Spekulace: Pracuje HTC na modelu Touch HD Pro?

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Příspěvek od Sir Andrew » pát říj 24, 2008 21:54

Ale je - uz od dob Sony Ericssonu k790/800.

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Příspěvek od landov » sob říj 25, 2008 8:20

Preboha co mate stale s tym bleskom, ak je toto kriterium pri vybere PDA tak uz neviem. Kto len trochu hoci rekreacne foti, tak musi uznat, ze vsetky fotky z mobilov ci uz 1 alebo 10 MPX stoja za prd... Fotak u PDA beriem ako +, ale len z dovodu fotenia napr. fotiek pre MMS resp. dokumentacnej foto...

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » sob říj 25, 2008 9:32

Až budeš opravdu fotit s telefonem, zjistíš, že stačí jen trošičku zešeřelá místnost a fotky jsou na nic. A tady i obyčejná dioda dokáže při bližších scénách pomoct.

Uživatelský avatar
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 478
Registrován: pát črc 29, 2005 17:31
Zařízení: Note 7, iPhone

Příspěvek od nAscA » sob říj 25, 2008 9:49

Tak to bych chtel tu diodu videt ;) A opravdu fotit teleffonem? To se jako da? Tak mozna kdyz sviti slunce. V seru zadna dioda, ba dokonce ani blesk na ruznych UZ a compactech nepomuze.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » sob říj 25, 2008 10:28

Píšu šero nebo trošičku zešeřelá místnost?

EDIT: Schválně jsem teď udělal dvě fotky na srovnání a funguje to. Tu diodu musíte mít zapnutou. 8-)

EDIT2: Jo pozor! Ty máš Diamonda - tak to nic... už chápu, že jsi k diodě skeptický :-D

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » sob říj 25, 2008 12:13

V zaserele mistnoti ti je prave ta dioda nanic (zaserela = polojasna - je videt, tam neni rozdil diody videt), poznas to v uplne zatemnene (= nic neni videt). Jenze tam pak musi byt takove ISO, ze to je samy sum a na fotce stejne nic neni. Jina situace je u makra, tam samozrejme rozdil videt je.

Osobne mi to prijde asi tak ucelne jako "zrcatko" u fotaku na mobilu. Pouzivam pouze ke sviceni pri hledani cesty ;)

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shooter » sob říj 25, 2008 13:36

na co diodu pro posviceni na cestu :D u 3.8 displeye staci nahodit bily pozadi zamacknout svetelnej senzor, aby si myslel ze je max tma a nahodil nejvetsi podsviceni displeye a pochybuju ze by 3.8 s max podsvicenym bilim pozadim nesvitil :D
P.S. pro ty co to berou prilis vazne :) : nenadavejte tady na tehle prispevek, ze dioda by svitila lip :D

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » sob říj 25, 2008 13:39

Ike Blaster: Vždyť píšu, že jsem to zkoušel, a funguje to, jak říkám :-D
Buď mluvíme každý jiným jazykem nebo mám jiné pda než ostatní. Fotky už jsem smazal, později vyfotím jiné a hodím je sem, ať je to vidět.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » sob říj 25, 2008 13:46

Shooter - ono by to bylo vyrovnane, u 3.8'' by mel display jeste nejspis navrch

Standa - jen opravuju blbosti, za polosera neuvidis zadnou diodu (pri sviceni na 2m vzdaleny obejkt)

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Příspěvek od Standa » sob říj 25, 2008 16:06

Bližší scény jsem myslel vzdálenosti pod 1 metr, ne 2 metry jak píšeš. Talkže ne blbosti, ale rozdílny jazyk, jak jsem se domníval.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » sob říj 25, 2008 17:25

No tak vzdalena scena je pro me 100 metru :lol: Coz je pro teleobjektiv s dobrym fotoaparatem normalni vzdalenost (dejme tomu 100m a mene), jenom mi tam pak nepasuje ten blesk. Asi pripojit externi halogen :lol:

Ne, mas pravdu, na 1m to je jeste celkem pouzitelne :)

Uživatelský avatar
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř říj 03, 2007 14:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Bydliště: Praha

Příspěvek od kome » sob říj 25, 2008 20:27

Shooter píše:na co diodu pro posviceni na cestu :D u 3.8 displeye staci nahodit bily pozadi zamacknout svetelnej senzor, aby si myslel ze je max tma a nahodil nejvetsi podsviceni displeye a pochybuju ze by 3.8 s max podsvicenym bilim pozadim nesvitil :D
P.S. pro ty co to berou prilis vazne :) : nenadavejte tady na tehle prispevek, ze dioda by svitila lip :D
Je to naopak ,kdyz to cidlo zamacknes ,tak to bude svitit na nejnizsi intenzitu , cim vic svetla ,tim vyssi intenzita podsviceni a naopak , prima umera. Ale me na posviceni si staci u kaisera nastaveni na 30%

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shooter » ned říj 26, 2008 10:41

a jo mas pravdu... ta logika me nejak nenapadla :) tak v tom pripade vypnout cidlo a nastavit jas na max :P
A u toho kaisera myslis jako aby to fungovalo jako "baterka" staci 30proc? :-O

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Příspěvek od mp » pon říj 27, 2008 15:50

Jak že se jmenovalo tohle vlákno? Už vím: "Pracuje HTC na modelu Touch HD Pro?"! Mně se nějak zbláznil prohlížeč a někde v půlce mi to skočilo na "vše, co víme o diodách" :???:

Shooter
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 312
Registrován: stř říj 22, 2008 21:08
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Nové Město na Moravě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shooter » pon říj 27, 2008 18:07

a cemu to vadi? :D to jestli to je fake nebo na tom fakt delaj se tady uz proresilo a je skoda nechavat to tema pusty :D

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » úte říj 28, 2008 19:01

mp: Tady kazdy vi, ze Touch HD Pro je fake a nikdy nebude, tak proc se o tom dale bavit? Jsou lepsi temata k reseni :lol:

jirmic
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned led 11, 2009 22:47
Zařízení: iPAQ 214

Spekulace: Pracuje HTC na modelu Touch HD Pro?

Příspěvek od jirmic » ned led 11, 2009 23:31

No, na fóra nijak moc nechodim, ale rozhoduju si koupit nějakou tu cihlu, se kterou se dá i telefonovat (na rozdíl od mého hp iPAQ 214). Čtu tady tenhle příspěvek, tak přihodim i můj názor, ať se zase máte do koho pustit.
Nejprve k tématu: Ty dva povedené elegantně vyhlížející obrázky na začátku jsou jen render, což je tam i napsáno, a znamená to, že to prostě jen tak někdo z plezíru vytvořil a vrhnul na internet s očekáváním vlny bouřlivé debaty. Povedlo se. To, jestli HTC chystá Touch HD ve verzi s hardwarovou klávesnicí se skutečně můžem jen domnívat. Já osobně si myslim, že je to blbost, protože jak někdo psal, HD má už tak dost velký displej a psaní na něm je podle mě pohoda. To, že vám ta klávesnice bude zabírat většinu obrazu nevadí - v ten okamžik přeci píšu text, a neovládam při tom hudbu, neprohlížim video ani nic jiného. Stačí jen přehled toho, co píšu a na nějakou tu kosmetiku si můžu dojít později a poladit ten dokument stylusem. Nicméně kdo je zvyklý na to, že nutně potřebuje při psaní nějakou tu odezvu do prstu v podobě mírného promáčknutí něčeho, pak asi toužebně očekává a přeje si na trhu HD Pro. Já na iPAQu používám spb Fulscreen Keyboard a musím říct, že jsem si na to zvykl dost rychle. Když jsem kupoval iPAQ, na fóru o něm jsem četl, že lidem vadí, že se musí na displej více přitlačit, aby reagoval. To mi nepřipadalo jako důležité, ale později jsem zjistil, že právě při psaní je tohle hodně důležitý faktor a přestože je SW klávesnice podle mě na tak velkém displeji (4'') výborná věc, je psaní na tomhle zařízení dost žalostná záležitost. Ale opravte mě jestli se mýlím, Touch HD s tímhle problém, doufám, nemá. Za další skutečně nevidím důvod, proč by někdo vyrobil zařízení špičkové kvality, hodil ho na trh a následně vydal nemlich to samé plus klávesnici. ... No, i když Touch Diamond vs. Touch Pro.. Tak já fakt nevim. Uvidíme.
Co se týká porvnání s tim - no nebudu tedy jmenovat ten Apple produkt, když si to někteří nepřejí - podle mě tohle skutečně porovnávat nejde, zvlášť co se týká užitných vlastností. Jediné, co svádí k porovnávání těchhle dvou zařízení je design, kterej je věcí jen a jen názoru, a uživatelského prostředí. Podle mě, ten telefon s "i" před názvem dal hodně velký podnět ke vzniku TouchFlo 3D a pohnulo ovládání Windows Mobile zase někam malinko dál.
A ta výměna názoru ohledně diody... Krucifax lidi, dyk se podívejte na tu čočku, co tam je... Vážně si někdo myslí, že mobil, i o rozměrech HTC Touch HD (fakt žádná drobotina), dokáže vyfotit slušnou fotku i kdyby měl rozlišení 12 Mpx? Celá "kvalita" focení je naháněna právě pixely a softwarovými filtry, ale věřte mi - světlo je prostě světlo. Je to jako kdyby někdo chtěl mít bezva fotky focené přes klíčovou dirku (nemyslím zrovna FABku) nebo přez sklo autobusu, kde si někdo předtim opřel zamaštěnou hlavu a tři hodiny tak chrápal ve 40ti stupňovém vedru. A ta dioda to fakt nezachrání. Focení mobilem skutečně beru jako nouzovku, kdy potřebuju vyfotit něco pro dokumentaci, pro zapamatování, nebo tak něco. Pokud chcete dělat fotky, kupte si věc k tomu určenou, tedy fotoaparát, který má objektiv a ne prdelní dirku (dámy prominou, jestli se tu nějaké objeví). To nebylo nic proti nikomu, jen jsem se tak upsal:)
Každopádně pokud chybějící dioda, velké rozměry a absence tlačítek s písmenky (které stejně nejspíš nebudou popsány česky) je jediná nevýhoda, pak HTC Touch HD beru všema prstama. Uvidim, jak se poperu s nepřítomností pětisměrového tlačítka, které mi bude asi občas chybět. Každopádně pokud někdo bude mít rozumný podnět, proč do HTC nechodit, tak šup sem s nim. Ale prosím vás, nenadávejte mi za mé názory.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Spekulace: Pracuje HTC na modelu Touch HD Pro?

Příspěvek od Standa » pon led 12, 2009 10:42

K té hw qwerty - pro mě je to určitě nutnost, protože tomu luxusu se nic nevyrovná a na mém stávajícím pda mi klávesnice chybí. Má sice velký displej, ale ani PCM Keyboard k bůhví jakému pohodlí nepomůže.
TouchFlo - neposunulo ovládání WM dál, jen se snaží zakrýt podstatu WM, aby ho uměli ovládát i méně zdatní jedinci, kteří si koupí WM a pak nadávají, že se blbě ovládá.
Kvalitní foťák - já to beru z uměleckého hlediska, znám dost lidí, co mají foťák s příslušenstvím od 30 tisíc nahoru. Super technická kvalita obrazu. Ale co tito lidé fotí? Tisíckrát opakované západy slunce, příroda, a to vše bez invence, originality, nápadu. Tohle vše už tu bylo a tisíckrát zopakováno, TB zbytečných dat. Na druhou stranu existují servery, kde se zveřejňují zajímavé fotky z mobilů a tyto pro mě mají rozhodně vyšší cenu. Upřednostňuju dojem z fotky, než se pídit po technické kvalitě. Samozřejmě nepaušalizuju, a těch pár procent fotografů, co opravdu umí zajímavě fotit, drahý aparát potřebuje. Naopak souhlasím s MPx, myslím, že u fotomobilu víc jak 3PMx nemá smysl.
A fotodiodu mi například tento víkend při focení pomohla několikrát, takže ano, má pro mě cenu a pda bez ní nechci.

P.S. západy slunce fotící fotografy lze přirovnat k velkému procentu hifistů - dost z nich poslouchá klasickou hudbu a jazz jen proto, aby se potěšili technickou kvalitou svého zařízení. Nebýt toho, nikdy by si klasiku ani jazz nepustili.

Uživatelský avatar
Jiří Hanč
smartguru
smartguru
Příspěvky: 553
Registrován: pon bře 19, 2007 14:47
Zařízení: HTC HD2 NANDroid

Spekulace: Pracuje HTC na modelu Touch HD Pro?

Příspěvek od Jiří Hanč » úte led 13, 2009 19:17

Při pohledu na nedávno uniklé innformace (nesejde na tom jestli omylem, či ne) vidím pár zařízení s qwerty a jistěže HD vzhledu...

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Spekulace: Pracuje HTC na modelu Touch HD Pro?

Příspěvek od _Ja » sob led 17, 2009 7:38

Souhlasím se Standou. PPC bez HW klávesnice si už hedovedu představit. Mám umírající Vario a stále čekám jestli vylezou s HD s klávesnicí. A technická kvalita fotek je opravdu o světle. Čím větší díra-tím větší kvalita :tlem: . To se nedá rozlišením dohnat.

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 59 hostů