SMS unAccent / Kubik - SMS zdarma do všech sítí

Diskuze o programech pro Windows Mobile
mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

SMS unAccent / Kubik - SMS zdarma do všech sítí

Příspěvek od mdop » ned čer 08, 2008 10:55

Snad nebude vadit menší reklama... :grin: Každopádně doufám, že to snad někomu přijde vhod.

Funkce programu SMS unAccent 2.1.0

- odstraňování diakritiky
- podpora češtiny, slovenštiny a polštiny

- komprese zpráv
- odstranění mezer z textu

- itegrace do aplikace pro zprávy
- do menu se přidá položka "Reply (unAccent)"
- po stisku se spustí SMS unAccent s předvyplněným adresátem

- posílání SMS přes brány operátorů (O2, Vodafone)
- ukládání do odeslaných SMS
- doplňování odesílatele (podle brány - tel. číslo, e-mail, jméno)
- detekce operátora adresáta (nemusí být pravdivá, pokud uživatel s číslem přešel)

- další drobnosti jako
- podpora pro copy/paste a automatické zobrazování sipu (u PPC)
- možnost uložení/nahrání jednoho konceptu v aplikaci
- vložení podpisu/telefonního čísla/e-mailu/im do zprávy
- textová a grafická informace o délce napsané zprávy
- vložení základních smajlíků
- nastavení velikosti textu
- automatické ukončování aplikace - pokud se do 1 minuty po (ne)odeslání nevrátíte do programu, dojde k jeho ukončení
- automatická lokalizace - pokud je ve WM česká lokalizace, menu programu se přepne do češtiny
- zobrazení zprávy, na kterou se právě odpovídá (pokud byla aplikce spuštěna přes "Reply (unAccent)")


Screenshoty z Windows Mobile 6.1 Standard (Smartphone). Samozřejmě je program pně funkční i pod WM 5 a WM 6/6.1 Professional.

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

Obrázek


Poznámky:

Pro plnou funkčnost pod WM 6.1 je nutné zrušit vláknové SMS, v opačném případě se nedoplní adresát automaticky a bude jej nutné vybrat ručně (otázka pár kliků navíc). Tento problém bude pravděpodobně opraven někdy v budoucnu.
Odesílání SMS přes brány operátorů může být datově náročné (od jednotek až po desítky kB kvůli tomu, že aplikace nevyužívá externí server, ale všechny operace jsou prováděny z mobilu). Proto je vhodné zasílat webové SMS pouze s datově neomezenými tarify nebo při WiFi připojení. Nepodařilo se mi postovat data přímo programem, takže je to uděláno tak, že se stáhnou potřebná data, vygeneruje stránka, která se otevře v defaultním webovém prohlížeči a uživatel už jen doplní captcha a klikne na odeslat (i pokud by se stránka nezobrazovala, datová náročnost by byla stejná).

Download:

CAB/EXE
homepage

EDIT: Vydána verze 2.3.0. Vedle O2 a VF, posílání SMS i do sítě TM, vše s minimální datovou náročností.

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mdop » čtv črc 10, 2008 21:09

Nyní do sítí všech operátorů a ještě k tomu úsporněji s verzí 2.2.0.
http://www.smartmadsoft.com/forum/index ... 5&topic=16

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » čtv črc 10, 2008 22:10

WOW! Dekuji mnohokrat za tento skvely program. Jenom chtelo by to mozna trochu zlepsit GUI, na PPC (VGA/WVGA) je pole pro cislo male a nejdriv jsem vubec netusil, kam mam psat cislo prijemce. A hezci ikona by taky nebyla k zahozeni

Ale jinak fakt diky ! Jinak muzes popsat nabidky v menu Odeslat?

A pocitani znaku je vzdy 160, pritom O2 ma limit 60

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mdop » čtv črc 10, 2008 22:34

Možná ještě něco s GUI zkusím, ale není to moc sranda, zvlášť, když je jedna verze pro několik rozlišení a DPI (176x220, 240x240, 240x320, 320x320... VGA a WVGA jsem nijak ani nezkoušel).

Počítadlo je vždy po 160 znacích, jelikož aplikace neví, přes jakou bránu se bude SMS posílat.

Messaging / Zprávy - odeslání přes standardní aplikaci jako normální SMS
Web - starý způsop posílání přes brány operátorů, stahuje se hodně dat a otevírá se stránka v browseru. Limit na 60 znaků u O2.
Netopeer - odesílání SMS automaticky podle předčíslí - pokud bylo číslo přeneseno, je nutno nastavit správného operátora manuálně. Délka zpráv je neomezená, vše by se mělo dělit.

Martin111
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: pon srp 04, 2008 11:22

Příspěvek od Martin111 » úte srp 05, 2008 17:46

Teda fakt bomba. Jediný co by se mohlo zlepšit je vzhled. je to takové strohé. A taky, když dám na příchozí sms repla unnacent, tak se mi příjemce nepředvyplní. Nevíte,. kde může být problém

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mdop » pon srp 11, 2008 8:59

Martin111:
Zkus klikat na odpovědět ne, když máš otevřenou jednu konkrétní zprávu, ale když ji máš vybranou v přehledu zpráv.

ares333
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: ned dub 20, 2008 19:30

Příspěvek od ares333 » ned srp 17, 2008 22:21

Ty jejich stránky nák nefungujou či co.

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mdop » ned srp 17, 2008 22:26

To je jen kvalitní free hosting (pipni.cz). Za pár hodin nebo dnů se to zas rozjede. :smt073

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mdop » stř zář 24, 2008 6:46

Další update. Nyní s SMS zdarma i do T-Mobile.
Jelikož server zase nějak nejede, přidávám mirror: http://mdop.wz.cz/smartmadsoft/smsunaccent2.cab

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Příspěvek od Luboš Klicpouch » ned zář 28, 2008 20:18

zdravim, mam asi problem. najednou mi nejde odeslat smska na zadneho operatora. nejdriv jsem si myslel, ze to je jen t-mobilem, ale nejde mikam. napise to vzdy: UNABLE TO READ DATA FROM THE TRANSPORT CONECTION...

Prosim o radu, jelikoz jsem uz nervozni.. zkousel jsem SR, pripojit, odpojit, znova pripojit... nic nefunguje. a stalo se to nahodne. SLO TO A DALSI SMS UZ NE.

diky moc..

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mdop » ned zář 28, 2008 20:26

Měl by to být dočasný problém. Vypadá to, že teď nějak neběží server.

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Příspěvek od Luboš Klicpouch » stř říj 15, 2008 14:37

Ano, bylo to opravdu dočasný problém. Již vše funguje.

EDIT: To, že se tento program integruje do Menu ve zprávách je super, to používám, ale lze jej nastavit v TF3D, aby dokázal odpovědět na zprávu přímo z TF3D?

Andyna6
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned pro 21, 2008 13:46
Zařízení: MDA Touch

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od Andyna6 » ned pro 21, 2008 13:49

Ahojte...já když to nainstaluju na můj tel,tak to proběhne ok,ale když chci poslat sms,tak mi to napíše,že:ERROR:Chybovou zprávu nelze zobrazit,protože volitelné sestavení prostředku,které ji obsahuje,nebylo nalezeno...Nevíte co s tím prosím někdo?Pomůžete mi?Děkuju,Andyna.

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od Tonda512 » čtv pro 25, 2008 15:21

Mě to napíše že SMS byla normálně odeslána, ale nedorazí...

Docent
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte lis 18, 2008 20:26
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
Bydliště: Kousek od Rudé záře

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od Docent » sob pro 27, 2008 14:08

Perfektní program, to je to poslední, co mně na PDAčku scházelo, zvlášť teď ve spojení s dárkem od Vodafone :-D .
Měl bych jen jedno přání:
Když se zadává potvrzovací kód pro Vodafone (a nejspíš i pro T-Mobile), je okénko pro zadání tohoto kódu úplně dole na obrazovce, takže ho překryje klávesnice a nevidím, co píšu. Nešlo by to okénko pro zadávání potvrzovacího kódu přestěhovat na obrazovku někam nahoru?

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od mdop » ned pro 28, 2008 2:05

Docent:
Dobrá připomínka. Prohodil jsem to.

Docent
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte lis 18, 2008 20:26
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
Bydliště: Kousek od Rudé záře

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od Docent » ned pro 28, 2008 10:10

Jo, to je přesně ono, díky :smt023 .

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od Jiří Hrma » ned pro 28, 2008 13:50

Tonda512 píše:Mě to napíše že SMS byla normálně odeslána, ale nedorazí...
Tohle je problém SMS brány Vodafone, přes svátky jim to opět nějak nestíhá a tak smsky z netu nechodí úplně všechny. Stejný problém je i u aplikace GiboSMS. Mimochodem SMS unAccent se mi vážně líbí, už díky integraci přímo do aplikace pro práci s SMS, asi Gibo přestanu používat ;-)

Docent
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte lis 18, 2008 20:26
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
Bydliště: Kousek od Rudé záře

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od Docent » ned pro 28, 2008 19:07

Z SSMkama :wink: z netu jsem neměl problém, vypadá to, že dorazily všechny, problém byl u mailíků na neco@vodafonemail.cz, tam to doráželo s dost velkým zpožděním.

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1163
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

SMS unAccent 2.3.0 - SMS zdarma do všech sítí (VF, O2, TM)

Příspěvek od matoman » sob led 17, 2009 17:19

integrace do menu je sice pekna vec, jenomze se mi to integruje i to active sycnu, kdyz dam Pripojit pres bluetooth, tak se namisto pripojeni spusti unAccent, tym padem musim integraci vypnout a pak zapominam zasilat sms pres program :( neslo by to nejak spravit?

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů