Jak na GPRS data s predplacenkou?

Diskuze o programech pro Windows Mobile
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Jak na GPRS data s predplacenkou?

Příspěvek od homi » stř srp 06, 2008 14:45

Poradite nejvyhodnejsi datovy tarif/predplacenku? Doma i v praci mam kabl.inet,takze nepotrebuji stahovat nejaka velka data.Pouziti na rss,icq,skype,voip,mail,pocasi,obcas operamini. Pouzivat 0.06Kc/kb je nesmyslne drahe a pseudo datanonstop za 800.-taky. Napadla mne T-mobile Twist Surf+(39.- tydne),ma nejake omezeni? Pripadne nejake jine reseni?

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » stř srp 06, 2008 16:28

Já to používám (twist surf) a jsem docela spokojený, jen icq je placené, ale myslím že by mohlo stačit změnit, ty porty přes který se to posílá a bude to ok?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » stř srp 06, 2008 16:37

něco sem četl, že kdy u Twist Surf překročíš limit 16MB tak že ti to spadně na příšerně malou rychlost, je to pravda?

Uživatelský avatar
Rypi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv kvě 22, 2008 12:52
Zařízení: E-ten X600
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rypi » stř srp 06, 2008 16:49

jo - 16kbps ;)
http://t-mobile.cz/Web/Residential/novi ... -plus.aspx
Dole stačí kliknoutna odkaz Chcete vědět více....

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » stř srp 06, 2008 17:16

Žádné omezení tam neni, ale spon u mě ne, ptal jsem se na to v T-mobile a řekli mi, že tam omezení neni! A ani jsem žádné omezení nezaznamenal, na internetu z PDA jsem připojen i 6 hodin denně...

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » stř srp 06, 2008 17:17

tak nám tu potom vypiš účet, dík :-)

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » stř srp 06, 2008 17:32

Jakej výpis? Prostě týdně mi to z kreditu odečte 39Kč. A hotovo, nic navíc neplatím a náké spomalení jsem také nezaznamenal. Používám to každý den v šalině, práci, na chatě, dvolené atd.. nikdy nebyl problém!
Kde je napsané, že se to má spomalit, po překročení limitu?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Příspěvek od tslany » stř srp 06, 2008 17:42

3. příspěvek nad tvým, http://t-mobile.cz/Web/Residential/novi ... -plus.aspx a dole klikneš na "Je dobré vědět Ukázat"

Uživatelský avatar
permar
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 136
Registrován: ned pro 30, 2007 10:08
Zařízení: SGS 5
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od permar » stř srp 06, 2008 18:03

A co toto: mám tento tarif a spokojenost.
Tarifní zvýhodnění Surf&Mail+ - umožňuje odeslat/ přijmout neomezený objem dat přes e-mail a omezení přes FUP. Po překročení FUP limitu - 100 MB dochází ke zpomalení rychlosti 16/16 kbps.
Je pravdou,že se mi ještě nepodařilo tento FUP limit překročit(přes GPRS samozřejmě).

Uživatelský avatar
Rypi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv kvě 22, 2008 12:52
Zařízení: E-ten X600
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rypi » stř srp 06, 2008 18:11

Surf&mail je o něco lepší, ale taky dražší :)

kapu: Ty si ze mě snad jen děláš srandu ne? :lolek:

Tady je srovnání Tmobilových datových zvýhodnění: http://t-mobile.cz/Web/Residential/inte ... dneni.aspx

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1022
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » stř srp 06, 2008 18:18

Tak já jsem vyjímka asi se mě v T-mobile bojí, platím jen za icq, jinak surfuji o sto šest. Asi jsem teda nepřekročil nikdy 15MB?
Doporučuji ti si to pořídit, skvělá to věc na krácená času, za necelé 200Kč na měsíc, 2400Kč na rok, je bezdrátový internet, který máš stále po ruce super věc!
Nepřišel někdo jak nastavit icq, aby bylo také zdarma?

Uživatelský avatar
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 240
Registrován: sob pro 15, 2007 20:13
Zařízení: 1+ 3T
Bydliště: Kyjov

Příspěvek od Soap » stř srp 06, 2008 18:43

a jak je to u O2 nevíte?
předem dík

Uživatelský avatar
Rypi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv kvě 22, 2008 12:52
Zařízení: E-ten X600
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rypi » stř srp 06, 2008 20:21

Koukni na web O2. Mají taky, ale stojí to několik set měsíčně. Zase je to jako ta lepší verze od T-mobilu...

Nastavit ICQ aby bylo zdarma není prý problém.
Někde jsem viděl návod. Myslím, že změníš nastavení na HTTP. Teď nevím

EDIT: Stačí prý nastavit porto 80. :)

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » čtv srp 07, 2008 2:16

Dik vsem za prvni info,ale jaxi jsem nepochopil:za icq platim???To jako proc? A za skype neplatim? A co telefonovani pres voip/skype?A co posilani sms napr. oskarka? A jak poznam,ze za neco platim mimo tech 39.-(teda,ze to zjistim na ucte)?

Uživatelský avatar
Rypi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv kvě 22, 2008 12:52
Zařízení: E-ten X600
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rypi » čtv srp 07, 2008 6:22

To 39 za týden je udělané, tak, že si máš stáhnou prohlížeč web&walk (upravená opera mini) a ta funguje na portu 80 -> a ten se při balíčku Surf+ neplatí.
Lze ale použít i jiné programy, jen je jim potřeba nastavit přístup přes port 80. Sám jsme to nezkoušel, ale mělo by to tak být :)

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » čtv srp 07, 2008 7:26

"pro surfování na internetu můžete využít jakýkoliv prohlížeč vestavěný v telefonu: vestavěný nebo doinstalovaný web'n'walk light (Opera Mini) nebo HTML prohlížeč vestavěný v telefonu"

Tak prohlizec mozna jakykoliv,ale ostatni app(o ktere mi predevsim jde-oskarek,icq,skype,voip,wapmail atd. budou zrat data a prachy jak o zavod. A abych se hrabal v nastavenich jednotlivych programu, a zkousel nastavovat porty...:-(

Nejaky zpusob, jak povolit GPRS a 39.- a zablokoval vsecky ostatni placene, nejaky firewall ci netlimiter?

Uživatelský avatar
SBDer
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: ned dub 13, 2008 17:26
Bydliště: Bohumín/Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SBDer » čtv srp 07, 2008 10:27

imho mi voip při limitu 16MB/mesíc připadá jako dost smělý plán...

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » čtv srp 07, 2008 14:35

A jeste, kdo to uz spokojene vyuzivate, jak je to s kontrolou nakladu? Tedy pokud ůomylem" vyuziji placene GPRS, za jak dlouho to zjistim (se to projevi na uctu), pripadne nejake (zdarma) hlaseni o snizeni kreditu?

EDIT: no tech 16M je na tyden ne na mesic. No ale nevim,jestli to vubec jde pres GPRS jde? Pres wifi bezne vyuzivam. A propos na kolik dat vyjde minutovy hovor voip? Pripadne neznate nejaky meric (nejen GPRS jako SPB GPRS monitor) dat, kt. umel i wifi,BT?

\\Používej tlačítko EDIT!! lukasm

Uživatelský avatar
Ganimed
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: stř zář 26, 2007 21:25
Zařízení: HP ipaq 614c
Bydliště: FM

Příspěvek od Ganimed » čtv srp 07, 2008 15:28

No ja na ipaq pouzivam dost veci co si stahuje data a doplacel jsem snad jen za jimm nejakych 17kc, jinak pouzivam surf+ a nebyl nikdy problem za ten mesic projedu tak maximalne 25Mb a to je z limitu jen pulka tak spomaleni nehrozi, pouzivam hlavne operu mini 4,1 protoze nacitani stranek je u ni rychlejsi, uz podrobne sleduji vyuctovani a s tech programu co mam jsem platil jen za jeden a to je jimm, jinak mam jeste klasickou operu, internet explorer, netfront, minimo, QIP, Mobiliano, pocket weather a za tyhle co jsem zkousel jsem nikdy nic neplatil

czech_Daver
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: stř kvě 07, 2008 12:53

Příspěvek od czech_Daver » čtv srp 07, 2008 15:37

no O2 je na tom suprove ... asi to jeste nemaji ve vsech nabidkach pac to testuji ... ale kdyz clovek zavola operatorovy tak si muze aktivovat internet za 150kc/mesic k pausalu a dostane ke stazeni 150MB ... po vycerpani je tam nejaky FUP

sice me slecna upozornovala ze to nemusi na vsech telefonech fungovat ale ja ji ujistil ze nemam obyc telefon ... a spokojene surfuju

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense a 11 hostů