OmapClock - Taktování procesorů

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

OmapClock - Taktování procesorů

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv úno 09, 2006 0:21

Aplikace OmapClock slouží ke změně frekvence (taktování, podtaktování)
OMAP procesorů Motorola MPx200 (OMAP710) , MPx220 (OMAP1611),
Qtek 8310 (OMAP850), HTC Wizard - Vario (OMAP850)....

Ověřené frekvence nejčastějších zařízení (Modaco, Ce4you)
Motorola MPx200 (nastavena frekvence 144Mhz)
Motorola MPx220 (nastavena frekvence 252Mhz)
Qtek 8310 (nastavena frekvence 264Mhz)
HTC Wizard (nastavena frekvence 264Mhz)

Nezapomeňte, že změnou frekvence můžete trvale poškodit vaše zařízení !
Po šetření baterie (větší výdrž) můžete procesor také odtaktovat.
Změnou frekvence procesoru může dojít k nestabilitě zařízení.

Pokud chcete použít vyšší takt procesoru jen pro nějakou aplikaci (například na Variu pro Skype), je možné pomocí parametrů v zástupci OmapClocku nastavit požadovanou frekvenci, která se po ukončení vybrané aplikace vrátí na původní hodnoty.

Kód: Vybrat vše

OmapClk.exe -clock 244 -launch "\Storage\Program Files\app.exe" -restore
parametr -clock udává požadovaný takt procesoru
parametr -launch značí cestu k požadované aplikaci
parametr -restore nastaví, že se po ukončení aplikace vrátí takt do normálu

Domovská stránka programu (Rusky): http://www.wce.by/forum/

OmapClock funguje pouze se zařízeními s procesory OMAP ! Taktování provádíte na vlastní riziko, tak bacha :tlem:

Aplikace je freeware, aktuálně se nachází ve verzi 0.2, stahovat ji můžete v naší Download sekci.

Screenshoty:
Obrázek Obrázek

Na kolik jste se se svým zařízením dostali vy ? Já jsem na Mpx200 zkoušel zmíněných 144Mhz a jelo to bez problémů. U Mpx220 se dá dostat i na frekvenci 250Mhz (stabilně)... ale bacha, je to na Own Risk !

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv úno 09, 2006 11:25

Jeste jedna vec, pokud by vam to na Mpx200 neslo spustit, je potreba nainstalovat PolicyPatch 1.1, který odemkne registry. Download zde :!:

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » stř úno 22, 2006 23:26

Prosim te a na jaky frekvenci bezi standardne (defaultne nastavena) nastavena MPx220?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » stř úno 22, 2006 23:39

MPx220ka ma tusim TI OMAP 1611 v zakladu na 204 MHz...

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » stř úno 22, 2006 23:47

A da se ta frekvence nejak zjistit bez pouziti nejakyho takovyho programu jako je ten OmapClock?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv úno 23, 2006 0:00

Už si to přesně nepamatuju,ale mělo by to být vidět někde v Nastavení - Informace o zařízení nebo něco takového.

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » čtv úno 23, 2006 0:04

No tam VIM,ze to puvodne bylo,ale pak se flashnul na ROM 1.49 a uz to tu nemuzu najit (bylo to v nastaveni ->o produktu).Tak zkusim ten program,abyhc ot zjistil :/..no..co se da delat

Uživatelský avatar
MileStorm
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: stř led 25, 2006 14:15
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MileStorm » čtv úno 23, 2006 17:04

Takze na SPV C550 to nejde, hodi to pri spusteni nakou hlasku. uz si nepamatuju jakou, pac jsem to hned odinstaloval... skoda, no :-(

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv úno 23, 2006 17:29

A zkousel si to s policyPatchem ?

Uživatelský avatar
MileStorm
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: stř led 25, 2006 14:15
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MileStorm » čtv úno 23, 2006 17:33

registry mam odemkly.. hodilo to spis jakoze systemovou hlasku.. ze neco s procesorem nebo uz nevim, nahodim znova a napisu presnou hlasku :)

Uživatelský avatar
MileStorm
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: stř led 25, 2006 14:15
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MileStorm » čtv úno 23, 2006 19:47

Takze to napsalo:

Initialization failed.
Reason: Can't map I/O


a s tim policy patchem uz to jde. zkusim si s tim pohrat :)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv úno 23, 2006 21:18

Takze ti to nakonec beha ? No parada, pak napis kolik si z nej vymackl :)

aaares
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát dub 21, 2006 13:42

Mozem mat otazku?

Příspěvek od aaares » pát dub 21, 2006 13:50

Skusal som to na MDA Vario s WM5 Ale neni mi celko jasne ako vytvorit respektive zmodifikovat shortcut ked som otvoril shortcut v notepade

32#"\Storage Card\Omap\OmapClk.exe"

a neprisiel som bohuzial na to ako vytvorit

OmapClk.exe -clock 244 -launch "\Storage\Program Files\app.exe" -restore

problem su uvodzovky (")

Poradi niekto ?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát dub 21, 2006 14:53

Jaky presne problem s temi uvozovkami ? Ty je nemas na klavesnici nebo v symbolech ? Ja ted nemam zadne pda tak to nemuzu vyzkouset, zda tam jsou, ale myslim ze jo.
A kdyby ne, tak zkus trosku slozitejsi postup, vytvor si na PC textak a do neho napis uvozovky, textak prekopiruj do pda a otevri v notepadu a uvozovky si hod do ,,Copy,, a pak je vloz do toho otevrenyho lnk souboru, to by melo fungovat. Kdyby ne, dej vedet (rikam, nemam ted pda, tak jen co me napada)...

aaares
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát dub 21, 2006 13:42

Zle

Příspěvek od aaares » pát dub 21, 2006 15:49

:) nie ... zle pochopene.
Nemam problem zadat " ale neviem aka je syntax pre shortcut pre exe.
Skusil som nasledovne vyrobil som sc(shortcut) z nejakeho filesu napr.
sc vyzera takto:(ked dam nahlad v notepade v pda)
32#"\Storage Card\Omap\OmapClk.exe"

ked som vyhodil 32# co je asi jeho nejaky identifikator tak sa ten sc tvaril ako sc foldra !! aj ked nan klik v vbehne do foldra Omap.

Pise sa ze v sc OmapClk doplnte -clock 244 -launch "\Storage\Program Files\app.exe" -restore
ako by potom mal vyzerat zapis. Skusal som vsetko


32#"\Storage Card\Omap\OmapClk.exe -clock 244 -launch "\Storage\Program Files\app.exe" -restore" (error)

\Storage Card\Omap\OmapClk.exe -clock 244 -launch "\Storage\Program Files\app.exe" -restore (folder vid hore)

32#"\Storage Card\Omap\OmapClk.exe -clock 244 -launch '\Storage\Program Files\app.exe' -restore" (error)

tak neviiiim :(

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pát dub 21, 2006 16:00

hm tak to uz taky netusim v cem je zakopany pes :(

aaares
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát dub 21, 2006 13:42

Riesenie

Příspěvek od aaares » stř dub 26, 2006 9:31

Jiří Hrma píše:hm tak to uz taky netusim v cem je zakopany pes :(
Tak som na to nakonie prisiel.
je to potrebne zapisat v nasledovnom tvare:
napr.

"Storage...\Omap\OmapClk.exe" -clock 244 -launch "\Storage...\app.exe" -restore

Problem je trosku ze zabudovany file explorer nevie (teda) som aspon nenasiel moznost modifikovat shortcut. Ale RescoExplorer to vie alebo notepad vo WinDesktop.

Este by ma zaujimalo ci sa da zmenit potom ikona lebo on vezme defaultne Omapovu ... Da sa vobec?

RedBull
nováček
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: čtv kvě 04, 2006 20:52
Zařízení: Omnia W, HTC TyTN II

Příspěvek od RedBull » stř čer 14, 2006 13:07

tak jsem vyrobil ve Windows\Startup\ shortcut s obsahem:

32#"\Program Files\OmapClock0.2\OmapClk.exe" -clock 264

To funguje pouze po komletnim restartu systemu. Jakmile se ale system vypne do standby, tak po nahozeni uz se znovu nepretaktuje. Kde se stala chyba? Respektive jak to zapsat, aby se Omap spustil i po probuzeni ze standby?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » pon čer 19, 2006 8:03

Všichni PPCčkáři s OMAP procesory mohou také vyzkošet nový program OmapScaler - další informace zde
Obrázek
Download, freeware, aktuální verze: 0.11

Uživatelský avatar
***Apollo***
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned led 22, 2006 1:14
Bydliště: České Budějovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ***Apollo*** » pon čer 19, 2006 15:49

Jinak momentalni taktovaci frekvernce se da zjistit v TCPMP Playeru v Nastaveni.

Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů