SIM i ty. Zkus do telefonu vložit jinou SIM a přesvěďč se, co to udělá. Pokud by problém přetrvával i u jiných SIMek a u jiných operátorů, byl by to technický problém v telefonu nebo v jeho nastavení, což si ale moc nemyslím.

2) První způsob instalace BIOSu mi také nešel, potýkal jsem se se stejným problémem jako ty, takže normálka. Ale druhý způsob přes microSD kartu ti musí jít zaručeně. K BIOSu by měl být přibalený návod s názvem Readme, tak postupuj přesně podle něho. Až se ti po instalaci zobrazí informace o verzích OS a FW, dojde jen ke změně u OS na 1.01.00, verze FW zůstane stejná, ta se nezmění.

Timon
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte dub 22, 2008 8:36

Příspěvek od Timon » úte dub 22, 2008 18:38

Neviem ci to uz bolo spominane, ja vypinam XT9, upravou registrov nasledovne:

V HKEY_LOCAL_MACHINE
SOFTWARE
TEGIC
eT9

a tam v

IME
vztvorim DWORD value presne

Kód: Vybrat vše

"CarrierDefaultTextMode"
s hodnotou a
presne

Kód: Vybrat vše

"TextInputMode"
s hodnotou Dalej tam mam standardne po hard resete
dword values

Kód: Vybrat vše

"DefauluInputModule"
s hodntou a KeyboardLayout s hodnotou tiez A naspat do eT9
a
do Sip
tam upravit DefaultInputMode hodnotu

Kód: Vybrat vše

z 0 na 2.
Hotovo, caps mi funguje, funguje to asi ako HTC+Touch+Dual-default-ABC.CAB, len je nemam rad nezname cab files, clovek nikdy riadne nevie co to vlastne modifikuje.

Napiste ci Vam to funguje.
:tlem:

Timon
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte dub 22, 2008 8:36

Příspěvek od Timon » úte dub 22, 2008 18:42

pravdepodobne staci len DWORD "CarrierDefaultTextMode" s hodnotou 0 a fici to......

xmrazik
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: sob dub 19, 2008 13:00

Příspěvek od xmrazik » ned kvě 04, 2008 21:43

Mezi nedostatky by také mělo být jednoznačně zmíněno, že VOIP přes interního SIP klienta WM6 je s velmi špatnou kvalitou zvuku a nízkou hlasitostí a externí VOIP klienti zase nejsou puštěni ke sluchátku a hovor se uskutečňuje přes zadní reproduktor.

brendon_PK
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pát bře 07, 2008 9:24

Příspěvek od brendon_PK » pon kvě 05, 2008 8:24

Prosim vas neda sa upravit softverovo hlasitost pre zadny a aj predny repracik? Ak je hlucnejsie prostredie nula bodov nic nepocut. Bol som rusnom prostredi dav ludi, ktory sa rozpraval a ja som nic nepocul aj ked som si dal hlasiti odposluch a prilozil k uchu. Ved to bolo ako keby som rozpraval klasicky cez reproduktorik. :( Dost ma to nastvalo. A pritom ked hraje hudba ci zvonenie je dost hlasne. Takze chybu vidim len softverovu.

Hombre001
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř dub 30, 2008 21:09

Příspěvek od Hombre001 » pon kvě 05, 2008 8:24

Mam problem, pouzivam navigaci iGO a doted normalne fungovala, dnes jsem ji pustil a naskocila mi chyba HardvareIDError. V cem bude problem?

Uživatelský avatar
Pavtul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: stř bře 19, 2008 21:43
Bydliště: Vlašimsko

Příspěvek od Pavtul » pát kvě 09, 2008 19:45

Tak jsem posledni dobou zjistil, ze se mi z niceho nic rozsviti na nekolik sekund displej a asi po 30 vterinach zhasne :-( Stava se vam to?? Proto se mi pres noc snizi nabiti baterie asi o 20% ...

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » ned kvě 11, 2008 16:05

Mne to robí v aute, keď mám iPAQ pripojený k handsfree súprave. Ale v druhom aute to nerobí, ale tam zase ani nefunguje telefónny zoznam. Tak zrejme sa to rozsvecuje len pri profile, ktorý podporuje prenos tel. zoznamu.

zmatus
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: stř úno 20, 2008 10:05

Příspěvek od zmatus » ned kvě 11, 2008 21:14

Funguje niekomu IGO 8 na 614? Mne stale odpaja GPS prijimac.

Odpovědět

Zpět na „HP iPaq 614“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů